Derksen: 'Ajax maakt zichzelf belachelijk'

ArthurV, 21-01-2019 om 21:25, 16458 views, Veronica Inside |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Johan Derksen is niet te spreken over het feit dat Kostas Lamprou afgelopen zondag het doel van Ajax verdedigde. Tegen SC Heerenveen zag de doelman er niet al te best uit, iets wat ook de analist van Veronica Inside niet is ontgaan.

'Arno Vermeulen had alle gelijk van de wereld', bijt Derksen het spits af. 'Ik had al tien keer zoiets gezegd, langzaamaan lijkt het een soort hetze te worden tegen die Lamprou, maar dat is het niet. Ajax heeft dat veroorzaakt. Als je serieus een topclub wil zijn met ambitie en een beursgenoteerd bedrijf, dan zou ik als ik aandeelhouder van Ajax was even tegen die directie zeggen: 'ben je nou besodemieterd, koop eens een vent die een halve meter langer is!'

'Maar Ajax maakt zichzelf gewoon belachelijk als zo'n kabouter het veld oploopt', gaat Derksen verder. 'Dat kan niet, daar kan die jongen niets aan doen.' Ook René van der Gijp is gedurende de uitzending niet mals voor de Griek. 'Vier goals man, het is natuurlijk ook niet lekker van Heerenveen. Die man heeft één matige hoek en dat is rechts. Dat is gewoon niet leuk', grapt de Dordrechtenaar.

Ziekte André Onana

Voor het duel met Heerenveen, moest eerste doelman André Onana afhaken wegens buikgriep. Iets wat Derksen geen goede reden vindt om uit te vallen. 'Ze haken wel gauw af, die jongen zag ik een volledige warming-up doen alsof hij heel ernstig ziek is. En dan heeft hij een buikloop. Nou, tsjonge jonge...'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Derksen, held op paracetamol. Gaat met scheurbuik nog aan die tafel zitten. Heeft t chronisch aan zn gal. Blaas is ook overbelast. Symptoom is azijnzeiken.
1 0
ambtenaar
Een goeie redding en je schijt he broek vol, met buikgriep.
0 0
Ar
Je vraagt je na zondag toch nog meer af waarom Ajax Wöbertje zo makkelijk heeft laten gaan.
Natuurlijk, met Magallan, Veltman en Schuurs hebben we drie reserve optie’s voor in het centrum, en met Sinkgraven en Bakker twee opties voor links, maar Veltman is nog niet wedstrijdfit, Magallan moet het Ajax spelletje zich nog eigen maken en voegt aan de bal niets toe, Schuurs heeft het al moeilijk in JA, Sinkgraven moet ook nog wedstrijdfit worden om 90 minuten aan te kunnen en Bakkertje is er schijnbaar ook nog lang niet aan toe getuige dat Kristensen de linksback kwam vervangen. Dan is de verkoop van Wöber toch heel dubieus.
En wat kaboutertje Lamprou betreft, Vermeer en Onana zijn ook niet de langsten, maar compenseren dat met katachtige reflexen en sterk uitkomen. Lengte zegt dus niet alles. Toch vind ik het onbegrijpelijk dat hij tweede keeper kan zijn. Mickey van ‘t Hart zou minder misstaan als tweede goalie.
0 -1
Duif63
Goed verhaal totdat je over Mickey vd Hart begon.
0 0
DeMeervanweleer
Murphy`s law en self fulfilling prophecy tezamen als je het mij vraagt. Iedereen fluistert: "als Onana maar niks overkomt " en natuurlijk gebeurt dat dan vervolgens. Daarna zie je een team als het ware Lamprou uitnodigen om die goals door te laten. Want heel Ajax was verdedigend slecht en die keeper is echt niet zo slecht als er nu beweert wordt, ook al is ie voor een topkeeper te klein. Maar zoals wel eerder aangehaald ook topteams in een goed seizoen spelen wel eens gelijk thuis. Onana oplappen nu en Sinkgraven geen back meer laten spelen en het komt goed. Al heb ik voor Feyenoord uit ook niet zo`n goed gevoel.
3 0
jeppas
Iedereen heeft het over de lengte van de keeper.. Maar dat is ook terecht. Voor zaalvoetbal of hockey kan dit wel, maar er zijn gewoon haalbare ballen waar Lamprou het bereik gewoonweg niet voor heeft.
0 0
Nijmegenaar
Dat Murphy's Law speelt eigenlijk al wel sinds mei 2016. Telkens als je denkt "Dit kan toch niet fout gaan!" gaat het altijd mis. Uitzondering hierop zijn de Europa League wedstrijden in 2016/2017, maar eerlijk is eerlijk, we zijn een paar keer wel door het oog van de naald gekropen.
1 0
ETM
Mijn god wat een makkelijk gelul. Onana lijkt me echt totaal niet de persoon om een wedstrijd te laten schieten. Is ook niet voor niets dat het zo kort voor tijd alsnog werd afgeblazen en dat hij de dag erna ook niet mee kan trainen.

Overigens bespeur ik toch ook veel achteraf-gelul bij Lamprou. Voor zijn optredens in Ajax1 hoorde je heel weinig protesten vanuit de media over dat hij 2de keeper was. Ook kan Lamprou wel keepen, hij blijkt alleen totaal niet met de druk om te kunnen gaan. Dat heeft Ajax verkeerd ingeschat.
Ajax heeft over een lange periode juist bewezen keepers goed te kunnen inschatten. Ik geloof dan ook niet dat Lamprou zo slecht is als dat er nu beweerd wordt. Wel is het een fout om hem 2de keeper te maken. Dat is gewoon gebleken. Die man heeft altijd mensen moeten overtuigen in zn carriere omdat hij relatief zo klein is. Nu moest hij dat onder hoge druk, terwijl hij al dik in de min stond bij supporters. En hij faalt. Het risico daarop was te groot. Ajax zat fout.
Lamprou moet gewoon bij een kleinere club een soort cultheld worden. Ajax was te hoog gegrepen toen hij 2de keeper werd. De belangen zijn nu te groot dus niet meer opstellen. Nog wat woorden over zn uitstekende houding de afgelopen seizoenen. En dan zand erover.
4 0
Schip
Onana is op en top prof als je het mij vraagt, dus dat lijkt me inderdaad onzin. En misschien zijn de normen anders tegenwoordig, maar om een mislukte amateurvoetballer als bron te nemen voor professioneel gedrag - een speler die echt door niemand serieus genomen werd inclusief zijn oudere ex ploeggenoten - is het toppunt.

Ajax had Lamprou nooit mogen nemen, wat ik al voor zijn transfer had gezegd. Je zag toch hoe hij bij WII schutterde op hoge schoten en ballen. Zelfs daar leverde dat gespreksstof op. Dan ben je toch compleet van het padje als je die naar Ajax haalt?

Toen van Leer wegviel, had Overmars direct moeten doorschakelen. Maar hij kijkt liever naar aanvallers: dat is echt een tekortkoming.

Als de Ligt eerder was weggevallen, had je gelijk een zwakke verdediging met Blind en Wober / Veltman. Dat kan echt niet. Het is dat Magallan eindelijk is gekomen. Met backs duurde dat bij Overmars ook veel te lang, jaren zelfs. En bij Onana heb ik begin seizoen ook al gezegd, dat hij - met de Ligt - eigenlijk onvervangbaar is. En als een AS poster dat kan zien, kan een duurbetaalde directeur van een miljoenenbedrijf dat toch ook wel?

ALTIJD je keepers op orde hebben. Verhoeven heeft destijds de titel voor ons gepakt toen hij er moest staan. Lamprou met alle respect, is daar zelfs op zijn beste dagen niet toe in staat.
1 0
niquedegraaff
Met buikgriep kan je echt niet op doel staan haha. Kom je amper overeind.
1 -1
Noxin
Buikgriep lijkt me wel een beetje overdreven. Toen ik buikgriep had kon ik amper uit bed komen.
1 0
Bensco
Ik vind het wel opmerkelijk dat iedereen over lamprou zijn lengte begint terwijl het 3 schoten waren die binnen bereik waren van de keeper. De eerste tegengoal is misschien randje maar zou die hebben kunnen hebben als die zich fatsoenlijk uit had gerekt. De 2 tegengoals daarna kwamen praktisch recht op hem af. Dit zijn gewoon slechte reflexen van Lamprou. Slecht geanticipeerd en te laat gereageerd. Dat valt ook te zeggen over zijn 4e actie waarbij hij bijna een penalty veroorzaakte. Nee, Lamprou kostte ons eigenhandig bijna 3 punten. Hoe zit het met van Leer? dat was eigenlijk de 2e keeper ipv Lamprou die 3e keuze was. Kunnen we van Leer niet terughalen?
1 0
Barric
Iedereen heeft 't over zijn lengte omdat je daarmee ook armlengte tekort komt bij ballen in de verre hoek wat bij 2 goals 't geval was. Alhoewel dat ook met snelheid van reflexen te maken heeft.
2 0
Inhartennieren
Vond ik ook al gelijk.
T zijn wel watjes tegenwoordig.
Als t ergens n beetje pijn doet kunnen ze niets meer
0 -3
RaynoFischer
Als Onana kon keepen, stond hij er gewoon hoor.
Is zeker geen type die zich aanstelt en gewoon altijd wilt spelen...
8 0
iammike
Die had gewoon even goed moeten schijten voor de wedstrijd en moeten keepen.
1 -6
Schwalbino
Jij had ook eerst goed moeten afdrukken voordat je dat hier deed.
0 0
Ronaldinho020
Ja want als je ziek bent moet je alleen even schijten, voorderest voel je je top.

De tering zeg..
5 0
Boer Gijs
Precies, we staan weer voor lul.
4 -1
Ronaldinho020
Ah Derksen gaat nu ook al bepalen wanneer iemand te ziek is om te spelen. Toevallig snel dokter geworden?
10 0
iammike
Kom op zeg, hij heeft gewoon een punt. Maargoed als je een beetje redelijke vervanger hebt is het ook niet erg
2 -6
Ronaldinho020
Een punt? Hoe is dit een punt?
Lekker over iemand oordelen terwijl je geen idee hebt, lekker punt hoor.

Dat er een matige vervanger staat kan Andre ook niks aan doen.
6 0
Jariiii
Hij heeft gewoon gelijk. Niets ten nadele van de mens Lamprou, maar als keeper schiet hij simpelweg te kort, en dat de Ajax-leiding met hem in zee is gegaan is een schande. Een schande waar de club zich inderdaad belachelijk mee maakt.
4 -3
Ajax114
Toch nog twee minnetjes, hoe is het mogelijk :-) ?
0 -1
Koningtoto
Je nog druk maken om minnetjes, hoe is het mogelijk?
1 0
MPAjax
programma van hem is ook belachelijk, wat heeft t voor zin om dat te gaan zitten roepen
2 -7
insectenverdelg
Gewoon ophouden tot de 44 minuut en dan precies op doellijn laten lopen. Daarna wens je Hahn suc6 met de 2e helft bij het naar binnen lopen van de catacomben. Zo deden ze dat in Johan zn tijd. Toen voetbal nog een sport voor echte mannen was..
2 0
Schwalbino
Als je echt buikgriep hebt heb je flinke koorts, hou je niets binnen aan twee kanten en na een paar dagen is het over maar je bent wel nog een week zo slap als een doek.
2 0
AjaxDordt
Met buikgriep ook maar iets doen is echt tricky. Gevaar op uitdroging en ander letsel is groot.
3 0
Lewis Hamilton
Derksen heeft gewoon gelijk. Lamprou keeper in Tilburg kan je nog begrijpen, maar Ajax wil toch serieus worden genomen als club lijkt me, wat een dramatische keeper.
2 -2
Litmanen85
irriteer me kapot aan derksen.. Waarom lamprou beledigen met woorden als kabouter? Die jongen heeft slecht gekeept en heeft niet het Ajax niveau, maar om iemand voor kabouter uit te gaan maken is echt treurig.
11 -8
ajaxminimax
Belachelijk wat hij zegt over Onana, wel gelijk over Lamprou. Ajax moet gewoon een 2e keeper halen, het is misschien sneu voor hem, maar het topvoetbal is nou eenmaal keihard
6 0
Saanchez
Weer makkelijk scoren tegen Onana, iedereen weet dat hij niet iemand is die zielig doet ofzo. Als hij fit genoeg was om te keepen, had hij er wel ingestaan. Maar helaas.
26 0
MickS
Nou dit inderdaad. Alleen al de zeldzaamheid dat een club een speler naar huis stuurt omdat hij te ziek is en met zijn eigenwijze kop toch op de training komt.
0 0
Gecko
Inderdaad. Onana is een top professional
Die wil echt wel spelen. Wat een stemmingmakerij en goedkoop scoren
Wat een droeftoeters
15 0