NOS: 'Manchester Utd beste optie voor Ajax'

GinoHaverkamp, 15-03-2019 om 07:35, 9079 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De kenners van de NOS zijn het er over eens: van alle clubs die Ajax vrijdagmiddag kan loten voor de Champions League-kwartfinale, is Manchester United de makkelijkste tegenstander.

De omroep laat een panel van kenners, met daarin commentator Arman Avsaroglu, correspondent Engels voetbal Geert Langendorff en David Endt, hun licht schijnen over de mogelijke tegenstanders van Ajax. En Manchester United is de beste optie, vinden ze. Avsaroglu: 'Een Engelse club is sowieso de beste optie, dan krijg je altijd ruimte om te voetballen. En dan is Manchester United de beste optie, want hun selectie is kwalitatief het minst.'

Langendorff sluit zich niet aan bij de redenering bij Avsaroglu, maar ziet desondanks in Manchester United wel de makkelijkste tegenstander. 'Zeker voor een fris Ajax. United heeft gestunt tegen Paris Saint-Germain, maar dat lijkt eenmalig te zijn. De spelers lopen namelijk in het rood.' Toch ziet hij nog gevaar in de Engelse topclub, ondanks de kansloze nederlaag tegen Arsenal van vorig weekend. 'Als ze iedereen fit weten te krijgen en in vorm zijn, dan is United een vervelende ploeg.'

Volgens velen is FC Porto het zwakste broertje van de zeven mogelijke tegenstanders van Ajax, maar volgens het NOS-panel moet men de Portugese club niet onderschatten. 'Porto heeft op dit moment dezelfde honger in Europa als Ajax', beweert Endt. 'En Ajax heeft geen geweldig trackrecord tegen Porto. Dat kan meespelen' Langendorff is het daarmee eens. 'als het spannend wordt en het publiek in Estádio do Dragão gaat erachter staan, kan het in Porto een heel nare wedstrijd worden, met hun winnaarsmentaliteit en alle smerige trucs.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Aub liever geen Porto of Juve. Ik ergerde me nu al aan Chiellini en Ronaldo...en dan speelden ze tegen Atletico, niet eens tegen ons.
1 0
godofajax1900
Ajax hoeft voor niemand bang tezijn
0 0
Ajax1zalzegevieren
Eerst ff rekening vereffenen met ManU
Dan met Juve (96)
Vervolgens met Barca (wegkapen Frenkie)
4 0
Middenweg401
Finale tegen kamelen City lijkt me ook wel wat. Als je daar tegen stunt maak je het ultieme statement.
0 0
VKing78
Dit vind ik nou een mooie weg naar de winst toe.;)
Zal denk ik ook de weg van de meeste weerstand zijn, van alle toernooien die we gespeeld hebben en tot de finale zijn gekomen. Waar kan ik tekenen? :)
0 0
Ajacied33
Ik zou happy zijn met United als tegenstander. Er staat immers nog een rekening open..
2 0
wendoo9
En unhappy met Barcelona !
1 0
Ajacied0591
En unhappiest met city
0 0
Bky
Elke club is de beste loting.

Ajax heeft met afstand het best gepresteerd deze CL. Maar 1 x verloren van de 14 wedstrijden terwijl die ene wedstrijd nog bol stond van de scheidsrechtelijke dwalingen.

Ajax is de club die gevreesd moet worden.
2 -1
TheUnexpected
Porto heeft 1 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld in de groepsfase en laatste 16. Welliswaar geen voorronde hoeven spelen, maar directe plaatsing zegt ook wel wat. Van de laatste 10 CL jaargangen heeft Porto 8 maal de Knock-out fase behaald.

Ter perspectief. Verloren van een dramatisch Roma, en gingen uiteindelijk thuis na verlenging pas door. Hadden verreweg de makkelijkste poule met Loc. Moskou, Schalke en Gala. Vorig jaar bij de laatste 16 afgedroogd met 5-0 door Liverpool.

Mijn conclusie: Portugees, helemaal kut voor Ajax.
0 0
wendoo9
Nee man, als je Barcelona of City nu loot lig je gewoon eruit en niet anders. Dus liever een club waar een beetje kans tegen hebt nu en dan zien we dan weer verder.
0 0
Bky
Dit heb ik eerder gehoord.

Maar dan met een Real Madrid.
2 -2
Ronaldinho020
Kijk jij ook wel is naar een andere wedstrijd dan Ajax?
Anders moet je even naar city shalke kijken, veel plezier.
0 0
TheUnexpected
Ja, alsof de nummer 15 van de BuLi die in een gigantische crisis zitten een relevante vergelijking is met Ajax. ik loot liever geen Barca of City. Maar Schalke vergelijken met Ajax is flauwe kul
0 0
Hagmag
Tegen Benfica liep het vorig jaar 2x GOED af. Echter het NL voetbal is niet zo gelukkig tegen het Portugeese voetbal. En ja Man Utd lijkt op papier de zwakste Engelse tegenstander. Echter al dit koffiedikgekijk heeft geen zin. Rond 12.30 uur kunnen we ons gaan bezig houden met de feiten.
Deze x svp eerst uit en dan thuis.
2 0