De Boer hoopt op Tottenham bij loting CL

BVeenstra, 15-03-2019 om 07:10, 5997 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Ronald de Boer hoopt dat Ajax vrijdagmiddag tijdens de loting voor de kwartfinales van de Champions League wordt gekoppeld aan Tottenham Hotspur. Daarnaast heeft hij FC Porto als optie twee, al ziet De Boer in de Portugezen juist ook een heel gevaarlijke opponent.

'Dan vraag jij vast: Tottenham is toch beter dan FC Porto?', zegt De Boer, als hij in De Telegraaf zegt dat de Engelsen zijn eerste optie zijn. 'Ja, dat klopt. Maar het verleden heeft aangetoond dat wij als Nederlanders tegen Portugezen slecht presteren. En het interesseert FC Porto geen bal hoe ze doorkomen, als ze maar doorkomen. Het elftal heeft een heel gesloten defensie. PEC Zwolle speelde eergisteren ook zo. En als je zag hoeveel ruimte Ajax weggaf… Ik denk dat Porto voorin iets betere voetballers heeft dan PEC Zwolle, dus dan liggen er zo twee of drie in.'

In de ogen van De Boer is het dan ook beter wanneer Ajax tegen Tottenham Hotspur zou spelen. 'Het is gebleken dat Ajax het beste speelt tegen "voetballende" ploegen. Tegen Bayern München en Real Madrid dacht je vooraf dat het moeilijk zou worden, maar deed Ajax het geweldig, omdat er de ruimte was om te voetballen. Spurs zal ook niet twee bussen voor het eigen doel parkeren. Dat ligt Ajax beter dan een fysiek sterke, defensieve ploeg, die op kansen loert.'

Tot slot heeft De Boer ook een optie drie. 'Daar zou ik Manchester United neerzetten, want dat is ook geen wonderploeg. Ze spelen defensief en met de fysiek en snelheid van Rashford, Romelu Lukaku en Anthony Martial is het link. Manchester City, Liverpool, FC Barcelona en Juventus wil je echt niet treffen.'

Meer lezen over de mogelijke opponenten van Ajax in de kwartfinales van de Champions League? Dat kan hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GvanderK
Ajax was tegen PEC niet op volle sterkte, dus die vergelijking slaat nergens op. Verder heeft Ronald een punt.
0 0
Ajacied33
Wat een vergelijking met Pec idd, alsof Ajax zo slap zou spelen in de CL... Wanneer leren mensen nou te beseffen dat je tegen een grotere tegenstander met een verhoogde ambiance beter speelt dan tegen de kleinere ploegen?
1 0
ETM
Op de waardeloze PEC vergelijking na kan ik me wel vinden in de woorden van Ronald. En dat is nie gek vaak zo.
0 0
AjaxPassion
PSV uit dan maar als voorbeeld nemen? Die PEC vergelijking snijdt gewoon hout. Duidelijk dat Ajax moeite heeft tegen een gesloten verdediging. Enige verschil is dat het over 2 wedstrijden gaat dus ze moeten allebei. Maar Ajax gaat veel ruimte weggeven dus een counter is dan snel gemaakt.
0 0
ETM
Ajax had geen moeite met PEC toen ze gesloten stonden. Ajax kreeg moeite toen PEC ging aanvallen. Dus raar voorbeeld. Sterker na de 1-1 wilde PEC weer verdedigen en ging het voor ze mis.
Daarnaast is Ajax vs PEC en zonder Ziyech en Frenkie gewoon totaal niet te vergelijken met Ajax in CL.
Dat Ajax kwetsbaar is omdat t ruimte laat is evident. Maar snap niet waarom je daar PEC bij moet halen.
Tegen Madrid was het een combi van druk zetten en absorberen dat Ajax zo sterk maakte. Je moet als team weten hoe je druk zet. Daar ligt een grote sleutel.
0 0