Van Hanegem geïrriteerd: 'Ver beneden alle peil'

BVeenstra, 01-03-2019 om 14:15, 12224 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem schaamt zich, net als de supportersvereniging Feyenoord, enorm voor de 'smakeloze' verwijzingen op een spandoek naar 'verdrietige, persoonlijke' gebeurtenissen in het verleden bij Ajax. De doeken, gemaakt door fans van Feyenoord, waren tijdens de bekerklassieker te zien.

Onlangs reikte Van Hanegem nog een prijs uit aan een fan met een stadionverbod die volgens De Kromme samen met zijn vrienden zorgt voor een bijzondere sfeer in het stadion. 'Maar als deze spandoeken zijn gemaakt door dezelfde mensen, dan heb ik er spijt van dat ik hen de prijs heb gegeven. Dat is ver beneden alle peil. Wie dit doet, kan geen echte Feyenoorder zijn', klinkt Van Hanegem in gesprek met het Algemeen Dagblad enorm geïrriteerd.

Van Hanegem vreest dat de feiten nu voor zich spreken. 'Ze moeten nu ook niet met smoesjes aankomen. Die groep spandoekmakers moet nu duidelijk zeggen: "Hier willen wij niks mee te maken hebben".'

Tijdens de laatste twee Klassiekers vielen verwijzingen te zien naar treurige gebeurtenissen in het Ajax-kamp. In januari stond op een spandoek JLAW, waarmee Joden Lopen Altijd Weg wordt bedoeld. Hiermee verwijst men naar de rellen van 1997, waarbij Carlo Picornie, nadat zijn medestanders waren gevlucht, door Feyenoord-hooligans zo zwaar werd verwond dat hij uiteindelijk overleed.

 

Afgelopen woensdag verscheen er een spandoek met een hectometerpaaltje met daarop de tekst: A10, 34,0. De gevechten in 1997 vonden plaats in de buurt van de A9 en A10, terwijl 34 het rugnummer van Abdelhak Nouri is bij Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Een stadionverbod heeft ook geen zin want dan is Feyenoord meteen 3/4 van zijn aanhang kwijt.
0 0
michaellaudrup
Wat een zielig volk, dan ben je wel erg diep gezonken. Proberen op het gevoel te spelen en er dan proberen genoegdoening uit te halen. Hoe moeilijk ook negeren je weet wie het zegt.
0 0
Freddy Al
Wie vorige week de programma's rondom de verjaardag van de Kromme heeft gevolgd,voelt aan dat er indertijd zeker felle rivaliteit was maar niet de totaal overspannen haat die er nu vanaf druipt.
Blij dat een echte Feyenoorder dit benoemt en er ver afstand van neemt, dit spreekt voor hem zoals ik ook de actie van Sar destijds goed begreep.

De tijd voor tolerantie jegens intolerantie moet voorbij zijn; hooliganisme vernield alles wat mensen mooi vinden aan sport.
Toch ben ik bang dat dit kuddegedrag in welke vorm dan ook onderdeel uit zal blijven maken van onze maatschappij.
Wrang is het dat er hersenloze randcriminelen respect eisen zonder ook maar enig besef te hebben van de betekenis hiervan.
0 0
Jaridebeste
Willem benoemt het tenminste en heeft de ballen om er heel duidelijk afstand van te nemen. Dat kan van de meesten van die grafclub, alsmede van onze fijne Nederlandse media niet gezegd worden. Die zijn te druk met dat eeuwige gezemel over dat "geweldige" legioen.
1 0
alvin01
Zo is het Willem, afstand van nemen top man!
Zag vorige week nog bij de tafel van Kees met Sjaak Swart hoeveel respect ze voor elkaar hadden.
En vergeet niet de tranen op TV toen Cruijff net overleden was....
Willem.... een topper ben je!
1 0
T.reckveugel
Die prijzen uitreikt aan tokkie met stadionverbod
1 -1
DeWitteDruif
Een van de bestuurders van die supporters vereniging is een bekende(oud)hooligan, die zijn haat op Ajax over laat blijken, oa Ajax shirt verbranden op fb.
Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat hij bestuurder is??
1 0
AjaxCitizen
Lijkt me voor iemand als Van Hanegem frustrerend om telkens dat schandalige gedrag te moeten veroordelen. Hij is een ras Feyenoorder, kan meestal wel zuur overkomen op wedstrijden van Ajax maar voel wel dat hij respect heeft voor de club. Gaf onlangs nog aan dat hij die transfer naar Ajax wel zag zitten.

Rivaliteit is prima. Het kan zelfs mooi zijn. Alleen pure haat slaat gewoon nergens op. Als je die liederen hoort, het spandoek ziet en die opgesnoven idioot ziet die even een keelsnijgebaar maken. Het is echt in en in triest. Het zou Feyenoord sieren om dat tuig eens een keer aan te pakken. Ajax deed het bijvoorbeeld wel met het incident met de Vermeer pop. Waarom zou Feyenoord het dan niet kunnen?
0 0
mercurius3
Van Hanegem is multimiljonair, heeft een fantastische carrière gehad en is een tv-persoonlijkheid. Daartegenover staat een tokkie met een mislukt zwaar leven, alcohol- en drugsgebruik, gezondheidsproblemen en een verleden in de bajes, die zich op deze manier uit en zijn frustraties botviert. Verachtelijk, maar we moeten gewoon minder waarde hechten aan individueel gedrag.
1 0
Web
Wat een verschrikkelijke mensen zijn dit, zouden ze nou nooit war mee gemaakt hebben in de omgeving waar ze leven? de rillingen over mij rug.
0 0
T.reckveugel
Zwaar verwond dat hij er aan overleed? MOORD! Lamme mongolen van de havenslavenkrant! Geschiedvervalsing. Die reacties daar ook, walgelijk, ingrijpen. Niet zelf, waar is de KNVB in deze?
Dit gaat al jaren door zo, met woensdag als potsierlijk hoogtepunt. Geen Ajax supporters omdat die kutclub het niet wil. Maar te beroerd om te voorkomen dat zo’n spandoek gebruikt wordt. Uitsluiten van de beker, maar dat wil de KNVB niet, met die corrupte lotingen willen ze juist dat ze elk jaar die beker winnen.
4 0
Hagmag
Willem steekt zijn mening, zoals gewoonlijk NIET onder stoelen of banken.
Wel rekening houden met het IQ van een kakkerlak, net iets groter dan een fruitvlieg.
Ik heb ook wel eens spandoeken gezien in de Arena met vliegtuigen, bommen en de skyline van Rotterdam.
Besef wel dat dit van het zelfde genre was, waartegen hier nu wordt geageerd.
Ik ga er van uit dat dit soort taferelen nooit meer te zien zullen zijn in de Arena.
Laat dit voor een ieder een les zijn.
En natuurlijk bedien ik mij zelf vaak van de term "kakkerlakken" maar dat is een geuzennaam voor de 010 supporters net zoals wij "neuzen" worden genoemd.
Ik noem dat cabaret.
1 -1
Aspers73
Als we die 34e schaal pakken, moet Mathijs hem overhandigen aan de vader van Nouri. De 34e is voor Nouri.
6 0
TontoKarnaggel
Netjes van van hanegem, hij maakt echter èèn foutje. Hij zegt dat dit geen echte feyenoorders zijn maar het probleem is dat ze dat wel zijn. Nu doet hij net of dit gedrag niet bij feyenoord hoort maar dat doet het dus helaas wel. De pure haat naar ons toe zit verweven in die club, ook van binnenuit. Al decenia lang wordt die haat ook vanuit de club zelf opgewekt en in leven gehouden, kijk naar het gedrag van zo'n guidettie of de jarenlange columns van gerard cox in hun officieele clubblad. Prima dat ze nu afstand van zoiets nemen maar doe dat nou is consequent....
11 0
ETM
Ik denk dat Van Hanegem ook die lui, of mensen die het niet snappen probeert te raken met die opmerking. Hij is toch hun grootste levende icoon. Als die zegt dat je dan dus geen echte Feyenoorder bent heb je een hele kleine kans dat dat die idioten raakt.
4 0
Aspers73
Net zulke idioten als degene die een Vermeer pop ophingen.
4 -5
Redrum
Nee. Pas als Vermeer daadwerkelijk zou zijn opgehangen en ze dan een donkere opblaaspop van de reling afhangen komt het in de buurt.
4 -3
Jari_held
Ik vind de verwijzing naar nouri een stuk erger dan naar picorni... wat er met picorni is gebeurd is vreselijk. Maar iedereen die in dat weiland stond is net zo erg. Feyenoorder of ajacied. Je stond daar moedwillig de naam van je club in diskrediet te brengen en voor de lol mensen in elkaar te trappen. Dat het zo afloopt is een ongelukkig gevolg van de domme keuze die je eerder die dag gemaakt hebt: een weiland in stappen om mensen te gaan slaan...

Nouri is een voorbeeld voor velen; prachtige voetballer en nog mooier mens. Die mensen samen bracht ipv tegen elkaar opzette. Dat die feyeboorder daar op zon manier naar verwijzen vind ik walgelijk
11 0
Jaridebeste
Amen.
0 0
Lazell
Waar slaat die .0 dan op achter de 34? Iemand zei al dat het een hectometerpaaltje was, lijkt me logischer.
0 -2
Welja
er zijn letterlijk ontelbare andere getallen die je had kunnen gebruiken om de hectometers aan te geven. Zelf 34.1 had al ''enige'' twijfel kunnen zaaien.
0 0
Redrum
Waar kan ik eigenlijk het stukje vinden van de directie van Feyenoord waarin ze dit zwaar afkeuren en beloven de daders te zullen bestraffen? Op google kan ik vreemd genoeg niks vinden. Oh wacht, ik zie wel een artikeltje van Gio voorbij komen. Hij vindt het niet goed dat Feyenoorders Martin van Geel ziektes toewensen. Verder heeft hij het even voor het gemak niet over wat ze nog meer geroepen hebben. Ach ja, wat een fantastische club he? Wat moet Nederland toch trots zijn op zo'n club. In Europa zijn ze ook al zo ongekend belangrijk voor ons. Ik heb wel een ideetje voor een nieuw stadion trouwens: een grote mentale inrichting met plek voor 200.000 man met één ingang en geen uitgang.
5 0
GeleenAjax
Ach troost je. De Kuip wordt een 15de Droompark.
Ik las vandaag ergens dat Feijenoord en Droomparken wel bij elkaar passen: die eigenaren zijn een stelletje Tokkies, net als de Feijenoordsupporters. En Droomparken is als Feijenoord: ze willen wel, maar kunnen niet.
3 0
Redrum
Ik kende dat hele Droomparken nog niet eens. Na slechts één minuutje google research weet ik alweer genoeg. Die club is werkelijk nog dieper gezonken dan de Titanic. Ik heb opeens bijna respect voor psv. Dat zegt denk ik genoeg.
1 0
Redrum
Dat zou gewoon de nieuwe slogan van Feyenoord moeten worden: 'Ver beneden alle peil'. Hoe kan je in hemelsnaam als sponsor je naam willen verbinden aan die walgelijke grafclub?
3 0
GeleenAjax
Omdat de eigenaren van Droomparken ook van die aso's zijn.
3 0
Redrum
Dat verklaart een hoop.
0 0
Juichtoon
Ben niet echt onder de indruk. Deze doeken hangen met verwijzingen naar de moord op Picornie al 20 jaar (!) in Kuip. Willem ziet ze nu echt niet voor de eerste keer. Heb hier al eens een paar jaar terug met Kuipie, een Fnoord fan op ajaxnetwerk.to, uitgebreid over gediscussieerd.
0 0
RJB1979
Van Hanegem: ,,Ik hoor weleens zeggen dat ik altijd te veel heb opgekeken naar spelers van Ajax. Maar dan denk ik: Zij die dat zeggen zijn rare mensen, die in een rare wereld leven. Ik heb nog nooit in mijn leven naar spelers opgekeken. Maar ik heb het wel altijd goed met Ajacieden kunnen vinden.’’""

Mooi gezegd, Willem.
7 0
Heiko
Van Hanegem is een Feyenoorder van de oude stempel. Die bezitten nog wel een gezond verstand
8 -1
Babayaka
En ze zijn nog superdom ook, want ze verwijzen ook naar picorni, alleen verwijzen ze naar de a10 ipv a9.
Maar ja een top publiek.

A10 komt niet in de buurt van beverwijk namelijk.
3 -1
Ferd
Jij bent dom, ken de geschiedenis voordat je zoiets roept. Zonder het voorval op de A10 had het nooit tot Beverwijk gekomen.
0 0
Biss
Ze doelen niet zo direct op de rellen waarbij hij vermoord werd. Met a10 doelen ze op de afspraak ervoor, toen Ajacieden zich terug trokken omdat Fey met dubbele aantallen en wapens aan kwam zetten. Toen Ajax ze terug wilde pakken ontstonden de rellen van Beverwijk.
Blijft superdom natuurlijk

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Beverwijk
0 0
MPAjax
hahaha geniaal hoe dom ze zijn
0 0
Schip
Willem neemt zijn verantwoordelijkheid tenminste. En zonder onduidelijkheid te laten.

Dat kan ook niet anders. Het is echt stuitend hoe het Kuip publiek zich al 10 jaar lang gedraagt. Dit is gewoon normaal gedrag daar. Iedereen weet dat, niemand is echt verrast. We halen onze schouders op.

Kan echt niet. Aanpakken, schorsen, vervolgen dat gefrustreerde tuig. En dat pochen met een moord op een weerloze man die op de grond ligt, want dat was het en niets minder, is echt typisch. Zelfs Feyenoorders van een een goede achtergrond verwijzen daar weleens naar, met een soort trots. Echt waanzinnig. Die lui hebben geen idee wat er daar gebeurd is.

Elkaar de verdommenis inslaan? Zelf weten. Een weerloos iemand uit machtswellust en sadisme afmaken nadat hij met hamers murw is gemept? Wat willen die gasten nou. Nog eens matten? Ga de ring maar in en doe het netjes. Kijken hoeveel je hebben kan in je eentje.

Wat moet die jongen in dat Feyenoord shirt nou denken die bij de bijeenkomst voor Nouri's huis was. Die schaamt zich plaatsvervangend toch compleet kapot voor de rest van zijn leven?
2 0
Redrum
Ach ja, we hebben kunnen zien wat er gebeurd als een Ajacied en een Feyenoorder tegen elkaar in de ring staan (Ling vs. de Wolf). Feyenoorders hebben een grote bek, maar het zijn de grootste en meest gore lafaards op deze planeet. Alleen met een flink overtal durven ze. Als het eerlijk gaat zijn zij degene die het onderspit delven.
1 0
Kuningast
Dit is helaas hun niveau, ze weten niet beter.. Gewoon negeren dat tbs volk
0 -1
mgtow
Ja Wimpie je club gaat naar de vaantjes. Financieel, sportief, moreel en reputatief.
0 0
Sunny
Ik vrees dat sommige randdebielen uit R'dam de finale gaan verzieken
1 -1
aanval86
Willem is voor mij een held. zo'n mensen moeten zich afkeren tegen dat volk.
3 0
CL=5
misschien kan de redactie nog eens naar de vraagstelling kijken
0 0
Redrum
Ik heb steeds meer het idee dat Willem klaar begint te raken met zijn eigen clubje. Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk ook. Wel respect van Willem dat hij tenminste wel de ballen heeft om dit soort dingen openlijk af te keuren.
14 -1
Ajax_026
hehe idd Willem is in een paar jaar tijd 180 graden gedraaid in zijn meningen over Ajax
3 -1
GrandMasterFlex
Willem had dolgraag bij Ajax willen spelen.
3 -1
Schip
Kerel, heeft er toch geen reet mee te maken. Alsof je niet kritisch kunt zijn naar je eigen club en alsof je per se voor Ajax moet zijn, om iets te zeggen dat in het belang van AJax is.
2 0