'Real was overal beter, maar uitslag was 1-4'

JesseTH, 10-03-2019 om 21:10, 23643 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Andries Jonker moet er niet té positief gedaan worden over Ajax' prestatie tegen Real Madrid. Er werd weliswaar met 1-4 gewonnen in het Santiago Bernabéu, maar Jonker zag een betere opponent.

'Het was een fantastische overwinning qua resultaat, maar ik sluit nooit mijn ogen voor de momenten', vertelt Jonker bij Rondo. 'Een kopbal op de lat, de speler die Mazraoui de baas is, blesseert zich. Even later blesseert de volgende zich en gaat er nog een bal op de paal voor rust. Dan heb je ook het geluk aan je zijde. Ik heb de statistieken bekeken. Real Madrid was overal beter, maar de uitslag was 1-4.'

Dick Advocaat is een behoorlijk stuk positiever gesteld. 'De uitslag alleen al is geweldig voor het Nederlands voetbal. Niet alleen voor het Nederlands voetbal, maar ook voor de trainers. Het ging met het Nederlands elftal en het Nederlands voetbal een stuk minder en er gingen geen Nederlandse trainers meer naar het buitenland. Dat gaat nu ook weer op gang komen.'

Ook Jonker voegt er op zijn beurt tóch een positieve opmerking aan toe. 'De grootste winst is denk ik dat Van de Beek, De Jong en De Ligt hebben laten zien: ik ben niet op mijn zestiende naar het buitenland gegaan. Ik ben in Nederland gebleven, heb honderd wedstrijd gespeeld en ik sta er. Dat is de basis voor het nieuwe Nederlands elftal. We hebben weer spelers die het spel begrijpen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Laat Lorre Jonker nu gewoon even niet zeuren zeg, als je alle kansen op een rijtje zet hadden wij echt de best uitgespeelde. Als je naar het spel en balbezit en andere statistieken over de twee wedstrijden heen kijkt dan hebben we echt verdiend gewonnen.

Koppie krauwww Lorre.
0 0
Sluk
Kan iemand Andries Jonker tegen zichzelf in bescherming nemen? Die moet echt niet meer dronken de pers te woord staan.
0 0
WillyBrokamp
Volgende week schuift tante Mien van Het Knupske aan bij Rondo.
0 -1
Mokum31
Man man man
0 0
Puurvoetbal
In sommige wedstrijden heb je wat geluk nodig. Als Varane die bal erin kopt, krijg je een andere wedstrijd. Als Larsson de bal erin schiet heb je een andere bekerwedstrijd. Maar het gebeurde niet. Als, als, als.
0 0
JanTa
Is de mening van Jonker ineens maatgevend?
0 0
Aeter
Volgens Jonker wel, aldus Jonker.
0 0
AlexIbarra
Wij hadden na 18 minuten het gewenste resultaat al bereikt.
Dat Real dan wat balbezit heeft in de loop vd wedstrijd is prima. Als Real na 20 minuten op 4-0 had gestaan, hadden ze ons daarna ook 35 corners gegund en 60 afstandschoten.

De kopbal van Varane en de kans met Benzema en Modric (fout v Frenkie toen de wedstrijd was gespeeld) waren hun enige echt grote kansen. Benzema kwam tot schotjes vanaf de achterlijn of uit de draai, Bale en Vazquez uit moeilijke hoek op paal of Onana etc. Hun goal was ook maar een halve kans.

Wij zetten tegen Madrid 4x iemand alleen voor de keeper (Neres en Ziyech hadden er nog wel eentje bij mogen maken), de goal van Tadic is ook prima uitgespeeld en Lasse is nou eenmaal een fenomeen. :P

10 wanhoopsschoten afvuren voor de statistieken betekent niet dat je beter bent. Wij hebben met iets minder balbezit dan Real meer goede kansen gecreeerd, en hen hard laten werken met weinig resultaat.
Mazraoui had na 25 min. geel maar ze konden niet echt profiteren over links, Lasse heeft een topsnelheid van 12 km/u maar niemand kon hem uit zijn comfort zone halen, ruststand was geloof ik vier panna's tegen nul. Dus tja, wat is beter zijn?

Hooguit als wij nr. 1 van Europa waren en zij de nr. 22, zou je kunnen zeggen dat 1-4 wat geflatteerd was en Real er echt een wedstrijd van maakte.
3 -1
Ruudje74
Ajax was in Madrid scherper voor de goal en Madrid was dat in Amsterdam. Gemiddeld genomen was Ajax sterker, Ajax was sterker in Amsterdam, maar had pech. Ajax was ook sterker in Madrid en toen zat het qua score mee, en al met al op kwaliteit terecht gewonnen.
Dat behoeft geen discussie, dat zag iedereen.
0 0
Lazell
Als de bal op de paal en lat erin was gegaan, was het 3-4 en waren we alsnog door. En Vinicius was 1 helft lang Mazroui de baas, van Ajax waren de andere 10 de hele wedstirjd hun directe tegenstander de baas.
0 0
EersteAanname
Andries heeft aandacht nodig..
0 0
Boer Gijs
Toch knap dat de helft van deze uitspraak van Jonker helemaal correct is, de 1e helft van de zin slaat echter nergens op.
1 0
RememberLitmanen
Zeker de wedstrijd in amsterdam vergeten...toen real de slechtere statistieken had was het professioneel en was real zogenaamd van een hoger niveau...nu doet ajax het andersom, en speelde zeker beter als real uit. Ze zoeken gewoon altijd iets....
1 0
PetrusKeizer
zijn dat openbare stukken, die statistieken, meneer Jonker? Ik zou ze graag zelf ook zien. Dank u!
0 0
Aspers73
Ach, PSV had 30% balbezit tegen Ajax maar won volkomen verdiend. En ja Jonker....het is echt heel raar dat Ajax uit in het Bernabeu een paar kansen tegen kreeg.
4 0
Boer Gijs
Precies dat. Waarschijnlijk vond hij toen Ajax overal beter.
0 0
Ajax27
De laatste noot van Jonker wel ontzettend goed en helemaal waar. Een grotere stimulans naar jonge talenten kun je niet hebben. Wie van de jonge toptalenten nu nog in zijn kop haalt om op z'n 16e te vertrekken als ze kijken naar De Ligt en Frenkie... die hebben gewoon erg treurige ouders.
3 0
Labrador
Nou ik denk niet dat het alleen de ouders zijn. Een slechte zaakwaarnemer kan ook een hoop kapot maken
1 0
komopajax777
Die Jonker die nooit iets zelfstandig gepresteerd heeft op het hoogste niveau had beter naar het wedstrijdbeeld moeten kijken.Dan zou hij deze onzin niet verkondigen.Ajax was over de gehele wedstrijd genomen dominant en veel beter dan Real.
0 0
Bjorn2321
Expected goals gaven toch (hetzij nipt) een terechte overwinning voor Ajax, dus wat l*lt die Jonker over statistieken. Enige statistiek die aangeeft of winst terecht is, is expected goals...
Ja Real had meer schoten, maar de meeste had ik er ook uit gehouden. Real had meer balbezit, maar speelde een te laag tempo.
0 0
Boer Gijs
Het hoorde bij het plan van Ten Hag dat Madrid meer de bal zou hebben, maar echt Ajax bij de keel grijpen deden ze tegen de verwachting eigenlijk niet.
1 0
TontoKarnaggel
Andries moet zoiets wel zeggen. Zonder een opvallende mening is iedereen vergeten dat deze man nog bestaat. Dus dan maar iets geks roepen, aandacht gegarandeerd...
5 0
Murtagh
wie de fuck is jonker.
2 0
Bazenvan95
Nobody cares about deze statistieken over 5 jaar blijft alleen maar over hoe we real op die dag hebben kapot gemaakt met een 1-4 score in eigen huis en al beter waren in de ArenA. Hij heeft wel gelijk over die kansen. Goed analyse materiaal zou ik zeggen, maar je bent niet beter als veel schiet, kansen mist, het middenveld totaal niet onder controle hebt en niet wint. En dan hebben we het ook niet gehad over 'Wedstrijdbeleving' wat je niet of nauwelijks kan meten, maar alleen kan lezen uit lichaamstaal en op welke manier handelingen worden uitgevoerd. Dus fuck off met statistieken als je zo onderuit gaat
2 0
kampioen0809
'Overal' beter aan de hand van statistieken? Ze zijn natuurlijk niet te verwaarlozen, maar 30 slappe rolletjes op goal zijn nog steeds 30 schoten op goal. Het veldspel van Ajax was veel beter, daar kijk ik liever naar dan statistieken.
3 0
Van Reenen
Who the fuck is Jonker? Ook bij grote clubs gespeeld of van armoede in Nederland gebleven, zeker.
1 0
Tinus
Waarom zo doen? Hij geeft gewoon zn mening en die snijdt best hout als je het in de context hoort. Je reageert als gestoken door een wesp omdat jij zn opmerking opvat als kritiek volgens mij. Die man heeft oa naar tevredenheid bij een club als Bayern gewerkt. Dus dan kun je wel doen alsof hij een koekenbakker is, maar dat is natuurlijk flauwekul.
3 -2
JariHeijden
Het was ook duidelijk dat de anderen aan tafel (Advocaat, Youri Mulder, Kieft en Van Gelder) het totaal oneens waren met Jonker.
1 0
Aspers73
Ik heb de wedstrijd nu in 4 talen teruggekeken, en allemaal zeggen ze dat Ajax over 2 wedstrijden echt veel beter was dan Madrid en zeer verdiend door gaat. Ook al waren de statistieken in de uitwedstrijd lichtjes in voordeel, dat was de wedstrijd niet. Ajax was superieur.
4 0
JariHeijden
Idd. Natuurlijk had Ajax geluk dat die vaak in de beginfase op de lat ging. Het was een hele andere wedstrijd geworden als die erin ging. En Ajax ging heel efficiënt ook met de kansen. Dat wordt altijd als kwaliteit genoemd buik grote clubs. Dus bij Ajax was die efficiëntie ook gewoon kwaliteit. En qua spelbeeld hadden wij het in Madrid gewoon voor het zeggen.
Jonker praat onzin en richt zich op statistieken als balbezit en schoten. Dat is leuk, maar van een trainer mag je toch wel meer verwachten. Jonker viel behoorlijk door de mand.
0 0
AltijdGelijk
Hij heeft gelijk.

Real had ook 5, 6 keer moeten scoren, lat, paal, wat een kansen hadden ze.

Maar toch over 2 wedstrijden hebben wij het gewoon verdient.
1 -12
ETM
Moeten scoren? Kun je die momenten opnoemen? Of vind je dat iedere schietkans buiten de 16 een goal moet zijn? Bale op de paal was vanuit een moeilijke hoek. Twee andere schoten zijn goed gered door Onana. Ik kom uit op 2 kansen waarvan je kunt zeggen dat het goals moesten zijn. Varane op de lat. (niet heel makkelijk maar toch). En toen Frenkie plots de bal verspeelde..
0 0
AltijdGelijk
Okey,

Benzema 2 100 procent kansen, Asensio die een 100 procent kans had!

Ik heb hier 11 minnetjes op gekregen, maar ik ben toch echt voor Ajax.
0 0
ETM
Dat zijn er 3.
Maar ik zie de 2de van Benzema niet.

Ik heb met de minnetjes niets te maken, maar wat je zegt klopt gewoon niet. Zo groot waren de kansen niet.
0 0
Amsterdam Loyals
Hahaha.. hij praat onzin..
2 0
EricAjax1
Als je zo redeneert hadden wij thuis met 5-2 moeten winnen en uit 4-4 moeten spelen
0 -1
CL=5
4-5 natuurlijk want die kans van Hakim zou je dan denk ik ook wel mogen tellen.
1 0
Ajacied33
Over 2 wedstrijden hadden wij er 10,11 kunnen maken in plaats van "maar" 5 goals
1 0
Joop50
jonker heeft de thuis wedstrijd niet gezien
0 0
Freddy Al
In de statistieken vind je geen parameter terug voor de kwaliteit waarmee er gespeeld werd.
Ook de bijna goals van Neres, vd Beek en toch zeker Ziyech staan er nietals dusdanig in.
Ja,we hebben best wat mazzel gehad, dat heb je ook nodig ,maar alleen met mazzel had je nooit gewonnen van Real Madrid.

Het blijft een historische zege waar we trots op moeten zijn.
Ook de manier waarop Ajax het vervolg tegen Fortuna speelde geeft moed,het had mogeijk 8-0 kunnen zijn en het tempo had hoger gekund maar er werd wel vrij geconcentreerd gespeeld.
3 0
Godenzoon88
Real was de baas zoals De Boer vond dat ajax altijd de baas was tijdens weer een van zen kutwedstrijden
1 -5
JCr14
Toen Vinicius eruit ging was het al 0-2 hoezo de baas.
Logisch dat Real fel begon. Real moest komen en Ajax maakte daar piekfijn gebruik van. Met zijn Louis van Gaal gelul
9 0
Rho1980
Op basis van statistieken? Zegt vrij weinig, Real kan vanuit de 2e lijn 800x op doel schieten. En dan? Varane kopt m erin, Ajax staat bekend dat het altijd zijn eigen(wijze) spel blijft spelen en vrijwel altijd scoort. Toen Vinicius uitviel stond het al 0-2 en zo kunnen we nog even doorgaan.
Typisch Nederlands ook om hier mee bezit te zijn; wat als?
Ja wat als je pa m in een ander gaatje had gestopt?
Met dit soort analyses en commentaar is het logisch dat je werkloos thuis zit en verder weinig hebt gebracht in de voetballerij.
1 0
Aspers73
HAHA! Die heeft van Gaal dit horen zeggen en moet het nu zelf ook zeggen! Ajax was de baas, statistieken veranderen dat niet.
0 0
Leviathan
Bal op de paal is gewoon net dat beetje kwaliteit te kort. Tussen de palen achter de keeper leggen is een kwaliteit
1 0
PuurGeluk
Haha precies en dat 4x maat!
0 0
GvanderK
Lachwekkend
0 0
aietos
Spreekpop van Louis De Verrader.
3 -4
Simon1
Ga eens neuken man.
2 -1
RayJordaan
Andries wie?
1 0
Mark03
Ik vind het contrast tussen de reacties uit het buitenland en binnen Nederland zo opvallend
4 0
Minsc
Andries Dronker
6 0
Ajaxxxisdebeste
Nou niet dat we bevestiging nodig hadden, maar nu hoeven we hem ook niet meer serieus te nemen samen met heel voetballend Europa en de rest
4 0
koenos1
Hou toch op man..
3 0
Hagmag
Hulpje van Bayern spuit modder.
4 0
Suarez16_
Maar over die 1 op 1 van Neres in de 22ste minuut en Ziyech die hem van 5 meter over krijgt hoor je hem niet. Als die er in waren gegaan was het 3-6 geworden. Overigens was het in de Arena dan 4-2 geworden.
2 0
MankeNelis
Hahahaa het pijpsletje van Louis de XIV'de mag ook iets op tv zeggen.
6 0
PJSM
Waarschijnlijk heeft deze man een heel klein plassertje. Wat een engnek zeg.
5 0
ajaxwestland09
Wat een mafketel eng figuur lachwekkend
4 0
atouba19
Ik snap de berichten van ‘ajax had geluk’ niet!
Hebben ze de eerste wedstrijd niet gekeken? Naar mijn idee een onterecht afgekeurde goal, tadic op de paal, Ziyech 100% kans. Had minimaal 3-2 voor Ajax moeten zijn.
De tweede wedstrijd had Real iets meer kansen. En geluk met de VAR.
1 0
ETM
De VAR beslissing in Madrid was gewoon terecht.
Verder scoort Ajax 4 supergoals. Die klasse had Madrid dus niet. De kansen van Madrid vielen verder ook wel mee. Je had die kopbal op de paal wat geen makkelijke kopbal was. Bale moest vanuit moeilijke hoek schieten etc. Dat er spelers van Madrid uitvielen kan niet relevant zijn voor de beoordeling. Tactisch was Ajax gewoon sterker dan Madrid. Madrid speelde wel een goede pot, en het score verloop was wel vertekenend. Maar een dik overdiende overwinning van de betere ploeg.
Deze Jonker zegt niets zinnigs, komt met een kulstelling, die hij niet of slecht onderbouwd. En doet dit puur met zn onderbuik.
0 0
chloorbestendig
Eng mannetje, die naait je erbij voor wat voedselbonnen.
5 -1
insectenverdelg
blij dat hij niet tussen 40-45 leefde idd.
0 -1
RaynoFischer
Heeft hij perongeluk naar de wedstrijd uit 2012 gekeken ofzo? :P
Ajax was over het algemeen gewoon beter, natuurlijk had je ook fases dat er een storm van hun kwam.

In Amsterdam kwamen ze heel goed weg met een 1-2 overwinning, had ook 3-2 of 4-2 kunnen worden, de kansen werden in Madrid gelukkig wel afgemaakt ;) en hadden hun wat pech in de afronding
4 0
Barra
Naast het feit dat Ajax Real compleet afblufde en het betere van het spel had, hebben we ook zeker wat geluk gehad. Maar mag het even, we hebben ook genoeg goede potten gespeeld waarbij het net altijd tegen zat, zoals de thuiswedstrijd.
2 0
Aad82
Hij is niet goed joh. Heb alle tactische analyses bekeken op youtube en Ajax was SUPERIEUR aan Madrid op letterlijk alle fronten en met name qua pressing.
2 0
Raoul14
Die man is volledig de weg kwijt. Wat doet hij tegenwoordig eigenlijk?
1 0
ajaxwestland09
Geen club op dit moment
0 0
Toon meer reacties