Koeman over organisatie: 'Klopt iets niet'

JesseTH, 20-01-2019 om 21:45, 9061 views, RTL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald Koeman maakt zich zorgen om de verdedigende organisatie bij Ajax. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal zag hetzelfde gebeuren tegen het Braziliaanse Flamengo en het aanvallende Ajax liep zondag tegen hetzelfde probleem aan.

'Je kijkt naar een stuk organisatie, wat bij Ajax zeer zwak was vandaag', spreekt Koeman aan tafel bij het programma VTBL. 'Ik zag Ajax tegen Flamengo, het werd 2-5, maar het kon ook 5-5 of 7-5 voor Ajax zijn. Heerenveen maakt vier goals en kan er nog drie maken. Dan klopt er iets niet.'

Tevens ziet Koeman dat Ajax een buitengewoon aanvallende manier van spelen heeft. 'Als je een bal verliest, moet het dan achterin wel goed staan. Dat stond het niet en toen ook niet. Dat kan komen door een idee van: het is 3-1, lekker makkelijk aanvallen.'

Mocht het kampioenschap dit jaar opnieuw uitblijven in Amsterdam, ziet Koeman een groter probleem dan wanneer hetzelfde gebeurt in Eindhoven. 'De druk is bij Ajax veel hoger dan bij PSV om kampioen te moeten worden. Ajax is al jaren geen kampioen geworden en ze hebben dusdanig geïnvesteerd dat ze het wel móéten worden. Als je speler als Tadic vanuit Engeland naar Ajax kunt halen, dat kon PSV niet. Daarom is dit wat vanmiddag gebeurt zo pijnlijk voor hen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Lamprou en Sinkgraven
Wat een gelul allemaal
0 0
Ajax_026
uh nee niet alleen waren genoeg momenten dat iedereen naar voren liep zonder omzich heen te kijken. Dit kan je misschien doen met een sterke verdedigende controleur maar niet met Schone die meer voetbal inzich heeft dan verdedigen.
0 0
waayop
Het was ook in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Bayern het geval. Toen faalde Bayern in de afwerking, de tweede helft stond het toen organisatorisch wat beter. Al kon Ajax na de 2-1 de wedstrijd toen niet controleren. Net als nu na de 4-3. Soms verlang je terug naar FdB. Soms.
0 0
Ajacied33
Nooit verlang ik terug naar FdB, echt nooit!!
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Koeman, dat is toch die kerel die als het misgaat de spelers de schuld geeft en vervolgens op de trein stapt..... Tjonge, wat een analyse. Zowel bij Heerenveen als Ajax klopt er iets niet als je vier doelpunten om de oren krijgt.
1 -1
Lagasj
En dat moet nou eindelijk eens consequenties hebben voor de trainer en de leiding die de goede man heeft aangesteld.
Overmars, vd Sar, Ten Hag en leden van de bestuursraad o.l.v Hennie Henrichs moeten plaats maken voor capabele mensen.
Dit kan echt zo niet langer en moet omgedraaid worden in gunstige zin.
Anders is Ajax niet meer serieus te nemen.
Tijd voor een paar goede buitenlanders in de staf en trainers staf.
Jonk onmiddellijk terug halen.
De RVC zit er toch niet voor spek en bonen?
Of dat alle problemen op zal lossen?....
Nee, maar wel de meest urgente: luiheid, gemakzucht, gebrek aan kennis en vooral professionaliteit.
4 -4
mvdk
Gemakzucht.
2 0
A-west
Dit probleem zag je ook tegen Bayern. Daar hebben we mazzel gehad dat het nog gelijk werd. Bijna elke tegenaanval was gevaarlijk. Die Daley Blind is een regelrechte aanfluiting daar achterin. Snelheid te kort , springt niet. Lachwekkend gewoon. Sinkgraven is geen verdediger, dat kun je hem niet kwalijk nemen. Waarom is Wober verkocht. Stel dan Magallan op. Die middenvelders verdedigen niet of nauwelijks mee. Vd Beek, Ziyech, Schone, ze doen het niet. Ze houden letterlijk open huis achterin. Dat is inderdaad heel zorgelijk.
8 -2
arigold
Zal het niet komen omdat ETH tijdens dat trainingskamp toch weer allerlei zaken verder is gaan perfectioneren? Zoals die "restverdediging"? Is verdergaan op dezelfde voet wellicht niet beter?
4 -1
Tomajax1990
Daar dacht ik ook aan. Ik hoor al een maand lang restverdediging zus zo blabla, het word alleen maar slechter.
2 0
Inhartennieren
Zeer zorgwekkend dit!
3 -2
Thedude
erg overdreven. voor mij hebben Lamprou en Sinkgraven het verpest vandaag. Lamprou is gewoon heel matig en een schande als 2de keeper. Sinkgraven is nooit een back geweest en zal het ook nooit worden, belachelijk slecht verzinsel van Bosz ooit ,die ineens zwaar onterecht werd gehypet. echt flauwekul hij dekte aan alle kanten verkeerd en was overal te laat. Hij had gewoon Magallan voor de leeuwen moeten gooien en direct na de 3-3 Huntelaar die brengt toch wel wat meer dan die inspiratieloze Dolberg.
2 -1
Joseph
Flamengo was niet het eerste elftal, maar daar zag je wel dat er niks van klopt. Ajax is volledig afhankelijk van de Ligt en Onana, als 1 van de 2 ontbreekt of minder speelt, gaat het mis.

Nu gaat het ook mis in de opbouw, de Ligt gaat naar voren, maar zonder Tagliafico staat er dan niemand meer die een man kan uitschakelen. Net als tegen PSV is het wegvallen van een pure verdediger niet opgevangen. Toen had Wober moeten spelen, nu had Magallan moeten spelen, als je hem aantrekt als vervanger. Het zijn kinderlijke fouten van een angstige trainer die geen veranderingen durft door te voeren.

Dan kun je doorgaans nog veel opvangen met een dominante Frenkie die voor stabiliteit zorgt, waardoor het spel goed lijkt, als hij dan minder speelt zie je dat er niks over blijft op een paar individuen na met kwaliteiten die de eredivisie ver ontstijgen.
3 0
Tomajax1990
4-4 voor de neutrale toeschouwer natuurlijk geweldig, maar ik maak me toch wel zorgen om die “restverdediging”.
Ik hoor al vanaf december dat er op trainingskamp werd gehamerd hierop maar het lijkt alleen maar slechter te zijn geworden. Real maakt op deze manier echt gehakt van je. Geen man overboord maar dit was toch wel de kans geweest sjonge jonge.
1 0
AJAIXIXIXI
Ajax is extreem kwetsbaar voor counters, vooral uit de standaardsituaties.
2 0
amthree
Tadic met zijn ervaring moet die penalty er in rammen...
1 -4
Jariiii
Uit zijn mond neem ik deze analyse absoluut serieus.
En die is dus zorgwekkend.
8 0
arigold
Ik vind dit echt een goed punt van Koeman, eigenlijk speelt dit al veel langer vind ik. Als je ziet hoe ongelofelijk kwetsbaar wij vaak zijn bij onze eigen corners, dat is echt schrikbarend.

En we hadden nog zo lekker getraind op de "restverdediging", wat een armoe
5 0
Duif63
Diezelfde analyse had ik je ook kunnen geven hoor. En dat er bij weer een jaar zonder prijzen koppen gaan rollen is een zekerheid. Ajax is een levende vulkaan schreef Willem Kieft gisteren. En zo is het.
2 -2