De Boer: 'Sierhuis gaat mooie carrière tegemoet'

TZwagerman, 23-02-2019 om 21:45, 6776 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

FOX Sports-analist Ronald de Boer heeft zich in De Eretribune lovend uitgelaten over Ajax-huurling Kaj Sierhuis. De spits is momenteel verhuurd aan FC Groningen, maar De Boer heeft nog altijd veel vertrouwen in de Ajacied.

'Ik heb hem meegemaakt in de jeugd van Ajax. Het is een heerlijk joch om mee te werken. Als je iets zegt volgt hij het op. Dat is prettig als trainer. Hij heeft een over-m'n-lijk-mentaliteit. Die wil je gewoon in je ploeg hebben. Het is een echte spits. Hij heeft kwaliteiten, kan goed koppen en is goed met links en rechts', zo laat De Boer zich bij FOX Sports zeer positief uit over Sierhuis.

Toch ziet de oud-Ajacied nog wel een paar verbeterpunten. 'Qua techniek en de dribbel is het wat minder, maar soms heb je teamgenoten om je heen die dat wel hebben. Jij staat er om die ballen in te schieten', zo stelt De Boer, die Sierhuis een glansrijke carrière toedicht. 'Ik denk dat deze jongen een mooie carrière tegemoet gaat. In z'n hoofd zit het echt heel goed. Hij heeft bepaalde kwaliteiten voor een mooie carrière.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Met Nunnely, Cassiera, Sierhuis, Johnson (Cerny) als voorhoede was Jong Ajax dit seizoen fluitend kampioen geworden, en hadden Cassiera en Sierhuis er ieder iets van twintig ingeschoten. In een elftal dat in een swung zit was een Johnson waarschijnlijk ook beter gaan spelen.

We geven hoog op van onze opleiding, en terecht, maar het is een terecht kritisch puntje vast te stellen dat het ons maar niet lukt onze aanvallende talenten te laten door ontwikkelen.
De cijfers van Cassiera en Sierhuis zijn echter gewoon meer dan goed. En het is vreemd dat je er niet voor hebt gekozen die door te ontwikkelen in JA. Die hadden dit seizoen, net als Nunnely, voor de dubbele cijfers moeten gaan. Dan had je meteen voor volgend seizoen je opvolgers klaar.
En dat noemen we dan talent ontwikkeling. Ik vind dat we die te vaak stagneren.

Het vroeger laten doorschuiven van spelers van de A1 naar Jong klinkt goed, maar het moet geen adaggio worden. Ik zie er teveel bij Jong Ajax rondlopen waarvan ik denk dat die nog een jaartje in de A1 thuis horen. Zo’n Kühn, wat heeft ie nou laten zien?! Maar misschien is het ook nog een beetje te vroeg voor hem. En dat is het heikele punt, want je kan talent ook kapot maken door het te vroeg te brengen of te vroeg iets oudere talenten te verhuren.
0 0
MickS
Ik heb een grote zwak voor die jongen. Kan niet zeggen waarom, maar ergens is dat gewoon zo :).
Ik hoop echt dat zijn jongensdroom werkelijkheid wordt, 1e spits in het 1e van Ajax. En dat hij dan ook maar topscorer mag worden!
0 0
Ar
Ik vraag me alleen af of Groningen wel de juiste club is. Sierhuis komt het best tot zijn recht in de 16, bij een aanvallende ploeg dus. Dat is Groningen allerminst.
0 0
Web
Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met Sierhuis
Normaal zeg ik, komt te kort voor Ajax
Maar aan de andere kant heeft best veel weg van Huntelaar, geen bijzonder techniek, maar wel een neus voor de goal. En vooral het willen slagen.
De carrière van Huntelaar, daar zou hij het graag voor doen, te slecht voor PSV, opgebloeid bij Heerenveen. en een grote spits geworden bij Ajax, veel scoren waar hij ook speelt
Afschrijven zijn wij hier goed in.
2 0
3sterren
Een spits die perse wilt winnen, die veel scoort en iets minder voetbalt, hmmm.
Daar teken ik voor ; )
Was het niet de legendarische nummer 14 zelf, die ooit zei: ”zolang je er één meer maakt dan de tegenstander win je”, of iets van die strekking.
Een goaltjesdief als Sierhuis kun je er dus wel bij hebben, denk ik dan zo maar ...
1 0
Web
Klopt, en kijk maar eens wat onze legendarische geweldenaar met Jonny Bosman deed, ook geen geweldige techniek, maar o zo effectief

Moet wel zeggen dat Bosman in mijn ogen de beste kopper was die ik ooit in Nederland gezien heb, naar Ruud Geels.
1 0
3sterren
Bosman inderdaad, een spits die in het hedendaagse voetbal zou worden afgebrand omdat hij geen echte Ajaxspits zou zijn. Wat misschien nog niet eens zo’n rare gedachte is, want in die tijd was het heel gebruikelijk dat de nummer 9 van Ajax goed was voor 30 doelpunten en vandaag de dag schieten ze de kansen voor open doel er nog niet eens in.
En ja, Geels, ooit goed voor 34 doelpunten in één seizoen. Die geweldenaar kon zelfs nog een goal scoren met z’n reet, terwijl hij over zijn eigen benen struikelde ; )
0 0
paulis
als een jonge voetballer geen fluwelen Iniesta achtige techniek heeft is die hier sowieso al afgeschreven.

ik heb er wel vertrouwen in. spitsen als huntelaar, van nistelrooij en Makaay zijn zonder die techniek ook vrij ver gekomen ;) gaat om goal instinct, goed schot, kracht, koppen en slimheid. dat lijkt hij wel te hebben allemaal. maar vooral ook ervaring. ik verwacht hem over 2 seizoenen in Ajax 1
3 0
Web
En tel daar bij ook nog eens zijn geweldige instelling bij op
Ik heb zo veel spitsen gezien die voetballend niet bijzonder zijn, maar altijd op de goede plaatst staan, en weinig kansen nodig hebben.
1 0
Tinus
Ik ben het met je eens hoor,hoe snel spelers hier worden afgeschreven of opgehemeld. Sierhuis is een echte goalgetter en een slimme gozer. Ik denk dat hij via een omweg best nog bij een mooie subtopper in Europa kan komen. Maar of hij bij Ajax 1 ooit gaat aansluiten, daar heb ik echt mn twijfels over.
1 -1
AltijdGelijk
Echt Ronald??? Je hebt bij Ajax barca en het Nederlands elftal gespeeld???!!!!

Ik heb jarenlang gebasketbalt

En ik kan je met 200% zekerheid zeggen dat Sierhhis nooit goed genoeg gaat worden voor ons!
1 -6
Web
Nog wel 200 procent zeker van
Heb jij de carriere van Huntelaar gevolgd?
3 0
ambtenaar
Vandaag in Breda hem eens goed bekeken maar gaat hem niet worden, zeker niet als eerste spits.
Geen verdediger in de eredivisie die bang van Sierhuis wordt, maar zeker er klasse beter dan Cassiera.
3 -3
sdjt01
Heb de wedstrijd idd ook gezien maar die gaf een vrij vertekenend beeld naar mijn mening. Geen van de 22 spelers wissels raakte een knikker, voornamelijk door NAC die werkelijk alle ballen naar voren ramden en dat dramatische veld daar in Breda.
1 0
ambtenaar
Het voetbal was dramatisch idd :-)
0 0
Mario65
Als Sierhuis zich zo verder doorontwikkeld dan komt het zeker wel goed met hem.
Ik denk niet dat Ajax hem dan zomaar laar gaan.
Een groot talent.
3 -2
DeKenner
Hij is verhuurd met optie tot koop toch? Weet iemand de exacte constructie? Kan Groningen hem voor een bepaald bod zeker overnemen, of zal hij ook zelf de keuze kunnen maken om bij Ajax te blijven?
0 0
Rood Gevaar
verhuur voor 1.5 jaar met optie tot koop.
maar ook met optie om hem daarna voor een vast bedrag terug te kunnen kopen
0 0
Radie125
Hopelijk gaat hij nog een kans krijgen bij Ajax
4 0
Petterson1964
Over 20 jaar bij Lucky Ajax misschien.

Dit werkertje is geen Ajax spits.
2 -6
JPM
Lol, inderdaad.

Als mensen over nota bene een spits niet verder komen dan “goede kopper”, “geweldige mentaliteit” en “harde werker”, dan zou je toch hopen dat het niet over een toekomstige spits van Ajax gaat.

Oh, en niet te vergeten: “bepaalde kwaliteiten”, zoals rockstar analyticus Ronald meerdere keren benadrukt zonder vervolgens ook maar één specifieke kwaliteit te benoemen die men graag van een spits van Ajax wil zien.
0 -3
Web
Een beetje de wijsneus uithangen, alsof jij het allemaal weet?
Als mensen over nota bene, niet verder komen dan goede kopper, geweldige mentalteit en wat voor onzin nog meer.
Hen je de carriere van Inzagi gevolg kenner?
Heb je carriere van Huntelaar gevolgd kenner?
Heb jij de carriere van Jonny Bosman gevolgd?
rockstar analyticus JPM
Wat een vreselijke arogantie
1 0
JPM
Haha, wat een zielig figuur ben je ook. Direct op de man spelen as usual, wanneer iemand een afwijkende mening heeft.

Voor mij heb je sowieso jouw geloofwaardigheid al volkomen te grabbel gegooid nadat je hier als een internet-hooligan geforceerd liep te bekvechten met iedereen die wat negatiefs over TH zei, om vervolgens zelf te pleiten voor een vervanger.

En dat beweert zo oud te zijn dat hij de oude gloriejaren van Ajax heeft meegemaakt. Pathetisch kleutertje in een volwassen lichaam dus blijkbaar. Sterkte.
1 -3
Web
Lees het nog eens rustig.
ALS MENSEN NIET VERDER KOMEN ALS GOEDE KOPPER enz
Over arogantie gesproken
Mijn ineternet hooligan noemen

Kom even met topisch van mij waar ook maar een keer negatief ben over Ajax , buiten Bosz om
Echt mee komen, niet stoppen nu, kom maar

En als ik het idee heb dat Ten Hag de grip over de spelers kwijt is, dan zeg ik dat op een forum, goed?
0 0
JPM
Aldus onze kleine koter in volwassen mensenlichaam, schuimbekkend achter zijn computertje omdat iemand een andere mening is toebedeeld, zonder het vermogen om een fatsoenlijke zin te formuleren in het Nederlands.

Man, man, man. Als je al die tijd die je hier hebt verspild aan het verkondigen van absolute nonsens toch eens had gestoken in een fatsoenlijke opleiding...
0 0
Web
Bedankt voor je bijdrage
Had jij het niet over op de persoon spelen?
Maar je bent het kwijt.
En over nivaue gesproken.
0 0
paulis
Huntelaar heeft het op basis van die kwaliteiten ook niet onaardig gedaan chef
2 0
JPM
Huntelaar is van een compleet andere orde imo. Bovendien lag zijn basistechniek, hoewel inderdaad ook niet geweldig, toch een stuk hoger dan dat van Sierhuis. Hij was ook veel minder log en meer wendbaar.

Als je het als spits wilt redden met zo veel beperkingen, moet je in de dingen die je wel kunt uitzonderlijk goed zijn. Dat zie ik iig niet bij Sierhuis, maar goed. Ik zal er niet te veel meer op in gaan voordat koter Web weer uit z’n plaat gaat.
0 0
Ar
Dan heb jij destijds een andere Huntelaar gezien. Sierhuis is completer en verder dan Huntelaar op die leeftijd. Hij is meevoetballende beter dan KJ destijds, hij is sneller, fysiek sterker, heeft een harder schot van afstand, dan de Hunt toen. KJ was 21 toen ie naar de eerste divisie werd verhuurd waar het een half jaar niet veel was onder Peter Bosz, met slechts één basisplaats en geen goals. Pas op zijn 22ste begon het te lopen onder de helaas kort geleden overleden spits Jurie Koolhof, die wel wist hoe die een spits met een neusje voor de goal moest laten renderen. Zoals ook Heereveen dat altijd heeft geweten (tot recente jaren althans). Daar werd het hele elftal afgestemd op de spits.

Helaas voor Sierhuis is er bijna geen club meer die echt zijn spel afstemt op de veelscorende spits. Bij Groningen draait het meer om Doan, en zit ie bij een van de minst scorende ploegen van de eredivisie. Wat Groningen het hele seizoen al aanvallend laat zien is haast om te janken, met heel af en toe iets moois van die Japanner. Sierhuis komt het best tot zijn recht in de 16 meter, maar daar komt Groningen niet veel en een counterspits is het niet (net zo min als Huntelaar). Het zal dus niet makkelijk voor hem worden, maar ik heb er wel vertrouwen in als hij er hard voor wil werken.
0 0
Web
Man wat laat jij jou kennen.
Over op de man spelen gesproken.
0 0
3sterren
Het direct op de man spelen gaat jou zelf ook niet bepaald slecht af, lees ik ...
0 0
Koningtoto
Op basis van wat?
0 -2
Chesterson93
Want “er zit zo’n goeie kop op”.
3 -2
Horrontelli
En veerkracht. Tegenslagen zijn er om te overwinnen.
En een goede mentaliteit. Medespelers zijn er om samen mee te winnen.
3 -1