'Als de scheidsrechter zijn werk normaal had gedaan...'

NielsOpdam, 21-01-2019 om 07:25, 6938 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem van Hanegem houdt, ondanks het 'geklooi van Ajax', zijn hart vast voor de Klassieker van aanstaande zondag. Dat schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. 

'Ajax maakte er helemaal een zooitje van tegen Heerenveen', opent Van Hanegem. 'Waren ze bij Ajax en PSV na de rust soms moe van de lange reizen naar Qatar en Florida? Als scheidsrechter Serdar Gözübüyük in de Johan Cruijff Arena zijn werk normaal had gedaan, had Heerenveen een strafschop gekregen.' Van Hanegem snapt niets van die beslissing. 'Hoe kon hij daar, na het zien van de beelden, in vredesnaam géén penalty voor geven? Gooi de VAR maar in de prullenbak, zou ik zeggen.'

Ondanks het puntenverlies van Ajax denkt Van Hanegem toch dat Ajax zich herpakt. 'Ik houd ondanks het geklooi van Ajax mijn hart vast voor de Klassieker komende zondag. Want Feyenoord klooide ook maar wat aan en niet voor het eerst. Ik denk niet dat Feyenoord de lef zal durven tonen die het tegen PSV eerder wel toonde.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Lamprou dook naar de bal en Lammers kwam een splitseconde later in het duel. Lamprou kon daarmee zijn duik niet meer onderbreken, conclusie: geen penalty.
1 0
Ajax_026
dude really???...... ik hou ook van Ajax maar dat was gewoon een penalty en daarmee heeft Lamprou het echt totaaaaal verneukt.
0 0
Robeerke
Bij alle clubs, waar ook ter wereld, prof of amateur: "Het is nooit de schuld van de scheids."

Het gaat over Ajax: "SCHEIDS DIT DAT ZUS ZO."
0 0
RusselWestbrook
Ik blijf van mening dat het geen penalty was. Lamprou raakt hem amper, maar landt op het been van Palmers die ergens een halve meter naast zijn lichaam hangt.

Als dat tegenwoordig al een penalty is dan moet je als aanvaller gewoon zorgen dat je je been onder een springende verdediger zet, altijd penalty.
0 0
M.Olsen
100% eens. De bal snel ergens heen tikken als de keeper uitkont is dan ook standaard een penalty
0 0
RusselWestbrook
Palmers = Lammers. Autocorrect.
0 0
Joseph
Wat een Calimero, deze man flipt helemaal de pan uit als Ajax een keer de scheidsrechter mee heeft. Tegelijkertijd vergeet hij dat de scheidsrechter 2 zeer opzichtige gele kaarten weigert te geven aan Heerenveen.
1 -1
Frank1978
Ik vind dit ook altijd zo'n zielig gedoe. De competitie gaat over 34 wedstrijden. Soms heb je een keer een arbitrale beslissing die twijfelachtig is mee en soms ook tegen. Dat geldt voor elke club, ook voor zijn Feyenoord. Wat als in het seizoen dat Feyenoord kampioen werd Nijhuis niet de fout in was gegaan bij Groningen-Ajax?
1 0
Bennyben
Elk nadeel heeft zijn voordeel, We zijn weer een puntje uitgelopen op feyenooit. Slaap zacht willem
0 0
M.Olsen
1. Het was geen pingel
2. Was hij er zeker ingegaan dan (waarschijnlijk wel)
3. Had de rest van de wedstrijd dan net zo verlopen? Misschien had ajax dan door gaan jagen op de 5-4?
0 -3
Inhartennieren
Het was 100 % strafschop
3 -2
M.Olsen
Neejoh. Hij duikt naar de bal en Lammers schiet hen snel weg. Dan bots je. Dat is geen overtreding. Dat is het pas als het het ontnemen van een scoringskans is. De bal lag op de achterlijn dus geen scoringskans meer.
1 -1
Kibbahimovic
Het was gewoon een strafschop.. Kun je iedereen die het er niet mee eens is wel een minnetje geven maar als dit aan de andere kant zou gebeuren dan had je nu echt niet gezegd dat t geen pingel is.
2 -1
M.Olsen
Ik geef geen minnetjes (app)

En ik sou het zelfs bij PSV geen strafschop vinden. Als je als keeper niet meer naar een bal kan duiken omdat je dan kan botsen kan je beter gewoon thuisblijven. 100% geen strafschop. Botsen hoort bij het voetbal.
1 -1
Saanchez
Objectief zijn jongen, het was echt een penalty en daar kwamen we goed weg!
2 -2
Ajacied33
We zijn zeer slecht uit de winterstop gekomen, maar laten we hopen dat gisteren een incident was. Tegen datzelfde Heerenveen ff de klus klaren donderdag en dan zondag winnen in de Kuip. Dat zijn standaard 3 punten daar
0 0
Boer Gijs
Zelfde beeld als wedstrijden in Florida. Ten Hag loopt te kloten.
1 -1
Ajax_026
je kunt het ten Hag moeilijk kwalijk nemen dat Lamprou zelfs moet springen voor de kapstok.
0 0
Redrum
Dat Ajax heeft lopen klooien is een ding dat zeker is. Maar wat Feyenoord liet zien valt niet eens meer onder de noemer klooien. Dat was gewoon onthutsend slecht.
3 0
Bennyben
Volgens mij ben ik de enigste die het een vrije trap voor Ajax vond voor gevaarlijk spel in de 5 meter van de keeper.
0 0
Aspers73
Lammers kon nooit meer bij die bal, maar hij had hem kunnen geven!
1 -1
fanforeffer
Zonder VAR had hij geen penalty gegeven ,nu met VAR ook niet .wat is het verschil.
6 -1
M.Olsen
Whaha held!
0 0
de-Ajacied
Van Hanegem gaat er nog steeds vanuit dat al hun feyenoord scheidsrechters (Blom Nijhuis, Higler, van Egmond van Boekel) hun gang mogen gaan
Maar we hebben u de VAR
0 -1
behangdelul
Misschien Willem, heel misschien omdat die bal al 80 lichtjaren weg was en die tuinkabouter al in de lucht hing om te duiken naar de bal. Plus van achter gezien duikt ie er naast. Hij had misschien gegeven kunnen worden, maar "normaal zijn werk had gedaan"...stel je niet zo aan Willem.
5 -1
Inhartennieren
Hij heeft 100% gelijk.
Wij moeten ons niet zo aanstellen.
We zijn gewoon gered door de scheids, anders was het al klaar geweest met het kampioenschap.
Al denk ik dat het dat toch al is.
0 -7
AFCA.
Komt ook door die winterstop joh. Lig je er opeens een aantal weken uit terwijl je net lekker in een flow zit. Moet je een verplichte sponsor trainingskamp afwerken ergens in de hitte. Kom je terug in de vrieskou en ben je totaal uit het gevoel. Geldt ook voor psv.
Ajax heeft het voordeel dat ze donderdag alweer mogen om het recht te zetten en sneller weer in het ritme te komen.
3 0