'Niet raar om per tegenstander te kijken wie je opstelt'

GinoHaverkamp, 25-02-2019 om 14:25, 4370 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag rouleert veel met zijn basisopstelling en dat is volgens Jeroen Elshoff, commentator bij de NOS, niet meer dan logisch. In de Voetbalpodcast van de NOS legt hij uit waarom.

De ene wedstrijd speelt Ajax met Kasper Dolberg in de spits, de wedstrijd erna is het de beurt aan Klaas-Jan Huntelaar en een week later staat Dusan Tadic in de punt van de aanval met Hakim Ziyech achter zich. 'Ik vind het niet raar dat je per tegenstander kijkt wie je opstelt. Tegen wie speel je en hoe kan je het dat beste aanpakken? Ik vind het ook heel moeilijk te zeggen wat nou Ajax' beste basiself is', aldus Elshoff.

'Ten Hag heeft meerdere spelers die hij tevreden moet houden. Kijk bijvoorbeeld naar Donny van de Beek begin dit seizoen. In wedstrijden als tegen ADO Den Haag kan je rouleren en die spelers de kans geven. Dat managet hij goed', vervolgt de verslaggever.

In het kader van de opstelling aanpassen aan de tegenstander, stelt Elshoff dat Ajax woensdagavond tegen Feyenoord moet aantreden in de 'Real Madrid-opstelling', met Dusan Tadic in de punt van de aanval en David Neres in de basis. 

Lasse Schöne

Tegen ADO Den Haag begon Lasse Schöne op de bank en werd niet bepaald gemist. Hij kwam wel binnen de lijnen, maar Ajax stond toen al voor. Jan Roelfs, eveneens aanwezig bij de podcast, vindt echter dat de Deen wel aan de aftrap moet verschijnen in de bekerklassieker. 'Hij is van toegevoegde waarde met zijn vrije trappen. Tegen teams waarbij je veel kansen krijgt is dat niet cruciaal, maar wanneer je minder kansen krijgt wel. Je krijgt een vrije trap op zeventien meter en hij schiet hem er zo in. Tegen Feyenoord zou ik ook daar aan denken', aldus Roelfs.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Tja, maar dan stel je een speler op omdat ie misschien wel een vrije trap erin zou kunnen schieten. Misschien krijg/verdien je die vrije trap wel helemaal niet.. Persoonlijk vind ik dat ook een heel magere reden voor een basisplaats. Verder heb ik Dolberg er in o19 ook een behoorlijk aantal in zien schieten, dus als je die in de basis hebt staan, hoeft Schone wat mij betreft niet te spelen.
0 0
trodat4030
De nieuwe hype, podcasts. AS had er ooit 1, maar heeft men niet kunnen doorzetten helaas, maar zij waren hun tijd al een jaar of 2 vooruit. Nu komt elk medium opeens met een podcast..
1 -1
Ajax27
Sorry Schone, maar je komt er gewoon niet te staan woensdag. Ik zie op dit moment liever Frenkie & vd Beek naast elkaar met Ziyech ervoor en Tadic/Neres op de flanken. Daar wordt Ajax beter van.
2 0
Joseph
Vind het een groot risico om Schone opnieuw tegenover Vilhena en Toornstra te zetten, dat zijn spelers die hem totaal niet liggen. Daarnaast wordt het team niet beter van Donny, Neres of Dolberg op de bank, die brengen veel meer dan Schone.
0 -2
OpNaarNummer4
Precies, Vilhena en Toornstra kan je beter bestrijden met Donny. Daarnaast Tadic op 10 ipv Ziyech, omdat hij minder balverlies leidt.
2 0
0h0Litmanen0h0
Liever Donny waardoor je meer kansen creëert en vrije trap niet nodig hebt.
0 0