'Ajax moet enorme kopkracht Ronaldo vrezen'

BVeenstra, 16-03-2019 om 11:05, 4225 views, NH Nieuws |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Enkele voetbalanalisten vrezen in aanloop naar het Champions League-treffen tussen Ajax en Juventus de kopkracht van de Italiaanse grootmacht. Met name Cristiano Ronaldo moet gevreesd worden. De Portugees was eerder deze week twee keer met het hoofd trefzeker tegen Atlético Madrid.

'Ronaldo zoekt de minste kopper op. Dat zag je bij de eerste goal. Hij ging niet bij Gódin of Giménez staan, maar bij Juanfran', zegt Kees Kwakman bij NH Sportcafé, waarna Rinus Israël een opvallende constatering doet. 'Atlético krijgt nooit tegengoals uit corners, nu vlogen er twee in.' Sjaak Swart vreest dan ook het ergste. 'Koppend is Ajax kwetsbaar achterin. De enige die Ronaldo kan afstoppen is Wim Suurbier', doelt hij op zijn oud-ploeggenoot, waarna Kwakman grapt. 'We gaan vragen of hij niet bij Blind wil staan. Dat zou niet eerlijk zijn.'

De analisten zien dat de Italiaanse Serie A weer aan een opmars bezig is. 'Een Mickey Mouse-competitie? Nee. Ga er maar aanstaan uit bij clubs als Atalanta Bergamo', zegt Kwakman, waarna Israël aanvult: 'Juventus steekt er ver bovenuit, maar als je Napoli ziet spelen...dat is echt een geweldige ploeg. Ik hoor vaak gezeur over Italianen, dat ze achterover leunen, maar ze spelen aanvallend voetbal. De vier bovenste teams in Italië zouden ook de top vier in Nederland zijn, al zullen Ajax en PSV wel meedoen.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Juanfran nam niet de moeite om Ronaldo in de gaten te blijven houden en stond met nog twee andere Atletico verdedigers naar de bal te kijken die vanaf de linkerkant werd voorgezet. Ronaldo liep in die voorzet en kopte de bal in de goal na ineens naast Juanfran te zijn opgedoken. Een enorme blunder van Juanfran die door Ronaldo genadeloos werd afgestraft. Een goede verdediger positioneert zich naar hoe Ronaldo beweegt = hij houdt Ronaldo voortdurend in de gaten. Zoals Juanfran verdedigde was gewoon lachwekkend slecht.
0 0
Ajacider
Kan Magallan een beetje koppen? De Ligt is in ieder geval een beest. Veltman heeft geen goede timing. Misschien De Ligt 1 op 1 laten spelen met Ronaldo, desnoods als back, en dan Magallan in het centrum.
0 0
Pierre Heno
Geen goed idee omdat er nog geen ingeslepen samenspel bestaat met Magallan. Dat gaat misverstanden opleveren = tegengoals bij specialisten als Ronaldo c.s.
0 0
Koningtoto
Nigel de Jong kopen en Ronaldo zijn hoofd er af laten schoppen :')
0 0
Aeter
Zou mooi zijn als de Ligt zich kan onderscheiden tegen Ronaldo, dan bewijs je echt wereldtop te zijn.
1 0
MPAjax
alleen kopkracht? dan onderschat je hem
0 0
Hagmag
Die kwal wordt mogelijk geschorst na zijn wangedrag / obscene gebaren richting het vak met supporters Atletico. Hij deed Simeone na, na zijn 3e goal.
2 -2
Zuiderling
Ronaldo moet de enorme kopkracht van Matthijs vrezen !
2 -1
Web
Johan zou zeggen, zorgen dat je geen corners tegen krijgt.
4 0