De Boer: 'Ajax moet huid duur verkopen'

ArthurV, 18-02-2019 om 23:15, 7921 views, Natafelen |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

FOX Sports-commentator Vincent Schildkamp en Ronald de Boer zijn eensgezind wat betreft de kansen van Ajax tegen Real Madrid. Volgens de heren kan de ploeg van Erik ten Hag het De Koninklijke knap lastig gaan maken in het Santiago Bernabéu, maar komt het voor een overwinning net tekort.

'Ik hoop dat Ajax het nog spannend weet te maken, dat hoop ik echt', laat Schildkamp weten bij Natafelen. 'Maar ik denk uiteindelijk niet dat ze Real Madrid daar in een vol stadion gaan uitschakelen. Daarvoor is die ploeg net iets te uitgekookt.' De Boer vult aan: 'Je moet je huid duur verkopen. Ik zag laatst een filmpje voorbij komen van een taxichauffeur uit Madrid, die echt had genoten van Ajax. En het gaat er ook om dat mensen echt weer over Ajax en het Nederlandse voetbal gaan praten.'

'Zo van: ''hé, wat we daar hebben gezien, daar kijken we graag naar''', gaat De Boer verder. 'Dat is eigenlijk gebeurd, iedereen sprak weer over het voetbal wat we een tijd niet hebben gezien in Nederland. Ik ben ook realistisch. Toen Ajax Real Madrid lootte, zei iedereen dat Ajax een kans maakte. Toen zei ik: ''doe even rustig aan, we hebben het wel over Real Madrid.'' We moeten dat wel in perspectief zien. Natuurlijk, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Maar als je mij vraagt wie er doorgaat, zeg ik net als Vincent Real Madrid.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NUL20
We moeten nu winnen om in 2020 rechtstreeks te kwalificeren...
0 0
CL=5
Botoxhuid van de Boer was ook duur
0 -1
markk
Real Madrid is natuurlijk de gedoodverfde favoriet maar met een beetje geluk scoort Ajax een vroeg doelpunt en dan krijg je gewoon een hele interessante wedstrijd. Ik denk dat Real Madrid de bus gaat parkeren alleen dan zonder de chauffeer (Ramos), zij hebben minder aan een doelpunt dan Ajax en zullen loeren op de counter omdat Ajax zijn zwakke punt nog steeds ligt in de restverdediging.
0 0
Schip
Ik denk gek genoeg nog niet eens dat je zo heel goed hoeft te spelen daar. Je hebt alleen een flinke dosis geluk nodig. Dat hebben ploegen die doorgaan soms. Zoals Real dat tegen ons had, heeft AJax ouderwetse, vieze, zweterige Amsterdamse mazzel nodig. Laat er maar weer een eigen goal bij zitten en een van richting veranderd schot. Des te harder het aankomt bij Real. We gaan er allemaal vanuit dat Ajax boven zich zelf uit moet stijgen en eventjes een staaltje hollandse school moet neerzetten die gelijk staat aan het optreden in 96 tegen Real. Dat was mogelijk de beste uitwedstrijd in een topper ooit van Ajax.

Denk dat dat helemaal niet hoeft. Je moet een goed tactisch plan hebben, en vooral de juiste strijd en inzet hebben, maar verder dikke, vette, ordinaire mazzel.
0 0
Aetim
Hebben ze ook nog interessante of noemenswaardige dingen gezegd? Ik snap dat er artikelen gepubliceerd moeten worden hier, maar het zou fijn zijn als deze ook daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben.
0 0
Labrador
stel je toch eens voor dat we iedere wedstrijd dat niveau hadden gehaald in de competitie. Dan hadden we dit weekend de titel kunnen pakken
0 -1
Pierre Heno
Geen CL zonder Real Madrid, en dat beseft ook de UEFA. D.w.z. alle trucendozen zullen z.n. worden opengetrokken om Real Madrid door te laten bekeren. Zo liggen de verhoudingen in Europa. Alleen een excellent voetballend Lucky Ajax zal dat scenario nog in de war kunnen schoppen / voetballen. We gaan 't meemaken. Nu alsnog doorgaan ten koste van Real is best wel een kampioenschap waard. Dan sta je weer fier overeind in het mondiale voetbal. Zo kampioenschap van de NL klompetitie zegt buiten NL helemaal niemand iets.
1 0
ETM
Daar heb je gelijk in. Als je in het buitenland woont en voetbalvrienden maakt dan ga je ook steeds meer hechten aan Ajax in Europa en de naam die Ajax nogsteeds heeft, en minder aan het kampioenschap. Zeg je: Ajax is net geen kampioen geworden dan halen mensen de schouders op. Zeg je: Ajax is kampioen geworden dan ook. Verslaat Ajax Man City of staat het in de ELfinale dan vinden mensen het fantastisch, en zijn ze onder de indruk.
Als Nederlander, Amsterdammer wil ik dat kampioenschap natuurlijk heus heel graag. En dat wordt versterkt als je Nederlandse media volgt, en op fora leest. Bovendien is echt tijd dat Ajax PSV eens een toontje lager laat zingen. Maar als ik heel eerlijk ben, toen Ajax van United verloor baalde ik veel meer dan toen Feyenoord wonderlijk genoeg kampioen werd.
Nu alsnog Madrid eruit flikkeren zou magistraal zijn.
7 0
AFCAPolarBear
Zo denk ik er net zo over. Dit seizoen was voor mij eigenlijk al in augustus geslaagd. WEER CL! En dat is alleen maar mooier geworden met overwintering. Natuurlijk zou ik ook graag het kampioenschap vieren, maar 24 mei 2017 staat nog als de dag van gisteren in mijn geheugen. Geweldige dag voor Ajax, want WE ARE BACK! Een EL finale is meer dan 5 landskampioenschappen waard. De overwintering in de CL, zijn er 2. Ik merk dat heel veel voetballiefhebbers niet doorheeft hoe groot de naam Ajax in het buitenland is. We worden nog net niet in 1 adem genoemd als Real, Barca en Bayern. Maar de prestaties van afgelopen jaren heeft veel goed gedaan. Zonder EL-finale waren Tadic en Blind niet (terug)gekomen. En was De Ligt, Frenkie en Ziyech al afgelopen zomer vertrokken.

Dus kort samengevat, wat Ronald zegt, ben ik helemaal mee eens. Eigenlijk gaat de wedstrijd in Madrid er meer om dat je je weer laat zien aan de wereld, dan dat we ten koste van alles door moeten gaan. (En ik ben het niet (meer) vaak eens met Ronald!)
1 -1
MankeNelis
Waar zouden we zijn zonder de realisten Ronnie Botox en Vincent Schildknaap. Dus we moeten ons geld op Real zettten Ronnie? of..
2 -2
Saanchez
Wees eerlijk man, ze zeggen geen vreemde dingen toch? 1-2 thuis verliezen en we moeten nu uit naar het team dat de laatste drie edities won. Ik denk ook wel dat we daar een goede wedstrijd op de mat gaan leggen maar Real gaat dit echt niet zomaar weggeven. Vergeet niet dat die nog altijd een zeer behoorlijk team hebben
2 0
Litmanen85
De experts hahahah. Ajax gaat daar gewoon winnen.
2 -2
Ajaxxxisdebeste
Wat heb je te verliezen vol erop en kijken wat het je brengt. Van te voren op de rug met de pootjes omhoog brengt je nergens.
3 0
jollie18
Het is fijn dat Ramos niet mee doet. Hij haalde veel weg voor Real. Hopelijk gaan de kansen er nu wel in die ze krijgen
7 0
behangdelul
Vincent Schildkamp, dat is toch die hysterische gilmeid in PSV-pyjama die voor PSV/FOX-TV werkt? En Ronald de Boer als analist (niet als voetballer of ajacied) neem ik pas serieus als ie 1 zin achter elkaar kan uitspreken zonder he/eh/uh...
7 -3