Everse kraakt F'noord: 'Loopt geen Vd Beek rond'

SJvanveen, 03-03-2019 om 12:04, 10456 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Everse vindt dat Feyenoord meer naar het scoutingsbeleid van Ajax had moeten kijken. De Rotterdammers kampen met een selectie die niet veel transferwaarde herbergt en met een lege clubkas zorgt dat in de havenstad mogelijk voor problemen. 

'Martin van Geel heeft de afgelopen tijd veel te veel middelmaat ingekocht. Middelmatige spelers bij de subtop, dan word je een soort FC Utrecht of sc Heerenveen', begint Everse, die vervolgens bij de NOS de vergelijking maakt met Ajax. 'Iemand als Nicolas Tagliafico of Lisandro Magallán had Feyenoord ook gewoon moeten hebben. Maar nee, Feyenoord haalt een speler als Bilal Basacikoglu. Ajax betaalt vier miljoen euro voor Tagliafico, Feyenoord zes miljoen euro voor Ridgeciano Haps. Daar gaat het mis.' 

Feyenoord moet mogelijk meer vertrouwen op de eigen jeugd, maar kwaliteitsspelers komen er nauwelijks door. Opnieuw wordt er naar Ajax gekeken als vergelijkingsmateriaal. 'In de jeugd loopt echt geen Frenkie de Jong of Donny van de Beek rond', is Everse stellig. 'Zelfs geen Carel Eiting. Waarom komt er nooit eens een lekkere creatieve speler door? Er spelen te veel beperkte voetballers bij Feyenoord op dit moment.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
als clubs in financiële nood zitten stromen er vaak jeugd spelers door die toch speciale kwaliteiten hebben die trainers niet zien. er zijn voorbeelden ten over .dus ook nu staan er weer spelers op die verbazen. let maar op.maar Ajax is op alle vlakken beter dan 010. Logies toch.
0 0
Radie125
Hoop gejank uit de havenslavenstad
0 0
Redrum
Er loopt wel een Sven van Beek rond.
0 0
Ajaxsupport
Ik denk ook dat Feyenoord nog wel eens heel veel (financiële) problemen kan krijgen met het doordrukken van dat nieuwe stadion.
1 0
MrPink
Er lopen daar alleen maar houthakkers. 3x de bal overspelen kunnen ze niet.
0 -1
Red Devil
Lopen alleen maar schoppers daar en doen ze uit pure onkunde want voetballend kunnen ze helemaal niets.
0 -1
Mario65
V. Geel levert slecht werk voor 010, dus hij past precies in het pulletje bij die houthakkers
2 0
Juichtoon
Bij Ajax is de druk veel groter en de mooiste stenen ontstaan daar waar de druk het grootst is (is een van de pilaren van de club).
Bij Fnoord zijn ze al blij met een zege op Ajax (de 2e in 32 w.). Dat is nu niet echt een omgeving waarin toppers gaan ontstaan.
1 0
Ferd
Er loopt zelfs geen Dani de Wit of Jürgen Ekkelenkamp rond in Rotterdam.
1 -1
HeavenlyDivine
Er loopt zelfs geen Ricardo Kip rond
0 0
AjaxDordt
En vandaag zat er geen kip in het stadion
1 0
Bensco
Ik denk dat Feyenoord niet in staat is om spelers als Tagliafico of Magallan binnen te harken. Ik ben geen Feyenoord hater maar Feyenoord heeft geen grote naam in het buitenland waar ze op kunnen teren noch kunnen ze Europees voetbal aan spelers aanbieden. Ik heb het gevoel alsof dat in Rotterdam er ook niet toe doet ofzo. Ze zijn te snel tevreden met een bekertje en een kampioenschap eens in de 10 jaar. Dat zijn slechts enkele problemen die die club ernstig beperken in haar groei. Een matig selectiebeleid, slechte trainer, oud stadion en verkwanselde jeugdopleiding werken ook niet mee.
5 0
SjaakWolfs
Ook gewoon een behoorlijk arme club. Minder status dan Ajax, minder geld, en de afgelopen jaren lachwekkend gepresteerd op Europees niveau. Zie dan maar eens spelers aan te trekken die de middelmaat ontstijgen.
1 -1
Tinus
Terwijl als je kijkt naar de achterban (bijna even groot als Ajax) en de industrie in de haven is het bizar dat er geen geld zit bij Feyenoord. Maar de potentie is natuurlijk enorm daar. Ze staren zich alleen maar stuk op Ajax denk ik.
0 0
OuweDibbes
Welke potentie?
Omdat er een haven en industrie zit? elke 12 cent van een euro van ons BNP wordt namelijk in Amsterdam verdiend. Daar huist de financiële wereld, en daar zit het geld.
0 0
Juichtoon
Dat is status quo denken. Ooit was Fnoord de top van Europa. Ook toen braken er niet veel jonge spelers door, zie de periode 74-80 er maar op terug. Toen had Fnoord echt nog een enorme exposure.
0 0
Web
Everse dat die nog bij Ajax gespeeld heeft, geen sympathieke man
0 -2
insectenverdelg
vd Beek is natuurlijk wel een soort de Ligt...
0 -2
DarkDefender
Martin van Geel mag van mij nog wel even bij Feyenoord blijven zitten. Dat die gast ooit bij ons heeft gewerkt zeg.
6 0
mickey2602
En dat er afgelopen week serieus hier iemand was die van Geel als optie ziet om Overmars te vervangen...
0 0
Stone020island
Die moet aan de drugs gezeten hebben
1 0
Kees999
Ben er echt van overtuigd dat Feyenoord door het niet meedoen aan de Eerste Divisie een kapitale blunder heeft gemaakt. 38 wedstrijden in een seizoen spelen op het een na hoogste profniveau in Nederland tegen ervaren mannen en in stadiums met relatief veel publiek is voor elke jeugdspeler goud. De beste jeugd komt vanzelf bovendrijven en kan doorstromen naar het eerste.
11 0
Juichtoon
Dat wilden ze wel maar daar hebben ze de fin middelen niet voor.
0 0
DarkDefender
Precies!
0 0
mgtow
Even kijken wat ze bij Fr12 zeggen. Ah Haps beter dan Tagliafico?

AHA HAHA HAHAHAHA HAHAHHAHAHA

Wat een club is dat Feyenoord toch ook. Fc Comedy Capers...
2 -1
GvanderK
Haps was bij AZ wel aardig maar komt momenteel echt tekort voor Feyenoord, en dat zegt genoeg.
1 0
Kees999
Wie weet war er met de aankoop Sinisterra is gebeurd?
1 0
mgtow
Die kerel onderstreept het idiote beleid van Feyenoord. Ze zagen dat wij Sanchez hadden en moesten en zouden ook een Colombiaan hebben. Haha.
2 0
Schip
Op zich is dit makkelijke kritiek van iemand die altijd makkelijke kritiek heeft geleverd. Ik vind Everse een griezel, maar goed.

Je ziet nu ook jongens als Zirkzee en Chong elders doorbreken. Hadden ze ongetwijfeld ook liever gehouden.

En met matige spelers als Botteghin, Toornstra etc. zijn ze wel kampioen geworden.

Maar echte parels weet Van Geel inderdaad niet te vinden. Jammer, want daardoor blijft het een armoedige club die werkvoetballers cultiveert. Daardoor krijg je van die tbs idioten op de tribune, die enkel komen om samen met hun kameraadjes komen haten. De club is al decennia gegijzeld door die cultus.

Die randdebiel die dat keelsnij gebaar maakt naar Donny, die op zijn shirt wijst... Dan schaam je je toch rot als je zo iemand kent?
3 0
Tinus
Jan everse is idd een vreselijk enge man. Maar daar lopen er meer van rond bij de club. Ik vind het altijd bijzonder opvallend dat heel veel voetballers die bij Feyenoord gaan spelen zich binnen korte tijd laten vergiftigen met anti-Ajax gevoelens. Kennelijk lopen er ook intern veel mensen daar rond die deze haat verspreiden en cultiveren.
1 0
Bobbaasje
Heel veel clubs hebben een pest hekel aan Feijenooit, ze hebben hun reputatie niet bepaald mee in vele uit hoeken op onze aard kloof; AS Roma, AS Nancy, Beşiktaş, Lech Poznań, Standard Luik en Tottenham Hotspur.

Alleen Celtic, Sunderland en Royal Antwerpen hebben een band met Feijenooit.
1 0
Bobbaasje
https://www.instagram.com/p/BmRN-41jtm9/?utm_source=ig_web_copy_link

Trencin uit altijd lastig.
13 -1
mgtow
De huidige nummer 9 van Slowakije en in dat land zitten er maar 12 clubs in de competitie.


HAHAHAH
11 0
Bobbaasje
HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHA
7 0
trodat4030
Dat komt ook omdat Donny Ajacied is :s

Verder hébben ze een soort (huidige) Donny, vernoemd naar een legendarische Ajacied overigens, namelijk Jari Schuurman. Van dezelfde lichting en in de jeugd de speler die speelde op de manier zoals Donny nu de AM (als we met de punt naar achteren zouden spelen) in zou vullen. Donny stond toen op 6 achter Appie en Jari (in oranje o17 en o19 bijv). Die komt er nu bij Feyenoord niet aan te pas en is inmiddels voor de derde keer verhuurd en elke keer aan een kleinere club (W2, NEC, nu Dort). t kan verkeren.. Persoonlijk heb ik het idee dat men niet zozeer een type Donny mist, maar een type Appie die een type Donny voedt met bal na bal. Met zo'n soort speler kan ook Jari Schuurman goed renderen bij Feyenoord.
3 0
Web
Daarom is Feyenoord nu subtop in Nederland
1 0
NelsonAFCA
Geen prijzen in rotje knor.
1 0
Biss
Daar hebben ze van Beek..

Verschil moet er zijn
2 0
MPAjax
laat ze maar degraderen
4 0
SPLNDD
Tsja, Feyenoord zal ook heus wel proberen te scouten in Zuid-Amerika maar geen enkele speler van niveau heeft zin om voor die club te spelen.
0 0
DarkDefender
Tegenwoordig lijkt het me zelfs voor spelers uit de subtop van NL geen mooi vooruitzicht meer om naar Fey te verkassen. Het is nou niet echt een springplank meer voor een mooie stap naar een club in Europa. De gelatenheid bij de club zegt al genoeg, dan liever dat de club in de brand staat zoals bij ons als we een keer 2x op rij punten laten liggen.
0 0
Bky
Feyenoord is ook gewoon verkapte middenmoot, waarom je dat met ons aller Ajax vergelijkt is mij een raadsel.
8 -1
trodat4030
Omdat wij de norm zijn in NL. Alles en iedereen wil ons zijn en haat ons omdat ze ons niet zijn.
2 0
GvanderK
Feyenoord is naar mijn gevoel zeker al meer dan 10 jaar geen topclub meer. Het is gewoon Ajax en PSV en derest doet leuk mee.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Die vergelijking is er één die er nooit is geweest en nimmer zal zijn.
2 0