Kraay: 'Voor Ajax was dat zó pijnlijk, zó pijnlijk'

BVeenstra, 20-02-2019 om 08:20, 8235 views, Veronica Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalverslaggever Hans Kraay jr. verwacht niet dat Ajax opnieuw een vernedering tegemoet gaat tegen Feyenoord. In januari gingen de Amsterdammers pijnlijk onderuit (6-2) in Rotterdam en volgende week woensdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar: dan in de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

'Ik kan me gewoon niet voorstellen dat Ajax zich nog een keer zó gaat blameren', schrijft Kraay jr. in zijn column in Veronica Magazine. 'Ze werden helemaal horendol gespeeld een paar weken geleden. Ik heb in m'n leven ook nog nooit zo'n waanzinnig Robin van Persie-moment meegemaakt.'

De analist doelt daarbij op een moment vlak na het einde van de eerste helft waarbij de spelers het veld verlieten om even bij te komen in de kleedkamer. 'Heel ontspannen zwaaide hij naar zijn vrouw en kind op de tribune. Een kushandje erbij', schrijft Kraay jr. 'En toen wist de hele Kuip: het staat nog maar 3-2, maar wij gaan dit niet meer verliezen. Een schitterend moment. Maar voor Ajax zó pijnlijk, zó pijnlijk...'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Winnen die kakkies ook een keer, maar voor geen miljoen zou ik met ze willen ruilen met hun afbraak voetbal. Heb de week erna trouwens genoten en tegen Groningen trouwens ook.
0 0
supporter sinds
Tenenkrommend slecht die kraay jr. als ik hem op tv zie of op de radio hoor lullen dan krijg ik last van plaatsvervangende schaamte. Wat een lamlul is deze gast.
0 0
Juichtoon
Weet je wat blamerend is Hansie, dat dit de eerste overwinning van Robin op Ajax was in zn gehele carrière. Op zn 35e.
5 0
ajaxinho
Zo goed gaat Feyenoord nooit meer spelen.

Bovendien waren teveel spelers van Ajax uit vorm.
Tadic, Ziyech en Frenkie kunnen niet allemaal een slechte dag hebben.
0 0
Good Luck
De vraag is was Feijenoord zo goed of Ajax zo slecht.
Mijn overtuiging het laatste de eerste 20 minuten het met gemak op 0-2 kunnen staan. Daarnaast is de mening van deze zelf benoemde analisten bij Ajax - Real Madrid dat de Spanjaarden op 60% speelden. Terwijl Ajax op dat moment Real Madrid simpel weg omver speelde. Daarnaast dat gehyp over de magie van de Kuip. In de beker tegen Fortuna Sittard: half lege Kuip die hun eigen spelers uitfluiten.

Bovendien supporters die eisen dat hun club verliest om te voorkomen dat Ajax kampioen wordt.......
3 0
ETM
Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. Ajax was heel heel heel slecht. Vielen de goals uit scherpe counters van Feyenoord? Nee Feyenoord kon op haar dooie gemak door onze verdediging heen passen. Feyenoord Ajax was geen gezicht. Na dat Feyenoord de 1-1 maakte was de organisatie nergens meer. Toen dacht ik ik 2-3 in de rust dat ze onmogelijk weer zo in de 2de helft konden spelen, maar ik zat ernaast. Je kunt Feyenoord credits geven voor het afronden. Veel meer ook niet. Het was niet eens zo dat ze a la Heracles als een beest druk zette overal. Dat was niet nodig. Het was 1 van de raarste nederlagen die ik Ajax ooit heb zien oplopen.
3 0
Redrum
Feyenoord was niet eens zo heel goed, ze knalden erop en benutten de geboden ruimte optimaal. Verder waren ze heel effectief en hadden ze aardig wat geluk bij de goals. Woensdag staat er een ander Ajax. Als nu niemand geblesseerd raakt is Nico er weer bij, is Mazraoui weer fit en dan staat onze defensie weer goed. Verder ga ik ervan uit dat Neres nu wel basis staat. Ik zeg niet dat we ze daar even gaan wegspelen met 0-3, maar ik verwacht wel dat we nu aan het langste eind trekken.
2 0
jeppas
Als die spelers nu niet wakker zijn geschud, zijn ze het Ajax shirt onwaardig.

Wij willen passie en wilskracht zien. Met het mes tussen de tanden.
1 0
niquedegraaff
0-10
1 0
Noxin
Het volgende bericht van Kraay is dat Van Persie tijdens de rust naar het toilet is geweest. "Normaal plast ie altijd staande. Nu ging hij zitten. Het stond nog maar 3-2, maar de toiletjuffrouw wist; dit gaan we niet meer verliezen. Voor Ajax zo pijnlijk, zo pijnlijk."
3 -1
FlyingDutchMan
Boeie dat het die kakkies zijn, één van de 17 eredivisieclub en ex top3.. Ging meer om drie punten verspelen, al was het tegen Fc BalOpHetDak.
3 0
T.reckveugel
Zo pijnlijk? Ten eerste maar 3 punten, ze hadden rondom de klassieker alleen al 6 punten kunnen hebben. Het echte pijnlijke was alle ophef over het feit dat de kakkies een thuiswedstrijd winnen. Tot en met Dwdd aan toe hele verhandelingen. Zo ver zijn ze gezonken dat het zo speciaal is. De week daarna tegen Excelsior geen woord.
7 0
Babayaka
Dat is nog het leukste eigenlijk.
2 -1
Pure
Idd die overdreven blijheid die je zelfs bij Heracles niet zag na de overwinning. Ze gedroegen zich echt als een amateurclub. Jankende supporters manman. Echt kansloos. In de beker gaan wij ze laten janken, en aan het einde van het seizoen ook !
2 0
Joseph
Ach, als we dit winnen hebben ze helemaal niks in Rotterdam. Die prijs kan me gestolen worden, maar het is mooi om die arrogantie van die club er zo snel mogelijk uit te slaan.

Daarna kan de focus weer op de eredivisie, de enige prijs die telt in Nederland.
2 0
DarkDefender
Als het goed is zou Ajax volgende week gebrand moeten zijn op revanche. Als we dan vervolgens de beker pakken en hopelijk ook de landstitel dan kunnen we later tenminste nog zeggen. ‘Oh ja 6-2, was dat niet het seizoen waarin wij de dubbel pakten?’. Liefst nog met een dikke overwinning in de Kuip.
2 0
Schip
Er is maar één juist antwoord. En dat is niet erover blijven praten.
0 0
behangdelul
Wat alleen vergeten wordt over die oh zo romantische en epische dag die voor eeuwig in het feyenoord geheugen staat gegrifd, is dat ze na 20 min al met 3-0 achter hadden moeten staan en de wedstrijd klaar was geweest. Ik heb het toen al geroepen en nu weer: die overwinning toen kost Feyenoord de beker. Al is het maar de vraag of Feyenoord van AZ in een finale zou kunnen winnen.
1 0
Redrum
Vorig jaar speelde AZ het hele seizoen ook beter voetbal dan Feyenoord, maar in de finale leek het nergens op wat AZ liet zien. Feyenoord kreeg die beker letterlijk cadeau vorig jaar. Dit jaar is er maar één manier om ze van die beker af te houden en dat is ze verslaan volgende week woensdag.
2 0
DarkDefender
Klopt helemaal. Vorig jaar liet AZ het ook steeds afweten (qua resultaten, ook wat pech) tegen de traditionele top 3 en daarnaast spelen ze de finale ook in de eigen vertrouwde Kuip. Dit jaar moeten we ze afstoppen, anders gaan ze de finale vast weer gewoon winnen.
0 0
Redrum
Dit was duidelijk een eenmalige gebeurtenis. Ajax kwam slecht uit de winterstop, de verdediging lag overhoop en bij feyenoord zat alles een keer mee. Volgende week woensdag verwacht ik een andere wedstrijd en deze zullen wij wel winnen.
0 0
Ruff Rhythim
Dat is ze godverrrdomme geraaien ook dat ze dat niet meer laten gebeuren, nooit meer laten gebeuren !!
2 -1
IJzereRinus
Pijnlijk zeker..
Maar die Kraay romantiseert. Hele team verzaakte. Denk dat t nog pijnlijker is dat ze de week erna geloof tegen Excelsior alweer vd mat gingen. En een week later weer in de mist. Leuk voor de dvd's maar einde vh seizoen heb je er niets aan.
5 0
Redrum
Precies, het was vooral pijnlijk dat ons team elkaar zo ontzettend in de steek liet. Maar om nou te zeggen dat we zijn weggespeeld door een kwalitatief ijzersterk feyenoord, nou nee. Het was meer dat elke bal voor hun goed viel en bijna elke aanval een goal was. De weken erna hebben we allemaal weer kunnen zien wat het ware niveau van feyenoord is.
1 0
IJzereRinus
Feyenoord was juist mentaal erg sterk. En Ajax eigen schuld. Na 20 min had je 2-0 voor kunnen en moeten staan en dan kill je ze. Nu gaven ze hoop.
0 0
kampioen0809
De laatste weken is eens te meer gebleken dat Ajax toen gewoon een totale off-day had en dat de enige reden was waarom zij wisten te winnen. Het lijkt mij voor hen pijnlijker om dat te constateren.
1 0
Rentokill
Exact. Voor straf knikkeren we Feyenooit uit 'hun' toernooi. Als AZ nou ook nog effe doorgaat (behalve tegen ons) Dan worden ze ook geen 3e.
1 -3
Jariiii
Feyenoord heet die club. Ik vertik het om me te verlagen tot hun eigen niveau, met hun 'snavels', 'joden' en '020'. Krampachtig gedoe.

On topic: fijn voor Hans Kraay dat hij zo genoten heeft. Next.
10 -2
Labrador
010. Lekker puh
1 -11