'Met boosheid word je in geen honderd jaar kampioen'

GinoHaverkamp, 30-01-2019 om 07:30, 6669 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjoerd Mossou hekelt de boosheid van de Ajax-spelers tijdens de met 6-2 verloren Klassieker van zondag. De sportjournalist stelt in zijn column in het Algemeen Dagblad dat boos worden zelden helpt in de topsport: 'Je wordt er in geen honderd jaar kampioen mee.'

'Frenkie de Jong was zo boos, dat hij steeds van die driftige, kinderlijke armgebaartjes maakte. Dusan Tadic maakt zijn armgebaren weidser, een stuk melodramatischer nog, met de schouders opgetrokken voor het klassieke Balkan-effect', luidt de opening van Mossou's betoog. Donny van de Beek sprong er in de ogen van de verslaggever het meest uit. 'Van de Beek was het boost van allemaal. Om de wereld daarvan te overtuigen, haalde hij na zijn wissel het complete arsenaal der boosheidsclichés tevoorschijn: wegwerpgebaren, foeteren, handjes weigeren, smijten en hoofdschudden.'

De Bredanaar haalt ook uit naar Lasse Schøne en Daley Blind, die hun boosheid vooral etaleerden richting scheidsrechter Danny Makkelie. Mossou is er weinig van onder de indruk. 'Ze hebben weinig talent voor boosheid, dat bleek maar weer, de Kuip barstte spontaan in hoongelach uit. Robin van Persie glimlachte even terloops naar de mensen op de tribune: hét moment waarop Ajax definitief de Klassieker verloor.'

'Boosheid kan soms helpen in de topsport, maar plezier en onverstoorbaarheid bieden meer garanties', waarmee Mossou doelt op het spel van Ajax van voor de winterstop. 'Het voetbal van Ajax was een spel van plezier maken, samen de wereld veroveren. Dat is nu weg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Sjoerd zal zich wel verbeten hebben het afgelopen half jaar, maar nu eindelijk kan die weer iets lekker negatiefs over Ajax schrijven
0 0
Spuit11
Die boosheid was gericht tegen een scheidsrechter die nou niet echt consequent floot.

Naja, ook niet geheel waar; Feyenoord spelers mochten namelijk wél spelers in de rug lopen, spelers omver duwen als er geen bal in de buurt was en als er lichamelijk contact was tussen een Ajax verdediger en Feyenoord aanvaller, dan kon de scheids wel fluiten. Heel consequent.
0 0
Juichtoon
Mossou onze Bredase Fnoord fan spuit ook weer eens. Werden hele Fnoord teams met aanvoerder De Wolf zo geprezen omdat zij erbovenop zaten, dat was pas teamspirit. Nu Ajax dat eigenlijk eenmalig, en naar mijn smaak veel te weinig, doet is dit opeens helemaal verkeerd.
Sjoerd Cruijff, Swart, Van Hanegem, Krol etc die mekkerden een heel seizoen lang.
0 0
Web
Hier kun je op wachten, vanaf zondag antwoorden met de voeten
Hier hebben ze wel van geleerd
1 0
Oempaloempa
Maakt Feyenoord Ajax kampioen?
Ajax mag blij zijn dat het met 6-2 en niet met 1-0 de boot is ingegaan.
1-0 had geen schokeffect te weeg gebracht en dan was men door blijven trutten, die 6-2 zepert was hopelijk schokkend genoeg om die luilebollen weer bij de les te krijgen.
Mocht Ajax naar aanleiding van deze afgang de rug rechten en alsnog kampioen worden, dan mag er wel een bossie bloemen naar Rotterdam/
0 0
WillyBrokamp
Het was even wachten maar de het karbonkel van het ad heeft nu ook zij urine-staal afgegeven.
Vuilnisman, mag deze zak ook nog mee ?
0 0
Bonno1978
De Ajax spelers trekken hun poot terug, verliezen dus duels en worden vervolgens boos. Paradepaardjes...
0 -1
goajaxgo
Ben het even allemaal zo strontzat...
2 0
trainerdv
Zit wel wat in. Bij sommige teams is het nodig, maar bij ons is de spelvreugde inderdaad belangrijker. Ajax had moeten bijdragen door een een mooie klassieker van te maken met god voetbal en dan wellicht met een resultaat weg te gaan. Nu was het ook een gedenkwaardoge klassieker, maar wel op de verkeerde manier. We hebben gewoon niet genoeg tegenstand geboden. Daar baal ik nog steeds van.
1 0
Ajaxtao
Die mafketels van de media beweerden ook dat die speler van Az die zn been brak dat die de bal niet had moeten spelen toen Bottegin als een wilde inkwam.Om zo Bottegin vrij te pleiten.Zondag had Dolberg met een beetje pech ook zijn been kunnen breken.
4 0
BokkieBokstra
Ik denk dat het uiteindelijk meer woede was over het eigen onvermogen en dat het voetbal nergens naar leek. En bij Feyenoord uit weet je, ze gaan erop. Het is ook niet nieuw in de Kuip dat een scheidsrechter daarin meegaat.
3 0
Jojo49
Kan het wel begrijpen,, in de kuip ,speel je tegen 14 man,, dat is niet makkelijk, maar 6-2 had niet mogen gebeuren. Dat is te veel.
8 0
Redrum
Dat je met 3-2 achter de rust in gaat is al slecht, maar dat moet je nog kunnen herstellen na de rust. Maar als je dan de slaapwandelaars in het elftal niet vervangt in de rust weet je eigenlijk al weer genoeg. Als dan ook nog eens slappe zak Sinkie erin wordt gebracht weet je dat het alleen maar erger gaat worden.
0 0
Toekomst1900
En medialandschap gaat nog heeeeeerlijk door! Want wat is het genieten dat Ajax, de grootste club van Nederland, dus ook diegene met meeste haat keihard onderuit gaat. Laten we doen alsof het al heel het seizoen slecht gaat! Dat we door zijn in de CL telt ineens niet meer. Als feyenoord komend weekend weer verliest van Excelsior, Psv punten verliest en Ajax gewoon weer wint, is er niks veranderd! Feyenoord speelde zoals altijd de enige grote wedstrijd vh jaar. 0 Europees voetbal, maar O, wat zijn zij geweldig! Psv speelt dramatisch voetbal, maar O, wat zijn die sterk en onverstoorbaar!

En O wat is het mooi als wij gewoon die schaal en beker ophalen einde van het seizoen, want ik denk dat deze keiharde nederlaag, wel eens een heel positief gevolg kan hebben in de groep! Goede les gehad en nu volle bak zonder onderschatting elke tegenstander slachten!
7 0
Ajacied33
Heerlijk verwoord en zo voel ik het ook. Enige waar ik bang voor ben zijn dat de incidenten nu structureel gaan worden. Dat we onze slechte periode al ingeleidt hebben met Heerenveen en Feyenoord. Wat als de chemie echt weg is? Wat als ze als team niet meer kunnen opereren? Dat houdt mij weer bezig. Daarom is aanstaande zaterdag zo belangrijk, al spelen we tegen een zwakke broeder. Gaan we ons herpakken en spelen we zoals voor de winterstop, dan zal ik gerust zijn. Dan kan dit Ajax de komende 15 potjes gewoon allemaal winnen. Maar zijn we echt aan het klooien zoals in 2019 tot nu toe dan vrees ik het ergste. Dan kun je Psv al bijna feliciteren. Ik wil gewoon het Ajax van voor de winterstop zien, wat was dat genieten zeg. We wisten van tevoren al dat we zouden winnen, ongeacht de tegenstander. Kom op Ajax, maak ons weer trots en pak de draad op van Utrecht uit. Met deze selectie moet je ook gewoon kampioen worden!!
2 0
AFCAPolarBear
Sluit ik me ook bij aan! Ik ben tot op heden nog steeds van mening dat het 2 (tot 3) incidenten zijn, die helaas snel op elkaar volgde. Onderschatting en verslapping was de hoofdzaak bij Heerenveen (in competitie), willen sparen in laatste halve uur in de beker. En tegen Feyenoord zich laten meeslepen in het spel en agressie van Feyenoord/de Kuip. Daarom is het belangrijk, zeker voor de wedstrijd tegen Real, dat we zaterdag goed spelen en liefst het doelsaldo weer gelijk trekken (of verbeteren) tov PSV.
0 0
Redrum
Zaterdag is een hele belangrijke wedstrijd ja. Je moet dan gewoon ruim winnen en eigenlijk ook de nul houden om weer dat goede gevoel terug te krijgen. Ik weet zeker dat Ajax dit weer op de rit kan krijgen.
1 0
Ajacied33
Ik hoop het echt man.
1 0
Redrum
Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.
2 0
Stone020island
Ja ik zou ook boos worden als de tegenstander dingen mag die jjj niet mag doen.
2 0
AFCAPolarBear
Alleen daarom al ben ik niet geschikt voor topsport (laat staan dat ik totaal geen talent heb). Ik wordt het veld al uitgestuurd bij vriendschappelijke wedstrijden vanwege commentaar op de scheidsrechter :-)
0 0
Redrum
En daar is de volgende die ons een complex aan probeert te praten. Al het goede van de eerste seizoenshelft is volledig weg. Het spel is weg, de vreugde weg en de titel is weg. Zaterdag wint Ajax ruim van VVV en dan is opeens alles weer terug!
1 0
marrene
Het klopte op elk gebied van geen kant afgelopen zondag. Qua voetbal (tot 1-1 wel), qua instelling, qua gedrag. Dat is helder. Veel belangrijker is nu hoe ze reageren. Doen ze dat niet goed kan het wel eens een heel vervelend half jaar voor de hele club worden.
Niet allen voor Ten Hag, ook voor Overmars en vd Sar, de spelers waar de interesse voor zal afnemen en imo het belangrijkste, voor ons, de supporters.
0 0
masterrr
Heeft toch een punt?
0 -1
Boer Gijs
Nee
0 0
Murph
Hoofd
1 0
b.hulshof
Die kinderlijke arm gebaartjes van de Jong irriteerde mij tegen Heereveen. Hij doet dit ook nog eens op momenten dat de bal nog in het spel is en geen oog meer heeft voor vrije mensen. Tadic loopt al weken alleen maar bij elk tikje te janken en is niet meer de belangrijke teamspeler zoals tot december. Vergeten wordt wel dat de scheids het eerste half uur behoorlijk meewerkte om 010 terug in de wedstrijd te krijgen. Maar doorlopende boosheid haalt jezelf en je medespelers altijd uit het spel laat dat een dure les zijn.
2 0
TontoKarnaggel
Heeft hij natuurlijk wel een klein beetje gelijk in.
Toch blijft het wel apart om te zien. Figuren als van bommel en strootman deden werkelijk niet anders. Vooral van bommel heeft seizoenen lang hele wedstrijden parrallel met de scheids meegelopen om hem maar full-time te kunnen bewerken. Een echte winnaar heette dat toen
Doet een Ajacied hetzelfde ( terecht ook nog, feye mocht zo'n beetje alles, Ajax vrijwel niks) en het zijn de ultieme losers en worden er pagina's vol aan besteed.
3 0
Ruff Rhythim
Man man man dit is echt zo'n artikel waar hij zn pen in de ene hand had en zn potlood door de andere hand liet gieren hoor....
3 -1
RaynoFischer
Winnen ook eens in de 7 jaar een klassiekker en doen gelijk alsof ze de CL gewonnen hebben...
Zegt al genoeg dat als Ajax wint, dat we het er alleen de dag erna het er nog over hebben en daarna weer over gaan tot de orde van de dag, Feyenoord wordt nog net niet gehuldigd :P
5 -1
Juichtoon
Eens in de 7 jaar? Dit is de 2e overwinning voor onze vrienden in de laatste 32 Klassiekers.
1 -1
RaynoFischer
In de competitie wel, was ff een bekerwedstrijd in 2015 vergeten was wel een zure 1-0
0 0
AFCAPolarBear
Die 1-0 zou vandaag de dag afgekeurd worden door de VAR
1 0
Juichtoon
Dacht ik ook .
0 0
Barra
Ik vind ook dat ze veel te veel liepen te mekkeren bij de scheids, ja hij floot niet consequent maar wanneer je zoveel met de scheids bezig bent ga je op een gegeven moment alles aan de scheids wijten en zoek je het niet meer bij jezelf. Daar komt nog bij dat het je ook helemaal uit je spel haalt.
0 0
Juichtoon
Verstand van zaken helpt het meest.
0 0
Truth
Ach ach ach.... Ze hebben ein-de-lijk weer eens een keertje gewonnen van het grote boze Ajax en ze hebben meteen weer praatjes alsof ze de Wereldbeker gewonnen hebben, stelletje Calimero's. En dan zeggen dat wij arrogant zijn.... Zelfs bij dat zielige snert krantje van ze kunnen ze het niet laten om alle grootspraak te ventileren die ze bedenken kunnen. Ik denk dat de DVD van de wedstrijd inmiddels ook al in de maak is. Hebben de havenslaafjes weer wat om zich op te rukken de komende 7 jaar
2 0
Bocarra
Het Feyenoord publiek is al decennia boos. Het publiek is zo boos dat het is overgegaan in blinde haat. Tijdens elke klassieker komt die door machteloosheid gevoede boosheid en haat weer tot uitting. Stuitend om te zien. Jaar in en jaar uit wint Ajax over het algemeen zijn wedstrijden van Feyenoord. Speelt mooier voetbal, is rijker en speelt in een mooier stadion en heeft internationaal succes en aanzien. Je zult maar een Feyenoord supporter zijn.
7 0
Jari_held
Allemaal waar maar prijzen pakken we al een tijdje niet meer
0 0
Boer Gijs
En Feyenoord elk jaar. En toch nog boos.
0 0
Ajacied33
Je hebt wat te vieren en toch ben je als Feyenoorder op een forum te vinden van jullie grootste nachtmerrie....."Respect"..
0 0