Van Hanegem: 'Feyenoorders altijd maar bezig met Ajax'

BVeenstra, 04-02-2019 om 08:10, 12053 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voormalig Feyenoorder Willem van Hanegem is niet bepaald blij uit het afgelopen weekend gekomen. De columnist van het Algemeen Dagblad hoopte dat Feyenoord na de 6-2 overwinning op Ajax vorige week een simpele zege zou boeken bij Excelsior, maar tegen het kleine broertje werd juist met 2-1 verloren. Een schande, zo vindt Van Hanegem.

'Vier punten uit de laatste vijf wedstrijden, maar voor veel Feyenoorders is het seizoen toch al geslaagd, want Ajax is een keertje verslagen', haalt een geïrriteerde Van Hanegem flink uit. 'Als Ajax geen prijs wint, is het seizoen voor veel Rotterdammers al geslaagd. Altijd maar bezig zijn met een andere club en zelf zo vaak volledig door de bodem zakken, het is absurd.'

'Die 2-1 in de slotfase, het leek alsof ze het allemaal wel prima vonden', doelt hij op de late winnende Excelsior-goal van Robin van der Meer. 'Blijkbaar draait alles om de halve finale in de beker tegen Ajax later deze maand. Om Ajax nog iets meer te tergen start de kaartverkoop op 6 februari, 6-2 dus. Ik vrees de boemerang.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Willem is nog steeds niet achterlijk en ziet het vlijmscherp. Zoals we van hem mogen verwachten. De tranen in zijn ogen toen JC was gestorven spreken nog steeds boekdelen over wie Willem was, is en zal blijven. Een èchte fan van goed en aansprekend voetbal. En: 'hij heb 't door' .
1 0
Ferd
Maar hij is wel een typische Feyenoorder, die meer met Ajax bezig is dan met zijn eigen club.
0 -3
Schip
Joh. En dat neem je hem kwalijk?

Hij geeft toch altijd goede input over het NL voetbal? En als Ajax goed speelt zegt hij dat toch ook? En geeft hij niet altijd aan dat er een nieuw groot Ajax talent op de deur klopt? Doet hij toch niet kleinzielig over?

Swart is toch hetzelfde. Het is Ajax hier en Ajax daar. Maar als hij Feyenoord een compliment moet geven, doet hij dat.

Die zijn allemaal van dezelfde generatie en soort: Cruijff, Van Hanegem, Swart, Krol etc.
1 0
Babangida83
Precies, nationaal, zo lang Ajax maar niet kampioen wordt. Maar internationaal stelt alleen Ajax nog maar wat voor. Van de rest overwintert er niemand.
0 0
Pierre Heno
Feyenoord is inmiddels toegetreden tot het illustere rijtje FC Utrecht en ADO 'de haag' : 1x winnen van Ajax en het seizoen is geslaagd. En dan te bedenken dat deze clubs - als ze zich al weten te plaatsen- alleen maar o.b.v. de door Ajax behaalde UEFA coëfficiënt punten worden toegelaten tot de ( doorgaans 1e) voorronde EL waar ze vervolgens meteen op hun bek gaan tegen e.o.a. k.clubje uit midden Europa. Hoe lachwekkend is dit.
0 0
Robeerke
Deze print ik uit en hang ik boven m'n bed!
1 -1
Ajax4proud
Mooie bevestiging, supporters van Eindhoven net zo. Tegenwoordig op bijna elke voetbal website, bv. Fok en Voetbalprimeur zijn er genoeg die de uitslagen erbij halen van de verloren wedstrijden die Ajax uit heeft gespeeld tegen PSV en Feyenoord. En de standaard zin 4 jaar. Niet te vergeten dat ze met die media record dagen aankomen.

Ze vergeten even wat Ajax al niet voor Nederland heeft betekent in een positieve zin. En daar ligt de jaloezie of nee leedvermaak willen ze dat je dan zegt. Problematiek voor de haters is dat Ajax het meest in het nieuws staat ook al gaat het niet goed. Ze kunnen het niet hebben dat Ajax de grootste blijft ondanks dat op dit moment de prijzen uitblijven.

Haat is groter dan de liefde voor je club.
1 0
Redrum
Niemand in Nederland heeft het over psv als zij kampioen worden, het gaat nog steeds alleen maar over Ajax. Bij psv-supporters proef je heel erg de frustratie omdat ze de erkenning die ze zoeken nog steeds niet krijgen. Ze vragen zich af: hoevaak moeten we in vredesnaam nog kampioen worden om de grootste te worden? Nou, nog heel vaak en daarbij moeten ook nog wat wereldbekers en Europa Cups gepakt worden. Maar dat is nog niet alleen genoeg: het zal ook met aanvallend moeten gebeuren en iedereen weet dat dit niet bij psv hoort. Sober, simpel, risicoloos reactie/countervoetbal is wat die club hun supporters voorschotelt. Als dat zo blijft zullen ze nooit het respect oogsten waar ze zo wanhopig naar op zoek zijn. En dan Feyenoord, tja, die hebben nog steeds last van een gigantisch minderwaardigheidscomplex en gedragen zich daardoor absoluut niet als een topclub. Van Persie en Kuijt hebben Gio zijn ass gered door de ploeg bij de hand te nemen, maar het is veelzeggend dat uitgerekend deze twee fossielen de afgelopen jaren met ruime afstand de beste spelers van Feyenoord waren. Door genoegen te nemen met een knvb beker en door de JC-schaal een prijs te noemen houden ze zichzelf klein en dit zie ik voorlopig niet veranderen ook. Als Ajax ze uitschakelt in de halve finale zal er voor het eerst wel sprake zijn van een lichte crisis, al zal dat ook snel overwaaien als ze weer een paar potjes winnen in de eredivisie en hun derde plak vasthouden. Ondertussen ligt de focus bij Ajax eigenlijk vooral op de CL.
3 0
Pierre Heno
Dat is precies de grootste frustratie van zowel het huidige Feyenoord als PSV: verlies van Ajax blijft altijd groter nieuws dan winst van die twee. Maar zo liggen de verhoudingen nu eenmaal in het NL voetbal. Zal ook wel zo blijven ook.
0 0
ajaxminimax
De spijker op zijn kop... wat ook best erg is dat ze bijna een compleet volksfeest houden na een zege op Ajax. Ze zijn er niks te gek voor om een huldiging te gaan houden na die zege. Ja en psv maak ik geen woorden meer aan vuil, wat een zielige club is dat. Zonder geluk bestond die club niet eens.
0 0
TontoKarnaggel
De enige nieuwswaarde van een psv kampioenschap is het feit dat Ajax het dan niet is geworden.
2 0
Web
Willem heeft gelijk
Aan de andere kant heeft Feyenoord ook maar twee goede voetballers, van Persie en Berghuis, Haps vind ik een goede bruikbare back, dus voetballend stelt het niet veel voor
Zij kunnen het spel niet maken, anticiperen, dat kuneen ze een paar keer per jaar opbrengen, ontregelen zoals tegen Ajax en PSV.
0 0
3*stars*3
Thanks voor de bevestiging Wim.
Dat Feyenoord zelfs start met kaartverkoop voor de bekerpot op 6 februari, laat al zien dat ze bezig blijven met Ajax.

Waren 6 mooie dagen voor alles wat Fey een warm hart toedraagt maar een week later is gat weer 11 punten....
Als Ajax in de beker wint en later met die beker vertrekt uit de Kuip, is het een zwart jaar voor Fey.
1 0
atalantanio
Excelsior schijnt inmiddels ook bezig te zijn met een dvd.
1 0
TontoKarnaggel
Goed zo Willem, je kan het wel.... gewoon geen columns meer over Ajax maken (want dan verlies je je objectiviteit), en dan kan je heus wel prima stukjes produceren.

p.s. die verkoopdatum van 6 feb. zegt echt alles over die club. Neem aan dat dat was om ons te sarren maar moest er gewoon keihard om lachen. Ze zetten vooral zich zelf weer voor lul maar ik denk serieus dat ze dat zelf niet eens door hebben.
1 0
Noxin
Zo zo, Willem zegt eens iets wat hout snijdt. Hij heeft helemaal gelijk. Gisteren toch even een sneer naar mijn Feyenoord-collega's en het enige wat je hoort is "Zolang wij van 020 winnen kan ons seizoen niet meer stuk." Triest, eigenlijk.
3 0
Redrum
Vanaf nu ligt de focus bij Feyenoord alleen nog maar op de wedstrijd van 27 februari. Het is zaak voor Ajax om ervoor te zorgen dat Feyenoord na die wedstrijd volledig is uitgevoetbald dit seizoen. Tenminste, ze zullen dan nog wel moeten knokken voor het vasthouden van plek 3 natuurlijk.
1 0
Red Devil
Frustratie en jaloezie bij die kakkies want wij zijn en blijven de beste ook na die off day van vorige week.
1 0
Willem410
Voor een club die altijd alleen met Ajax bezig is winnen ze er dan toch maar verdomd weinig van.
1x in de 7 ofzo dat alles een keer mee zit en goed valt?
Nu zaak om eind deze maand gewoon weer de normale verhoudingen te hertellen, het helemaal niets in Amsterdam scenario af te wenden om vervolgens daarna tegen Psv voor het helemaal alles in Amsterdam te gaan.
0 0
Jelephi
En dat durft van Hanegem te zeggen? Die alleen maar bezig is met Ajax in al zijn columns.
3 -5
de-Ajacied
Ja helemaal mee eens. Wij hebben Sjaak Swart maar die houdt zich met Ajax bezig
Maar v Hanegem zoekt ook al zijn feyenoord frustratie in Ajax oorzaken
1 -1
Schip
Dat is eigenlijk helemaal niet zo. Of denk je dat er meestal objectief en genuanceerd naar de columns van Van H wordt gekeken op Ajax showtime?

De man heeft gewoon gelijk.
3 -2
Ajax27
En onze Sjakie bekijkt niet alles met een roze Ajax bril? En de gebroeders van de Kerkhof alles met een roze PSV bril. Het zijn gewoon clubmensen die ten alle tijden voor hun club zullen staan.

In deze zin is van Hanegem een keer eerlijk en hard naar z'n cluppie toe. En terecht, bij Feyenoord kijkt men alleen naar Ajax. Ze zouden bij wijze van maar half gas geven bij PSV alleen maar omdat Ajax dan geen kampioen wordt. Treurig maar waar...
4 0
Ferd
Onze Sjakie heeft het over Ajax, zijn eigen club. Willempie en zijn feyenoord gappies hebben het altijd over Ajax, hun aartsrivaal. Dat is het verschil.
0 0
PetrusKeizer
waar slaat dat op? Wat hij in zn columns doet heeft toch niks te maken met de houding binnen een professionele club? Feyenoord als club, ook de spelers en dan hebben we t niet over die fans, zijn gefixeerd op Ajax, zegt-ie. Is gewoon zo. Er zijn toch iets meer dan 2 wedstrijden per seizoen (3, als je de bekerpot meetelt)….
0 0
bonkie
Iets met de pot verwijt de ketel... hahahaha
1 -3
Horrontelli
Als je positieve doelen nastreeft heb je een goede kans dat je die bereikt. Als je negatieve doelen voor anderen nastreeft zul je zelf zelden iets positiefs bereiken. En dat zie je bij Feyenoord nu al heel lang gebeuren.
6 0
GvanderK
Ik hoop zo dat Ajax ze in de beker even laat zien dat vorige week slechts een incident was....
6 0
Bjorn
In het bekerduel kunnen we onszelf naar de eerste prijs spelen en als extratje het seizoen van Feyenoord in de prullenbak donderen. Mooie combi denk ik zo.

Winnen met Nico voorop.
10 0
Ajaxxxisdebeste
Frustratienoord
2 -1
Redrum
Je kon dit al van mijlenver aan zien komen. Hoewel ik nog steeds baal van die nederlaag (zeker aangezien je bedenkt hoeveel beter wij normaal gesproken zijn dan feyenoord) is het toch wel weer vermakelijk om te zien hoe de euforie in Rotterdam binnen een week alweer weg is. Er zullen genoeg leeghoofden zijn die de rest van het seizoen nog kunnen teren op deze overwinning, maar degene die wel een beetje realistisch zijn (zoals Willem op een goeie dag) weten dat dit eigenlijk alleen maar bewijst dat feyenoord een subtopper is geworden. Een subtopper kan op een dag dat alles meezit winnen van Ajax, maar de eerstvolgende wedstrijden zijn dan gewoon weer ouderwets kut.
6 0
FSideMaluku
Ik vond de opmerking van van Persie direct na de wedstrijd bij Fox echt prachtig.
"Dan speel je vorige week zo goed en win je van Ajax. Heel 010 was een week lang blij en dan nu verliezen. Dit is echt bizar."
Hij stond nog net niet te huilen. Prachtig!

Op naar 27-02!!
0 0
Bennyben
Feyenoorders altijd maar bezig met Ajax ?

Gaat deze collum een keer over zichzelf hij schrijft namelijk elke week over Ajax zelfs nu nog.
2 -4
Simon1
Van Hanegem, wat zegt u nu?!
0 0
Ajacied33
Van Hanegem zegt eindelijk zinnige dingen. Als je er bij gaat stilstaan is Feyenoord ook een triest clubje. In niks, maar dan ook in niks is het een topclub. Als het grote boze rijke Ajax verslagen is dan is alles goed. En op deze overwinning moeten ze weer een aantal jaren teren. Arme stakkers
7 0
Pheadrus
Het lijkt steeds meer op Utrecht maar dan iestje groter.
6 0
Redrum
Inderdaad, een goeie wedstrijd tegen Ajax en het hele seizoen is alweer geslaagd.
4 0
Ronaldinho020
Tuurlijk is Willem een kakkie, maar wel 1 van een andere soort. Net als Mario Been trouwens. Die zat gister bij Rondo en legde gewoon prima de vinger op de zere plek van Feyenoord.

Dat er nog enigszins redelijke Feyenoorders bestaan verbaasde mij enorm. Zeker nadat het leek alsof ze vorige week de CL wonnen.
6 0
fanforeffer
Dat zijn de f,noord supporters´ze genieten meer van de tegenslag van een ander dan van hun eigen goede dingen.
5 0
MankeNelis
Daar maakt Willem zichzelf ook regelmatig schuldig aan.
3 0
masterrr
Prachtig voetbalmens die Willem, zouden ze in Rotterdam wat vaker naar moeten luisteren. Soms vraag ik me wel af waarom hij altijd maar over Feyenoord schrijft.... beetje beperkt
2 -1