De Boer: 'Wij konden de mouwen opstropen'

FinnDekker, 27-02-2019 om 18:50, 6311 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer heeft in aanloop naar de Klassieker van woensdagavond zijn Ajax van de jaren '90 en het Ajax van nu naast elkaar gelegd. Iets wat momenteel minder goed gaat, volgens de oud-voetballer, is de wilskracht van de ploeg. 

'Als het even niet ging, konden wij ook de mouwen opstropen. Wij konden buffelen. Ik heb het gevoel dat dit team dat minder kan', vertelt De Boer bij FOX Sports. 'Dit team is een stuk jonger. Ik heb drie extra seizoenen gespeeld. Dat zijn honderdtwintig wedstrijden, zoveel leermomenten. In volwassenheid waren we verder dan deze groep.'

Ajax speelt in de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord. De vorige keer in de Rotterdamse Kuip gingen de Amsterdammers fors ten onder. Veel mensen spraken na de wedstrijd van een gebrek aan beleving aan de zijde van Ajax.   

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mario65
Ajax heeft Ronald het tegendeel bewezen.
De mouwen waren opgestroopt en aan wilskracht ontbrak het niet...
Hij was weer eens voorbarig.
0 0
Boer Gijs
De jongens van nu hebben het inmiddels geleerd. Gisteren hebben ze de mouwen opgestroopt.
1 0
Pierre Heno
Opa vertelt..in de stijl van 'alles wat ik nu niet kan kon ik vroeger wèl! '. Pak er maar een biertje bij.
1 -1
Gonzo
Als ik aan buffelen denk, denk ik aan Davids, Bogarde, Rijkaard en Frank. Maar niet aan Ronald, man van glas.
3 0
Aeter
Ronald praat altijd over "we", maar zijn aandeel is nergens heel groot geweest als ik eerlijk ben. En zo goed was Ronald dan ook niet, al denkt hij zelf van wel. Het is een beetje hetzelfde als de broertjes Koeman. Frank was groot, Ronald Koeman was groot. Hun broertjes waren aardig, maar niet meer dan dat. Alleen heeft Ronald de Boer af en toe grootheidswaanzin, terwijl hij grotendeels op zijn broer meelifte.
1 -3
Ajax27
Meer dan 400 wedstrijden met Ajax1 gespeeld toen Ajax de Europese top was. Veel van de jonkies hier beseffen het niet maar Ajax was in de jaren 90 gewoon een top-4, top-8 ploeg van Europa. Je hoorde bij de allerbeste van Europa. Niet voor niets stond half Ajax1 in het Nederlands elftal. Daarnaast heeft ie 67 x in het Nederlands elftal gespeeld en werd ie zowel in 1994 als 1996 uitgeroepen tot beste speler van de eredivisie. Dat Frank constanter was en lichamelijk fitter, maakte van hem een speler die het langer op het hoogste niveau heeft volgehouden. Maar Ronald was wel degelijk een enorm goede voetballer.
1 0
Schip
Onzin, sorry. Dat is gewoon een persoonlijk iets of zo.

Ronald heeft werkelijk alles op eigen kracht gedaan. Hij was een enorm talent als spits. Maar hij brak niet door en moest naar Twente om dat alsnog te doen. Mentaal gezien zouden juist de zwakke broeders - no pun intended - dan enkel wegkwijnen en afzakken.

Ronald was briljant. En terug bij Ajax werd het uiteindelijk geen 9 maar een half positie. Ook dat vergt een mentale omslag.

En onder van Gaal moesten de halven enorm balvast zijn. Een Ziyech zou gewoon niet hebben gespeeld, tenzij als onder Bosz. Bovendien werd er wel degelijk druk gezet en gebikkeld door dat middenveld. Verkijk je niet op zijn technische speltype. Hij kon zijn kont er ook indraaien.

Ronald had die zwakke knie, maar was gewoon een van de beste spelers en middenvelders ter wereld op zijn top. Zijn schijnbeweging was simpel en tegenstanders kenden die sleepbeweging, maar hij kwam er altijd mee los.

Pure klassespeler. Was ook fenomenaal uit tegen Panathinaikos samen met Jari. Herinner me nog dat de een de dynamo en de ander de architect van dat Ajax werd genoemd. Was 2 jaar 'gewoon' beste clubteam ter wereld.
2 0
Aeter
Dat vind jij dan. Heb hem nooit bijster goed gevonden en Frank was gewoon beter, tuurlijk andere positie, maar hij heeft nooit de status van Frank gehad en was in het Nederlands elftal ook nooit onbetwist al was de concurrentie destijds ook absurd, dat wel.
1 -1
aka
Idd zeker niet aan hem
1 0
Schwalbino
Wij hadden niet eens mouwen.
1 0