Lovende Mourinho vindt Ajax nog altijd 'beetje naïef'

BartVeenstra, 08-03-2019 om 07:10, 27548 views, RT |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

José Mourinho heeft bij On The Touchline van RT complimenten uitgedeeld aan Ajax, maar tegelijkertijd kon hij het ook niet laten om toch ook kritisch te zijn op de Amsterdammers. Voor de returnwedstrijd gaf Mourinho aan dat hij Ajax slechts één procent kans gaf tegen Real Madrid en om die reden is hij nu extra onder de indruk.

'De positie van Tadic gaf Real Madrid veel problemen. Hij speelde als een valse negen, waardoor Ajax op het middenveld een man meer had', vertelt Mourinho, die Tadic continu weg zag rennen bij de centrale verdedigers van Real Madrid. 'Als ze de ploeg die drie keer op rij de Champions League heeft gewonnen uitschakelen, is dat really, really amazing. Ze verdienen daar alle credits voor.'

Toch vindt Mourinho Ajax ook kwetsbaar. Hij zegt in eerste instantie dat de Amsterdammers een jong team hebben met een mooie manier van spelen. 'Maar Europees zijn ze niet slim genoeg om mee te doen met de topteams. Met Manchester United speelde ik tegen Ajax in de Europa League-finale. Wat ik verwachtte, gebeurde precies: Ajax was technisch erg goed, maar ook een beetje naïef. Dat lieten ze ook in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid zien. Ze waren erg sterk en gaven Real Madrid veel problemen, maar ze maakten ook fouten die Real Madrid afstrafte.'

'Erik ten Hag doet het geweldig'

De coach, die in de Spaanse media wordt genoemd om weer trainer bij Real Madrid te worden, geeft bovendien complimenten aan zijn concullega Erik ten Hag. 'Als dingen fout gaan, wijzen mensen in de richting van de "schuldige" manager. De resultaten van Ajax en ook Manchester United zijn fenomenaal. De verantwoordelijkheden in slechte dagen liggen bij de managers en de verantwoordelijkheden in de goede dagen liggen ook bij de managers, dus Ten Hag van Ajax en Solskjaer van United doen het geweldig.'

Aan het einde van het gesprek geeft Mourinho aan dat Manchester City dit seizoen goed draait, maar wel veel geluk heeft met de loting. Daarbij kan hij het niet laten om even een sneer uit te delen aan Ajax. 'Manchester City draait een goed seizoen, maar ze hebben zoveel geluk met de loting. Als je kijkt naar de groepsfase en de wedstrijden tegen Schalke 04.. Waarschijnlijk zullen ze FC Porto of Ajax loten in de kwartfinales.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxwestland09
Deze man neem ik niet serieus
0 0
TontoKarnaggel
honderd keer liever een "naïeve" club dan zo'n cynische counterclub waar mourinho zo'n patent op heeft.
0 0
godofajax1900
Ik hoop voor hem op manu VS spurs leuke pot en hoop dat spurs winnen
0 0
Boer Gijs
Ik snap wel wat meneer de-bus-parkeren bedoelt, maar hij snapt alleen niks van het Ajax-voetbal. Laat zijn uitspraken maar doping zijn om de volgende CL-wedstrijden nog scherper te zijn
0 0
Thymo10
Mensen hij bedoelt natuurlijk de EL finale waarin hij met een simpele tactiek (lange bal) Ajax geen enkele kans gaf. Bosz had maar 1 tactiek maar tegenwoordig kan Ajax ook bijvoorbewld counteren.
2 -1
Boer Gijs
Precies de 0-1 en 0-2 waren eigenlijk een soort counter goals.
1 0
Gonzalez75
The special one? Three titles? Strik erom heen en naar China versturen. Wat een mafketel.
0 0
Red Devil
Laat die hijo de puta lekker zijn bek dicht houden.
0 0
stefanwillem
Koekoek
0 0
AJAXAFC1
Mourinho vind alles naif als er meer dan 2 mensen voor de bal staan, ben zo blij dat we die arrogante kwallen uit madrid gepakt hebben die voorzitten ook van die zogenaamde nederlandse fanclub rot toch op man nepspanjaard grootste droeftoeter die ik ken is dat zeg kan moeilijk verteren dat zijn zogenaamde cluppie real madrid afgedroogd is door een nederlandse club
1 0
Hagmag
Gebalk van een ezel, kan een paard niet deren.
2 0
PetrusKeizer
vervelende wijsneus, met je 'beetje naief'. Ga maar weer op je bek bij je volgende club. Dat is pas naief, om er van uit te gaan dat iedereen op je zit te wachten.
0 0
Mario65
Als het hier om een toerekeningsvatbaar trainer zou gaan, dan zou het nog beledigend zijn ook.
Was het niet Jose die zei "99% dat Ajax verliest van Real" ??
Die man is de weg kwijt....
0 0
Ajax114
Wat een vreselijke club is dat Madrid dat je weer die trainer gaat binnen halen. Zegt alles over Madrid en dan wel lullen tegen Overmars en Vd Vaart over respect hahaha. Maar zelf zo.n mourinho binnenhalen die zich tegen iedereen als een kwal gedraagt. Daarmee straal je echt klasse uit als club.
0 0
PetrusKeizer
dat is niet de club. Dat is de voorzitter, die helaas alles bepaalt en daarmee lijkt t de club. De fans zijn echt wel OK.
3 0
RuffRhythim
...aldus de ontslagen trainer....
0 0
ajaxinho
Laat City maar komen!

Die krijgt in de PL geen team dat druk zet.
In de CL ook nog niet.

Hoe eerder hoe beter.
1 0
Vincenzo3
Narcist. Hij heeft er veel woorden voor nodig maar wat Mourinho eigenlijk zegt is dat HIJ wel gewonnen heeft van Ajax.
5 0
trodat4030
Een heel ánder Ajax..

Veltman ipv Nous
Sanchez ipv (indertijd zijn eigen speler) Blind
Jairo ipv Nico
Davy ipv Frenkie
Donny ipv Traore
Tadic ipv Kluivert

Oftewel met 6 andere spelers en eigenlijk zijn 5 vd 6 gewoon beter dan hun voorgangers van 16/17. Enkel Blind vs Sanchez is over te twisten. En misschien Donny en Traore.
0 0
Kikke
Eens met hem, de volgende ploegen zullen veel meer er boven op zitten. Dus die achteloze balletjes overspelen achterin, kan echt niet meer. Zodra je ziet dat ze dicht op je staan, niet meer achterin risico nemen. Het was vroeger werkelijk uit den boze, een fout daar achterin kan fataal zijn. En op dit niveau kan je je dat niet veroorloven..
0 -1
Ronaldinho020
Jij hebt echt verstand van het Ajax spelletje, chapeau!
0 0
HenryVakH1972
Wat een kakkerlak joh
0 0
Joseph
Het team waar hij tegen speelde met United was niet te vergelijken met dit team. Op elke positie zijn we nu beter, dat team hadden we met deze jongens helemaal kapot gespeelt.
Het is een sneue trainer die teert op succesjes uit het verleden, speelt verschrikkelijk voetbal en kan daar niet eens mee winnen. Zou heel triest zijn als Real met hem opnieuw een team op zou bouwen!
7 -1
Kikke
Goh, iedereen wordt wel overmoedig. Hij heeft gewoon gelijk. Je kan niet naief blijven spelen. Die nonchalante balletjes achterin kunnen echt niet. Het is dat je tegen een Real Madrid speelt met een matige coach. Als zinedine zidane coach was geweest was dit niet gelukt. Dat overmoedige van iedereen, daar ga je de champions league echt niet mee winnen. Die naiviteit moet er uit. Anticiperen op je tegenstander. Als zij de opdracht mee krijgen vroeg storen, dan geen naieve balletjes achterin door daar gaan over te spelen, spelen op de helft van de tegenpartij, dus zo snel mogelijk de bal naar voren, liefst wel naar een speler met je eigen shirt. Dat ontbrak er nogal eens aan in de vorige wedstrijden. Dan kan je de championsleague winnen. Koppie erbij. Snel spelen, dan kan je alles winnen. Fijn dat Mourinho het even zegt, dat houd je scherp!
1 -2
Joseph
Welke naïviteit? De "naiviteit" die Ajax toen naar de finale bracht? De selectie van United was gewoon veel steker dan de selectie van Ajax en er was toen niemand die het team bij de hand kon nemen, er was geen Blind, Frenkie of Tadic.

Die Mourinho kan heel trots doen dat hij gewonnen heeft, maar dat zou hetzelfde zijn dat wij ons op de borst zouden kloppen dat we van AZ hebben gewonnen, want zo groot was het kwaliteitsverschil.

Ajax moet gewoon zijn eigen spel blijven spelen en zich zo min mogelijk aanpassen aan de tegenstander. Als er druk wordt gezet, dan speel je daar onderuit, daar heb je Frenkie en Blind voor. Als dat niet lukt zit er al lang in dat ze een lange bal geven.

Mourinho is een hele matige coach, die hebben wij niet nodig om scherp te blijven, iedereen weet dat elke wedstrijd een finale is en dat de Champions League winnen in principe een onmogelijke opgave is.
1 0
NUL20
Onder druk eruit voetballen is juist wat Ajax zo sterk maakt.
Direct mannetje meer op middenveld.

Dus oneens met bal naar voren jensen...
0 -1
AjaxPassion
Het grootste verschil is dat alle spelers 2 jaar verder zijn en compleet zijn doorgestroomd. Eigenlijk zijn alleen Sánchez, Sinkgraven en Traore vervangen door Blind, Tagliafico en Tadic. De rest was al aanwezig. Met Kluivertje, Younes, Nouri etc. Ook nog 2 jaar verder had ik dat team wel willen zien tegen dit team.
1 -1
Schip
Er zijn meer verschillen. Het huidige CL niveau is beduidend hoger dan dat EL niveau. Het EL team was veel jonger en veel minder ervaren.

Het middenveld wordt heel anders ingevuld en de flankposities ook. Overigens zie ik liever de Bosz invulling.

Je hebt nu met Tadic een enorm balvaste spits die het centrum voor de keuze stelt met hem mee te lopen. Dolberg heeft dat nog niet ontwikkeld op die manier. Komt nog wel, al is hij van nature een (potentieel briljante) diepe 9.

Maar beide teams zetten Ajax Europees weer op de kaart met sensationele wedstrijden, beide coaches idem. Mijn bezwaar tegen beiden is dat ze een copy paste uitvoeren van spelconcepten van andere coaches. Hoeft niets mis mee te zijn, maar juist je inschuivende 4 is een typisch Hollandse School wapen, waar weinig ploegen mee bekend en tegen bestand zijn. Van Gaal besliste er een finale mee.

Gebruik dat vaker. Al moet ik zeggen dat ik De Ligt tegen Real ook zag inschuiven. Maar dat gebeurt meer in de euforie omdat Real omver lag na de 4-1, dan als middel om een wedstrijd te keren.
0 0
AjaxPassion
Dat 1e is precies wat ik zeg. Ik had het ook enkel over spelersmateriaal, niet over tactiek of speelwijze. Want die is inderdaad heel anders.

Je wilt zeggen dat Dolberg geen enorm balvaste spits is? Heb je zijn aanname, balbehandeling en techniek gezien? Die is meer op orde dan die van Tadic i.m.o...

Zoals ik al meerdere keren heb geroepen hier, Ik had het wel willen zien met Dolberg in de Spits in al die topwedstrijden. Want onder Bosz was hij daarin, omdat je daarin veel meer ruimte krijgt, juist ijzersterk.

Een inschuivende 4 is niet echt van deze tijd. Wat Ajax doet is Frenkie als inschuivende 4 positioneren en spelen met opkomende backs, dat is toch veel effectiever en praktisch hetzelfde, want wat kan de Ligt nou meer als de Jong met een bal aan zijn voet?
0 0
Bky
Het grote verschil is het middenveld. Klaassen is een zware dissonant als je ploegen als Manchester kapot wil spelen. Nu staan daar Donny en Frenkie waarmee je in een veel hoger tempo speelt.
2 -1
AjaxPassion
Je bevestigd dus precies wat ik zeg.
0 0
geDaante
Bovendien stond Man U zeer compact en verdedigend, ieder team voetbalt daar moeilijk doorheen, kleinere clubs die dat doen, zijn al lastig om doorheen te geraken.

Bayern en Real deden precies wat Ajax ligt; wel willen voetballen, maar niet écht druk zetten.
2 -1
Kikke
Inderdaad, niet naief zijn klopt. De volgende tegenstanders zullen echt wel hoog druk gaan zetten.
0 0
Whazzza
Of juist verder inzakken. Dat bedoelt Mourinho
1 0
marrene
Wat een druiloor. Gaf AJAX vooraf ook maar 1% kans. Nu komt hij met deze onzin. Arrogante flapuit die alleen maar afbraakvoetbal laat spelen.
4 0
noppenkoning
Mourinho is ook precies het tegenovergestelde waar Ajax voor staat.
6 0
Web
Wat een verschrikkelijke man.
Natuurlijk is Ajax kwetsbaar ( gelukkig ) omdat ze altijd van eigen kracht uit gaan, en willen voetballen en het publiek vermaken, daarom zijn wij Ajax
Zou het eens over Manchester hebben.
2 -1
Dubbelvla
Portugezen, 't blijven de jankerds van europa.
7 0
Ferd
Mourinho zegt hier dus eigenlijk dat Bayern en Real Madrid geen Europese topploegen zijn.
4 0
Babayaka
Mourinho mist manieren, wat een eikel is dit toch, en zon goede trainer is het nu ook weer niet.
Nee lekker je fysio kleineren als je verliest. Snap niet dat clubs nog intresse hebben in deze eikel.
7 0
Schip
Met topmateriaal kan hij betonvoetbal neerzetten. Nou, feli Jose.

En met iets minder dan topmateriaal heeft hij de top 4 van de PL niet eens bij kunnen houden.

Met topmateriaal bij Real heeft hij nooit de CL kunnen winnen, sterker nog, de finale niet eens gehaald.

Daar spreekt veel vakmanschap uit.
1 0
robinozzi
Hoop dat Ajax United loot en City Barca, gaan we zien hoe Mourinho praat na die wedstrijden
6 0
Bky
99 % dat deze kneus er naast zit.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Narcistische droplul... Met hem vergeleken is Van Gaal een lieverd
7 0
AjaxDUde123hk
Hij mist nog een snor.
0 -1
JGAjax
Wat een sneuneus zeg... Bah.
2 0
RaynoFischer
Ramos is pas niet slim genoeg voor Europese topteams...
Hoe dom en arrogant kan je zijn om te denken dat het bij 1-2 al gespeeld is?, terwijl jullie zelf al de mindere waren en met geluk wonnen....

Voor iemand van zijn leeftijd en met zijn ervaring moet je toch wel beter weten :p
5 0
ETM
Hij is mooi. Mourinho staat symbool voor ongeveer het tegenovergestelde van Ajax. Daarom sneert hij vooral altijd naar de speelwijze en het het lijkt m daarom veel te doen. Denk dat zijn United er snoeihard af was gegaan tegen Madrid. Die zouden 'naief' zijn gaan verdedigen..

De EL finale blijft pijnlijk. Velen gooien het verlies op naiviteit van Ajax, maar ik niet. Ik had t nog wel eens willen zien als United niet door een van richting veranderd schot na een fout van een reserve speler op voorsprong was gekomen. Ajax gaf verder nauwelijks wat weg. Ja United stelde tactisch het 'ultieme' tegenover Ajax. (door Ajax niets te geven om druk op te zetten) Maar dat had zo ook niet voldoende kunnen zijn. Ik deel gewoon de mening van Bosz en spelers zelf dat er te veel verkrampt speelde. En ja dat houdt zeker verband met jeugdigheid. Als Mourinho nou zou zeggen dat t een lastig verhaal voor Ajax is omdat t nooit een ervaren topteam kan opstellen dan heeft hij wel een punt.
Het huidige Ajax is overigens sterker dan dat Ajax, jonkies zijn ouder en beter. En Tadic, Tagliafico en Blind zijn zeker Europees enorme versterkingen.

Los daarvan; de prestaties van Ajax zijn ook vooral bijzonder omdat Ajax in feite een muis is op dat podium. Juist daarom zou Mourinho juist de speelwijze van Ajax credits moeten geven.
Hijzelf maakte van de allerrijkste teams van de wereld teams die vervloekt werden en ook vaak onderpresteerde. Teams die ook niet door konden groeien oa dankzij hem. De held.
4 -3
Schip
Bosz heeft van die conclusie al afstand genomen hoor. Na een nieuwe analyse stelde hij vast dat het niveau toch werd behaald. Hij werd tactisch overtroefd, dat verhaal van Mourinho klopt gewoon. Net als TH op dezelfde manier verloor van Van Bommel vorig jaar: hoge ballen van achteruit op je kopsterke forward, zodat de aanvallers geen druk kunnen zetten, en van daaruit op fysiek en agressie de tweede bal winnen.

Ajax legt zichzelf de beperking op om vanuit een bepaalde stijl te willen blijven spelen. Heeft Mourinho nooit last van gehad. En het vereist bijzonder tactisch vakmanschap om dat te kunnen. Van Gaal kon het als geen ander, dat was een meester. Maar Frank ging ook kansloos ten onder tegen Red Bull, terwijl hij met bovengenoemde tactiek daar dus onderuit had gekund. Alleen doe je dat niet de hele wedstrijd, maar enkel om het momentum van de tegenstander te breken. Daarna ga je weer opbouwen. Want dan kun je weer langzaam je eigen spel spelen.

Maar verder wel mooi dat Mourinho ons zo prikkelt. Dat hebben we nodig. Ajax moet totaalvoetbal willen spelen. En als Mourinho zijn klassiekers kende, had hij geweten dat totaalvoetbal juist een slimme reactie was op het realistische Europese voetbal van onder meer AC Milan in 69.

Alleen moet je nu wel blijven aanpassen, binnen je eigen speelwijze. Laat ons maar weer United loten.
2 -1
AjaxPassion
Wauw van alles wat je uit die reactie van Bosz kon halen kom je met dat aanzetten? Je hebt alleen een sensatiestukje gelezen dus. Hier is het hele stuk: https://www.vi.nl/pro/overig/hoe-peter-bosz-met-ajax-een-finale-verloor-en-het-toch-precies-weer-zo-zou-aanpakken/share/89eaa38983#_=_

Wat bedoel je met: "Maar Frank ging ook kansloos ten onder tegen Red Bull, terwijl hij met bovengenoemde tactiek daar dus onderuit had gekund." Welke tactiek? Lange halen? Daar heeft het jonge, niet op fysiek gestoelde Ajax toch helemaal nooit de spelers voor? Daarnaast was RB totaal onvergelijkbaar met ManU... Want Man U zette helemaal geen druk.
0 0
Knalpot
we hadden Siggi volgens mij toen al, had prima gekund. Maar volgens mij moet jij het stukje van Schip nog ff 2x lezen ofzo.
1 0
AjaxPassion
Wat is je punt?
0 0
Schip
Je begrijpt me niet. United gebruikte een tactiek om een drukzettende ploeg te neutraliseren.

Frank speelde twee keer tegen zo'n ploeg (drie keer als je PEC in de bekerfinale ook meerekent) en had 0 antwoord, behalve stug de vrije man in de opbouw proberen te blijven zoeken.

Als je merkt dat dat steeds balverlies en extra druk oplevert, moet je reageren en de bal over de drukzettende spelers heen te spelen. Het is onzin dat je daar de spelers niet voor hebt. Je kunt dat met geplaatste crossballen net zo goed. Dat is ook altijd een pass geweest, die Ajax verdedigers en zeker backs in huis hebben.

Dan zal de organisatie van de tegenstander een stuk naar achteren moeten, althans als die 2e bal wordt gewonnen.

En dat geeft je weer ruimte om WEL de vrije man in de opbouw te vinden. Dat is een heel normale verdediging.

Het is wel weer typisch dat zodra er een kritiekpunt op Bosz komt, jij als een dolle stier weer reageert ;)

Bosz is een prima trainer hoor. Past bij Ajax. Maar in finales wordt wat meer en anders gevraagd. Ik haal niet voor niets de finale tegen MIlan in 95 aan. Alsof dat Milan niet ervaren, geslepen en steengoed was en net zo graag met resultaatsvoetbal een finale wilde winnen. Die ontmantelden Cruijff's dreamteam het jaar ervoor met 4-0. Specialiteit van het huis zullen we maar zeggen.

Dan moet je behoudender spelen, wat in de eerste helft ook gebeurde en waardoor het een hele andere wedstrijd werd dan in de poulefase.

Van Gaal ziet dat en laat ze achterin gewoon een op een spelen. Rijkaard was cruciaal in de kopduels. Maar hij laat hem gewoon inschuiven. Dat had Bosz met De Ligt ook moeten doen. Anders verlies je de finale OOK AjaxPassion. Dat kwartje valt niet bij Bosz en valt niet bij jou. Je kunt heel blij zijn met je tactische plan, dat al was uitgedacht door Bruins Slot, maar je moet niet zo ijdel zijn dat als dat niet werkt, je geen compromis aan je te voren uitgedachte plan wilt doen.

DAT is de kern. En daar worstelt een onzekere coach als Bosz nog mee, waar Van Gaal zijn ego in tactisch opzicht ondergeschikt maakt aan zijn aanpak.
2 0
AjaxPassion
Ja, maar dan is Man u toch het compleet tegenovergestelde van Red Bull?

Wat heeft het betonvoetbal van FdB met het voetbal van Bosz te maken? Compleet andere speelstijl en compleet andere spelers. Alleen Klaassen, Veltman en Younes stonden in beide teams.

Ik weet niet waar jij het over hebt. Maar Ajax is Red Bull in deze...

"Als je merkt dat dat steeds balverlies en extra druk oplevert, moet je reageren en de bal over de drukzettende spelers heen te spelen. Het is onzin dat je daar de spelers niet voor hebt."
Wauw je kraamt echt complete bullshit uit. United zette helemaal geen druk.

"Het is wel weer typisch dat zodra er een kritiekpunt op Bosz komt, jij als een dolle stier weer reageert ;)"
Uhh watte? Ik reageer toch gewoon op een normale manier? Ik heb gewoon veel vragen aan de hand van je stuk, aangezien het compleet bullshit is.

Wauw, het is echt net of jij een compleet andere wedstrijd hebt gezien...
0 0
ETM
Als dat zo is ben ik het niet met die analyse eens. De hoge ballen op Fellaini deden er imo niet veel toe. De 2de bal was meestal gewoon voor Ajax. Wat er wel toedeed is dat United na de 1-0 niet meer voetbalde.
Maar Ajax groeide in de eerste helft in de wedstrijd. Menig aanval ontbtrak de eindpass.
In de 2de helft speelde Ajax tegen een gesloten blok, en zag je de zenuwen in de spelers. Het velen lopen met de bal. Het gepingel van individuen. Dan heb je zo'n trap van Schone nodig, een hoogstandje van iemand. Die bleef uit.
De 2-0, klasse uitbraak was de deksel.
Hoe had Bosz het tactisch heel anders moeten doen? Wat zeker is dat Bosz precies dat United ook verwacht had. Dat heeft hij gezegd. En je kon er gif op in nemen. United deed het slim door Sanchez de vrije man te maken in de opbouw. Daardoor kon Ajax in het begin de toon niet zetten. Sanchez leverde knullig in, een keer of 3. Dolberg verzoop omdat men door de as steeds balverlies leed.
Men had daarna in de media de mond vol over plan B, maar wat was plan B?
Ik weet nog wel dat ik zelf Traore in de spits wilde. Maar geen keuze van Bosz was toen vreemd te noemen. Hij stelde het team op dat zover gekomen was. Dat is houvast.

Edit. TH vs PSV, was het probleem niet Frenkie vs Luuk. Het probleem was wat Ajax in balbezit deed. Analyse van tegengoals komt neer op individuele fouten en een totaal verkeerde restverdediging. De keuze voor Eiting was evident een verkeerde. De goals van PSV waren ook nog eens gelukkig, met ook een plots zwakke Onana. Ajax ging ook mentaal onderuit. Ik vond het wel vreemd dat Ten Hag niet sneller ingreep. De Jong moest naar het middenveld, en er moest een vleugel bij op de vleugels, omdat PSV haar backs achterin hield.
1 -2
Schip
Nou, door Sanchez te laten doen wat hij het beste doet: mandekken. Dus laat hem maar in de 1 op 1 komen, wat Bosz wilde voorkomen. Dat is juist zijn kracht. Als hij daarin faalt, wordt je op waarde geklopt. Als hij faalt omdat hij fouten maakt in de opbouw, laat je hem doen wat niet zijn kracht is.

De Ligt had in moeten schuiven. Dan dwing je gelijk Rashford te laten kiezen of hij meeloopt. En laat Rashford maar meelopen hoor...Die kan De Ligt niet verdedigen.

Je hebt een man meer en juist dan krijg je situaties waarin je individuele kwaliteiten de doorslag kunnen geven. Iemand gaat meer tijd en ruimte krijgen. En als het vaststaat, kun je tot sint juttemis wachten, wat Bosz ook deed, maar dan ben je gewoon de wedstrijd aan het verliezen.

Wel een heerlijke voetbal inhoudelijke discussie met jullie. Mag ook weleens gezegd worden.
0 0
AjaxPassion
Waaaaaauw HOE wil je Sánchez 1 op 1 laten spelen als Man U de bus parkeert? Met 10 man in en rond de 16 gaan staan en Sánchez alleen achterin? Want zo stond het bij Man U. Daarom is Frenkie er ook ingekomen voor Riedewald...
0 0
AjaxPassion
Het ging er met name om dat Ajax door de lange bal van Man U geen druk kon zetten, daar waar Ajax zo succesvol was. Verder leg je het precies zo uit als Bosz ook deed.
0 -2
Schip
Bosz toonde zich na afloop van de finale teleurgesteld in het niveau van zijn spelers. Dat is zwak als coach.

Dan geeft hij een analyse van eigenlijk zijn aanpak vooraf. Bruins Slot had daarin al aangegeven hoe United zou spelen.

Maar dan nog zie je dat Bosz moeite heeft zijn spelers niet de schuld te geven. Klaassen staat open naar de verkeerde speler, Veltman is niet assertief genoeg in de duels etc.

Maar waag het eens over plan B te hebben, dat verdwijnt het goede humeur. Bosz is een slecht verliezer. Veel mensen verwarren dat met een echte winnaar, maar dat is iets anders. Van Gaal is een excentriekeling, maar hij blijft voor en achteraf objectief analyseren. Hij gaat geen spelers de schuld geven als hij zelf tactisch geen antwoord kon vinden.
1 0
AjaxPassion
Zwak? Toch compleet logisch? De spelers hebben geen moment hun niveau gehaald en de mogelijkheden die er lagen niet gezien of gepakt... Wat is daar zwak aan? Dat beaamden de spelers toch ook? Dat is toch gewoon een constatering die jij en ik ook deden?

Huh, geef eens een linkje van kritiek op die spelers? En buiten dat, is dat toch gewoon een bekend gegeven, dat Klaassen tekort komt in zulk soort wedstrijden? En het is toch helemaal niet gek dat Ajax kon verliezen van Man U? Het team was nog 2 jaar minder ervaren dan nu en ervaren zoals versterkingen Blind, Tadic en Tagliafico waren er nog niet...

Wat wil je dan als plan B voorstellen? Lange halen tegen een Man U dat 2x zo groot en breed is als elke Ajacied en waarbij Man U de hele wedstrijd de 16 dicht had getimmerd?

Wauw, jouw objectiviteit van Bosz laat aardig te wensen over met je gezwam over hem en van Gaal...
0 0
Web
Goede analyse Schip.
Ik heb ook best genoten van het Ajax onder Bosz.
Maar alles word verdedigd hier, hij heeft werkelijk niets fout gedaan. Bosz is heilig
1 -1
GvanderK
Nee bij Real zijn ze slim? Ramos kan zo mee doen aan de slimste mens.
1 0
gras
Real wist dat Tadic op 9 zou spelen. In Amsterdam waren ze al de mindere, mede door zijn spel.

En dan speel je thuis en dan laat je je weer verrassen daardoor.

Sorry, maar wie is er Europees dan niet slim genoeg?
8 0
MK77
Inderdaad en het is ook niet de eerste keer dit seizoen (Bayern 2x, Benfica uit etc.).
2 0
blava
Ajax vertegenwoordigt alles wat Mourinho nooit heeft kunnen bereiken met zijn teams.
2 0
Schip
Haha, het blijft een onuitstaanbare en licht vermakelijke klootzak.

Altijd maar sneren naar wat hij bewondert. Barcelona, Guardiola, Wenger, Ajax.

Nou heeft hij wel een punt wat de EL finale betreft. Het was schrijnend om te zien dat Bosz echt 0,0 aanpassingsvermogen had en als een konijn dat in de koplampen staart bevriest. Die ging geen man meer creeren zoals Frank altijd deed door Vertonghen door te schuiven, of Van Gaal in 95 in de finale deed door Rijkaard in te laten schuiven.

En hij ging ook niet opportunistisch spelen in de eindfase zoals Cruijff vaak voorstelde, als je er niet door kwam en als plan B. Ik zie bij TH die kwaliteit trouwens ook niet. Die wacht en wacht en wijzigt niets.

Maar als Ajax in een tweeluik tegen United had gemogen, had ik het nog willen zien.

En verder: prima, blijf Ajax maar neerzetten als kleintje, kleintje.
2 -1
apeldoorner
Joh.... wat een gast ook...ff op 2 jaar terug komen. Als we toen team van nu hadden met een tadic die zo speelt moet ik het nog maar eens zien. Gelukkig deed hij het bij manchester prima...dienfinale winnen...rest viel wat tegen....2 dingen gedaan daar....finale winnen en oprotpremie veilig stellen
1 0
Redrum
Haha wat een lafaard is het toch. Slim spelen is een hele narcistische manier om laf anti-voetbal mee te benoemen.
4 0