'Misschien is De Jong te goedkoop verkocht'

BartVeenstra, 08-03-2019 om 10:40, 8343 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Sonny Silooy denkt dat Ajax mogelijk nog meer geld had kunnen vangen voor Frenkie de Jong. De middenvelder vertrekt in de aankomende zomer voor een bedrag van maximaal 86 miljoen euro naar FC Barcelona.

'Ik denk dat FC Barcelona een koopje heeft binnengehaald', zegt Silooy in gesprek met De Telegraaf. 'Frenkie de Jong is misschien te goedkoop verkocht, denk ik zomaar', vervolgt de voetbalanalist, die een leegloop voorspelt bij Ajax. 'Als je ziet wat er de afgelopen weken is gebeurd met de spelers...Zelfs de spelers die voor heel veel jaar hebben getekend, zijn in trek. Ik ben heel benieuwd wat er nog overblijft na dit seizoen.'

Over het optreden van Ajax tegen Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabéu was Silooy verder erg onder de indruk. 'Deze wedstrijd was fantastisch en zeker ook de manier waarop ze daar hebben gespeeld. Het had zelfs 1-5 of 1-6 kunnen zijn tegen het grote Real Madrid.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sneijdertje
Echt Jood he die Silooy :)
0 0
31xAjax
Niet te geloven dat sommigen dit weer serieus oppakken terwijl Sonny het met een knipoog zei....
1 0
AFCA1510
Haha wat opportunistisch gezwam!
0 0
Ajacied33
Dit is weer opportunisme ten top. Tegen Heracles was hij de slechtste man van het veld en iedereen vond het dom van Barca dat ze 86M voor hem neergelegd hadden. En nu een topwedstrijd en dan is het weer een koopje. Die jongen komt uit de ED, dus marktconform gewoon een goeie deal
0 0
mcjc
Ik vond het ook een domme zet van Ajax omdat Frenkie aan het einde van het seizoen zeker minimaal 25% meer waard zal zijn. Zonde
0 0
Bky
Inderdaad, domme zet, zeker na de goede wedstrijd van dinsdag konden ze 2 maanden geleden zeker weten dat hij 6 maanden later minimaal 25 % meer waard was.
2 0
Ajaxsupport
Misschien dat die leegloop van de zomer nog wel mee gaat vallen. Dit soort wedstrijden zijn maar weer het bewijs dat wij een veel grotere club zijn dan pak hem beet Roma, Napoli, Lyon. Qua competitie kan ik nog wel begrijpen dat spelers kiezen voor een Atletico Madrid of Spurs, maar we doen niet (veel) onder voor dit soort clubs. Als Barca, City, Bayern enz. niet komen zou ik het wel weten als ik bijv. Ziyech of van de Beek was.
0 0
mgtow
Mocht Barcelona de Ligt willen kopen verdisconteer je dat gewoon in de prijs. Zal Barcelona niet leuk vinden maar ze mogen onze eeuwige nummer 14 op hun blote knieën bedanken. Zonder hem was het een nietszeggend Catalaans boerenclubje gebleven. Een soort PSV.
3 0
Remark
Wat een horkerige opmerking! Dat 'nietszeggend Catalaans boerenclubje' ging en gaat zowel vóór als na Johans dood regelmatig 'op hun blote knieën' om bij monde van bijvoorbeeld Guardiola, Xavi en Iniesta te getuigen van hetgeen hij voor hun club heeft betekent. Barca schonk Cruijff onmiddellijk een standbeeld en een nieuw stadion werd naar hem vernoemd, terwijl men hier in zijn geboortestad nog liep te bakkeleien over het hernoemen van de ArenA en bewoners van het Stadionplein er een stokje voor staken dat hun plein werd omgedoopt tot Johan Cruijff Plein. 45 Jaar geleden betaalde Barca het toen vorstelijke bedrag van 6 miljoen gulden voor een speler die door z'n eigen supporters werd uitgekotst en uitgemaakt voor geldwolf. Diezelfde supporters lopen nu op fora als deze de spelersmakelaar uit te hangen en proberen zoveel mogelijk binnen te harken voor spelers van wie men nog geen half jaar geleden zei: 'Strik eromheen en weg ermee!'. Wie zijn hier eigenlijk de geldwolven?
1 0
Sneijdertje
Verdisconteren nog wel..jeezus..
0 0
Aeter
Dit gevoel heb ik dus ook. Maar goed, voor hetzelfde geld lig je er uit en krijg je maar de helft ofzo, dus ik snap de beslissing ook wel weer.
2 -1
RuffRhythim
Nou, stort de poen van dit koopje maar op mijn rekening dan....
0 0
Vince355
Haha
0 0
Bky
Toch leuk voor AS, na elke wedstrijd kunnen ze dit topic opnieuw maken:

De Jong speelde een goede wedstrijd: "De Jong te goedkoop verkocht!!!".
De Jong speelde een matige wedstrijd "De Jong te duur verkocht!!!!".
10 0
JanTa
Ajax had pas in de zomer aan de onderhandelingstafel moeten gaan zitten maar men werd te gretig. Een goeie leer met wat er met de andere spelers w.o. de Ligt gaat gebeuren.
1 -3
Middenweg401
Je kunt altijd nog Siem sturen, en de onderhandelingen opnieuw beginnen als ze er achter komen.
6 0
Salamis
Haha, ja goed plan.
0 0
Ajax114
hahahahaha
0 0
PetrusKeizer
zal wel n geintje van Sonny zijn, dit. te goedkoop, ik kan hier in elk geval wel om lachen.
2 0
Kikke
Naja te goedkoop of niet, de Jong is waar hij wil zijn. Ik vond het al een stom idee om hem in de winterstop te verkopen. Ze hadden gewoon de zomer moeten afwachten. We zaten nog overal in. Geeft onrust in het team. Was gewoon niet heel erg slim, maar goed het is gebeurd. Dan had je hem ook nog kunnen houden. Was alles nog mogelijk.
1 0
Web
Frenkie wilde zelf duidelijkheid, Ajax heeft hem voor een prikkie weggehaald bij Willem 11. Frenkie tekent een contract bij zijn droomclub.
En Ajax is ook erg tevreden met die deal.
Frenkie heeft net als deLigt ook mee gedacht aan het belang van Ajax, door het contact open te breken, iets wat Kluivert weigerde.
Ik ben super trots op Frenkie, en heb er zin om Barcelona te volgen
2 0
RaynoFischer
Helaas spelen er meerdere partijen mee dan alleen Ajax en Barca.
Ook Frenkie en zijn zaakwaarnemer hebben er waarschijnlijk voor gekozen om het toen al rond te maken.

Ajax kon het weigeren, maar als Frenkie perse wilde kan je het ook niet tegenhouden...
Stel ze deden het wel en hij raakt zwaar geblesseerd, heb je dat gezeik weer
0 0
Web
Waar heeft hij het over?
86 miljoen

Ajax had ook met 1-6 kunnen winnen, dat geld voor de laatste 10 minuten, wanneer ze bij Real de kopjes laten hangen, Real heeft ook grote kansen gehad 1-4 mooie uitslag
3 -1
Hagmag
Marc moet voor een eventuele interesse in Matthijs de Ligt, pas overeind gaan komen vanaf € 100.000.000.
4 0
RaynoFischer
Beetje oppertunistisch, in Januari/Februari was het nog een werelddeal :P
86 miljoen is heel veel voor iemand die dit seizoen pas echt doorgebroken is en soms gewoon nog erg wisselvallig is
4 -1
Remark
Inderdaad wisselvallig: dan weer briljant, dan weer fabuleus.
4 0
RaynoFischer
Nou heb je die fout van hem gezien in de slotfase dinsdag, het is dat het al 1-4 stond en geen goal uitkomt...
Dat heeft hij nog wel vaker en in die weken net na zijn transfer was hij ook slecht net als het hele team, maar alleen als het bijvoorbeeld Schone gebeurd valt iedereen daarover :p
3 0
Ajax meister
Jep, Sanchez was toen ook minimum 20m te weinig verkocht. Eigenlijk mag Ajax helemaal niemand verkopen.
1 -1