Perez over Tadic: ‘Dat is nou een kapstok’

FinnDekker, 14-02-2019 om 20:25, 5935 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kenneth Perez is heel erg onder de indruk van de prestaties van Dusan Tadic tegen Real Madrid. De Deen vindt dat de Serviër de perfecte spits was voor tegen de Madrilenen, namelijk een uitstekend aanspeelpunt.

‘Tadic speelde geweldig gister (woensdag, red.) in de spits. Hoe hij die ballen vasthield, dat is nou een kapstok. In zo’n wedstrijd komt vaak de lange bal, dan kan je met Tadic lekker verder voetballen. In een wedstrijd waar je de bovenliggende partij bent, heb je misschien een andere spits nodig’, aldus Perez voor de camera van FOX Sports.

Ajax verloor ondanks het goede spel met 1-2. Karim Benzema, Marco Asensio en Hakim Ziyech maakten de doelpunten. Op 5 maart is de return in Estadio Santiago Bernabéu.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Tadic heeft eerder ook veel aan basketbal gedaan en dat zie je echt terug in zijn manier van de bal afschermen. Enorm sterk aan de bal, terwijl hij geen beer van een vent is, maar heel goed zijn lichaam gebruikt en daarnaast ook de technische bagage heeft natuurlijk.
0 0
Flarkow
Waarom moet je dan anders spelen dan in de ed?
Wat is er mis met een vaste basis waarin neres altijd opgesteld staat?

Met dezelfde opstelling hadden we echt niet verloren van die kakkerlakken en heracles hoor!
1 0
gebruikersnaam
Ik vond hem eerlijk gezegt erg slordig. Veel onzuivere passes
1 -9
ETM
Eens, alleen vind ik de toelichting wat beperkt. Bij veel mindere teams in de eredivisie bijv is het van groot belang dat ze een spits hebben die een bal kan vasthouden. Die teams moeten het van uitbraken hebben, en dan is de spits het zwaarte-punt. Die maakt de uitbraak mogelijk.
Tadic vormde die kapstok ook toen Ajax het middenveld in handen had. Dat laatste is bijzonderheid. Tadic was echt een valse spits. Een extra man in het positiespel. Tadic is niet alleen balvast door zn lichaam te gebruiken, maar hij is het ook met zn spelinzicht. Eigenlijk is hij opvallend compleet als spits, want afronden kan hij ook, positioneren voor het doel ook, schieten kan hij ook. Hij mist snelheid en voorwaardse passeeractie.

Tadic op links was lang niet gek bekeken. Tadic heeft een boel wedstrijden van de linker vleugel een combenerend geheel gemaakt. Hij en Tagliafico voelen elkaar bijzonder goed aan. Maar eigenlijk is het zonde om hem zo diep weg te stoppen. In een recente periode (ook met uitvallen van Taglia en afnemende vorm bij Frenkie) stagneerde de dynamiek op links. Steeds vaker zag je Tadic vanaf de vleugel voorgeven omdat hij anders achteruit moest. Vaak geen bezetting bij de 2de paal, of een overvolle 16.
Met een matige Frenkie en een steeds individueler spelende Ziyech mist Ajax dan eigenlijk een radar op het middenveld. De positie wisselingen waar Ajax eerder nog om geroemd werd verdwijnen. Dan komt ook de nadruk op individuele acties vanaf de vleugels te liggen en heb je in Tadic en Ziyech juist geen geschikte buitenspelers.
Lang verhaal kort; het is tijd voor Tadic in de as.
1 0
afcas
Helemaal mee eens. Men roept inderdaad juist over kapstokken bij kleinere clubs om de bal zo vast te houden voor aansluitende mensen, maar bij Ajax heeft met het weer over meevoetballende spitsen. In principe is beide hetzelfde, maar heb je hier een ander type speler voor nodig wat in nederland niet altijd opgemerkt wordt. Bij mindere clubs heb je meer aan een fysiek sterke en het liefst een lange speler terwijl je bij een club als Ajax juist baat hebt bij een technisch sterke speler die in de kleine ruimte de juiste keuze maakt. Bij Ajax is Tadic hiervoor het meest geschikt omdat hij vaak de juiste keuze weet te maken tussen de bal vasthouden of afspelen/direct kaatsen. Huntelaar is hier niet technisch genoeg voor en Dolberg maakt nog te graag eerst de actie voordat hij denkt aan een pass. Hierdoor zie je vaak dat aanvallen haperen wanneer de bal in het centrum van het veld terecht komt rond de 16.
1 0
ETM
Exact. En veel mensen zien idd de bijzonderheid niet. De veeleisendheid.
Ik heb hier tal van discussies over gevoerd op AN. Heb je geen speler die die rol vervullen kan dan moet je ook niet zo willen spelen. En we hadden gewoon lang zo'n speler niet. Van zowel Sigthorsson als Milik werd iets verlangd dat ze helemaal niet konden.
Mensen die dat ook zagen opperde dan vaak namen. Geloof het of niet, Luuk de Jong werd veel genoemd, de 'targetman' van PSV.. volstrekt ongeschikt imo. En ook in de Janssen van AZ geloofde ik niet. (wel al meer). Ik vond de Pelle van Feyenoord wel een mogelijke kapstok..

Het middenveld van Ajax moet op kunnen schuiven, niet zozeer aan kunnen sluiten.
En de kapstok van Ajax moet ook nog voor het doel kunnen verschijnen. Is de kapstok een 'net niet geval' dan heb je dat het positie spel alleen maar slechter wordt plus een verzopen spits.
1 0
Barra
Ik weet niet hoe Janssen er nu voor staat, maar dat zou ook nog steeds een echt aanspeelpunt kunnen zijn. Handelingssnelheid waarschijnlijk wat lager dan Tadic, maar daarentegen is hij weer wat meer spits en ook iemand die heel veel energie in een wedstrijd stopt.
0 0
Bjorn
Helemaal mee eens. Hoe hij balbezit hield, keer op keer, was indrukwekkend. Zeker omdat de ballen vaak via de lucht kwamen, dan is het normaal gesproken al snel inleveren voor een spits, maar hij gebruikt zijn lichaam zo slim. Ik denk dat hij dit met name te danken heeft aan zijn tijd in de Premier League.
3 0
EersteAanname
Eens. Absoluut de moeite waard om vaker te proberen. Vind Neres bovendien erg sterk op links.
1 0
ETM
Zeker. Maar ik snap niet waarom zoveel mensen eerder tot een andere conclusie kwamen.
Neres werd vanaf het moment dat hij zijn plaats op rechts kwijt was aan Ziyech vergeleken met zichzelf op rechts. Zijn enorme rendement in het voorgaande seizoen werd erbij gehaald, en algauw concludeerde velen dat hij elders ongeschikt zou zijn. Ten Hag zelf sprak al over een gebrek aan de rendement.
Dat vond ik onbegrijpelijk. Dan zet je hem op een nieuwe positie omdat je meent dat hij daar ook kan spelen (helemaal terecht) en vervolgens krijgt hij nauwelijks de tijd om zich op de positie te ontwikkelen. En na werelds optreden in de CL besluit je hem nog nauwelijks te gebruiken.
Ook Neres op 10 werkte gewoon prima, omdat Neres echt heel veel kan. Hij is goed naar de bal toe en goed van de bal af. Alleen liep hij wat te veel met de bal. Maar hij was dan ook zoekende. Speelt hij vanuit de 10 positie komt hij in de praktijk alsnog vaak op de vleugel terecht. Dus je krijgt wel een hele andere dynamiek als met Donny. Maar in feite heeft Ten Hag gewoon een goed lopend geheel onderbroken. En dat is in feite het tegenovergestelde van wat een trainer behoord te doen.
0 0
AjaxBaggio
Ziyech is gewoon een beetje overrated. Bijna 26 jaar, nog steeds spelend in de Eredivisie. Weinig clubs die interesse tonen.

Kan ontzettend goed voetballend natuurlijk. Maar hoe vaak heeft hij het het op internationaal niveau laten zien ?

Ben ook benieuwd of hij het bij een Roma, Sevilla of Dortmund ook gaat laten zien (subtop Europa). Heb er een beetje mijn twijfels over. Maar wie weet kan hij me nog verrassen.

Hoop voor hem dat hij in de zomer een mooie transfer gaat maken. Want langer gaat hij sowieso niet blijven.

Kunnen wij kijken of Stengs haalbaar is.
0 -10
ETM
Dan is 'nogsteeds spelend in de eredivisie' ineens iets negatiefs. Terwijl het juist een zege is dat hij nogsteeds in de eredivisie speelt!
Op goede dagen tilt Ziyech heel Ajax een hele klasse omhoog. Er zitten ook haken en ogen aan Ziyech, maar denk eens terug aan zn beestachtige optredens in de EL onder Bosz, en zn optredens dit seizoen toen hij en Tadic Ajax door Europa heen knalde..
Veel spelers die Ajax verlaten daar denk ik je nauwelijks aan terug. Ziyech zal ik niet gauw vergeten.
2 0
GvanderK
Wauw
0 0
Aad82
Rare, vage 'supporters' zijn dit joh.
4 0
AFCA-B93
Onrelevant voor dit topic: maar ik heb eerder al gezegd dat ik me erger aan het gebrek van twee-benigheid van onze spelers. Vandaag zag ik de samenvatting met die kans van Ziyech op 1-0, waarbij hij de bal eigenlijk met rechts direct moet schieten, maar hij legt hem eerst klaar voor z’n goede linker, waardoor Courtois z’n doel steeds kleiner maakt. Dit is nou een schoolvoorbeeld van hoe gebrekkig het gesteld is bij (in ieder geval) Ajax qua durven met het verkeerde been. Dat kost je op dit niveau gewoon punten..
4 0
Barra
Klopt, zo ook Neres die geweldig speelde natuurlijk maar echt niks kan met zijn rechterbeen.
0 0
Wereld
die pass van Donny was zo zacht (goed) dat Ziyech hem ineens met links had kunnen nemen, geplaatst in de linkerhoek, om Courtois heen.
Maar hij wilde per se een panna...
Benzema haalde toch ook ineens uit (al weet ik niet of hij links/rechts is)
0 0
Bocarra
Spijker op zijn kop. Maar ook Onana zie ik op beslissende momenten cruciale inschattingsfouten maken.
0 0
Pierre Heno
Bij de 1-2 had hij die hoge voorzet inderdaad wel mogen pakken ja
0 0
AFCA-B93
Naar mijn idee had hij nooit die duik moeten maken voor de bal voorlangs, maar moeten wachten om te redden op Asensio
0 0
Schwalbino
Ja maar zo zijn er tientallen dingen die de echte topclubs beter voor elkaar hebben. Daar zit dat verschil van salaris in. Wat bij ons een topsalaris is, is voor Real een lage loonschaal.

Dat we toch zo dicht tegen dat topniveau aan kunnen spelen in Europese topwedstrijden laat alleen maar zien hoe dicht alles bij elkaar ligt met uitzondering van de poen.
0 0
AFCA-B93
Sorry maar dat een speler als Ziyech die het beste salaris van de Eredivisie heeft, een bal niet met zijn verkeerde been kan schieten gaat er bij mij echt niet in. Dat vind ik namelijk schandalig. Nu heb ik het over Ziyech, maar er zijn er zat in de selectie die vaak te veel tijd nodig hebben omdat ze persee naar hun goede voet moeten draaien
3 0