Mossou ziet wereld van verschil bij De Boer

FinnDekker, 13-03-2019 om 17:05, 10157 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Sjoerd Mossou ziet bij Frank de Boer een groot contrast tussen de trainer van Ajax van een aantal jaar geleden en de trainer van nu. Waar de oud-voetballer eerst successen behaalde bij de Amsterdammers met een 'matige' selectie, heeft De Boer nu overal moeite om überhaupt wedstrijden te winnen.

'Wie snel kijkt, vermoedt dat het hier om het tweede elftal van Ajax gaat, en anders over het huidige elftal van pakweg Lokeren, PEC Zwolle of Bolton Wanderers, voor de grap gehuld in Ajax-shirtjes', doelt de schrijver op een kampioensfoto uit 2014. De Boer staat juichend op de foto met de spelers, waaronder bijvoorbeeld Lucas Andersen en Lerin Duarte.

'Het moet één van de zwakste selecties zijn geweest die Ajax sinds het midden van de jaren 60 heeft gehad, maar de Amsterdammers hadden één geluk: ze hadden Frank de Boer. De stoïcijnse oertrainer die, nog tussen de puinhopen van de Fluwelen Revolutie, kampioen werd met een team vol middelmaat', luidt eerst het compliment van Mossou aan het adres van De Boer in het Algemeen Dagblad

Later ging het bergafwaarts sinds de laatste competitiewedstrijd van 2016. Zijn periodes bij Crystal Palace en Internazionale waren snel afgelopen, en ook zijn avontuur bij Atlanta United is slecht begonnen. 'Het is officieel de laatste foto van Frank de Boer met een gouden pik. De trainer die synoniem was geworden voor winnen, begon opeens alles te verliezen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Met zijn matige selectie, nog veruit de beste selectie van de eredivisie destijds. Nu komt het aan op spelinzicht, gogme etc en zie hier nu valt Frankie totaal door de mand, door zijn giga gebrek aan spelinzicht.
1 0
trainerdv
Grappig dat weinigen het stuk echt lezen. Natuurlijk was het voetbal destijds niet wereldtop. Dat kwam nou dus net door die middelmatige selectie! Een compleet afgegleden Inter, waardeloos Crystal Palace en zo mogelijk nog matigere selectie bij Atlanta. Ja, hij vraagt er ook om... Tuurlik gaat het geen top worden. Maar bij Ajax (een zieltogende club destijds) heeft hij het enige gedaan wat een trainer kan doen en dat is het maximale uit de spelersgroep halen.
0 0
SnifferClarke
Als je keeper het vaakst balbezit heeft dan doe je als trainer iets fout.
0 0
TontoKarnaggel
Echte Ajacied en ik gun hem de wereld, maar het spel uit zijn laaste 2-3 jaar was voor mij ronduit zo traumatisch dat ik hem echt niet meer als trainer van Ajax wil.
0 0
PuurGeluk
Die wedstrijd tegen Barça...geniaal!!
3 0
PetrusKeizer
wat is er aan de hand, Frank. Er gaat hoe dan ook iets niet goed.
1 0
JohnnyD
Ik kan er geen traan om laten. Hij is mede verantwoordelijk geweest voor het de nek om draaien van de Cruijff revolutie. Hij heeft Jol gekleineerd terwijl het spel onder hem zo mogelijk nog slechter was. Herinnerde mij ook nog kleinerende opmerkingen over Cruijff terwijl hij nota bene zijn functie aan hem te danken had. Hij ziet zichzelf als een ziener terwijl ik hem niet eens bij pak hem beet Kazakkenboys zie redden. Ondanks al zijn Ajax DNA de slechtste Ajax coach ever die meer naar de klote heeft geholpen dan het in eerste aanleg lijkt.
4 -12
Freddy Al
De resultaten zeggen iets heel anders jongen, hij heeft 4 keer achter elkaar een titel gehaald na 7 jaar stilte. Wie nog meer ?
Juist .... niemand.
Hij heeft zich louter positief over Cruijff uitgelaten en had redelijk vaak contact met hem.

Je verhaal is een verzameling flauwekul,kwalijk.
1 0
Schip
Zelden zo'n onzin hier gelezen. En dat zegt wat.

De laatste jaren Frank voetbal waren verschrikkelijk, maar dat kwam ook door het slechte werk van Overmars en de eerste jaren waren fantastisch. Apart dat jij je die niet herinnert. Ik snap nooit zo dat mensen die zich Ajax supporter noemen, zich zo over de eerste jaren uitlaten.
1 0
Koningtoto
Welke uitspraken herinner jij je als ik vragen mag, gaarne met een link erbij.
1 0
Ozymandias
Ajax zat in de enorme financiele problemen en de vier kampioenschappen van De Boer hebben Ajax gered van een decennium van armoede. Het eerste anderhalve seizoen van Ajax onder De Boer speelde ze goed en volgens de basisprincipes van de Ajax School. Daarna is het steeds minder geworden (ik schreef na het laatste kampioenschap al dat Ajax afscheid van De Boer moest nemen) maar dat neemt niet weg dat De Boer als hoofdtrainer enorm belangrijk voor Ajax is geweest.
5 -1
Simon1
Zonder af te doen aan de waarde van de kampioenschappen en wat Frank de Boer heeft betekent voor ons in die periode. Maar heeft Frank de Boer ons kampioen ons kampioen gemaakt of vergaten de andere ploegen te winnen?

Zal nooit meer vergeten dat Frank de Boer volhield dat Sigthorsson was gehaald voor de kleine ruimtes...
2 -2
BillSplate
Lol dat was zeker lachen.
0 0
L1tman3n
Het was al matig en sinds hij met trustfull samenwerkt is het alleen maar slechter en slechter geworden.
Toch dankbaar voor de titels die deze echte ajacied ons gebracht heeft, maar zijn voetbal is de laatste jaren niet om aan te gluren.
1 0
Bocarra
Ik denk dat de eredivisie toen een dieptepunt heeft bereikt. Zelfs een club als Twente kon toen kampioen worden. Nu krabbelt het niveau voorzichtig weer op middels PSV en Ajax.
9 0
Joseph
Ik zie geen enkel verschil.

Frank was bij Ajax ook een matige trainer, dat was duidelijk te zien toen Bosz het van hem over nam. Hij had een verschrikkelijke speelstijl, die volstrekt Ajax onwaardig was en is kampioen geworden met een aantal punten waarbij je normaal gesproken rond plek 3 of 4 eindigd in de competitie.

Het is dan ook geen enkele verassing dat hij het bij andere clubs niet red, zonder het falen van de concurrentie.
6 -1
Chesterson93
Wat worden die De Boer-believers afgestraft, zeg.
2 -2
Aspers73
Frank had geluk dat PSV nauwelijks 70 punten haalde in die seizoenen volgens mij
3 -2
Ismael Urzaiz
Naarmate Frank langer aan het roer was werd het spel echt niet om aan te zien. Dat ze minder budget hadden in die tijd (tot maximaal 6 of 8 mil per speler meen ik?) heeft zeker een rol gespeeld in de kwaliteit van aangekocht talent, alleen had Frank absoluut een grote stem in welke spelers werden aangekocht. Verder is gebleken dat Frank na Ajax ontzettend verbaasd is geweest over spelers bij andere clubs die basisfacetten in het voetbal niet zouden beheersen. Het lukt hem niet om die spelers beter te maken.
2 0
CruyffFootball
Koning Frank had daarintegen in zijn laatste seizoen gewoon younes, Milik, El Ghazi, Schone, Sinkgraven, Riedewald en Serero tot zijn beschikking. Genoeg voetballend vermogen aangevuld met jongens als Viergever, Veltman en Klaassen.

Onze toptrainer had op zijn minst kunnen proberen om er een dynamisch elftal van te maken maar meneer koos doelbewust voor een betontactiek met lange ballen, Gudelj en Bazoer als blok en 2 voetballend zwakke backs.

Die verhaaltjes trouwens onder Ajax supporters en journalisten over die arme Frank die zich maar moest redden zonder geld en daarom geen mooi voetbal kon spelen moeten maar eens afgelopen zijn. Helemaal omdat de man miljoenen heeft laten verdampen in die 5,5 jaar dankzij het aantrekken van hopeloze spelers die uit zijn eigen koker kwamen. En Overmars vond het allemaal prima, die liep lekker te sms'en met Frank over de aankopen.
4 -9
Vince355
Dat laatste seizoen van Frank was zo slecht nog niet. Als je puur naar de competitie kijkt, Europees was het wel drama. Maar hij heeft de hele tijd bovenaan gestaan op februari na. De eerste maanden, tot de winterstop, was ook vrij attractief voetbal. Daarna werd het steeds zakelijker. Blijf het ongelooflijk vinden dat die gasten na die 1-1 van de Graafschap zó verstijfden. Het was wel duidelijk dat Ajax en FdB uit elkaar moesten. Ook als we kampioen waren geworden.
0 0
JohnnyD
Dat laatste seizoen onder Frank was zo slecht nog niet? Jij bent begin dat seizoen geboren of zo?
3 0
Freddy Al
En jij na dat seizoen ?
0 0
Freddy Al
Milik was een goede spits maar werd snel verkocht, El Ghazi was een leuke speler maar naast Tadic gewoon zwak,Schone was op zijn aandringen gekomen en deed het zoals hij het nu nog doet,Riedewald was aardig maar nooit een topper,Serero of Frenkie?,
Viergever redelijk maar geen top, Veltman was in sterke periode, Klaassen vergelijkbaar met vd Beek.Younes (serieus?) of Neres.

Als je eerlijk bent kun je niet ontkennen dat er geen Frenkie, Ziyech, de Ligt,Tadic, Tagliafico of Neres in de selectie zat.
Frank begon met de nadruk op aanvallend en opbouw van achteruit, de echte klasse en ervaring om dit om te zetten naar mooi en gevarieerd was er gewoon nooit.

Als het gaat om het laten verdampen van miljoenen moet je eens kijken naar van Basten of vriend Jol.
Frankie heeft ons gewoon op de rails gezet nadat we ontspoord waren en er allerlei bestuurlijke ellende uitbrak,de RVC en de directie hadden een geheel andere houding ten aanzien van het sportieve en financiële gedeelte en daarmee hun prioriteten verkeerd op het netvlies.

Ik zal Frankie dankbaar blijven voor zijn prestatie bij ons en ik heb schijt aan de naschoppers die hem blijven bashen.
6 -3
CruyffFootball
Jij gaat die selectie vergelijken met de selectie van nu..
Ik weet ook dat de huidige spelers kwalitatief beter zijn.

Het gaat mij om de visie van de Boer.
Hij lapte de kernwaarden van Ajax gewoon aan zijn laars.
0 0
Freddy Al
Dat is onzin, integendeel zelfs; hij werd op deVI 's van deze wereld uitgelachen omdat hij perse opbouwend voetbal wilde zien in plaats van lange halen op Suarez die er niet meer was.
Het gebrek aan kwaliteit en geld heeft er voor gezorgd dat het niet mooi was en dat Frank met een gebrek aan kwaliteit "op zeker "ging spelen.
Als er iemand weet wat de kernwaarden van Ajax zijn en hoe dat te brengen is dat Frank, het moet wel kunnen.
0 0
stopperspil
Bij Ajax onder d Boer kon je met minder punten dan nu kampioen worden (concurrentie was minder goed)
2 -1