Vissers tegen De Boer: 'Toen gingen jullie kloten'

GinoHaverkamp, 19-02-2019 om 11:30, 6400 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De miljoenentransfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona zou mogelijk voor wrijving binnen de Ajax-selectie gezorgd hebben. Dat denkt Willem Vissers. De journalist, die maandagavond te gast was bij Natafelen met Kees op FOX Sports, ziet gelijkenissen tussen het Ajax van nu en het Ajax van eind jaren negentig.

Vissers onderbouwt zijn stelling door zich te richten op Ronald de Boer, die maandagavond tafelgenoot van Vissers was bij Natafelen met Kees. 'Jullie waren kampioen in 1998, toen gingen jij en Frank kloten en is het hele team uit elkaar gevallen.' De journalist van De Volkskrant doelt hierbij op de arbitragezaak die de De Boer-broertjes hebben aangespannen tegen Ajax om een vertrek naar FC Barcelona af te dwingen.

'Misschien is Frenkie nu wel vrij in zijn hoofd, maar er zijn ook andere ploeggenoten. Iedereen wil de transfer maken die De Jong gaat maken. Hakim Ziyech wil dat. Matthijs de Ligt wil dat. En De Jong heeft hem al.'

Nederlands volleybalteam

Vissers ziet niet alleen gelijkenissen met het Ajax van 1998, maar ook met het Nederlands volleybalelftal van het begin van de negentiger jaren. 'Ik ben ooit met het volleybalteam mee geweest. Zij hadden de afspraak gemaakt dat niemand van dat team naar het buitenland ging tot en met de Olympische Spelen van 1992. En toen ging er één naar München en één naar Italië, die jongens werden met de nek aangekeken door de rest. Opeens ging het over BMW's en grote huizen in de kleedkamer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Het is een kunst om zo veels te laat alsnog die open deur in te trappen. Wauw, echt knap.

Kan er niet iets gedaan worden aan de kwakzalverij in de voetballerij? Houden wij bijna geen enkele journalist en of commentator over. Lekker rustig.
0 0
FlyingDutchMan
Zeker weer die Ron Zwerver
0 0
EricAjax1
Waar slaat dit nou weer op?
0 0
EuforischeRealist
Ja en prompt werden die Volleyballers 2e op de Olympische spelen en 4 jaar later zelfs Olympisch kampioen.

Prima voorbeeld Willem.
5 0
Schip
Dacht hetzelfde :)

Die man heeft echt nooit relevante inbreng.
3 0
MPAjax
die willem is een rare
1 0