'Technisch trio Ajax heeft nog elf dagen'

BartVeenstra, 21-01-2019 om 10:30, 10070 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Journalist Valentijn Driessen vindt dat het technisch apparaat van Ajax 'een volledig verkeerde inschatting' heeft gemaakt met de bezetting onder de lat. De verslaggever van De Telegraaf ziet in hoe noodlottig het wegvallen van André Onana kan zijn.

'De kleine blunderende Griek kostte Ajax de overwinning, de koppositie in de Eredivisie en uiteindelijk misschien wel de landstitel', is Driessen hard in zijn oordeel. De analist vergelijkt de 'foute taxatie' met Ten Hags dwaling voor de eerste competitiewedstrijd. 'Toen dacht hij Heracles Almelo te kunnen verslaan met vier basisspelers op de bank en Kaj Sierhuis in de spits. Het werd 1-1.'

In de ogen van Driessen zijn directeur Marc Overmars, hoofdtrainer Ten Hag en keeperstrainer Carlo l'Ami verantwoordelijk voor Lamprou als tweede keus achter Onana. 'Dagelijks zien en werken ze met hem en zij worden betaald om te beoordelen of hij goed genoeg is. Evenals Lamprou blijken zij in deze niet op hun taak berekend. Anders hadden zij een andere tweede keeper gehaald voor Lamprou. Eentje die gisteren (zondag, red.) drie punten zou hebben veiliggesteld tegen Heerenveen. Het technische trio van Ajax heeft nog elf dagen om hun fout te repareren of ze zullen iedere week moeten bidden dat Onana beschikbaar is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VakO
Ik vind die gozer van Fortuna wel wat
0 0
Van Reenen
11 Dagen is inmiddels 9 dagen, dus opschieten is de boodschap. A.s. donderdag s.v.p., geen aardige jongen in de kleedkamer, Lamprou. Dan maar El Maach.
0 0
VakO
Ik ben het wel met Valentijn eens dat Lamprou tekort komt. Overigens vond ik het geen eens blunders. Hij kan gewoon niet beter. Blunder, dat bekt zo lekker in dat schoolkrantje van die lamzak. Jammer dat meneer dit niet aan het begin van het seizoen heeft geroepen. Achteraf praten is lekker makkelijk.

O ja, hij vond het bij Veronica Inside ook onbegrijpelijk dat Magellan niet speelde. Ja ja, achteraf. Vrijdag vond meneer nog heel wat anders: https://www.telegraaf.nl/video/3041769/basisplaats-lonkt-voor-sinkgraven

Een slappe zak is het. Hij zorgt voor voortdurende onrust met negatieve kritiek op iedereen. En dat terwijl we het beste seizoen draaien sinds tijden.

Kom op hé, een tegenslag en iedereen is van de rel. Donderdag rollen we die Friezen met een nulletje of 4 op. En zondag is 010 weer de klos. Dan is alles weer koek en ei. Dan zit Valentijntje weer in een hoekje te wachten op weer een foutje dat hij kan opblazen tot blunder.
0 0
mercurius3
Driessen speelt een cruciale rol in het geheel. Hij is de vlo in de pels.
0 0
iammike
Het wordt Robin Ruiter let maar op. Kent Ten Hag en heeft nog maar een half jaar contract bij Sunderland en speelt daar niet eens in League 1. Komt ook nog uit Amsterdam. 1&1 is 4.
0 0
Duif63
Ik mag hopen dat dit niet waar is. Die Ruiter kan er echt niks van. Is misschien wel langer maar zeker niet beter als Lamprou.
0 0
je
Er zit een Ex wereld Keeper in het dagelijks bestuur laat hij is zijn mening geven weg met die L’ Ami. L’ Awie
1 -1
w86
Naast de foute inschatting van Lamprou als 2e doelman, toch ook wat aandacht voor Wöber hoor. Het wegvallen van Tagliafico vond ik ook een behoorlijk gemis. Wöber heeft ons voor de winter aardig geholpen als dat nodig was, maar nu was Sinkgraven er weer. De man die nog geen hele wedstrijd kan spelen en al 5 jaar bijna permanent geblesseerd is. Nu wordt je genoodzaakt om met Mazraoui en Kristensen te schuiven.

En als je nu de hoofdprijs had kunnen vangen voor Wöber.. Nee die is gewoon verhuurd aan Sevilla omdat ze geen bankgarantie konden overleggen.
2 0
Schip
Ah en Driessen wees daar eerder al op natuurlijk. Dat er een vervanger voor Lamprou moest komen.
2 -2
Boer Gijs
Zelfs Valentijn ziet het. Dat is veelzeggend.
2 -2
Ajax114
Hoezo is Overmars hier schuldig aan ? Ten Hag heeft toch overduidelijk gekozen voor Lamprou als tweede keeper. De zoveelste verkeerde inschatting van deze trainer dit jaar. In augustus 2018 was al bekend dat het onverantwoord was om met Lamprou als tweede keeper te beginnen. Ben nu wel klaar met al die fouten van Ten Hag. Als je met deze spelersgroep geen kampioen kan worden dan ben je echt een matige trainer.
3 -9
ajaxxcied4life
Omdat trainers als passanten weinig tot geen inspraak hebben aangaande transfers.
2 0
Gerrr
Overmars is eindverantwoordelijke, maar hij gaat af op bevindingen Ten Hag en L'ami.
Ik neem aan dat Overmars de heren wel even bij zich roept en om een verklaring vraagt.
1 0
Boer Gijs
Ja dat is een waarheid als een koe. Hij had deze wedstrijd op slot moeten gooien bovendien.
0 -1
AJAXAFC1
Vind het altijd lastig na 1 wedstrijd meteen opportunistisch te gaan doen maar in het geval van lamprou kon iedereen dit wel zien aankomen een keeper is gewoon heel belangrijk in een team lamprou straalt totaal niks uit vanuit achter en is geen zekerheidje, en het zegt ook heel veel over hoe goed Onana is.
maar ik reken het nog meer ervaren spelers als schone ( schone kan allemaal wel zo mooi roepen dat het weer niet gebeurt op een belangrijk moment maar hij staat er wel steeds in het veld dus zou het ook een beetje aan meneer schone zijn mentaliteit liggen) blind de ligt aan en ten hag voor het opstellen van sinkgraven en lamprou
3 0
Pointer1
Wie moet er nu als tweede keeper worden gehaald? Suggesties?
0 0
Ajacied33
Hahn
1 0
Cisco2
Vermeer.

En heel snel.

Kijken wat er dan gebeurt volgende week... :)
3 -1
Pointer1
Of Sergio Padt. Geef je hem meteen een trein abonnement.
0 -2
Ajacied33
Weet je wel wie dat is...?
0 -1
Joseph
Het is weer de zoveelste steek onder water van deze rat van een "journalist", maar in dit geval heeft hij volledig gelijk. Na de genante vertoning in Amerika heeft iedereen kunnen zien dat dit een waardeloze keeper is en gisteren mocht hij weer opdagen voor een wanvertoning.

Overmars kost hier nu 2 punten, dat mag hem aangerekend worden. We moeten verder niet vergeten dat Overmars het veelvoud daarvan gepakt heeft met zijn goede aankopen, maar dit is een domme fout. Als er geen nieuwe keeper aangetrokken wordt en er met Lamprou opnieuw een wedstrijd verloren gaat, brengt Overmars zijn positie in gevaar.
2 0
Rdk1983
Vond m ook niet heel sterk. Maar niet eerlijk alleen Lamprou schuld te geven, de verdediging ging ook nergens over. En om nou te zeggen dat Overmars ea na 1 mindere beslissing nikskunnen is wel beetje zielig.
10 -1
Minsc
Na 1 mindere beslissing? Hahahaaaaaaaaaaaaaa
0 0
Hagmag
Kijk ook fffff naar PEC uit.
Binnen 2 minuten lag de bal al in het netje.
6 0
komopajax777
Een volledig terechte constatering van Driessen.Een topclub hoort een tweede keeper te hebben met lengte en topkwaliteit.De opmerking van sommige analytici op tv dat dat bij Barcelona kan en bij Ajax niet is volslagen onzin.Een keeper onder de 1.85 hoort niet thuis bij een topclub!
3 -2
Vazajax
Beide ploegen creëren 9 schoten op doel en scoren 4 keer. Het valt dus niet volledig de keeper te verwijten. Ajax heeft de kwaliteit om de competitie te winnen, maar moet mentaal sterker worden. Hoe de spelers en staff met deze tegenslag omgaan is het meest doorslaggevend. En we kunnen best wel wat leren van PSV. Zij gaan heel anders om met druk. Bij ons is het MOETEN en bij hen is het WILLEN. Wij zijn snel te OVERMOEDIG en zij blijven meer BESCHEIDEN. Bij ons heerst er binnen de club een BEDRIJFSCULTUUR en bij hen meer een FAMILIE cultuur. Als wij ons EGO aan de kant zetten en hiervan kunnen leren worden we kampioen. Kortom, WIJ zijn onze grootste tegenstander.
5 -6
komopajax777
Alsof PSV geen bedrijfscultuur kent en Ajax geen familie is.Ajax is een warme club, maar er moet ook gepresteerd worden.Vandaar dat Ajax de beste club in Nederland is en niet PSV!
2 -1
KlasseLasse
heel anders om met de druk!! ajax kan helemaal niet omgaan met de druk! bij psv kon je 1e staan mislukte, nu kon je 1e staan mislukte! in de finale mislukte alles! tegen de graafschap mislukte alles! elke x op het moment dat het moet mislukt alles
4 0
w86
Thuis tegen Twente in 2010 ging het ook mis, of toch niet?
0 0
trodat4030
Ja, zet dan gewoon al die spelers in t veld. O wacht, de enige die we daar nog (weer) van hebben is Siem en die zit letterlijk aan de andere kant van de wereld.. En t was in 2011 trouwens..
0 0
behangdelul
Tegen Flamengo was het eerste waarschuwingsschot al gegeven, nu krijg je het deksel op de neus. Ik mag toch aannemen dat het TH wakker wordt en in gaat grijpen. Ik ben bang dat er echter niets gaat gebeuren.
5 0
goajaxgo
Opvallend het gemak waarmee ze keepers laten vertrekken, behalve Lamprou dan...
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Driessen is een enge opportunist. Ook nu. Als Tadic de penalty maakt, dan had die kwal zijn mond gehouden.
10 -8
komopajax777
Hier heeft Driessen gewoon 100% gelijk!
3 -2
Djabber
Valentijn Driessen is echt een vervelende vent. Nooit een positief woord te melden over Ajax. Ik zou als Ajax zijnde ook serieus overwegen om die samenwerking te beëindigen.
2 -4
Pheadrus
Makkelijkste vak ter wereld. Achteraf precies aangeven wat er fout is gegaan en verbaast zijn dat "de leiding" dat vooraf niet had gezien aankomen. En als het goed gaat de houding aannemen van "dat mag ook wel als je zoveel geld heb". Vreselijke types.
5 0
TwoLegsAlwaysWin
Precies!
1 0
ST
Nieuwe keeper erbij is een must.
12 0
Duif63
Met alleen een nieuwe keeper ben je er niet. Wat denk je van een linksbenige verdediger ? Dat is ook hard nodig bleek gisteren. Een extra buitenspeler met klasse is er ook nog steeds niet.
7 -1
goajaxgo
Een linksbenige verdediger... Hadden we die niet?
3 0
Duif63
Ja das waar ook, kwam die niet uit Oostenrijk ?
3 -2
Boer Gijs
Verkocht en je moet maar afwachten wanneer die betaald wordt. Ik zou hem gelijk terughalen
1 0
w86
Was hij maar verkocht.. We hebben hem verhuurd omdat die Spanjaarden weer eens geen geld hadden en omdat wij dachten dat we hem niet meer nodig hadden..
1 0