Pastoor: 'Ajax miste Wöber in Klassieker'

GinoHaverkamp, 28-01-2019 om 12:10, 5353 views, Noordhollands Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax miste Maximilian Wöber tijdens de Klassieker van afgelopen zondag. Dat stelt Alex Pastoor in zijn column in het Noordhollands DagbladDe oud-trainer van onder meer NEC en Excelsior vindt dat de recordkampioen de Oostenrijker te makkelijk heeft laten gaan. Wöber vertrok eerder deze maand naar FC Sevilla.

'Een trainer in de winterstop vervangen is zelden een succes. Met bruikbare spelers kun je óók wat voorzichtiger omspringen', zegt Pastoor, doelend op het vertrek van de verdediger eerder deze maand. 'Door de succesvolle eerste seizoenshelft heeft de club hem laten gaan. Wöber is voor Ajax-begrippen een wat saaie en simpele verdediger, maar voor mij niet. Voor mij is hij een degelijke en taakbewuste verdediger met een professionele attitude", legt de 52-jarige Amsterdammer uit.

Pastoor vindt dat een verdedigend duo met Matthijs de Ligt en Wöber niet had misstaan in de Kuip: 'Dan was Ajax verdedigend beter geweest dan met De Ligt en Daley Blind achterin. Een blok op het middenveld met Blind en Frenkie de Jong was dan weer completer geweest dan De Jong en Lasse Schøne.'

De columnist is niet de enige opiniemaker die vindt dat Wöber gemist wordt in de Amsterdamse defensie. Eerder kaartte oud-Ajacied Edo Ophof, rapporteur bij De Telegraaf, ook al aan dat Ajax de 20-jarige verdediger misschien wat te vroeg heeft laten gaan

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Wöber eruit, Magallan erin. Ik begrijp daar werkelijk helemaal niets van.
2 0
Oliveira
Ajax moet overbodige spelers als Sinkgraven etc wegdoen en back-up spelers halen die voldoen. Achter Tagliafico hebben we (nog) geen fatsoenlijke linksback!
1 0
mercurius3
Zijn rol is blijkbaar enorm belangrijk geweest. Mogelijk was hij een zeer belangrijk bindmiddel op trainingen en in de kleedkamer. Elftal is uit elkaar gevallen na zijn vertrek. Bovendien sijpelen geluiden door dat hij zeer geliefd was onder de spelers. Als zo'n iemand wegvalt kunnen er zomaar conflicten indien een groep ontstaan. Overmars heeft geen kaas gegeten van sociale cohesie en communicatie, en heeft een zeer lage mensenkennis. Cohesie in het elftal is zomaar kapotgemaakt.
2 0
Godenzoon88
Dat zag je idd altijd! Zoals ik eerder ook al commentte Wober stond altijd voorop en was er als eerste bij wanneer er gejuicht werd!

Aan de andere kant; welkom in het volwassen leven, collega's komen en gaan! hopelijk kunnen we ons herpakken!!!!
0 0
Duif63
Wober en ook Neres zijn als handelswaar op de markt gegooid in de hoop dat ze snel verkocht zouden worden. Wat Overmars en TH totaal verkeerd ingeschat hebben is de impact die dat op die jongens zelf en de rest van de selectie zou hebben. Vooral omdat het 2 spelers waren die absoluut hun waarde hadden in de eerste seizoenshelft. Het vertrouwen van de spelers in Overmars en vooral TH was in één klap verdwenen. En het zal heel moeilijk zijn om dat nog terug te winnen.
0 -1
Daveajax1976
Pastoor wie is dat ?
Opeens kan Ajax helemaal niks meer !
0 -4
Joseph
Zet Tagliafico weer op linksback, geef Mazraoui genadeloos op zijn flikker voor deze wanvertoning en zet eindelijk Blind op het middenveld. Dan zal niemand het over Wober hebben, Magallan is echt niet minder.

Natuurlijk had je Wober moeten houden, die is 20 jaar en speelde helemaal niet slecht tegen Bayern Munchen, terwijl hij gewoon net als Neres misbruikt wordt door ten Hag.
1 0
ETM
Dat Ajax Wober beter had kunnen behouden daar ben ik het mee eens.

Maar verder vind ik hol gepraat. Kijk verdomme die tegendoelpunten nog eens terug. (ik ga het niet doen!)Dat kun je niet meer verhalen op een individu. Feyenoord speelde tegen een amateurploeg. Als je zo de vrije man telkens kan vinden dan is er geen kunst meer aan. Hooguit kun je zeggen dat de afronders van Feyenoord t goed deden. Dit was gewoon absurd. Feyenoord heeft geen enkele druk op het Ajax doel moeten genereren om tot doelkansen te komen. Het was zelfs een training-sessie onwaardig. Als de bliksem omschakelen? Nee was nergens voor nodig, gewoon een beetje overspelen en hoppa. Ze konden het zelf haast niet geloven. Dat zag je gewoon in die gezichten. En Wober had dat allemaal voorkomen? Hooguit was Frenkie de bal niet steeds gaan halen. Want dat vond ik wel opvallend, dat deed hij op het extreme af.
Blind ipv Schone. Zoals gisteren was Blind niet minder overlopen hoor. Ik vind het een holle kreet.
Frenkie en Ziyech, daar draaide alles om. En die moesten dan vooral heel veel pingelen met de bal. Ziyech verliest m dan wat vaker maar t resultaat is hetzelfde: niets. Okay Ziyech schiet 3 keer. Maar dat zijn dan je spelmakers..En dan als team gauw terug om te verdedigen? Nee, dat hoefde geloof ik niet zo.
Ik heb 10 veldspelers plus wissels zien falen zowel verdedigend opbouwend als aanvallend. En een blijkbaar machteloze coach.
Dan vind ik dit soort theorieen maar storend. Al het voor de hand liggende gelul passeert de revu. De wedstrijd dekt de lading van alle mogelijke stellingen. Het was de bevestiging van alles.

Normaal ben ik bedreven in het uitpikken van wat er volgens mij in de kern fout ging, of welke speler had moeten spelen, of juist niet. Normaal maak ik voor mezelf een verslag en een soort analyse over fases, over cruciale momenten. Normaal verdedig ik 1 of 2 spelers die in mijn ogen te kort gedaan worden. Of uit ik kritiek op een speler die imo te kort schoot.
Maar nu ben ik gewoon perplex. Dat je als Ajax 6 (!!!)doelpunten toestaat tegen een dergelijk matig Feyenoord, stuk voor stuk dotten van kansen, en het hadden er meer kunnen zijn...

Wober of geen Wober. Al sla je me dood.
1 -2
Web
Gewoon geen scherpte, 11 individualisten, die maar wat deden
Mazraoui was onder invloed, dit heb ik nog nooit gezien.
Slecht spelen kan ( mag ) maar geen inzet, mag nooit
0 0
JesperOlsen74
Amen!
0 0
ETM
Mazraoui verlamde. Blessure in de aanloop. Eerstte klassieker. Ik weet het niet.
Maar 'gewoon' geen scherpte? Ik kan er met mijn hoofd niet bij. En dan lees je afgetroeft op felheid en zo.. maar gewoon NIET verdedigen gaat veel verder dan dat. Ik wil een uitleg, maar die gaat niet komen..
0 0
Schip
Dit werd al tijdens de winterstop geroepen en nog voordat de transfer rond was. Dus opmerkingen dat er sprake is van opportunisme, slaan als een tang op een varken.

Sterker nog, het is zo'n zwaktebod om daar elke vorm van kritiek mee naast je neer te leggen.

Ajax heeft geen gebalanceerd aan/verkoopbeleid, dat was voor deze 'wedstrijd' al aan de orde gesteld. Het bewijs is geleverd.

En het achterwege blijven van collectief drukzetten is ook al tijdens het trainingskamp vastgesteld. Door een enkeling. Maar waar zijn nu de posters die toen zeiden dat het maar oefenwedstrijd waren?

In plaats een extra stap te zetten, zet je er twee achteruit. Je geeft nu de titel deels weg, je hebt het niet meer in eigen hand - weer niet - en naar Real hoef je echt niet met vertrouwen te kijken.

TH is te eigenwijs om balans op het middenveld te creëren en blijft maar controlerende lichtgewichten opstellen. Frenkie en Schone zijn speeltuinvoetballers als controleur. Hoe lang is dat al gezegd? Dat tenminste Blind op 6 moet?

Het is geen opportunisme, het is voorzienbaar. En het gebrek aan overtuigende optredens in toppers in de eredivisie is een patroon. Doe daar wat mee, of ga achteraf weer met goede moed over het seizoen 2019/2020 beginnen. Daar zijn ajacieden inmiddels meester in geworden.

Sommige dingen zijn niet aanvaardbaar. Verliezen in de Kuip kan - een keer - maar niet met deze groep en niet op deze manier.
1 -3
RedFeather
Alsjeblieft zeg
0 0
Web
Wat een gelul, maar je wist het
Heel Nederland juicht als het slecht gaat met Ajax
De haat is zo groot.
1 0
3*stars*3
Dat sommige spelers eerder riepen dat het soms te makkelijk gaat in de Eredivisie, helpt ook niet mee.
Het gaat makkelijk mar jullie hebben nog geen 1 prijs gepakt met het team.

Wel mee eens dat we Wöber niet moesten laten gaan.
Maarja dat riep ik al veel eerder en ik was wel fan van Wöber.
Een jonge linksbenige CV waar nog veel rek in zat.
Zo’n type ga je niet snel vinden.
3 0
Web
Maar Wober had gisteren ook niet het verschil gemaakt.
Wisselen had ook geen zin, collectief falen
0 -1
JesperOlsen74
Daarom onze Argentijnse verdediger ook niet afbranden. Het was zoals je zegt collectief falen, zelfs een van Dijk of Ramos had dit niet in z'n eentje kunnen oplossen.
0 0
AlexIbarra
Onze ziekenboeg stroomt langzaam leeg maar het blijft aankloten. Daarom hebben ze Wöber idd een half jaar te vroeg laten gaan.

Sinkgraven blijkt niet klaar om Tagliafico te vervangen, is misschien zelfs mentaal ongeschikt voor topvoetbal. Nico heeft rust nodig en pakt veel kaarten en Bakker is uit beeld. Magallan moet nog wennen en is rechtsbenig dus geen optie voor linksback, Blind is traag voor een back en eigenlijk elders nodig.

Bijvoorbeeld op het middenveld, waar je Eiting 2 maanden mist als controleur. En waar je Mazraoui liever niet neerzet omdat je anders met Kristensen moet spelen rechtsback. En waar Schöne echt niet 3x per week alles kan belopen. En Sinkgraven ook nog niet klaar voor is.

Als je links achterin zo mager bezet bent kun je beter ff wachten met het gunnen van een transfer aan een linksbenige verdediger.
Er komen nog genoeg zware (winter)wedstrijden aan om opties te willen hebben.
1 -1
GregNeck
Vrij vermoeiende berichten vanuit de media...

“Geen klik meer tussen Ten Hag en spelersgroep”

“Ajax mist Wöber, heeft hem te snel laten gaan”

“Ajax heeft verkeerd gehandeld in situatie Lamprou door meteen een nieuwe keeper te halen.”

Hoe twee potten het opportunisme doen bovenkomen en de publieke opinie volledig doen kantelen...
3 -1
Duif63
Dit was door een aantal hier al voor deze 2 wedstrijden geconstateerd.
0 0
Pauw
Weet niet op basis waarvan Wober het krediet van Ajacieden heeft verdiend. Ik vind het dan ook een goede zaak dat Ajax na enkele jaren Wober kennelijke concludeerde dat hij niet de potentie heeft om Ajax nog een hoger plan te tillen.

Of Magallan die potentie wel heeft moeten we nog afwachten, maar laten we blij zijn dat Ajax geen genoegen neemt met niveau Wober.
1 -2
Joseph
We miste vooral Blind op het middenveld, het is echt ongelofelijk dat ten Hag vast blijft houden aan Schone op het middenveld. Dus ja je mist Wober, maar Magallan is geen koekenbakker, maar die neemt een falend elftal niet op sleeptouw.
1 -1
komopajax777
Als je de beelden zag van een knokkende Wöber gisteravond voor Sevilla dan is het wel duidelijk dat Ajax een pijnlijke fout heeft gemaakt om juist hem van de hand te doen gedurende het seizoen.Ik heb hem altijd een nuttige fysiek sterke verdediger gevonden.Nu stonden er teveel juffertjes op het veld.
7 0
Pauw
Ik vermoed dat Wober juist is weggestuurd omdat het een juffertje is. Hij heeft meer dan eens aangegeven in interviews dat hij (zijn trainers) vonden dat hij niet hard genoeg is in duels.
0 -3
Ajaxxxisdebeste
Eerst kan Wober er niks van en nu is die ineens de onmisbare schakel in een elftal dat ook had verloren met Messi in de spits... niemand gaf thuis dat was het probleem niet Wobertje, hoewel die niet verkocht had moeten worden.
1 -2
Amster
Misschien is het probleem wel dat er word gezegd "Er gaat niemand weg, want kampioen worden enz" en dat ten Hag maar blijft roepen, we hebben meer dan 11 basis spelers. En vervolgens word er gezegd tegen Wober "je komt niet meer in mijn plannen voor" en word verkocht. Een jongen die ook gewoon goed bij in de groep lag.

Je ziet dat er iets is geknakt bij het team in het winterstop. En dat kun je Ten Hag en de directie kwalijk nemen.
3 -1
Boer Gijs
Precies dat. En natuurlijk is Wober geen Messi, herinner me nog Vitesse uit vorig seizoen, poeh.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Zeg ook niet dat hij Messi is, zeg alleen dat zelfs met Messi in het elftal je gisteren verloren had, het collectief was gewoon te zwak deden niet dat stapje extra.
0 0
komopajax777
Het aantrekken van Lamprou was al een fout en de verkoop van Wöber is ook een grove misrekening.Het technische beleid zwalkt door overmoed en hoogmoed.
3 0
Stone020island
Ja met wereldster wober in de basis hadden we feyenoord natuurlijk met 0-4 naar huis gespeeld.
1 -4
Bjorn
Veel te makkelijk allemaal.
2 -4
niquedegraaff
Heel Nederland komt onder hun steen vandaan gekropen zeg.. non de ju. Mensen die ik al 5 jaar niet heb gehoord of gezien hebben ineens het hoogste woord..
2 -1
Labrador
te makkelijk. Iedereen zakte gisteren door het ijs.
1 -1
Jojo49
Nico hadden ze in begin ook commentaar op, zelfs bij analisten,, en nu is Nico alles . Ze lullen zo vaak uit hun nek. Altijd achteraf ,, voor die tijd , speelt ajax , Feyenoord, zoek,, en als het 6-2 is geworden, dan lullen ze ajax de grond in,, lekker achteraf .
3 0
w86
Waar, alleen denk ik dat Blind dan beter in het centrum had kunnen blijven en Wöber linksback. Ook niet zijn beste plek, maar daar zijn we nu al 3 wedstrijden onderbezet door de knieproblemen van Nico.
3 0