Mossou: 'Wel grappig dat Van Gaal dat zei'

ArthurV, 11-03-2019 om 23:50, 15471 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjoerd Mossou is het niet helemaal eens met de uitspraken van Louis van Gaal. Laatstgenoemde stelde afgelopen vrijdag dat de huidige euforie rond Ajax 'zeer overdreven is' na de overwinning tegen Real Madrid. 

'Ik heb dat zelf totaal niet', geeft Mossou aan bij Natafelen. 'Ik denk dat je dit soort wedstrijden vooral moet koesteren. Je moet er ook niet wekenlang over doorgaan, maar dit was gewoon echt zo'n wedstrijd die je je over tien jaar nog kan herinneren. Ik vond het wel grappig dat Van Gaal dat zei, want ja: die 5-1 tegen Spanje (op het WK van 2014, red.) kun je op dezelfde manier analyseren. Toen werden ze ook weggespeeld in de eerste helft.'

Mossou wil daar niet mee zeggen dat de Amsterdammers in Madrid ook werden weggespeeld. 'Het gaat meer om de historische context van die wedstrijd en de manier waarop gevoetbald werd.' Kenneth Perez vertelt dat hij de oud-Ajax-trainer wel een beetje gelijk moet geven. 'De tegenstand van Real Madrid was natuurlijk pover. En ik denk dat hij het heeft over de context: hoe goed was Ajax eigenlijk? En dat is natuurlijk altijd de vraag.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Toch wel vreemd dat velen het verhaal van van Gaal als negatief zien.
Ik hoor dat helemaal niet terug,hij noemt ook zeker een paar hele positieve punten op en ziet ontwikkeling in positieve zin waar het gaat om voetballen vanuit een goede organisatie en tevens het vrije en creatieve spel.

Als hij zegt dat de vergelijking met 1995 niet op gaat omdat Ajax toen zelf Europese top was,geeft hij daarmee naar mijn idee aan dat dat juist nog meer pleit voor het huidige elftal.
Ik ben geen fan van deze man maar herinner me wel dat hij rondom Bayern -Ajax ook heel positief was over Ajax.
Ook betoogd hij terecht dat het voetbal vanuit de verdedigende stelling nu meer voor komt waarbij het voor de aanvallende ploeg heel moeilijk is om een wedstrijd overtuigend te winnen, dat pleit toch juist voor ons?
2 0
Freddy Al
Opvallend is wel dat bij elke goede wedstrijd tegen een goede tegenstander aangekaart werd dat de tegenstander niet in goede doen was.
Dat klopt, oorzaak? Ajax
0 0
atalantanio
Heel de wereld heeft het erover wat een geweldige prestatie Ajax geleverd heeft maar wij moeten vooral nuanceren, want het is weliswaar Real, de winnaar van de laatste 3 Champions League edities, maar zo goed waren ze nou ook weer niet.

Dat sommige mensen niet moe worden van zichzelf.
6 -2
Francisco81
Ben voor nuance en we moeten idd niet doorslaan. Maar dit is gewoon een wereldprestatie en de manier waarop. Zeker hoe het laatste jaren gaat in Europa met de nederlandse ploegen (europa league finale daar gelaten) Daarom vond ik dit erg slecht overkomen van Louis. Benadrukte heel erg dat Real slecht was. En zn siamese tweeling vriend Andries jonker deed het zelfde bij Rondo. Dat Ajax wel erg veel geluk had gehad, noemde hij de bal op de lat van Varane bij de 0-0 stand en bal tegen de paal van Bale toen het 0-2 stond. Tja zijn we dan de eerste wedstrijd vergeten waar Ajax legio aan kansen om zeep hielp en alleen al bij rust met 2-0 had moeten voor staan en de kansen in de tweede helft. Toen had Real geen geluk zeg maar toen ze de overwinning eigenlijk niet verdienden. Ajax van de dik 180 min over 2 westrijden misschien 40 minuten minder geweest dan Real het restand gewoon veruit de bovenliggende partij. Maar zoals Mossou zegt, dan kunnen we Nederland - Spanje ook wel zo gaan benaderen, alleen werd Ajax niet weg gespeeld zoals dat bij die wedstrijd wel het geval was in de eerste helft. Waar Cillissen je red met een redding op de 2-0 opslag van rust voor Spanje. Over geluk gesproken
0 0
Schöne82
Natuurlijk is iedere té euforisch en té positief over het spel. Maar dat hoort erbij. We kijken met z'n allen door een zwaar gekleurde bril.
Alleen klinkt het uit de mond van Louis wel erg vreemd. Het hele WK 2014 en metname die 5-1 tegen Spanje zijn een goed voorbeeld idd.
3 -1
Schip
En ook daar waren de internationale media lyrisch: BBC, ESPN, Henry en Van Nistelrooij....termen als totaalvoetbal en hollandse school

E het was... allemaal vanuit de omschakeling. Van Gaal heeft toen ook niets anders beweerd staat mij bij. HIj gaf ook eerlijk toe dat hij eerst punten naar voren in een 4-3-3 probeerde. Dat was te moeilijk voor die groep. Toen 4-3-3 punt naar achteren: idem, zeker na het uitvallen van een paar sterkhouders. En dus 5-3-2.

Hij zegt gewoon wat hij ziet. Niets mis mee.
1 0
glob
Al die lui die de overwinning van Ajax proberen te nuanceren hebben gewoon niet door hoe goed dit Ajax momenteel is. En het is typisch Nederlands om niet te goed te willen zijn want daar houden wij Nederlanders niet van. Je moet wel bescheiden blijven. Daarom hebben de niet Ajax supporters ook zo'n hekel aan ons. Want je mag niet zeggen WZAWZDB. Maar wel bijzonder dat Van Gaal nu ook dezelfde mentaliteit heeft want als het om hem gaat of om zijn team dan is hij wel altijd de beste. O wee, wanneer je iets anders beweerd, dan wordt ie boos.
2 -2
gras
Aan Van Gaal en zijn successen heb je anders die hele godenzonen en WZAWZDB crap te danken.

Onder zijn leiding werd Ajax van de patatgeneratie van Beenhakker het beste team van de wereld.

En het Ajax onder Louis was ook de beste.
2 0
T.reckveugel
Alles wat Ajax nu is, is te danken aan Cruijff. Vergeet de arrogante narcist vGaal, die teerde op de door Cruijff neergezette jeugdopleiding. September 2010 de kick off voor de revolutie. Jaren 70 spreken voor zich. Mistwedstrijd, Benfica in Parijs, de lijst is eindeloos.
Cruijff heeft nooit 5-3-2 gespeeld, vernederde nooit materiaalmannen, waarom vGaal nog memoreren
2 -3
Schip
Van Gaal teerde niet op een jeugdopleiding, hij heeft die fantastisch gebruikt.

Reiziger was geen toptalent hoor. Ronald de Boer was geen internationale topspits hoor. Bogarde werd aangekocht, maar was een lichtgewicht als buitenspeler. Davids was evenmin een topper als linksbuiten.

Van Gaal heeft daar een topteam van gesmeed. Met voetbal dat jij niet eens kunt begrijpen.

En ook toen werden toptalenten onder je reet weggekocht. Vang spelers als Jonk en Bergkamp maar op, die AJax vorm gaven in die periode.

Hij wint gewoon de CL en wereldbeker daarna.

Mensen als jij teren gewoon op die tweespalt. Het is geen Van Gaal vs Cruijff. Het is Cruijff EN Michels EN Van Gaal. Het is een hele legacy, waarbij Cruijff de filosofie met Keizer heeft ontwikkeld, en Michels en zin Engelse voorganger ook een rol hebben gespeeld.

Die zieke rancune van je moet je gewoon achterwege laten. Cruijff heeft met toptalenten eind jaren 80 nooit een titel gepakt, twee (kleine) Europese finales gespeeld en 1 gewonnen. Zo reëel moet je ook zijn. Met buitencategorie talenten als Van Basten, Koeman en Rijkaard.

Zo groot als Cruijff wordt niemand meer, al was Van Gaal qua veldtrainer onovertroffen in de jaren 90. Beiden moet je omarmen als Ajax icoon. Je kunt ook naar PSV gaan hoor.
4 0
Freddy Al
Eens, het is achteraf wel te begrijpen dat Johan veel meer de sympathie van de menen heeft gekregen.
De werkwijze van van Gaal naar de buitenwereld toe was erg onsympathiek.
0 0
Web
Geen speld tussen te krijgen
Dat eeuwige vergelijken.
Waardeer ze in alles wat ze betekend hebben voor ons Ajax.
En Louis zal ik daar altijd dankbaar voor blijven, wat heeft hij mij gelukkig gemaakt met Ajax toen.
3 0
Web
Litmanen, Finidi George, Kanu, Overmars, Bogarde niets met Johan te maken.
Reiziger door Van Gaal back gezet.

Geef een ieder de credits die ze verdienen.
En om hem een arrogante narsist te noemen, gaat veel te ver.
3 0
BokkieBokstra
wat een gekkigheid, echt schandalig hoe er over van gaal gesproken wordt.
1 0
Web
Ja bijzonder he.
Onbegrijpelijk, jij zal die jaren ook hebben mee gemaakt denk ik?
1 0
BokkieBokstra
zeket ik ben een ouwe lul. Realiseer me nu ook dat een gedeelte van de fans dit niet hebben meegemaakt.
0 0
BokkieBokstra
wzadwdb is ook verschrikkelijk. arrogantie vs bluf. bluf is ajax geen arrogantie.
1 0
SnifferClarke
You can never win. Als Ajax verliest dan hebben ze op CL-niveau niets te zoeken, als ze winnen was het omdat Real pover was. Tja.
4 0
Aspers73
Heb de wedstrijd nog teruggekeken en ergens heeft Louis wel gelijk. Ik vond tijdens de wedstrijd al dat Madrid teveel balbezit kreeg, en ze kregen ook best veel goede kansen waar heel matig mee werd omgesprongen. Maar....dat hoort er allemaal bij! Zoals Louis ontsnapte toen Spanje niet de 2-0 maakte tegen NL.
0 -1
BokkieBokstra
De kop op nos.nl na ned spa 5 1 is , van gaal tempert euforie. ook in dat interview relativerend. Moussou zegt maar wat. Dat los gaan hier op van Gaal begrijp ik niet.
0 -1
goajaxgo
Focus op de komende wedstrijden! Real was prachtig, maar is nu geweest. We zijn Feijenoord niet!
2 0
Deepblue
Louis is genuanceerd. En kritisch, maar vooral omdat hij de potentie van Ajax ziet.
2 0
CrazyJew
je kan heel goed zijn maar dat is niet genoeg, legendarische ploegen werden vaak gaandeweg een toernooi beter en vanuit die basis gebeurde individueel mooie dingen. Vaak achteraf komt de bewieroking als terug geblikt wordt. Vandaar dat het er niet zoveel toe doet, misschien was Madrid niet in zijn beste doen maar Ajax was gewoon echt goed. En mochten ze de finale halen dan wordt dit een legendarisch moment
1 0
Web
Wij hebben de neiging om alles te willen lezen wat hier langs komt.
Er is enorm veel afgunst naar Ajax, alom bekend
Het gaat er om wat wij zelf gezien hebben, het was een geweldige wedstrijd, en daar is Real ook verantwoordelijk voor, hadden die met 10 man voor het doel gestaan was het lang niet zo open geweest. Het tempo lag enorm hoog, en het regende kansen. ( ook voor Real ) Ajax had op bepaalde momenten het geluk niet tegen, daar moeten wij ook eerlijk in zijn. Ajax staat weer op de kaart, en dat vinden ze buiten Ajax in Nederland niet niet leuk. In Europa zijn ze enthousiast over Ajax, dat niet alleen ze vinden het steen ook goed.
1 0
fanforeffer
Als v Gaal Ajax had willen helpen had hij gezegd , Goed gedaan mannen,top ,maar scherp blijven jullie hebben nog niks gewonnen .
1 0
Web
van Gaal was het hele seizoen positief over Ajax, vooral rondom de wedstrijden tegen Bayern.
2 0
Schip
Eens. Hij verwachtte trouwens dat Barca een maatje te groot zou zijn. Dat denk ik eerlijk gezegd niet.
0 0
GrandMasterFlex
Dat denk ik wel
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
wel grappig dat het volgens sommigen altijd aan de tegenstander ligt wanneer Ajax wint. Tegen real "pover" tegen Barça "b-team".
maar als PSV verliest tegen Barça hebben ze een fantastische wedstrijd gespeeld, en wordt angelino, die zijn directe tegenstander een hattrick ziet maken, uitgeroepen tot man of the match.

Real Madrid, die 3 keer op rij de cl won, met de ballon d'Or winnaar, in bernabeau. wanneer je die verslaat met 1-4, door ze helemaal af te troeven en dat je eigenlijk nog meer had moeten scoren, dan mag je gewoon een keer trots zijn.

Dat gelul altijd van die kutmedia, die ook direct na de overwinning al onze spelers gek maken door te roepen dat ze nu moeten vertrekken.
2 -1
Ruff Rhythim
Ah ! Dus eigenlijk was het gewoon een kutwedstrijd, bedoelen ze dat te zeggen?
Toch gek dat je zo'n wedstrijd over 30 jaar nog herinnert dan he?

Tis toch weer typisch hoe ze die prestatie een week na dato zo links en rechts lopen te downsizen zeg.

Nog even en het is de schuld van Ajax dat ze zo goed gespeeld hebben...
0 -2
BokkieBokstra
Dat van gaal het zo over zich heen krijgt. Het was mooi, Ajax heeft hele goede spelers, Madrid niet op zijn best. Zo was het. Nu is van gaal de gebeten hond terwijl hij dit jaar enthousiast over Ajax is. Relativeren mag niet.

Een groot verschil met 95 was dat dat team de prijzen aaneenreeg. Dit Ajax nog niet. Als er straks alleen een dennenappel staat en de platte kar in Eindhoven rijdt dan wil ik moussou nog een keer horen en de reacties lezen. Van gaal houdt de boel scherp.
0 0
Schip
Ha, ik was Sjoerd voor met die vergelijking.

Maar de uitspraken van Louis worden wel wat negatief geinterpreteerd. Uit het interview voor Real Ajax, sprak hij als een van de weinigen echt serieuze analisten uit dat hij echte kansen voor Ajax zag. Dus niet enkel hoop.

En ook bij Tan aan tafel, wat een slijmjurk blijft dat, was hij op zich realistisch. Louis heeft zijn standaard nog erg hoog. Maar hij is onder de indruk van de kwaliteit van het team, alleen constateert hij geen Ajax dat echt wil domineren, altans uit. TH wil gewoon niet teveel mensen voor de bal volgens van Gaal. Thuis door het drukzetten wel. Maar op die opmerking ging niemand in. Hij vond Ajax toen duidelijk beter dan Real.

Tja, hij heeft gelijk, behalve over de euforie. Dit Ajax moest van veel verder komen. Een mentale topprestatie. Echt niets op af te dingen.

Misschien denkt Louis nu al over de eindwinstkansen? En tempert hij verwachtingen. Jonker is een ander verhaal. Clown.
1 0
ajax4lifebaby
Heb geloof ik op NOS een samenvatting gezien met commentaren van over de hele wereld eronder door voetbalcommentatoren die allemaal zeiden dat madrid was afgedroogd. Van gaal zit hier een beetje mis, wij waren wel dominant vond ik. Al hadden we wel minder balbezit maar de grootste kansen waren voor ons.
2 0
Radie125
Als Ajax wint komt het omdat de tegenstander zwak is als Ajax verliest komt het omdat Ajax minder kwaliteit heeft. Het zal nooit veranderen.
3 0
Hagmag
Ze hebben wat gevonden hoor......, de azijnzeikerts.
Mocht Ajax de schaal winnen, dan zal het gaan over het deukje in de schaal.
Walgelijke figuren zijn het, stuk voor stuk.
1 -1
ETM
Het wordt wel steeds erger. Nu is de tegenstand van Madrid zelfs 'pover'. Nog even, en het was gewoon een matige wedstrijd. Hoe krijgen de heren het voor elkaar?
Dat Nederlandse media een negatieve voetbalbeleving hebben dat valt al heel lang op. En nog meer als je voetbal via een internationale gemeenschap volgt, maar wat ik de afgelopen dagen voorbij zie komen uit de mond van zogenaamd prominente 'analisten' is gewoon bijna ziekelijk.
Het tempo in die wedstrijd lag 5x hoger dan in een gemiddelde PSV Ajax en 2x hoger dan bij Liverpool Bayern. Madrid en Ajax speelden grote fases vol op de aanval. En de kern? Ajax troefde Madrid tactisch af. De meest machtige club van de wereld ging over de knie bij een stel snotneuzen uit de eredivisie, die 0 ontzag toonden en de filosofie van Ajax trouw bleven. De filosofie die Ajax historisch de grootste reuzendoder ter wereld maakt.
12 0
Web
Ze vonden het echt wel een goede wedstrijd,
Maar het toegeven vinden ze erg,.
In onze omgeving komen wij dat ook tegen, maar vraag je dan door, vinden ze het stiekem toch wel heel goed.
0 0
Ajacied33
Mooi verwoord en zo is het absoluut
0 0
rafael32
Dat Ajax Real niet met minstens 7-1 heeft verslagen in eigen huis, plus 80% procent balbezit en met minstens 35 open doelkansen, is niets anders dan een wanprestatie, en in niets te vergelijken met het Ajax van Van Gaal dat wereldteams Hadjuk Split, Panaithinakos , Salzburg, Bayern( 6de in de Bundesliga op dat moment), AEK etc, aan de zegekar bond.
3 -1
chloorbestendig
Ik drukte mis, ik vind dit mooi!
0 0
PetrusKeizer
redenering zie je vaker. Real was slecht, dus dan was Ajax eigenlijk maar matig/redelijk. Redenering zou ook misschien kunnen zijn: omdat Ajax geweldig was kwam Real er niet aan te pas en leken dus slecht.
3 0
Robeerke
Overal waar Ajax wint is het: "Maar hoe slecht was die tegenstander wel niet?" Eerst ging het over 6-0 overwinningen bij clubjes als PEC, NAC etc. Nu flikken ze het bij Real Madrid. "De tegenstand van Real Madrid was natuurlijk pover." Je gelooft het toch niet..
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Real op volle oorlogsterkte met 2 spelers uit de wk finale op het veld. Pover.
0 0
Abu
Hoewel een arrogante lul, is het ook de trainer geweest die ons de laatste europacup 1 bezorgde met fantastisch voetbal. In een ander tijdperk, maar toch moeten we hem en de spelers daar eeuwig dankbaar voor blijven. Zijn eergevoel wordt geraakt als er wordt gesuggereerd dat dit een even grote prestatie is, wat imo niet zo is. Wat mij betreft heeft ie wel een punt, wat hij vervolgens vast op een nare manier, ventileert.
1 -3
SPLNDD
Van Gaal is gewoon echt een zure, vervelende man.

Als trainer zal hij best goed zijn.
1 0
ErikDeBosz
Ook al is Real pover, wie wint daar in de CL nou met 1-4. Van Gaal, Perez en Jonker zijn gewoon hele zielige mannetjes, die graag een andere mening ventileren, puur om eigenwijs te doen.

Van Gaal neemt iedereen nog serieus, terwijl die bij Manchester United ondanks alle honderden miljoenen geen enkele fatsoenlijk wedstrijd heeft gespeeld. Het is gewoon een enorme arrogante lul en ik hoop dat Ajax nooit meer bij hem zal aankloppen.
17 -2
insectenverdelg
ach kijk is wat voor lovende woorden Ajax uit t butenland krijgt. tot Guardiola aan toe. Wie zit dan op Andries fucking Jonker te wachten.
9 0
Ajax1zalzegevieren
prima post, scheelt mij weer wat typewerk
4 0
Ajaxxxisdebeste
Ook van mij
0 0