Israël: 'De Ligt nu al beter dan Van Dijk'

GinoHaverkamp, 26-02-2019 om 07:20, 9323 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rinus Israël is gecharmeerd van Matthijs de Ligt. Volgens hem is de jongeling al de beste verdediger die Nederland heeft. 'Ik denk dat hij van het niveau Virgil van Dijk is. Al vind ik hem nu al beter', zegt de oud-prof tegen De Telegraaf

De negentienjarige centrumverdediger begint woensdag tegen Feyenoord aan zijn honderdste officiële wedstrijd voor Ajax, ongekend veel voor een tiener. 'Matthijs heeft de juiste instelling en als ik op tv zijn interviews zie, denk ik dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Hij is jong, een échte verdediger, goed in zijn passing en een groot talent. Hij moet aan de bal wat behendiger worden', luidt het enige kritiekpuntje van de oud-verdediger van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal.

Waar De Ligt nu een belangrijke steunpilaar is in de achterhoede van Ajax en Oranje, verliep zijn beginperiode bij Oranje niet geheel vlekkeloos. Zo werd hij bij zijn interlanddebuut tegen Bulgarije (2-0 voor de Bulgaren) in de rust al naar de kant gehaald, nadat hij mede verantwoordelijk was voor één van de tegengoals. 'Daar heeft hij van geleerd. Matthijs is mentaal sterk, een heel stabiele speler', vindt Israël, die De Ligt graag naar FC Barcelona ziet vertrekken in de toekomst.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
De Ligt is goed maar er zitten nog regelmatig foutjes in zijn spel die telkens terugkomen. Met name positioneren en zeker wanneer tegenstander vanuit de counter aanvalt. Ik vind van Dijk nog steeds een tikkeltje beter, volwassener.
1 0
Ajax#1900
Virgil zit er ook nog geregeld compleet naast hoor.
0 0
Joseph
Dat de Ligt hem voorbij zal gaan, zal geen enkele twijfel over zijn, hij heeft het in zich de beste verdediger ooit te worden. Van Dijk heeft Ramos voor zich en als hij stopt, heeft hij de Ligt al boven zich.

Wat wel ontzettend lekker is, is dat deze 2 in hetzelfde nationale team zitten. Hoe demotiverend moet dat wel niet zijn voor een spits? Ben je eindelijk van Dijk voorbij, komt de Ligt voorbij glijden om je bal af te pakken.
1 0
Frank1978
Toch apart, de defensie was heel lang een zorgenkindje voor Oranje en opeens hebben we twee CV's van absolute wereldklasse...
0 0
Schip
Ik vind Van Dijk wel een echte 'Engelse' verdediger. Groot, kopsterk, fysiek sterk, snel. Niet heel wendbaar, geen strakke mandekker zoals Italianen extreem goed kunnen.

Die rust is 'leuk', maar vooral voor de bühne. Die zie je vooral in balbezit namelijk.

Vind de Ligt inderdaad veelzijdiger. Dat geslepen verdedigen leert hij wel als hij naar Spanje of Juve gaat. Genoeg ervaren collega's daar.
0 0
AlexIbarra
Eigenlijk is Matthijs ons grootste talent (en niet alleen qua lengte..)

Maar binnen dat kader valt hij me soms toch wat tegen.
Zoals tegen Heracles, waarin hij er mede verantwoordelijk voor was dat Andre zo'n 50 terugspeelballen kreeg, waarbij Dre 3 keer in de fout ging. Ik denk dat Thijs toen minimaal 5 keer onnodig het probleem naar Andre heeft verlegd bij het rondspelen achterin. Dat ging trouwens de volgende wedstrijd alweer beter.

Als laatste man schieten me tegengoals van Excelsior en Bayern te binnen waarbij hij er niet zo goed uitzag maar dat zal met de jaren nog verbeteren.
In de passing vooruit vind ik hem erg sober tegenwoordig. We zitten nu in een fase dat vooral niemand gekke dingen moet doen maar als het team straks weer wat beter draait, hoop ik dat Matthijs ook weer wat meer van zijn voetballende kwaliteiten laat zien.

Gelukkig blijft hij nog een jaartje om dat te verbeteren. ;)
0 0
AFCA1510
Van Dijk - De Ligt dat is de komende 6 jaar het beste centrum ter wereld. Zeggen dat De Ligt nu al beter is gaat mij een beetje te ver. Die Van Dijk is ook echt een klasse apart, met name de rust die die ieder moment bewaard en in de lucht niet te kloppen gewoon, Lukaku zag er uit als een schooljongentje in duel met VVD dit weekend.. Voor z'n fysiek ook gewoon behoorlijk snel.
0 0
trodat4030
Zijn grootste kwaliteit is zijn lerend vermogen. Je ziet hem zelden tot nooit een fout voor de tweede keer maken en zo wordt hij dus na elke fout weer beter. Die pot tegen Bulgarije heeft hem in dat opzicht veel goeds gedaan.
2 -1
FUBAR
Dan zal hij het toch eerst een seizoen op hoger niveau moeten laten zien.
0 0
ajax0916
Als de Ligt nou 1 ding heel goed kan als verdediger is het zijn behendigheid aan de bal....
1 0
trodat4030
Daar komen zijn jaren als middenvelder weer naar boven. Indertijd vond ik het zelfs een beetje zonde dat hij van het middenveld naar de verdediging ging, want ik vond hem als middenvelder al een groot talent. Maar goed, zo’n beest achterin is ook wel prettig en aan de hand van (oa) Hulshoff heeft hij zich het verdedigen vrij snel eigen gemaakt.
0 0