'Voor het eerst aangetoond extreme talenten te zijn'

JesseTH, 08-03-2019 om 21:50, 7139 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen is volledig overtuigd door de talenten van Ajax, in het bijzonder Frenkie de Jong. Dat de middenvelder het op nationaal niveau kon, wist de analist al, maar hij zag De Jong ook op internationaal topniveau uitblinken.

'Ajax bulkt van het talent en zo’n Frenkie de Jong kan geweldig voetballen, maar in Nederland doet hij het altijd tegen Willem II, FC Emmen en NAC Breda', leidt Derksen zijn verhaal in aan tafel bij Veronica Inside. 'Mijn vraag was: kan hij het ook op een hoog niveau? Hij blijkt het gewoon op dit niveau ook te kunnen. Hij is een echte topper. Ze hebben voor het eerst aangetoond dat ze extreme talenten zijn.'

Het verhogen van het salarisplafond heeft Ajax in een rap tempo Europese prestaties opgeleverd. Als Derksen het voor het zeggen had, zou hij dat beleid aanhouden. 'Als ik Ajax was, dan zou ik weer twee spelers erbij halen van extreme klasse die meer verdienen dan ze in het verleden betaald hebben. Ik denk dat Ajax hierdoor wel enige status heeft gekregen in Europa.'

Ook krijgt de voormalig journalist de vraag of dit Ajax in staat is de Champions League te winnen. Die doelstelling vindt Derksen echter te ver gaan. 'Maar ze hebben na Bayern München en Real Madrid wel aangetoond dat ze heel ver mee kunnen komen. Ze hebben geld in kas, maar je kunt alleen maar meer geld in de kas krijgen wanneer je verder komt in de Champions League. Iedere investering ziet zichzelf terug.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_026
Spuit elf Derksen wil nu zijn gram halen? flikker toch op man! Bijna alle aankopen afkraken en nu roepen dat alle investeringen hebben geholpen.
0 0
Youri08
Ik geloof dat de Ligt al meerdere malen aan heeft getoond een extreem talent te zijn op ieder nivo. En Derksen is weer eens kort van geheugen want na de interlands voor die nieuwe Cup zei hij hetzelfde over de Jong. Ach ja, het blijft op de een of andere manier vermakelijk om er naar te kijken. Verstand op nul en kijken.
0 0
KKoossiiee
Ongeloofelijk dat er mensen zijn die de mening van deze man serieus nemen.
1 0
oudzuid2
had de wedstrijden tegen Frankrijk, Duitsland of Bayern niet gezien natuurlijk
3 0
EzraAjax95
Ajax kan de Champions League winnen, mits ze geloof hebben en vol overtuiging, zoals tegen Madrid, hun wedstrijden voetballen
3 0
EzraAjax95
Ajax kan de Champions League winnen, mits ze geloof hebben en vol overtuiging, zoals tegen Madrid, hun wedstrijden voetballen
0 0
Youri08
Die overtuiging heb ik niet, daarvoor worden er te veel kansen weggegeven achter in. Maar met beetje gunstige loting kunnen we nog wel rondje overleven.
1 0
Remark
Zowel Derksen en Gijp zijn altijd sceptisch geweest over Frenkie's kwaliteiten. Je zou kunnen zeggen dat het hen siert dat ze tot inkeer zijn gekomen, maar ik zeg liever dat zelfs een blind paard twee jaar geleden al had kunnen zien dat Frenkie van wereldklasse is en dat de scepsis van deze zelfbenoemde voetbaldeskundigen niet bepaald getuigt van inzicht. Maar goed, op dat gebied zijn die twee al vaker op hun bek gegaan. Overigens is er ook op dit forum zo'n halve zool die een week geleden nog riep dat Frenkie tegen Real door de mand zou vallen, maar die houdt nu even angstvallig z'n waffel.
7 0
Van Reenen
Remake, je vergeet nog te vermelden dat Barça Frenkie heeft gehaald tegen een bodemprijs. Je zal zien dat wanneer hij in Barcelona is, dat dan de vraagprijs wordt bepaald door Barça op 250 miljoen euro. Conclusie, als Ajax 100 miljoen had gevraagd, was dat de prijs die hij waard is op dit moment. Afijn, met bonussen voor Ajax zal het eind bedrag wel richting 95 miljoen euro gaan. En hiermee is Jou 6e duim verklaard.
0 0
mickey2602
Volgens mij was de prijs toch 75 miljoen wat evt kan oplopen tot 86 miljoen? Dan zitten die bonussen dus al bij die 86 miljoen in.
0 0
ETM
AgeM heeft ergens al een reactie gegeven met voorzichtig compliment aan Frenkie.
Ben het ook tenzeerste oneens met hem over Frenkie, maar vind zn posts eerlijk gezegd wel vermakelijk. Origineel ook qua taalgebruik. Hij heeft wel een maffe obsessie met Frenkie. Echt een obsessie.
0 0
Lazell
Barca betaalde 2 maanden geleden 85 miljoen voor hem. Zou Derksen niet bedoelen: de eerste keer dat het mij opvalt dat het extreme talenten zijn.
1 0
Schwalbino
We zijn nu nog met 8 ploegen over. Elke ploeg kan winnen. Elke ploeg heeft een even grote kans.
1 0
Ajax_026
Er zijn nu (9 maart) nog 12 teams. Onder jou redenering. Zou Ajax er vorige week al uitliggen.
0 0
MPAjax
uh ja we praten over het eerste jaar in de champions league he
0 0
Labrador
Als wij nu in de EL hadden gespeeld dan hadden wij hem gewonnen
0 -1
Jariiii
Ik mag Derksen wel. Hij heeft het hart op de tong en lult niet met iedereen mee.
Alleen is hij kennelijk bijvoorbeeld de wedstrijd van Nederland tegen Frankrijk vergeten, toen De Jong fantastisch speelde.
7 -1