Driessen: 'KNVB zet clubs tegen elkaar op'

GinoHaverkamp, 22-02-2019 om 07:20, 5047 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Valentijn Driessen is niet te spreken over de rol van de KNVB bij het verplaatsen van Ajax - PEC Zwolle. 'De KNVB zet clubs tegen elkaar op', aldus de journalist in zijn column in De Telegraaf.

'De verplaatsing van Ajax-PEC Zwolle, eenzijdig opgelegd door de KNVB, legt precies het pijnpunt bloot waarom heikele zaken in de veranderagenda, zoals andere competitieopzet, aangepaste verdeling van televisiegeld en verplicht op natuurgras spelen, niet zijn aangenomen in november 2018. Over je eigen schaduw heenstappen is geen sinecure, blijkt eens te meer voor PSV, voor PEC en voor Ajax. Anders zou woensdagavond niet zo’n storm van verontwaardiging zijn opgestoken. Een storm die er uiteindelijk een zal zijn in een glas water, maar tegelijkertijd ook erg riekt naar spruitjeslucht.'

Driessen constateert dat men maar al te graag beslissingen wil nemen die goed zijn voor het Nederlandse voetbal, maar zodra deze in conflict raken met het individuele clubbelang, het er niet meer toe doet. Zo ook met het verplaatsen van het duel tussen Ajax en PEC Zwolle, die door de KNVB van 2 naar 13 maart is verzet zonder verdere vergaderingen tussen betrokken clubs. Driessen kan de meningen die de clubs over de situatie hebben wel begrijpen. 'Slaan Ajax, PSV en PEC Zwolle door of duiken ze bij Feyenoord onterecht even weg? Nee, ze hebben allemaal het grootste gelijk van de wereld. Al hun argumenten snijden hout en vallen nauwelijks te betwisten. Terwijl ze de kwalijke rol van de voetbalbond terecht hekelen.'

De verslaggever stelt dat de ophef rondom Ajax - PEC Zwolle een teken is dat Eredivisieclubs niet klaar zijn voor een zogeheten ’commissioner’. 'Te pas en te onpas roepen Eredivisie-directeuren dat het algemeen belang van de Eredivisie CV het best wordt vertegenwoordigd in een constructie met een beheerder met totale beslissingsbevoegdheid. Maar nu de KNVB zich met het dictaat over Ajax-PEC Zwolle manifesteert als zo’n commissioner zijn de rapen gaar.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Valentijn kutkneus Driessen heeft ook weer een slecht verhaal. Eerst zeggen dat de KNVB de clubs tegen elkaar op zet om vervolgens te zeggen dat de KNVB doet wat de clubs hebben gevraagd. Lekker bezig Valentijntje. Schijnbaar nog steeds niet gebeukt.

Las net op de telegraaf, dat krantje van die kutkneus van dit artikel, dat PEC een arbitragezaak gaat aanspannen. Spontaan hoop ik gewoon dat er een twee Europese competities komen voor de nummer 1-20 en 21-40. Ben je af van die schijtwedstrijden tegen PEC, ADO en Feyenoord en heb je hun gejank niet. Wij zijn klein, zij zijn groot!!!! HUIL!!!!
0 0
Babangida83
Ontkracht hij nu in zijn laatste alinea zijn hele kabaalmakende intro?
3 0
Ajacider
De KNVB zet helemaal geen clubs tegen elkaar op Azijnen Valentijn. Naast de landstitel en beker zijn Europese plekken de ultieme bekroning op het seizoen van bijvoorbeeld een PEC. Ajax is als enige nog in de race (al van september) in Europa om resultaten te halen zodat indirect de mindere goden uit de Eredivisie ook een keer buiten de grenzen hun meerdere mogen erkennen in doorsnee voetbalclubs. Dan mag er best wel rekening worden gehouden met het Europese speelschema van Ajax. PSV bemoeit zich hierin met zaken die er helemaal niet toe doen. Dat PEC boos is oke, maar hoeveel uitsupporters nemen hun mee. Telt het belang van pak m beet 300 PEC supporters boven het miljoenenpubliek dat naar CL en Europa League wedstrijden kijkt van Nederlandse clubs? Dacht het niet.
2 0
chloorbestendig
Valentijn mag van mij op een roestige spijker gaan staan.
2 0
AjaxPassion
Flikker een eind op met je vergaderen en bureaucratie. Om schijtziek van te worden. Eindelijk neemt de KNVB eens een keer initiatief om iets op te pakken, is het weer niet goed.

Zo moeten ze het ook met de Beneliga aan gaan pakken!
2 0
pinballmagic
Als Valentijntje nu eens zich druk maakt om korfbal

Krijgt hij in ieder geval niet zoveel kritiek
0 0
Koningtoto
Die foto...Is dat niet bij het uitzwaaien van de bus, feyenoord-Ajax? Ik begeef me al heel lang niet meer in die kringen, maar vroeger kreeg zo'n kerel een paar kegels voor z'n porum. Tijden veranderen.
0 0
OpNaarNummer4
KNVB moet wel naar totale bevoegdheid om eenzijdig beslissing te nemen. Natuurlijk in overleg met de club, maar uiteindelijk moet de KNVB de keuze maken die het best voor het nederlandse voetbal is. Dat eeuwige polderen heeft het nederlandse voetbal meer pijn dan goed gedaan. In zo’n concept waren we al van kunstgras af en was de competitie opzet anders. Er waren misschien ook maatregelen genomen die minder goed voor Ajax zijn, maar dat neem ik dan voor lief.
1 0
Mario65
Kan die Driessen niet gaan schrijven voor GTST?
Dramakweker...
1 0
Redrum
Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten zullen we maar zeggen he Valentijn.
1 0
Bocarra
Driessen bedoelt dat hij en de Televaag clubs, supporters en spelers tegen elkaar opzet.
3 0
insectenverdelg
Maar mogmaals. Feyenoors had voor de loting de pot van Ajax in de beker naar de 13e moeten verplaatsen en de pot van Ajax van 3 naar 2 maart. Dan was er geeb vuiltje aan de licht geweest. Alleen Fox zal er wel biet blij mee geweesg zijn, omdst de klassieker dan om 18.30 gespeeld zou moeren worden.
1 0
PJK54
Ja hoor daar is onze Valentijn weer lekker zeiken over en tegen Ajax wat een leven zal die kneus hebben. Overduidelijk toont hij aan groot aanhanger van P=V te zijn want dat voor die club 3 wedstrijden worden verplaatst rept hij met geen woord over.
0 0
Ruff Rhythim
En ja hoor...daar is ie dan....!!
1 0
Aspers73
Valentijn zet supporters op tegen hun clubs, door allemaal onzin de media in te gooien.
3 0
insectenverdelg
Maar Valentijn, wat zijn dan de valide punten van PSV om te klagen?
3 0
Babayaka
Nou wat dacht je van (met een piep stemmetje)"zij zijn groot en wij zij klein op mijn koppie een eierdoppie "
0 0
Redrum
Dat kan nog steeds niemand benoemen.
2 0