'Puntenverlies meer Tadic' schuld dan die van Lamprou'

NielsOpdam, 21-01-2019 om 07:40, 7747 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Hugo Borst vindt het puntenverlies van Ajax meer Dusan Tadic' schuld dan die van Kostas Lamprou. Dat schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. 

De columnist schrijft dat hij Lamprou, tijdens Langs de Lijn, de maat nam. 'Niet vilein, puur zakelijk. Kostas Lamprou is een matige keeper zonder reikwijdte. Andre Onana had alle doelpunten (vier!) van Heerenveen tegengehouden. Maar ja, de uitstekende eerste keeper van Ajax was ziek. Kostas Lamprou stond op doel. Zijn positiespel was niet goed en hij miste cruciale lengte.'

Borst vindt dat er veel fouten werden gemaakt dit weekeinde. 'De grootste vanaf elf meter door Dusan Tadic. Had-ie zijn penalty verzilverd (van 3-1 naar 4-1), dan was het verzet van Heerenveen gebroken en was Ajax nu koploper van de Eredivisie geweest. Dat Ajax gisteren PSV niet inhaalde is meer Tadic' schuld dan die van Lamprou. Omdat Tadic een grote meneer is en Lamprou een kleine vis.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Hugo heeft (es een keer) gelijk: Lamprou kán niet beter, Tadic wel.
0 0
Tscheu
Helemaal mee eens.
0 0
eenamsterdammer
TH is ook niet helemaal schuld vrij, Ajax koopt een Argentijnse centrale verdediger die aanvoerder was bij Boca en de finale van de copa libertadores heeft gespeeld. Dan ga je sinkgrave opstellen die al een jaar geblesseerd is geweest en pas zijn 2e of 3e wedstrijd speelt en zet Magallan op de bank.
Is het voetbal van Ajax zo buitenaards dat Magallan eerst moet wennen aan het Ajax systeem?
0 0
Gonzalez75
Kijk jij lekker naar Sparta Hugo Borst. Die stonden 2-0 voor tegen Roda terwijl ze 5-0 hadden moeten winnen. Jij keukenkampioen!
0 0
Web
De vervangers voor Onana en Tagliafigo waren het probleem
Hoe kun je in godsnaam Tadic als schuldige zien ( ja de penalty was zwak )
In mijn ogen de beste gisteren met Mazraoui
Sinkgraven verdedigd als een junior, dat zag je al tegen Utrecht, trapt kinderlijk ineen schijnbeweging. En wat hij gisteren deed beschamend. Kan totaal niet verdedigen
0 0
Van Reenen
En dat is niet het probleem van Sinkgraven maar van Overmars c.s. Zeer goede verdediger Wober verkopen ze voor een appel en ei en leveren promt 2 punten in. Lekker on te horen dat er niemand weggaat in de winterstop. Dus puur gelul en samen met die 86 van Frenkie toch 100 miljoen gescoord en daarop worden de directieleden afgerekend.
0 0
Jariiii
Grote onzin. Tadic scoorde twee keer, had een assist en was, zeker in de eerste helft, een belangrijke aanjager. Te makkelijk dit van Borst om lekker veilig maar de grote Tadic aan te pakken. Natuurlijk was het de schuld van Lamprou, en indirect van de technische staf en van Overmars dat hij ooit bij Ajax in het doel is beland.
1 0
Peteronline
Ben het niet met je eens helaas, Hugo heeft in deze volgens mij gelijk.....het missen van de pingel van Tadic heeft zeker gevolgen gehad...bij 4 - 1 had Heerenveen had waarschijnlijk de moed opgegeven....in de rust werd er al door R de Boer medegedeeld, dat als Heerenveen goal zou maken, het wel eens een vervelende middag voor Ajax kon worden. Hugo praat in deze niet over de twee goals die Tadic maakt, die waren uiteraard prima, maar daar gaat het niet over in de column
2 0
Jariiii
Hij geeft Tadic de (grootste) schuld van de nederlaag, dat vind ik overtrokken. Waarmee ik niet ontken dat het zonde en pijnlijk was dat Tadic die penalty miste.
0 0
Ruff Rhythim
Ja maar kom op...we gaan dus ipv 4-1 met 3-1 de rust in tegen Heerenveen.

Twee doelpunten verschil had ook al gewoon genoeg moeten zijn om de zaak in de 2e helft rustig en professioneel uit te bouwen naar 4/5-1 eindstand, of iets dergelijks.

Dat is nou het ding wat we hebben nagelaten hoor. Niet die gemiste pingel van Tadic, die nu ineens als het cruciale punt wordt gezien.
0 0
ETM
Je kunt beargumenteren dat de grootste fout het missen van de strafschop was. Je kunt ook beargumenteren dat die enkele handeling het grootste gevolg had. (Moeilijker). Maar je kunt niet stellen dat Tadic, 1 van de beteren op het veld, het meest schuldig is aan het puntenverlies.
1 0
ETM
Alles op Lamprou vind ik te makkelijk. Alles op Tadic vind ik zelfs bespottelijk. Tadic was 1 van de betere spelers. Er was duidelijk sprake van een collectief falen. Als je de kansverhoudingen bekijkt desondanks bizar dat je niet wint. Vooral de 2de helft roept Ajax de ellende over zichzelf af. Er wordt naief aangevallen en veel te individualistisch.
1 0
BokkieBokstra
Het is een goede tegenhanger in plaats van alle ballen op de Lamprou. Hij redt Ajax ook nog van de 4-5 op het einde. Vraag is of dat hij die ballen had kunnen houden, maar het is ook de vraag waarom Heerenveen dwars door de verdediging van Ajax heen kan snijden. Wober werd gisteren al gemist.
3 -1
Dubbelvla
Tadic twee goals en 1 assist... hij heeft genoeg zijn best gedaan om een zwakke verdediging te compenseren. Als Lamprou 2 van die 4 ballen gewoon had tegen gehouden was er niets aan de hand geweest.

(er is overigens uberhaupt niets aan de hand — de situatie is onveranderd, en we waren al optimistisch: gewoon van PSV winnen en je bent kampioen).
0 0
3*stars*3
Precies maar Hugo slaat altijd linksaf, om een aparte mening te geven.
Kut dat die pingel er niet inging maar 3-1 is een comfortabele voorsprong maar als je Ajax na rust bezig zag en hoe totale controle en organisatie wegglipte....
0 0
Mario65
Lamprou is echt knudde....
Ik heb niet gauw een slecht woord voor Tadic, maar die nonchalante strafschop was het vervloeken waard.
Ook dat kost punten.. .
0 0
mcatarinob
Wat een slap gelul van Hugo, een beetje aandacht trekken? Lamprou maakt vier fouten en Tadic een.
1 -3
Gerrr
Onzin, Lamprou verneukt deze wedstrijd met behulp van verdediging.
Lamprou hoofd schuldige.
1 -3
pizzapunt
Tsja, ik ben Tadic fan, maar dit neem ik hem erg kwalijk. hij had de vorige 8 gemaakt dus een penalty nemen kan'ie wel. Dan weet je ook dat als een een pingel door het midden wil trappen, je de keeper de tijd moet geven naar de hoek te duiken en niet snoeihard moet schieten. Als je dit toch doet ben je niet scherp/nonchalant.
1 -3
M8
Ook mee eens! Tadic heeft dit jaar al best vaak door het midden geschoten bij een strafschop, keepers gaan zich daar op aanpassen, dat zag je bijvoorbeeld bij Neuer die bleef staan in het midden en alleen zijn rechterhand uitstak omdat die wel een hoek in ging. Vaak door het midden schieten kan een teken van onzekerheid zijn, wat niet heel gek is, want hij heeft wel vaker penalty's gemist. Dat hij de verantwoordelijkheid neemt is prima, maar ik zie liever een killer als Dolberg hem nemen.
1 0
Kibbahimovic
Wat een bullshit.. die gozer scoort 2 keer heel netjes en geeft nog eens de assist op de 4-3.. wat wilt hij nog meer doen als linksbuiten? Zonder Tadic gisteren had je niet eens gelijk gespeeld.. Lamprou schoot gewoon tekort gisteren en Hereveen was uiterst effectief.
5 0
wladimir
De instelling waarmee Tadic die penalty neemt is kenmerkend voor het begin van de eerste helft. Hopelijk staan onze jongens weer met beide beentjes op de grond. Donderdag revanche en zondag winnen in Rotterdam.
0 0
GvanAchteren
Fijne reactie. Op dit moment een tik op de neus is misschien wel erg nuttig. Bovendien als je na een helft zo goed als met 4-1 voor staat dan zegt dat toch ook wel iets. De les leren, de juiste conclusies trekken ( tweede keeper, Sinkgraven ) en in volle vaart weer verder.
1 0
The Kaiser
Laf genomen pingel door het midden. Als je hem door het midden schiet dan ook ongenadig hard! Eigenlijk moet een pingel in het zij netje. Wel aan de binnenkant van de paal dan hè?!
0 0
Liniaal
Lastig om de bal vanaf daar in het zijnetje aan de buitenkant van de paal te krijgen ;)
0 -1
DS
Gewoon vlam hard in de bovenhoek, die zit altijd.
0 -1
chloorbestendig
ALs je hem door het midden schiet moet ie juist niet te jard, want dan staat de keeper daar nog. Al had hij juist ietsjes zachter geschoten dan had die keeper bij de cornervlag gelegen tegen de tijd dat die bal bij het doel was.
0 -1
grannig mokum1
Juist wel, gewoon ala Neeskens
0 -1
Renevanrijswijk
Oneens tadic ownd maar kan het niet alleen
1 -2
AjaxPassion
Eens! Daarnaast slaapt hij ook bij die laatste goal.
1 -1
Jari_held
Eens
0 -1