Buijs en Kishna zien Doan als versterking voor Ajax

ThijsZwagerman, 20-01-2019 om 11:03, 9550 views, De Tafel van Kees |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Groningen-trainer Danny Buijs denkt dat Ritsu Doan een meerwaarde zal zijn voor Ajax. De Japanner, die geldt als de belangrijkste speler van FC Groningen, zou op termijn mogelijk Hakim Ziyech kunnen gaan opvolgen in Amsterdam.

Buijs is er vrij zeker van dat Doan in staat is om in de voetsporen van Ziyech te treden, zo vertelde hij bij De Tafel van Kees. 'Ik denk het wel. Ik werk nu een paar maanden met deze jongen en ik vind hem van buitencategorie. Dat zie je aan alles. Hij is technisch heel vaardig, een geweldige jongen om mee te werken, fysiek sterk en nog steeds pas twintig jaar. Er zit dus nog een enorme potentie in.'

Ook Ricardo Kishna, eveneens te gast bij De Tafel van Kees, is lovend over Doan. De oud-Ajacied ziet in de Japanner zonder twijfel een Ajax-speler. 'Hij is een hele goede speler. Met zoveel goals en assists past hij zeker in het Ajax-profiel, ja.' Doan staat nog tot medio 2021 onder contract bij Groningen.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
We zullen flink moeten investeren voor volgend seizoen. Het is waarschijnlijk dat De Ligt, De Jong, Ziyech en Neres zullen vertrekken, al hoop ik dat Overmars tegen alle verwachtingen in deze jongens weet te behouden. Zeker voor De Jong en Neres zie ik nog voldoende ontwikkelmogelijkheden bij Ajax. Maar goed, reëel is het niet dat ze blijven.

Dan moet je kijken naar interessante opvolgers.

In mijn ideale plaatje, weet Overmars volgend seizoen Suarez, Vertonghen en Alderweireld terug te halen. Dan ga je er waarschijnlijk zelfs op vooruit. Op de wensenlijst daaronder staan jongens als Stengs, Boadu, Pirie, Doan en Odegaard.
1 -1
Gajes
Doan, stengs en boadu zijn grote talenten. Zie ik ook graag komen, maar Pirie en Odegaard mogen wegblijven. Odegaard is echt een momenten voetballer, doet 2x in de wedstrijd iets geniaals maar verder zie je hem niet. Pirie mist gewoon het niveau
0 0
Godenzoon24
Suarez Vertonghen EN Alderweireld hoe verzin je het. Oh en dan nog een lijstje eredivisie twijfel waarvan ieder meer dan 10 mlj moet kosten. Wat een onzin!!!
0 0
Schip
Ik teken graag, maar Luis is er nog niet aan toe, Alderweireld wil echt niet zo graag als Jan dat hopelijk wel doet. Toby wil nog naar de PL top, Jan wordt daar niet echt genoemd.

Als Jan komt, ben ik al tevreden. Verder nog creativiteit op het middenveld, maar Tadic kun je daar ook kwijt. Dan heb je vooral voorin wat nodig. Want lainez ging al niet door en Neres gaat niet nog een jaar TH willen.

Denk dat Onana ook weg is.
1 0
Caparzo
Suarez ligt nog 2 seizoenen vast na de zomer, dat is vrees ik nog te vroeg. Wie weet in een package-deal met De Ligt.

Heb wel goede hoop dat Vertonghen komt (vanwege verkoop Wöber), samen met Magallán het centrum, Blind op positie De Jong.
2 0
Zuiderling
Ik zou Calvin Stengs met argusogn blijven volgen !!
2 0
DeMeervanweleer
Stengs wordt een hele grote, niet op basis van gisteren, maar dat zeg ik al vanaf zijn rentree. Overzicht, techniek, kan echt een man passeren, goed in de combinatie, goede kop. 100 % halen....
5 0
insectenverdelg
Stengs Boadu en Doan zijn de enige 3 die ok echt interessant vind binnen de eredivisie voor Ajax.
3 0
Radikaal
die Odegaard gaat maar lekker naar Real.
4 -1
Spuit11
Zelfs Real weet niet meer dat ze Odegaard hebben.
4 -1
GvanderK
Odegaard had niet meteen naar Real moeten gaan en gewoon 5 a 6 jaar bij Ajax moeten spelen dan had hij nu wellicht ook alle aandacht gehad zoals De Jong en De Ligt. Ik snap dat het verleidelijk was op 15 jarige leeftijd maar nu zit hij bij Vitesse en Real is idd waarschijnlijk niet eens meer met hem bezig. Zonde.
3 0
Sunstridr
Persoonlijk zou ik niet voor Doan gaan, omdat er genoeg betere aanvallende middenvelders die ongeveer hetzelfde zou kosten of iets meer en beter zijn.

Bvd Odegaard, Mateus Vital (COR) of Barco (Atlanta).

Persoonlijk hoop ik in de zomer Odegaard voor AM, Andreas Pereira (Man Utd) voor CVM, Alan Franco (Independiente) voor CV, Stengs voor LB/RB en Gabriel Brazao (Cruziero)/Maarten Vandervoordt (Genk) als toekomstig opvolger van Kotarski.
3 -1
AFCAsphere
Doan wordt beter en is mentaal al beter dan alle drie de spelers die je opnoemt.
0 0
Wereld
denk dat Doan constanter is dan Odegaard, die imo echt een nieuwe mr. balverlies bij ons zou zijn
en denk dat Doan minder een 'mooi weer' voetballer is.

Ook heeft Odegaard nauwelijks rendement.
2 0
Spuit11
Die Odegaard valt mij anders behoorlijk vies tegen. Die valt niet eens op bij Vitesse....
5 0
Sunstridr
Ja, hij is te wisselvallig op het moment, bij Vitesse, om een onmiddellijk een basisplaats te hebben maar spelen en trainen met heel goeie spelers zal hij wel meer constant worden/verbeteren.

Hij is ook het enige die ik niet zeker ben of het de juiste keuzen is.
1 0
Ar
Dat hebben die jaren bij Real ook laten zien hé, dat ie beter wordt van trainen met hele goeie spelers. Er is niets van te zien.
0 0
Cisco2
Doan zal Ziyech (nog) niet kunnen vervangen. Maar zie hem graag komen mits de prijs niet belachelijk hoog is.
4 -1
jkh123
Doan halen en eind van het seizoen Ziyech en Neres(als ze hem in China dan nog willen) verkopen. Leegloop is aanstaande en er zal nu geanticipeerd moeten worden.
4 -1
de-Ajacied
Als kakkerlak Buijs dat zegt zit er geen goede bedoeling achter.
2 0
eros
Doan, Boadu, Stengs meteen halen! (eventueel verhuren)
Sepp vd Berg, Pierie en Venema in de gaten houden.
3 -2
Freddy Al
Hij zou bij Ajax geen modderfiguur slaan, als we hem nu kopen en rest van het seizoen bij Grun laten spelen hebben we een alternatief voor handen als bijvoorbeeld Ziyech er vandoor gaat.
0 -1
chrisjuhhh
Klopt helemaal , Doan vergelijk je met Ziyech toen hij ook nog 20 was niet met nu zoals zo velen doen hier .

Dus vastleggen en terug verhuren aan Groningen voor de rest van dit seizoen .
6 -2