Swart: 'Als Ajax verliest bij F'noord, is het over'

ArthurV, 21-01-2019 om 16:35, 12263 views, Alles op Swart |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Sjaak Swart heeft afgelopen zondag met verbijstering toegezien hoe Ajax met 4-4 gelijkspeelde tegen SC Heerenveen. Met name over de instelling van de Ajax-spelers is de rechtsbuiten van weleer niet te spreken.

'Ik ben zeer teleurgesteld', opent een aangeslagen Swart. 'In het voetbal kan alles gebeuren, dat weten we. Maar als je nou weet en ziet dat Feyenoord heeft verloren van PEC Zwolle en PSV gelijk heeft gespeeld tegen FC Emmen, dan moet er toch iets rondgaan in je lichaam van: ''dat is vandaag voor ons''.'

Swart heeft sterk het idee dat er na de 3-1 voorsprong een soort nonchalance in de ploeg kroop. 'Als je ziet hoe makkelijk zij na de rust op 3-3 komen, denk ik: ''nou Ajax, waar ben je mee bezig?'' Ik vind het ongelooflijk.' Volgens Mister Ajax had ook de 4-3 voorsprong nooit uit handen mogen worden gegeven. 'Je krijgt een cornerbal in de laatste seconde, en er staan zeven man te kijken hoe iemand hem tegen zijn scheenbeen krijgt en de bal erin gaat. Dat vind ik dramatisch! Voor iedereen, voor de supporters en Ajax. En voor wat de eventuele de consequenties zijn.'

Na het dramatische gelijkspel tegen Heerenveen, wezen veel beschuldigende vingers naar het optreden van Kostas Lamprou. Onterecht, zo oordeelt de clublegende bij Alles op Swart. 'Dat vind ik lullig. Want de verdediging, ik wil geen namen noemen, die pakte geen man op. Ze lieten die Sam Lammers zo doorlopen.'

De Klassieker

Aankomende zondag is het aan Ajax om de kater weg te spoelen bij Feyenoord. 'Dat is altijd lastig. Als we hadden gewonnen tegen Heerenveen had je zelfs gelijk mogen spelen, want dan hadden we alles nog in eigen hand. Nee, we hebben op dit moment alles vergooid, vind ik. En dat vind ik ongelofelijk. Dit is nou de tweede of derde keer en dat mag niet gebeuren.' Wanneer Ajax verliest in Rotterdam, kunnen volgens Swart de gevolgen immens zijn. 'Dan staat Ajax weer op vijf punten. En weet je wat het dan is? over!'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Wat kan het keren, een slechte wedstrijd ( mede door Sinkgraven en Lamprou ) en alles is verkeerd nu. Ook ik was teleurgesteld maar wat is er nu verandert?
PSV verspeeld punten met het sterkste team, en Ajax met twee erg zwakke spelers.
1 -1
TwoLegsAlwaysWin
Swartkijker :-)
0 0
VakO
Man man man, wat een paniek om niks. Zelfs als we verliezen van 010 is er nog niks aan de hand. Ok, dan moet er wel gewonnen worden van PSV en dan staan we nog steeds maar 2 puntjes achter. Sjaak gaat al zo lang mee. Hij weet als de beste dat je nooit kunt voorspellen wat er gaat gebeuren. Ook onze vrienden uit Eindhoven krijgen wel eens een blessure of schorsing. En ook zij zijn niet zo onaantastbaar hebben we zondag gezien. Gewoon wedstrijd voor wedstrijd spelen en dan zien we vanzelf wat er gebeurt.

En uiteraard is het wel prettig als er een goede tweede keeper komt en we eventjes winnen zondag. Maar dat mag toch wel tegen die prutsers uit de Maasstad.
0 -2
Labrador
Ik voorspel dat het pas op dr laatste speeldag zal worden beslist
1 0
Van Reenen
Ja Sjaak, we trekken een zeer goede verdediger uit Argentinië aan en stellen hem niet op. Ja wel een paar kleuters en het neigt weer naar vorig jaar toen Ajax ook met nog een paar kleuters speelde. Ten Hag vervalt ook in een oude fout door kleuters de voorkeur te geven boven een "echte" verdediger.
3 0
PJSM
Was geen beste wedstrijd maar er wordt nu wel een heel groot drama van gemaakt. Niets is nog beslist. Schouders eronder en 6 punten de komende 2 wedstrijden. Lamprou en Sinkgraven komen beide tekort voor Ajax dus deze 2 spelers s.v.p. zo snel mogelijk laten vertrekken.
3 0
iammike
Tadic
Neres, VD Beek, Ziyech
Blind, De Jong
Tagliafico, Magallan, De Ligt, Mazraoui
Onana

Aankoop, Lamprou, Kristensen, Sinkgraven, Schone, Cerny, De Wit, Labyad, Dolberg, Huntelaar

Zo graag tegen Heerenveen en Feyenoord!
2 -1
Boer Gijs
Zo simpel is het. Sjaak weet precies hoe het zit, hij heeft helemaal gelijk.
2 0
LouisVonGoal
Beker interesseert mij niet. Zondag 0-5 winnen dan kunnen we de wedstrijd tegen Heerenveen achter ons laten.
0 -3
Boer Gijs
Heerenveen moet je nu zeker op zijn plek zetten.
3 0
Ajax114
Meneer Swart heeft helemaal gelijk.
0 0
boris
Onzin sjaak, natuurlijk was dit een hele mooie kans. Maar van te voren ging iedereen er vanuit dat zowel ajax als psv hun wedstrijd zou winnen. Dan had de stand er het zelfde uitgezien en had jij dit niet geroepen.
1 -2
Labrador
Nou Sjaak, dat denk ik niet. Als wij verliezen staat psv op 5 met een onderling duel voor de boeg. PSV gaat nog op bezoek bij Utrecht,Vitesse, Heerenveen en AZ. De eerste 3 hebben wij al gehad. Ik denk zelfs dat het pas op de laatste speelronde wordt beslist.
0 -6
T.reckveugel
Zelfde als tegen Bayern, 2-1 weggeven
2 0
ajaxminimax
Nou ik ben van mening dat je tegen Bayern sneller een 2-1 kan weggeven dan een 4-3 tegen heerenveen. Niveauverschil is wel groot hoor tussen die ploegen
2 0
Boer Gijs
Idee is hetzelfde. Wedstrijd killen.
1 0
Bramzel
Op een of andere manier moeten deze jongens wat mentaliteit worden bijgebracht (ik weet zelf niet hoe) (misschien moet je ze een weekje tussen wat PSV’ers en Feyenoorders laten werken na zo’n uitslag als gisteren dat ze dan horen hoe er gelachen wordt misschien dat ze daardoor een over mijn lijk mentaliteit krijgen). Ik heb namelijk het idee dat als Ajax punten had laten liggen PSV er vol op geklapt was om wel de koppositie over te nemen. Hoe kan dat dat het ons al jaren niet lukt dat als een concurrent punt laat liggen wij ze gewoon pakken (en gisteren was natuurlijk nog een tandje erger na met 3-1 de rust in te gaan).
2 0
Hagmag
Sjaak heeft bijna in alles gelijk.
Zo sociaal en fatsoenlijk als hij is, legt hij niet de schuld alleen bij Lamprou en dat klopt.
Sjaak durft niet te zeggen dat Onana 2 treffers minder had geïncasseerd, dat laat hij aan ons over.
Nou Ajax..... bij deze.
2 0
Engeltje
Een dag later en nog steeds verbazing dat het zover heeft kunnen komen. Ik probeer echt positief te zijn maar mijn gevoel zegt dat we gisteren de kans op het kampioenschap hebben verspeeld, door psv een tik uit te delen heb je ze nu zelfs een versterkt gevoel gegeven, zelf leef je tussen hoop en vrees met nog een bekerwedstrijd en de klassieker op het programma. Je moet er toch niet aan denken dat je in een week tijd alles verspeeld.
2 -1
Saanchez
Hoezo hebben zij een versterkt gevoel? Ze hebben zelf bij Emmen gelijkgespeeld, een minimaal even zo slecht resultaat als wij. In principe is er weinig veranderd sinds zaterdag. Ze zullen heus opgelucht zijn dat wij ze niet voorbij zijn gegaan maar andere clubs zien ook bij hun in dat ze te pakken zijn.
1 -1
Saanchez
Ik begrijp de frustratie na gisteren maar waarom zijn zoveel fans ineens 'depressief' ofzo? Tegen de Graafschap een paar jaar terug gooiden we de titel weg maar dit was gewoon een offday voor de verdediging. Een wake-up call die ze blijkbaar nodig hadden. Ja we hadden nu eerste kunnen staan en dat staan we nog niet, balen maar so be it. Ze moeten goed analyseren wat er mis ging in de verdediging en zorgen dat dat de rest vh seizoen niet meer gaat gebeuren. Ik ben er wel van overtuigd dat ze nu wel weten dat er geen nonchalant voetbal meer gespeeld mag worden, ook niet als we 3-1 voorstaan. Ben er nog steeds 100% van overtuigd dat we eind vh seizoen weer met de schaal staan!
0 -8
Engeltje
Vertrouwen is toch een heel stuk minder nu hoor, hopen dat we donderdag kunnen herstellen hiervan, de competitie heb ik geen vertrouwen meer in helaas, psv staat er gewoon een stuk beter voor, stel je voor dat ze bij ons winnen wat echt niet onmogelijk is, dan is het sowieso klaar, na gisteren hoeveel ruimte we weggeven in de omschakeling is de kans daarop levens groot
2 -1
Saanchez
Hoezo staan ze er een stuk beter voor? Wat is er veranderd tussen zaterdag en vandaag? Alsof na 1 gelijkspel alles Ajax als een kaartenhuis in elkaar stort. Ja we gaven gisteren veel teveel ruimte weg maar dat deden we in 16 vd 17 vorige Eredivisiewedstrijden niet. Dit team is nog altijd meer dan goed genoeg om kampioen te worden, en ik ben ervan overtuigd dat die nonchalance van de tweede helft niet zomaar nog eens gebeurd. Heb vertrouwen in het team, het gaat goedkomen!
2 -3
Engeltje
Ik hoop dat je gelijk hebt hoor, maar de tijd dringt daarom hoop ik donderdag op herstel en dat het daardoor niet te lang blijft hangen, zondag Feyenooit uit je moet er niet aan denken dat het daar mis gaat
1 0
Saanchez
Zijn nog 16 wedstrijden te spelen waaronder PSV thuis, en die gaan we 100% winnen, daar twijfel ik niet over. Ja, aankomende zondag gaat niet zomaar een walkover worden maar die gasten zijn, zeker na zaterdag, zo bang voor ons dat ze weer door de mand zullen vallen denk ik. Nogmaals, het komt goed!
2 -1
Schip
Ah, ze moeten analyseren en zorgen dat het niet nog eens gebeurt.
1 -2
Saanchez
Juist, wat zouden ze dan moeten doen? Opgeven? Nutteloze aankopen doen? Zijn we allemaal vergeten hoe sterk dit team is? Daar veranderd deze mindere wedstrijd niets aan
0 -2
Schip
Het is nogal naïef wat je roept. Dat riep je de voorgaande jaren waarschijnlijk ook.

Als iets echt slecht is, moet je dat benoemen. En niet de dorpspredikant uithangen en zeggen dat het niets voorstelt.
0 0
Saanchez
Volgens mij benoem ik exact wat slecht was: de verdediging en de nonchalante houding na rust. En ik beweer nergens dat dat niks voorstelt, alleen dat ik me geen zorgen maak dat het een blijvend probleem is. Je mag me best naief vinden, misschien klopt dat wel, maar ik blijf hoe dan ook vertrouwen houden in deze ploeg. Dat hebben ze na die geweldige eerste seizoenshelft wel verdiend toch?
0 0
mcatarinob
Dat gaat toch niet gebeuren Sjaak Zwart? Misschien is dit zelfs wel een goede les!
0 -2
Schip
Het is gewoon precies wat Sjaak voelt. Het feit dat je eindelijk eens je kans krijgt om aan kop te komen, en dan nog ontstaat er niet iets van 'al moeten we naar de hel en weer terug, die 3 punten blijven hier'. DAT is het probleem. De mentale respons van deze groep is gewoon niet die van een hongerige groep. Het was onsamenhangend. Een verzameling van 11 ego's en eilandjes, waardoor de onderlinge afstanden niet klopten en er niet als team compact en agressief werd gespeeld.

Dit was de respons van een volgevreten vedette groep, die al 5 jaar op rij de titel heeft gepakt en het nu niet meer kan opbrengen. Niet van een ploeg die al 5 jaar op rij faalt en de plaggen uit het veld moet jagen om die titel te pakken.

Ik ben echt nog steeds verbijsterd.
4 -1
Vazajax
Deze man zou coach moeten zijn!!
3 -1
stopperspil
Vincent Janssen voor 13 miljoen te koop maar blessuregevoelig en te hoog salaris dus het komt in de spits op Huntelaar en Burkina Faso aan
2 -2
Stone020island
Is daarnaast ook niet goed genoeg voor ajax dus wat is je punt?
1 -4
Sunny
Want heeft bij AZ en het Ned. Elftal laten zien een koekenbakker te zijn die niet scoorde, een zwakke fysiek had en niet hard werkte? Hadden we gisteren maar wat spelers met zijn inzet gehad
5 0
Sunny
Zolang Sinkgraven niet als lb wordt opgesteld zie ik zondag geen probleem.
Reken maar dat Feijenoord bang is voor een pak van van ons en hun fanatieke publiek zal ons alleen maar oppeppen.
0 -3
Ajaxxxisdebeste
Ik zie puntenverlies van PiSV als winst zeker als het tegen een degradatie kandidaat is, dat calculeer je normaal niet in en nu is het wel gebeurt. De betere tegenstanders moeten ze nog krijgen.
1 -2
Gecko
Die keeper ven Heerenveen had trouwens ook over geluk niet te klagen. Paar keer goede reddingen met wat geluk
Pal op de paal!
Het zat ook niet mee
5 -2
JPM
Onzin dit Sjaakie; zelfs als we zondag verliezen en PSV wint, kunnen we nog kampioen worden. Vijf punten verschil met nog een half seizoen te gaan is niets.

Niet anderen een gebrek aan mentaliteit verwijten wanneer je zelf al de handdoek in de ring wilt gooien met eventueel vijf punten achterstand, twee wedstrijden na de winterstop.
4 -5
Ajaxxxisdebeste
Nooit opgeven idd maar laten we er niet 5 van maken deal?
3 0
Stibba020
Goed gesproken Sjaak!
5 -1
Nijmegenaar
Eens met Sjaak. Je kan wel blijven roepen dat we alles in eigen hand hebben, nou, gisteren was dan de uitgelezen kans om de kampioensrace in je voordeel te brengen. We hebben het gezien. Met 'alles in eigen hand' koop je niks voor als je die kansen dan ook niet pakt. Zondag gaan we het zien. Ajax moet alles vanaf nu winnen, koste wat kost. Als het bekende mentaliteitsprobleem zoals gisteren dan weer opspeelt, soit, dan verdienen ze ook geen kampioen te worden.
6 -2
Gecko
Was er doodziek van gisteren. Maar ben vol vertrouwen in de goede afloop tegen Feijenoord.
We laten ons niet twee keer piepelen. We hebben de hoogste begroting. De beste spelers! Het zou toch een schande zijn als we geen kampioen worden.
Feijenoord pakken we in. De lampjes sturen we met de staart tussen de benen terug naar Eindhoven.
Geen getrol meer van psv ers
Potverdorie. We zijn Ajax met drie sterren en laten ons niet meer piepelen. wzawzdb
2 -1
goajaxgo
De beste spelers?
Onana niet fit betekent 100 % zeker verlies. Ik herhaal: 100 %.
0 0
Duif63
We hebben al jaren de hoogste begroting en de beste spelers en toch hebben we al jaren geen prijs meer gewonnen.
0 0
Gecko
Inderdaad. Maar hoe komt dat?
1 0
Duif63
Verkeerd beleid. Dat roep ik al jaren.
0 0
Willem410
Iets zegt mij dat er meer aan de hand is rond Onana dan alleen een griepje.
Heel de week niet op de training, wel bij de wedstrijdselectie gesleept en dan 5 min voor tijd afhaken.
Ik vertrouw het niet.
2 -1
behangdelul
Pff want het onaantastbare PSV gaat alles nog winnen? Echt niet. Zag je gisteren maar weer eens. We kunnen ook overdrijven met zijn allen hoor.
5 -1
Ajaxxxisdebeste
Was wel hoop mazzel van PEC hoor... en ik haat die kutboeren...
0 0
amthree
Je hebt alle moeite om een 3-1 voorsprong vast te houden, met alle moeite maak je nog de 4-3 dan breng je toch een verdediger als magallan er in en gooi je het dicht inplaats van nog de 5-3 te willen maken? Zelfde als met bayern toen thuis 2-1 voor spel het uit en gooi een extra verdediger er in!
1 -5
Stone020island
Toen was er al 3 keer gewisseld wijsneus....
1 0
FUBAR
Schiet Neres die dot van een kans er wel in dan win je gewoon. Als als als.
0 0
Ajaxxxisdebeste
We moeten ons nou ook niet de put in praten we hebben alles nog in eigen hand, maar dan moet dit never nooit meer gebeuren je voed andere clubs met het idee dat er wat te halen valt als je even aanzet...
2 0
AJAIXIXIXI
Ajax heeft nog alles in eigen hand maar dan mogen er geen wedstrijden zoals gisteren meer komen.
4 0
PeterVKV
Stel je voor, je vliegt uit de beker en verliest in Rotterdam. Dan is het over en breekt echt de PLEURIS uit. Als ze zo spelen als gisteren kan dat zomaar gebeuren. Maar hopelijk zijn ze wakker geschud. Tijd voor Maggellan. Blind op het middenveld (voor Schone) of linksback (voor Nico). Schone bank. Tadic in de spits. Dolberg bank. Neres erin.

En als geen kampioen dan geen transfer. Krijg de pleuris maar.
7 -1
Bky
Stel je eens voor ja. Na 11 keer op rij winst en doorgaan in de CL wordt er een keer gelijkgespeeld, hele team maar omgooien en net doen alsof we een super groot probleem hebben.
5 -3
PeterVKV
Schone fan ok
1 -1
Gecko
Was geen sterke opstelling van ten Hag!
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Sjaakie is het lichtpuntje deze week alvast!
1 -1
VanDerHoornLegend
Nou nou.. Donderdag gewoon 4-0 winnen, ga je met een prima gevoel naar de havenslaven hoor.
Trouwens, mooie column van Willem Vissers in de VK:

"Zondag, in de Kuip tegen Ajax, komen weer speciale krachten boven, dan gaan weer duizenden middelvingers omhoog. Dan kan Feyenoord misschien weer meehelpen aan het kampioenschap van PSV en is het seizoen weer een beetje geslaagd. Dan is gedeelde smart weer halve smart. Dan kunnen ze tenminste weer naar anderen kijken en de zelfreflectie op een zijspoor zetten."

Bron: https://www.volkskrant.nl/sport/praatgroep-met-een-voetbaltak~b33ad508/
3 -2
Leprechaun
Hij heeft 100% gelijk. Het positieve gevoel van de eerste seizoenshelft kan zo in één week helemaal weg zijn.

Wat gisteren gebeurde is overigens symptomatisch voor Ajax. Dit soort misplaatste nonchalance zien we echt al seizoenen lang. Het zijn peperdure fouten en men lijkt er maar niet van te leren.
5 -1
amthree
Nee dat leren ze pas in het buitenland. Als ze ajax weer hebben verlaten zonder ook maar 1 prijs te hebben gewonnen.
7 0
Duif63
Eens met Sjaak. Als het deze week niet beter gaat kan het seizoen zondagmiddag voor een groot deel al voorbij zijn.
2 -2
HenryVakH1972
Zuur dit. :(
1 -1
GregNeck
Los van het feit dat Ajax gewoon had moeten winnen: kan iemand me uitleggen waarom Ajax altijd na PSV speelt? Een achtervolging is al lastig, laat staan als de druk elke zondag weer volledig bij Ajax ligt. Voor mijn gevoel is dit vrijwel elk jaar het geval. In ieder geval de afgelopen twee jaar toen PSV en Feyenoord aan het langste eind trokken, en dit jaar weer.

Ik ben er echt van overtuigd dat dit meespeelt in de strijd om het kampioenschap, en dat zou niet moeten. Het zou in mijn ogen veel eerlijker zijn als bijvoorbeeld de nummers 1, 2 en 3 van het afgelooen jaar elk weekend gelijk spelen. Of dat de zaterdag/zondag potten gelijk worden over de nummers 1, 2 en 3 van het jaar ervoor.
3 0
VanDerHoornLegend
Ach niet zo zeiken man, kan ook voordelig uitpakken hoor
1 -2
GregNeck
Dat kan. Het pakt dus nu al drie jaar nadelig uit. En of het nou voordelig of nadelig uitpakt; het blijft niet helemaal eerlijk. Ben dus nog steeds benieuwd waarom de KNVB dit op deze manier doet.
0 0
didierajax020
Laatste zin. Spijker op z'n kop.
3 -1