'Cassierra van De Bijenkorf, wat denk je daarvan?'

SJvanveen, 24-02-2019 om 11:20, 11421 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem heeft kritiek geuit op Dusan Tadic. De voormalig voetballer en trainer vindt de Ajacied een goede voetballer, maar niet opstaan in grote wedstrijden. Sjaak Swart uitte bij De Tafel van Kees op FOX Sports zijn onvrede over het aankoopbeleid van Ajax en sprak kort over Donny van de Beek en Kasper Dolberg.

'Tadic is een topspeler, zegt hij, maar in de topwedstrijden staat hij met zijn handen omhoog. Ik zeg niet dat hij geen goede speler is, maar hij loopt altijd te zaniken', aldus Van Hanegem, die Swart ziet beginnen over Donny van de Beek. De middenvelder start meer controlerend tegen ADO Den Haag, maar de Ajax-icoon ziet zijn pupil het liefst dicht bij de goal. 

'Ik vind hem als man die het strafschopgebied in komt het beste, maar hij kan ook controlerend spelen', laat Swart weten. 'Dolberg heb ik helemaal zien komen, maar hij heeft veel blessures en dan komt er toch niet uit wat er in zit. De spitsen zijn afhankelijk van buitenspelers, maar ik vind dat Dolberg te weinig aangeeft waar hij de bal wil hebben. Hij heeft wel kwaliteiten, daar gaat het niet om.' 

Aankoopbeleid Ajax

Hans Kraay jr. stelde dat het aankoopbeleid van Ajax ook wat misperen heeft opgeleverd. 'Kik Pierie wordt nu genoemd, maar ze hebben toch geld verspeeld aan Kristensen, Orejuela, Magallán...' Swart: 'Cassierra van De Bijenkorf, wat denk je daarvan?' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piethein
Magallan nu al in het rijtje van miskopen plaatsen, geef die jongen wat tijd. Tijd die Dolberg bijvoorbeeld heel veel krijgt....
8 -1
Stone020island
Lekker naamgrapjes maken terwijl je kraay heet
3 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Oh die Magallan is na 2 maanden al afgeschreven? Als hij week in week uit speelt zal hij ook groeien, gewoon een goede verdediger. Die uiteraard ook minpunten heeft, maar anders speelde hij natuurlijk al lang bij barca of madrid, dus logisch. Als je dan al geld verspilling opnoemt, noem dan op zn minst bande erbij. 10 miljoen ofzo, en alleen toen tegen anderlecht in olympisch zagen we hem ff spelen, of daarvoor op de toekomst misschien nog even. Trouwens geen excuses of interesse van anderlecht na deze zware blessure, schande.
5 0
ajaxinho
Hij kan maar een topwedstrijd bedoelen.
De andere vergeet hij voor het gemak, tegen Real.
0 0
Ozymandias
Tadic vijf doelpunten en twee assists in zeven Champions League wedstrijden en drie doelpunten en drie assists in zes voorronde Champions League wedstrijden.... Maar Van Hanegem zegt dat hij er niet staat in grote wedstrijden... Wat een gelul weer.
16 -2
Juichtoon
Volgens Willem schrijf je Feyenoord met een V. Zo bleek vorige week bij Harry Mens.
0 0
RusselWestbrook
Was een dramatische aflevering waarin 3 bejaarden en een bijna bejaarde iedereen even gingen vertellen dat vroeger alles mooier en beter was. Hans Kraay lulde maar wat mee.

Bovenstaande stuk tekst van AS was één van de spaarzame momenten waarin de heren het niet over vroeger hadden. Of zo snel mogelijk een sprongetje naar vroeger maakten.

Maar niet meer doen, Fox.
1 -2
robert66
top aflevering, niks mis mee, beste van het seizoen, met je 3 bejaarden. De heren hebben gewoon gelijk.
1 0
Ozymandias
Swart begint ook een steeds vervelendere man te worden. Ik zal nooit schrijven dat hij zijn mond moet houden want er zijn weinig mensen die meer het recht hebben om over Ajax te praten dan Swart maar hij heeft jammer genoeg nooit echt iets nuttigs meer over de club te zeggen. Hij gaat steeds meer aan het azijnzeik syndroom van Ajax supporters leiden.
4 -3
robert66
hij 9 van de 10 keer gelijk. Dat je dat niet ziet, zegt meer over jouw voetbalverstand
1 -1
Koekepeer
Ik snap die kritiek op een paar niet geslaagde aankopen op zich wel, ware het niet dat het eigenlijk altijd bij elke club precies hetzelfde gaat: iets minder dan de helft redt het niet. Dat is bij ons niet anders.
2 0
31xAjax
Tadic is in de topwedstrijden over het algemeen beter en nadrukkelijker aanwezig dan Ziyech. Wat zou Willem daar dan van vinden?
3 0
Noxin
Magallan en Kristensen als miskopen wegzetten gaat wel erg ver. Kristensen is bruikbaar als je als team veel beter bent, zijn voorzetten en loopacties passen meer bij een rechtsbuiten. Magallan heeft anderhalve wedstrijd gespeeld, waarbij in eentje het gehele team het liet afweten. Cassierra en Orejuela is wel duidelijk, die kwamen op lager niveau zelfs nog te kort (resp. Groningen en Jong Ajax).
6 -4
robert66
Kristensen zeker, geen Ajax niveau.
2 0
ajaxinho
Cassierra is kampioen geworden met Jong Ajax.
En niet met de lichting van Nouri en Donny.

Kristensen is een waardeloze speler.
Heeft ons veel geld en punten gekost.
0 -2
AFCAjaxMidNineties
Magallan is gewoon een uitstekende speler voor Ajax. Ervaren, lengte, zit dicht op de man. Heeft een prima lange bal. Wint zowat ieder kopduel. Als je hem gewoon zijn man laat uitschakelen en niet teveel voetballende opdrachten geeft is hij top. Maar goed. Kraay. Die riep laatst ook dat Ajax Maher moet halen nu. Ik heb geheelonthouders in een Gall & Gall shop meegemaakt die geloofwaardiger over kwamen dan deze spuit 11.
9 -1
Duif63
Kraay heeft er echt geen kijk op. Vond ook Dennis Johnsen een geweldige voetballer. Dan snap je het dus echt niet.
1 -3
robert66
dat is ook een goede voetballer.
1 -3
Mario65
Sjakie door de bocht :-)
0 0
Bky
*Tadic staat niet op in grote wedstrijden*

Ook Tadic:
13 wedstrijden CL, 8 goals en 5 assist.
15 -1
robert66
statistieken, leuk, maar zeg niet alles,
1 -2
talent020
iedereen die de CL gekeken heeft, heeft gezien dat Tadic daarin 1 van de betere zo niet de beste Ajacied was, Van Hanegem lult dit keer gewoon slap uit zijn nek
0 0
DonAdam
Hij neemt ook alle penalties. Maar jou scorekaartje daargelaten.

Wanneer het tegenzit en niet loopt, staat Tadic met zijn handen in de lucht ipv dat hij het team aan de hand neemt. Dat zie jij toch ook? Of staat dat niet in je statistiek?

Ziyech doet, in het geval dat het niet loopt, het tegenovergestelde; hij denkt dat hij het dan helemaal alleen moet doen en loopt zich vervolgens als een f pupil steeds vast en dat is uiteraard ook niet goed. Van deze twee heren mag je verwachten dat ze, met name tegen PSV en Feyenoord, maar ook tegen Heerenveen en Heracles uit een ander vaatje gaan tappen, maar dat kunnen onze sterspelers blijkbaar niet. Laat die ster daarom ook maar weg, wat mij betreft. Goede spelers, hoor daar niet van, en ik geniet van ze wanneer het loopt, maar ze hebben niet bewezen dat ze ons kampioen maken. De meerwaarde, die Kuyt bij Feyenoord bracht of Luuk de Jong bij PSV brengt, hebben onze sterspelers niet. Dat is wel gebleken.
2 -6
Godenzoon24
Tegen Bayern en Real was hij ook niet goed natuurlijk??? Of waren dat geen topwedstrijden???
1 0
DonAdam
Oke, al die minnetjesgevers en jij jullie zin! Ik zwicht voor jullie argumenten.

Hij staat altijd op in topwedstrijden en neemt Ajax bij de hand naar de titel. Die ouwe zuurpruimen Sjaak en Willen lullen maar wat! Hij staat niet met zijn handen in de lucht, maar zet zijn schouders er juist onder. En daarom staan we nu 6 punten los van PSV.... Hij is ALTIJD bepalend!
0 -1
ajax0916
Zeker waar. Maar uit bij feye en pisvee werd hij helemaal uit de wedstrijd gespeeld en was hij alleen maar met andere dingen bezig
2 0
robert66
zo is dat, en tegen Heracles. Je mag praten, maar sta dan ook op in dergelijke wedstrijden, en mee verdedigen en druk zetten is hij matig
1 0
Ruff Rhythim
Wie niet tijdens die wedstrijden?
Dat lag allemaal niet aan een persoon. Dar was een enorm collectief falen.
1 -1
Dit is mijn club
Dus Magallan wordt daar na 2 wedstrijden al afgeschreven? Dat is nog sneller dan hier op AS.
12 0
Duif63
Logisch toch, Wober moest weg van TH en Overmars dan verwacht je dat zijn opvolger beter is. En dat is hij niet, daar heb je geen half jaar voor nodig om dat te zien. Zoveelste voorbeeld van falend aan- en verkoopbeleid.
1 -3
DonAdam
Ik had Magallan op basis van televisiebeelden en youtubebeelden, dus voordat hij kwam, al afgeschreven. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik vrees het ergste. Ik had gehoopt dat hij in de duels onklopbaar was geweest, zoals vooraf beweert werd, maar ook viel hij door de mand.
2 -3
KlasseLasse
wow dat is idd een record
0 0