[Update] Van Persie en Van Dijk trots op transfer De Jong

BVeenstra, 24-01-2019 om 12:15, 19393 views, Radio 538, NOS, Instagram |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Oranje-international Arjen Robben hoopt dat Frenkie de Jong met - wellicht - FC Barcelona de juiste keuze maakt. Laatstgenoemde staat op de drempel van een (zomerse) transfer naar de Catalaanse club.

'Ja, lastig. Het is altijd een persoonlijke keuze', aldus de jarige Robben in gesprek met Radio 538. De aanvaller van Bayern München geeft zijn advies. 'Het enige wat ik bij dit soort keuzes belangrijk vind als je zo jong bent, is dat je min of meer de garantie hebt dat je gaat spelen. Dat je een belangrijke speler wordt bij een club en dat je niet op de bank belandt.'

Robben betwijfelt of De Jong direct bij FC Barcelona in de basis komt te staan. 'Maar zoals hij op mij overkomt, is die jongen slim genoeg en wordt hij ook goed begeleid. Hij moet lekker blijven voetballen en zich blijven doorontwikkelen.'

Update - 12.15 uur (24 januari 2019) - Ook Van Persie en Van Dijk trots op transfer De Jong

In navolging van Arjen Robben hebben ook Robin van Persie en Virgil van Dijk zich uitgelaten over de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Van Persie, die zelf in Engeland bij Arsenal en Manchester United furore maakte, vindt dat De Jong de juiste keuze heeft gemaakt. 'Als ik de opties Paris Saint-Germain, Manchester City en FC Barcelona had gehad, zou ik ook precies die keuze maken. Barça is een prachtige club, lijkt me', zegt hij tegenover de NOS.

Van Persie denkt dat De Jong vanwege zijn manier van spelen een goede kans van slagen heeft bij FC Barcelona. 'En als hij dan met jongens als Messi en Busquets gaat spelen, wordt hij nóg beter', aldus de Feyenoorder, die het belangrijk vindt dat Nederlandse spelers weer bij de grote clubs in Europa gaan spelen. 'We zitten weer in een goede fase. Oranje speelt ook weer lekker. Geniet ervan met z'n allen, zou ik zeggen.'

Virgil van Dijk, teamgenoot van De Jong bij het Nederlands elftal, reageert via Twitter. 'Gefeliciteerd, Frenkie! Goed gedaan. Willem II heeft het goed gedaan, denk ik', doelt hij op het verleden van zichzelf en De Jong bij de Tilburgse club.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Van Persie en Robben, krijg je het toch warm van als liefhebber. Twee geweldige iconen waar ik zo van heb genoten in Oranje. Hopen dat Frenkie en De Ligt dit ook kunnen doen!
0 0
Van Reenen
Niet alleen de media hebben het over de lengte van Lamprou. Vele AS-mensen schrijven hier te stoppen met dat gelul over de lengte van Lamprou. Alhoewel? AS haalt het p[laatje en meningen en commentaren ook niet van de site Zoasls hierboven staat: Frappant dat Ajax een kleine keeper haalde. Ja AS, haal dat dan ook weg.
0 -2
Ajacied33
Toch sportief zo'n reactie van V Persie. In zijn doen en laten is het ook helemaal geen typische kakkie
5 -1
Jariiii
Heb hem lang niet kunnen uitstaan, vooral niet op het WK in Brazilië, maar Van Persie is gewoon een mooie kerel.
8 -1
Gouda
Eigenlijk is van Persie het tegenovergestelde van Kuyt. Ik dacht altijd wel een sympathieke gast... Tot hij weer bij fey kwam te spelen. Wat een walgelijke vent en wat heeft hij zich laten kennen. Van Persie stond altijd bekend als een rotjong, maar nu hij bij fey speelt hoor ik hem vaak sympathieke dingen zeggen. Bewust niet de dingen die "het legioen" wil horen.
0 0
Ajacied33
Kuyt heb ik altijd "gehaat", dat is gewoon een viezerik en zegt alles wat een Feyenoord supporter wil horen. Zijn haat naar Ajax is gewoon meelijwekkend. Van Persie is of was een mooie voetballer en gewoon geen verkeerde persoonlijkheid. Diep in zijn hart geniet hij gewoon van dit Ajax
0 0
ETM
Heb hetzelfde. Dacht altijd dat het een tamelijk onprettige persoon was. Maar 2 wat lange interviews met hem en leek me juist een toffe en ook wel boeiende kerel.
0 0
ajaxwestland09
volgend seizoen robben bij ons, is een optie Amsterdam is niet ver van Groningen en zou bij ons wel passen!
2 -1
PetervanAmsterdam
@ajaxwestland09:

Een speler van 35 die ongeveer de helft van het seizoen niet beschikbaar is vanwege blessures, lijkt mij niet zo'n goed idee.

Als Robben al terugkeert naar Nederland zal het PSV worden, denk ik. Maar ik verwacht dat hij of naar een buitenlandse club gaat of stopt.
0 -1
Ajax27
90 Miljoen... tjah dan zullen ze je niet voor de breedte halen lijkt me. Das voor iedere club gewoon erg veel geld.

Hij is gewoon de natuurlijke opvolger van Busquets, heel logisch. Komend jaar mag ie acclimatiseren en de nodige meters maken, maar vooral heel veel leren van Busquets. Daarna zal ie de komende 8-10 jaar (mits hij de verwachtingen natuurlijk waarmaakt) z'n kunsten mogen vertonen bij Barcelona.

Het wordt idd erg interessant om te zien of je een dergelijke speler ziet groeien bij zo'n club en dat ie zich straks echt ook kan meten met dergelijke spelers. Of dat ie compleet door de mand valt, zn waarde nooit waar gaat maken en via allerlei verhuurconstructies voor een schijntje vertrekt en de grootste financiële blunder van Barca in de geschiedenis wordt.

Ach, laten we gewoon maar positief blijven en 'm een kans geven. Ik gun het 'm. Hij heeft het engelengeduld bij Ajax gehad waar ie wellicht 3 jaar geleden al gewoon voor de leeuwen gegooid had moeten worden. Dan hadden we 4 jaar kunnen genieten ipv 1,5 seizoen.
2 0
AgeM
Financiele blunder ? Wat dacht je van Dembele van Dortmund!
0 0
nahfahlaar
Speelt de laatste tijd prima. Maar 140m wel erg veel ...
1 0
PetervanAmsterdam
Het basismiddenveld van Barcelona op dit moment is Busquets, Rakitić en Arthur. Verder heb je ook nog Coutinho in een aanvallende rol, Vidal die vaak bankzitter is en het talent Aleñá.

Wordt interessant hoe de trainer dat volgend seizoen gaat invullen (rouleren...). Ik ga het met belangstelling volgen.
2 0
Joseph
De meeste spelers hebben die status van basisspeler als voetballer opgebouwd, Frenkie met zijn transfersom. Ik denk dus dat hij wel wat slechte wedstrijden kan spelen voordat hij naar de bank verdwijnt.
2 0
Red Devil
Dan moet je wel presteren anders heb je die garantie niet en beland je gewoon op de bank.
Maar Frenky gaat het wel redden daar in Barcelona.
1 0
UltimateKaos
Hoe moeilijk is het nou om gewoon Frenkie te schrijven?
0 0
Marcao
@Overmars: haal Robben alvast op voor volgend seizoen in de Johan Cruijff Arena :o)
4 -3
Ajacied33
Wat heb je eraan, leuk en aardig zijn ervaring. Maar je haalt iemand om hem te laten spelen. Bij Robben weet je nu al dat ie van de 34 wedstrijden er 28 geblesseerd zal zijn. Zeker nu hij ouder wordt en met het kunstgras erbij
2 -2
Jariiii
Dan nog zal zijn meerwaarde in die overige wedstrijden gigantisch zijn. En wat dacht je van de uitwerking van zijn aanwezigheid op de spelersgroep? Gelijk halen zo'n speler als het enigszins kan.
0 -1
Caparzo
We weten allemaal dat het Lozano out, Robben in gaat worden.
0 -1
AFCA1510
Al is ie heel het seizoen niet fit. Alleen zijn mentaliteit en wilskracht is van zo'n grote waarde voor een team. Blijft één van mijn grotere voetbalhelden dit.
2 0
GvanderK
Met zijn ervaring heb je wel een wereldspeler hoor, zelfs nu hij tegen einde van zijn loopbaan zit. Met Huntelaar en Robben in je elftal heb je echt twee goude veteranen.
4 0
ErikDeBosz
Klopt, Barcelona legt vrijwel altijd 100 miljoen euro neer voor wisselspelers.
0 0
Leviathan
Dat is tegenwoordig geen garantie meer hoor. Als je niet presteert beland je gewoon op de bank juist door dat etiket van zulke bedragen wordt er wel wat verwacht.
0 0