Van Hanegem lacht om opmerkingen over Schöne

BVeenstra, 04-03-2019 om 08:05, 14392 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem heeft het in zijn column opgenomen voor Ajax-middenvelder Lasse Schöne. Over de Deen wordt de laatste tijd vaak gezegd dat hij er bij Ajax alleen nog maar in staat vanwege zijn goede vrije trap, maar dat is volgens De Kromme een lachwekkende constatering.

'Waar ik wel om moet lachen is dat mensen nu gaan roepen dat Lasse Schöne er alleen nog voor zijn vrije trap in staat', schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Alsof die gozer er helemaal niets van kan en alleen maar die kwaliteit bezit', aldus de oud-Feyenoorder, die daarmee wil zeggen dat Schöne ook voetballend van waarde is voor Ajax.

Iemand die dat ook is, is Frenkie de Jong. Dat Antoine Griezmann in een interview zei dat De Jong zijn moeilijkste tegenstander is, zegt veel. 'Dat zegt zo'n gozer niet voor de lol, topspelers herkennen topspelers gewoon', vervolgt Van Hanegem, die hoopt dat Ajax het gaat redden tegen Real Madrid. Zo niet, weet hij al wie de schuld krijgt. 'Wie ongetwijfeld de schuld krijgt als het misgaat, is Hakim Ziyech. Dat is mode, maar zelden op feiten gebaseerd.'

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Quintino, een van de bekendste dj's ter wereld! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnnyD
"Ik ben benieuwd wie het succes opeist als Ajax inderdaad Real Madrid vloert. Wie ongetwijfeld de schuld krijgt als het misgaat, is Hakim Ziyech. Dat is mode, maar zelden op feiten gebaseerd." Zeker weten dat Sar bij succes komt vertellen dat dit het gevolg is van het beleid.
0 0
pinballmagic
Schone moet na zijn voetballoopbaan bij Ajax blijven
Hij kan vele jeugdspelers de weg naar een topvoetballer en topmentaliteit leren
Klasse Schone
3 0
Schwalbino
De mode zegt Willem. Tsja, zo kun je het ook noemen.
0 0
Mario65
Thanks Willem....
Die man snapt het en ziet kwaliteit in een voetballer
Natuurlijk is Lasse nog altijd een zeer belangrijke schakel binnen de Ajax selectie.
2 0
Sterretje73
Lasse knapt zo ongelooflijk veel vuil werk op. Cijfert zich volledig weg voor het team etc. Helaas worden dat soort spelers zelden echt gezien.
3 0
de-Ajacied
Daar heeft van Hanegem 3 x een punt
5 -3
Schip
Haha, heerlijke column. Echt vanuit een voetbalhart en oog geschreven. Nou ben ik niet voor Schone als basiskracht, maar zijn kracht is natuurlijk het voetballende / opbouwende gedeelte. De vrije trappen en scorend vermogen zijn bonus. Een belangrijke bonus. Maar qua type zie ik liever een echte 6, die ballen verovert, druk zet, counters vroegtijdig smoort, spelversnellend speelt etc. Neemt niet weg dat Schone voetballend gezien natuurlijk prima meekomt.

Ook terecht wat hij zegt over Ziyech. Die jongen moet je koesteren. Mensen zien niet dat als een passje die verloren gaat, wel was aangekomen, hij gelijk iemand 1 op 1 zet. Hij levert ook echt wel, al kan er wel meer balans in. Hij is controlerend namelijk ook steengoed. Die kwaliteit wordt niet altijd gebruikt.

En Griezman zei dat omdat Frenkie zich niet onder druk liet zetten. Hij speelde ook ijzersterk tegen frankrijk. Maar wel met ruimte en tijd natuurlijk.
2 0
Chesterson93
Laatste zin snijdt hout. Als Ajacieden dat ook eens begrepen ..
4 -2
cantharel
Vond Ajax niet zo goed spelen tegen zijn cluppie en hebben in de 2e helft Ajax gewoon laten winnen.Willem Willem hoe sneu kan je zijn.
0 -6
Woodenshoe
Sjezus, droeftoeter.. Wat hij zegt klopt gewoon, je kunt na een kwartier ook gewoon met 2-0 achter staan. Ik vond ons daar ook maar matig in de eerste helft...
0 0
Ajax_026
"Game recognizes game and Feyenoord is looking unfamiliar right now"... hahah lekker Willem
1 0
Web
Willem heeft er ook kijk op. Die weet maar al te goed dat niet hardlopen het spel snel maakt, maar het inzicht en overzicht. De Bal bepaald de snelheid. Johan zij altijd, hardlopers missen overzicht.
Goed op gesteld staan, daar draait het om, anders maar Vilhena en Toornstra opstellen.

Vroeger zo traag als een slak, maar wat een inzicht.
Kon enorm goed voetballen, en als het nodig was bikkelen.
Had het vermogen om heel snel te spelen, een enorme trap, en dan die trap met de buitenkant, geweldig.
5 -2
AFC34
Helemaal mee eens, Willem is tegenwoordig een stuk positiever over ons, dan over Feyenoord. Zal hij Feyenoord zat zijn?
4 0
Web
Willem neemt het altijd op voor voetbal, houd van het spelletje
6 0
Tinus
Precies. Hij kan soms best een beetje gekleurd reageren op sommige zaken omdat hij nu eenmaal voor Feyenoord is. Maar hoe hij op dit forum vaak wordt weggezet als een dementerende oude man zodra hij een beetje kritiek op Ajax geeft is best triest.
4 0
supporter sinds
Helemaal mee eens. En ik heb liever dat deze mannen (ook jan Boskamp, Sjaak zwart etc) ook gewoon hun voorkeur af en toe mogen laten blijken. Dat maakt ze een stuk geloofwaardiger dan al die zogenaamde “ik heb geen voorkeur voor een club” mannen.
0 0
gi0vanni
Misschien is door de crisis de azijn te duur geworden. :d Maar inderdaad is hij nu een stuk realistischer. Niet alles bij Ajax is slecht en ook niet alles bij Feyenoord is goed. Wat natuurlijk ook omgedraaid het geval is. Willem en Boskamp kan ik zeker waarderen.
0 -1