Kieft: 'Intern bij Ajax op goede knoppen gedrukt'

BartVeenstra, 09-03-2019 om 08:50, 7204 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Wim Kieft is trots op de historische prestatie van Ajax door Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabéu met een 1-4 nederlaag de Champions League 'uit te knikkeren'. Toch had de oud-spits dit succes ongeveer een maand geleden niet zien aankomen en hij denkt daarom dat er intern wel het een en ander gebeurd is in Amsterdam.

'Knap is de wijze waarop Ajax de zaken heeft omgedraaid. Na thuis verloren te hebben van Europees kampioen Real Madrid zo terugslaan in Spanje', schrijft Kieft in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. 'Maar vooral goed hoe ze bij Ajax orde op zaken stelden na de crisisweken in de competitie, want ze waren aanvankelijk behoorlijk de weg kwijt in Amsterdam. Sinds de winterstop liep het totaal niet, met als dieptepunten de 6-2 nederlaag bij Feyenoord en de wanprestatie in Almelo tegen Heracles. Intern moeten ze met elkaar op de goede knoppen hebben gedrukt, anders is een omslag op zo’n korte termijn niet te realiseren.'

Volgens Kieft zat het Ajax de laatste tijd ook best wel mee. 'Zo ontsnapte Ajax in de KNVB Beker tegen Feyenoord bij twee grote doelkansen voor Larsson en Van Persie. Daarna gaf Feyenoord nooit het idee dat het Ajax in problemen kon brengen', aldus de columnist, die voor Real Madrid hetzelfde vond gelden. 'Ajax speelde ook beter dan in Amsterdam toen het de Madrilenen bestreed met het nodige ren- en vliegwerk, volle pressing, veel duels en Real voortdurend onder druk trachtte te zetten om zo de Spanjaarden het voetballen onmogelijk te maken. In Madrid speelde Ajax volwassener, meer vanuit de controle. De ploeg gaf juist bewust ruimte weg aan Real om ruimte te scheppen voor zichzelf in de omschakeling. Geweldig hoe Ajax de gecreëerde ruimte vervolgens wist te benutten en in de omschakeling toesloeg.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Vind Ajax defensief nog wel kwetsbaar, dat zag je ook tegen Real. Vooral aan de rechterkant, de plek van mazraoui. Ik vind mazraoui sinds de winterstop matig spelen, en hij laat veel te veel ruimte vrij. Wellicht dat Veltman, als ie goed terugkomt, daar de stop op de deur kan zijn.
1 -1
Ajax1zalzegevieren
Veltman is nou niet bepaalt een stabiele factor gebleken. Die gaat weer kaarten pakken en onrust brengen, Mazraoui zit idd in een vormdipje. Ten Haag blijft hem (vermoedelijk) opstellen en hij zal vanzelf weer in vorm komen.
Eerste helft va het seizoen vond ik Mazrauoi verdedigend ook uitstekend 2x tegen Bayern bijvoorbeeld. Is toch stukje Ajax cultuur om een omgeschoolde back te hebben
0 0
JariHeijden
Hij is helemaal geen ongeschoolde back. Hij heeft slechts twee jaar GEEN back gestaan. De laatste twee jaar voordat is naar het eerste ging. Daarvoor in de jeugd was hij altijd rechtsback. Dat geldt trouwens ook voor Veltman. Die was ook rechtsback totdat hij in de A1 kwam en jeugdtrainer Frank de Boer hem in het centrum posteerde.
0 0
Schip
Ja, dat laatste klopt in principe wel. Al is vol druk zetten juist erg leuk en bruikbaar thuis.

Maar dat geluk verhaal tegen Feyenoord snap ik niet. Het is Larson die zelf op de paal schiet. Die blijft niet koel genoeg. Is het geluk dat je tegenstander gewoon minder kwaliteit heeft? Dan is alles geluk. Is het geluk dat De LIgt gewoon goed kan verdedigen en Van Persie van een goal weerhoudt?

Waarom is dat geluk en heeft niemand het over pech bij de 6-2, omdat je kansen zat mist?

Beetje beeldvorming om de prestatie uit tegen Real niet te groot te laten worden en de euforie te beheersen. Is niets mis mee. Want het laatste dat je wilt, is dat je gaat dromen. Je moet die focus juist houden. Lekker competitie spelen en genieten. Daarna komt er weer een oplaadmoment voor een zware CL tegenstander. Ik denk toch aan een 3e tegen Bayern....
4 -2
DeMeervanweleer
Eens hoor. Beeldvorming is iets anders dan de feiten. Feyenoord kreeg in die wedstrijd anderhave kans; Larsson schot op de paal en een geblokt schot van van Persie. De beeldvorming liet graag geloven dat Feyenoord op de zelfde weg leek als bij de 6-2 . Ajax heeft veel meer kansen gehad en was behalve in die eerste 4-8 minuten beduidend sterker. De verlslaggeving lift graag mee op de sensatie van de underdog die wint van de favoriet.
0 0
Web
Geluk vind ik het verkeerde woord.
Maar ze komen wel te makkelijk in scorings positie, dat is in mijn punt.
Je weet gewoon dat er dan in de Kuip was los komt, en scoor je dan niet snel, kan het heel lastig worden
Bij die 2-6 nederlaag was er de eerste 15 minuten niets aan de hand, sterker nog ze speelden heel goed, maar door die goal kantelde de wedstrijd, mijn inziens had dat veel te maken met Maggalan die zakte in, terwijl hij door moest dekken, waardoor de ruimtes veel te groot werden, en je de lopers Toornstra en Vilhena in een sterkte liet komen.
0 0
insectenverdelg
klopt wat je zegt. Toch maken momenten wel het verschil. Zo kan ik met de potten Oranje brazilie en oranje tegen Spanje herinneren, waar momenten echt het verschil maken. Of dit tegen Fetrnoord ook 5 geval was weet ik nirt. Als je daat achter komt kan je t nog best omdraaien. Tegen Real us t wel heel cruciaal dat hun eerste kans er niet in gaat en onze eerste 2 wel (wat ook wel is anders is geweest, kijk de thuispot maar is na) . Maar wat ze daarna aan voetbal hrbben laten zien Dat is waar je echt over moet praten. Dat was overigens 2e helft Feyenoord ook al t geval.
2 -1
MK77
mooi verwoord
1 0
Bocarra
Dit seizoen is eigenlijk 1 groot leerproces voor Ajax. De ploeg uit de voorronde CL is inmiddels een volwassen team geworden. Na elke tegenslag of verslapping wist het team onder leiding van de technischestaf de rug weer te rechten en door te ontwikkelen. Als Ajax deze selectie nou eens kon overtuigen om nog een seizoen met elkaar door te gaan. Het is makkelijker om salarissen te verhogen dan gelijkwaardige spelers aan te trekken lijkt mij. Dan zou dit team de CL wel eens kunnen winnen. Hulde aan Overmars en de technische staf onder leiding van ten Hag.
7 0
Schwalbino
Als je vanuit dit team nog 2 a 3 jaar kunt bouwen ga je alles winnen. Alleen zie ik het niet gebeuren. Je kunt niet wedijveren met salaris en de competitie stelt geen zak voor.
0 0