Van Egmond duidelijk: 'Was een strafschop'

JesseTH, 20-01-2019 om 21:30, 3945 views, FOX Sports |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Dick van Egmond is van mening dat Serdar Gözübüyük zondag een verkeerde beslissing nam door sc Heerenveen geen strafschop te geven tegen Ajax. De arbiter zelf stond achter zijn beslissing, maar krijgt daarin tegengas van de scheidsrechtersbaas.

'Dat was een strafschop', klonk Van Egmond zijn eerste en tevens duidelijke reactie tegenover FOX Sports. 'Een terechte ingreep van de videoscheidsrechter, die Serdar Gözübuyük adviseert om de beelden te bekijken. Hij vond het niet voldoende voor een penalty, maar daar ben ik het niet mee eens.'

Een andere issue die aangehaald werd, was de vraag of het een probleem is dat het beeldscherm in de Johan Cruijff ArenA direct naast de tribunes staat. De fans zouden daardoor invloed uit kunnen oefenen op de scheidsrechter. Van Egmond wil hier echter niets van weten. 'Gözübüyük heeft alle gelegenheid om de beelden rustig terug te kijken en een goede beslissing te nemen. Ik vind niet dat het er toe doet hoe of waar de monitor staat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Heintje8
check Peptalk, daar laten ze beelden met geluid in zien van de VAR discussie tussen gozuburyk of hoe dan ook en de 2 mensen in Zeist... zeist zegt duidelijk penalty maar onze turk want zo mogen we hem wel noemen die onder een ajax dekbed slaapt is resoluut en zegt geen pingel en drukt zijn mening door.... Gewoon een kinderziekte van de VAR naar mijn mening, heel simpel!
0 0
MPAjax
de bal was al te ver weg om nog wat mee te doen omdat hij de bal verkeerd aannam voordat hij neer werd gelegd, klaar maarja hij heeft zn brilletje weleens niet op en dan krijg je zulke uitspraken
1 0
komopajax777
Ik vond het geen strafschop, omdat Lammers sowieso de bal niet meer kon halen en omdat Lamprou in zijn sprong voorwaarts de instormende spits niet meer kon ontwijken.Hij torpedeert hem niet bewust.Dus meer dan een botsing kan ik er niet in zien.Dat van Egmond,een hele matige scheidsrechter, nu de baas is van de scheidsrechters is heel treurig en dat bewijst zijn oordeel nog eens temeer.
1 0
de-Ajacied
Zegt van Egmond ... die Ajax in zijn hele carrière heeft genaaid
1 0
milan-jantje
Scheidsrechterbaas is een PSV’er zeker
0 0
T.reckveugel
De Ligt wordt bij een corner in de zichtlijn van Kutziebuttfuck naar de grond gewerkt. Geeneens VAR, nu geen commentaar van deze leipe vEgmond. Verzamelt een roedel kutscheidsrechters om zich heen en bekritiseert deze vervolgens te pas en te onpas
3 0
arigold
Kunnen we de hele week weer in de media horen dit
0 0
trainer
strafschop. wat een onkunde van lamprou
1 -1
Illegaal
Zo heeft ieder zijn mening, ik vond het ook geen strafschop en dat heeft niks te maken dat ik een Ajaxbril op heb, die Lammers kwam sowieso nooit meer bij de bal maar dat doet er niet toe.
De Kabouter van ons dook richting bal en die miste hij en mede daardoor valt hij per ongeluk tegen Lammers op, hier was geen opzet in het spel.

Hij kan moeilijk niet richting de bal duiken omdat Lammers daar als een dooie stil staat.

Dit was gewoon niet zwaar genoeg voor een strafschop.
0 0
Pierre Heno
Opzet of niet is weinig van belang. Het gaat er om of het een overtreding was. En dit was zeker geen overtreding om een strafschop voor te geven. Lamprou blunderde weer eens en liet de bal los waarna hij die weer terug trachtte te pakken en dat leidde tot de bosting met Lammers. Beiden konden niet meer bij de bal . Lamprou kon niet ineens stil staan en Lammers liet zich meteen vallen bij de botsing met Lamprou en ging daarmee duidelijk voor de penalty ( wat ik hem niet kan ontzeggen want ja ..je kunt het tenminste proberen toch?!)
Maar het besluit van de scheids was objectief gewogen en juist. Van Egmond heeft zichzelf te kijk gezet , net als Higler trouwens. Tijde voor een andere scheidsrechterbaas. Deze is duidelijk niet meer serieus te nemen.
0 0
godenzoon92
Geen strafschop. Bal wordt door de aanvaller richting achterlijn weg van het doel getrapt. Daarna vindt de botsing tussen Lamprou en aanvaller plaats in het 5 meter gebied. De aanvaller had zonder deze botsing geen mogelijkheid om te scoren of iemand anders in stelling te brengen. Terecht geen strafschop gegeven.
0 0
Labrador
Oke Dick. Bedankt voor je mening. Nu terug je hok in
0 0