'In Champions League kun je zo echt niet verdedigen'

NielsOpdam, 21-01-2019 om 10:45, 7560 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ronald de Boer vindt dat Ajax in de Champions League beter moet gaan verdedigen dan dat het deed tegen sc Heerenveen. Dat vertelt de voetbalanalist bij FOX Sports.

De Boer zag dat het veld te groot werd bij Ajax. 'Het zag er heel matig uit. In de Champions League kun je zo echt niet verdedigen. Natuurlijk is dat een hele andere wedstrijd, want dan neemt Real Madrid waarschijnlijk het heft in handen. En dan is de instelling bij Ajax ook anders, maar dit heb ik in de eerste zeventien wedstrijden niet gezien.'

De oud-Ajacied analyseert de tegengoals van de Amsterdammers en bij de 1-1 ziet hij een slordige Hakim Ziyech. 'Ziyech, die hier gewoon balverlies lijdt, wat hij heel veel deed. Niet alleen hij, maar heel veel spelers van Ajax.' Bij de 3-3 vond De Boer Daley Sinkgraven er niet goed uitzien. 'Hij gaat kinderlijk in de fout. Je kunt uitgespeeld worden, maar het gaat toch te makkelijk.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Als we Ronald toch niet hadden ..... Maar ja voor hem lijkt alles superslim wat hij zegt zolang hij maar naast iemand als Jan Joost van Gangelen zit.
0 0
Freddy Al
Wat een inzicht zeg, dat snapt een kip nog wel dat dit niet kan in de CL, hopelijk de spelers zelf ook.
1 0
Web
Sinkgraven kan niet verdedigen, tegen Utrecht trapte hij kinderlijk in een schijnbeweging
En gisteren wat een drama. De manier waar hij telkens uitgekapt werd, als junior tussen de mannen. Lamprou en Sinkgraven, dat waren de problemen.
1 -1
ETM
Sinkgraven stel je daar op om zn meerwaarde aan de bal ja. Ook heeft hij in het verleden bewezen dat hij na een opstartperiode verdedigend overeind kan blijven. Een verdediger is het echter idd niet. Dus zo'n 1vs1 met veel ruimte in de rug zonder rugdekking is een probleem.
Maar als je ziet hoe hij sinds zn lange blessure speelt dan is dat gewoon niet zoals daarvoor. De fysieke problemen die hij kreeg waren ook veelzeggend. Had hij opgesteld moeten worden? Achteraf is makkijk lullen, maar was het niet vooraf al een te groot risico?
0 0
Web
Ik neem toch aan dat Ten Hag partij vormen speelt op de training
Dan moet je toch zien dat hij er nog niet is, daar ben je toch voor als trainer?
Fout van Ten Hag. Lamprou is technisch een goede keeper, maar komt gewoon lengte te kort.
Ten Hag moet ( denk ik ) veel meer met de vuist op tafel slaan, en niet accepteren hij het met deze keeper moet doen.
1 0
ETM
Eens.
In Lamprou heb ik me vergist. Ik verdedigde hem even terug nog en meende dat hij zou volstaan.
Hoewel ik vind dat velen het overdrijven is mijn conclusie nu dat hij niet volstaat.
Is ook geen doen, qua mentale druk, nu hij zo ver in de min staat.
0 0
Boer Gijs
In de eredivisie ook niet.
0 0
niquedegraaff
Ten Hag had die Magallan gisteren moeten opstellen. Dat achterlijke 'wennen' altijd. De enige manier om te wennen is door hem op te stellen.
4 0
Schip
Maar als die jongen niet goed kan communiceren met De Ligt, hij spreekt amper Engels, dan krijg je ook problemen. En kan komt hij ook niet lekker binnen. Ik begrijp dat dus wel. Maar laat Wober dan ook niet gaan, of geef Bakker een kans. Sinkgraven is geen back, zal hij ook nooit worden.

Verder begrijp ik niet dat je slechter een trainingskamp uitkomt dan ingaat. Wat is het nut dan nog.
1 -1
Web
Wat een paniek
Gewoon twee hele slechte invallers, Lamprou en Sinkgraven

Maggalan moest eerst Engels leren om naast de Ligt te staan?
Die jongen is niet achterlijk, is zelfs super intelligent.

Slechter het trainingskamp uitkomt dan ingaan. Wat is dit nou voor onzin?
Het gebeurt wel eens dat het minder gaat, puur Sinkgraven en Lamprou
0 -1
Labrador
Alle 11 hadden ze gisteren een off day. Laten we hopen dat ze het nu snappen en dat we de komende 16 wedstrijden wél laten zien dat we het kunnen. Net zoals voor de winterstop. Dat kunnen we echt wel. We moeten nu niet doen alsof we niets meer kunnen.
1 0
Joseph
Wordt heel snel tijd om Magallan op te stellen en Blind naar het middenveld door te schuiven. Schone is niet de speler die het tij kan keren als het team niet goed speelt, wat gisteren met een mindere Frenkie ook weer het geval was. Met Blind houd je in ieder geval een speler over op het middenveld die het spel kan maken.
Met Magallan kan je ook een opkomende de Ligt opvangen, het is lachwekkend dat een trainer denkt dat hij dit met Sinkgraven en Blind kan opvangen in de counter.
0 0
AFCAPolarBear
Appels met peren vergelijken. In de Champions League speelt de tegenstander niet met 10 man rond de eigen 16, en hoeven de verdedigers dus niet zo hoog te staan en ligt er dus minder ruimte achterin, en het belangrijkste punt; staat er niet een clown in het doel van Ajax!
0 0
Schip
Gaat om de afstand tussen de linies. Ook als je met Onana speelt.
0 0
Redrum
No shit Sherlock.
1 0
Aspers73
Die maken ons helemaal af. Maar dit is niet van gisteren, ook in USA en tegen Bayern kregen we er veel om onze oren.
0 0
31xAjax
In de eredivisie ook niet....
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Open deur......
0 0
mvdk
Een open deur, maar toch gebeurt het. Dat maakt de situatie alleen maar erger. Gelukkig hebben we geld, dus hopelijk halen ze een keeper.
1 0