Pot: 'Matthijs de Ligt, gezagvoerder van Ajax'

GinoHaverkamp, 28-02-2019 om 13:55, 6078 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Menno Pot heeft genoten van het Ajax dat woensdagavond met 0-3 won van Feyenoord. De columnist van Het Parool heeft moeite om zijn favoriete moment uit te kiezen. Hij heeft er meerdere en die benoemt hij op zijn eigen, typische manier.

Eén van die momenten was een vrije trap nadat Frenkie de Jong na een demarrage gevloerd werd. 'Frenkie staat op. Hakim Ziyech komt aan­lopen. En dan gebeurt het: ze geven elkaar vluchtig een handje en Ziyech grijnst er een klein, minzaam lachje bij. Die glimlach en dat handje, daar zit het allemaal in: het is gedaan, we hebben Feyenoord aan een touwtje.'

'Nee, wacht, mijn favoriete moment is ná de wedstrijd: Nico Tagliafico die in de spelerstunnel van De Kuip grijnzend poseert met een Amsterdamse vlag, met het Feyenoordembleem en de woorden 'Hand in Hand' als decor.'

Toch niet. Het is Matthijs de Ligt, die na de wedstrijd de pers te woord staat. 'Matthijs beheerst de kunst om een ­volwassen kerel te zijn, maar tegelijkertijd ook heel erg een fris joch van negentien te blijven. Als Matthijs zegt dat deze ­zege om drie redenen erg fijn is, dan volgen er ook drie redenen, netjes gerangschikt en helder toegelicht. Ajax kondigt zijn nabeschouwingen inmiddels aan met de woorden 'This is your captain speaking'. Geleend uit de luchtvaart, waar captain gezagvoerder betekent. Dat woord past eigenlijk beter bij hem dan 'aanvoerder': ­Matthijs de Ligt, gezagvoerder van Ajax.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SilverHaze
Ik zeg het gewoon voor de 643ste keer! Wat is hij goed zeg.
0 0
Schip
Het is nooit anders geweest. Geeft te denken over de media waarin hij een maand terug te jong werd geacht om aanvoerder te zijn.

Stabiele, pure gozer.
1 0
RaynoFischer
Ach ja de oppertunisme van de media verbaasd mij niks meer, zeker wat Ajax betreft :P
Nooit hoorde je er wat over en dat hij juist erg volwassen voor zijn leeftijd is en een echte leider, maar na een paar mindere weken van het hele team is hij ineens te jong om aanvoerder te zijn.

Er ging ook rond dat andere spelers het er niet mee eens zouden zijn, maar lijkt mij onzin, iedereen heeft respect voor Matthijs denk ik ;)
0 0
Web
Wat een ongelooflijk sympathieke en intelligent persoon is De Ligt.
Ben benieuwd waar zijn plafond is.
Echt mega goed, nu al.
1 0
Schip
Hij en Frenkie lijken op elkaar wat dat betreft. Vond Sierhuis en Eiting eigenlijk uit hetzelfde hout gesneden. Intelligente en welbespraakte gasten, maar ook nuchter en bescheiden. Geen raar straattaaltje, geen poenerig of patserig gedrag, maar gewoon leveren op het veld.

Indrukwekkend. Zo'n jongen mag niet zonder prijzen weg. Zou zichzelf ook niet vergeven. Eerst de beker, dan de titel. Andersom mag ook.
2 0
Web
Mee eens, Frenkie heeft het ook, die heeft ook nog zoveel spontaniteit in hem zitten. Eiting en Sierhuis komen ook heel goed over.
0 0
Sjaakvaak
Ja, Eiting past ook perfect in dat rijtje. Die vlogs van hem met Matthijs waren echt heerlijk. Sierhuis is wel intelligent maar bescheiden/nuchter allerminst helaas.
0 0
trainerdv
en al 100 wedstrijden. Wat zou het enorm zonde zijn als hij al weggaat..
1 0
PowNed
Mooie woorden!
2 0
Sjaakvaak
Dat interview met Matthijs was fantastisch, wat een ontzettende baas.
1 0
Web
Echt he, wat een persoonlijkheid, en dat op deze leeftijd.
1 0