Kieft: 'Ze dachten dat het wel klaar was'

JesseTH, 20-01-2019 om 21:15, 6027 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wim Kieft denkt dat de winterstop voor Ajax weleens op een verkeerd gekomen kan zijn. De oud-spits weet uit eigen ervaring namelijk dat een dusdanige pauze een flow kan breken. Toch gelooft de analist dat het puntenverlies van zondag grotendeels door iets anders kwam, namelijk de mentaliteit.

'Ik had het idee dat ze dachten dat de wedstrijd wel klaar was', oordeelt Kieft aan tafel bij Rondo. 'Het had ook anders kunnen lopen, maar ik vond de winterstop als voetballer altijd een hinderlijke onderbreking. Als je bovenin speelt, dan zit je meestal in een goede flow en zo’n eerste wedstrijd is dan altijd wel weer even inkomen.'

Youri Mulder zag zondag tussen Ajax en Heerenveen vooral een wedstrijd met twee gezichten. Waar Ajax in de eerste helft de betere was, zag Mulder dat na rust anders. 'Heerenveen verdiende het in de tweede helft om de wedstrijd te winnen. Die waren een klasse beter dan Ajax.' Ruud Gullit viel nog iets anders op waardoor Ajax niet aan de overwinning kwam. 'Was de keeper niet heel erg ongelukkig vandaag?', vroeg hij zich af.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Die Mulder bralt ook maar wat in de ruimte! Bij 3-1 had Ajax het niet meer weg mogen geven, maar met zo’n zwakke keeper help je vanzelf je tegenstander weer in het zadel. Jammer maar het gebeurd weer eens.
0 0
Schwalbino
Als PSV had gewonnen, had Ajax deze wedstrijd anders aangepakt. Nu zag je het fout gaan bij de stand van 3-1. Het spel werd slordig. Ze gingen niet meer op volle kracht door en ze gooiden ook de wedstrijd niet in het slot.
0 0
Dennis1964
Gewoon KUT
0 0
de-Ajacied
Youri mulder is een dromer die maar wat uit zijn nek lult. Haan haalde er in de tweede helft de meest grote kansen uit en bal op de paal, hiel rug knie, net over. Heerenveen scoorde uit een paar spaarzame kansen waarbij Lamprou Sinkgraven en af en toe ook Blind blunderden
1 0
Labrador
Waar ik van baal is dat we net zoals in 2017 ( Groningen uit ) en 2018 ( ado thuis ) het nalaten om de druk bij de nr 1 te leggen. WEER. Laat dit niet meer gebeuren. Er mogen dan wel harde woorden gevallen zijn maar laat dit een incident zijn.
1 0
Nijmegenaar
Ben het met je eens hoor, maar je ziet nu toch ook wel dat dit geen incidenten meer zijn als het al 3 jaar gebeurt?
2 0
Ferd
3 jaar? Het gebeurd al 30 jaar.
0 0
Litmanen85
Even 50% van alle tegendoelpunten in 17 wedstrijden in 1 wedstrijd om de oren krijgen. 3 stuks houdbaar voor de keeper. Verder gewoon een bizar slechte 2de helft van heel veel spelers.
4 0
Hagmag
Keeper was niet ongelukkig.
Dit is de kwaliteit van die kabouter, daarom mocht hij weg bij 010 en Willem II.
Schandalig dat hij 2e keeper is bij dit Ajax.
4 fouten.
Doelpunt 1, 2 en 3 en kijk maar hoe hij de bal behandeld net voor dat vermeende penalty moment.
3 0
MichelAngelo66
Youri is niet zo deskundig, Gullit trapt alleen open deuren in en lult iedereen na, Kieft heeft gelijk.
4 0
tMuurtje
Kieft heeft gelijk.
Ze kwamen met amateuristische zelfoverschatting de kleedkamer uit.
Vervolgens laten ze zich op kinderlijke wijze de kaas van het brood eten en raken in paniek.
Ok, Lamprou is een hele zwakke keeper, maar die vier (!) tegendoelpunten kwamen echt niet alleen op zijn conto.
Wat een afgang.
9 0
Ajax114
goede analyse. Elk jaar laten we het afweten op instelling. Ik zag dit al langer aankomen omdat ze deze voetbal jaargang vaak met deze instelling hebben gespeeld . Veel werd verbloemd omdat er werd gewonnen.
1 0
ajax4lifebaby
De ligt stond zwaar uit positie bij de goals, mijn broertje zei het nog tegen me. Waarom staat de ligt voorin rechtsbuiten, 10 sec later een counter en het was over.
7 0
VanDeMolen
Met een fatsoenlijke keeper hadden we gewoon bovenaan gestaan vandaag.

Het is hard, maar Ajax is een topclub en moet het dan maar hard spelen.
6 0