'Pleuris breekt uit bij uitblijven titel Ajax'

BVeenstra, 19-01-2019 om 08:50, 11150 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Kieft ziet op dit moment een verschil in rust tussen PSV en Ajax. De oud-spits, die in het verleden voor beide clubs speelde, ziet in Bert van Marwijk bij PSV een 'rustgevende factor', terwijl hij denkt dat men bij Ajax op een vulkaan leeft.

'Heel slim van PSV om Bert van Marwijk een rol te geven bij het eerste elftal', begint Kieft zijn column in De Telegraaf. 'Zo kan hij de onervaren technische staf, met schoonzoon Mark van Bommel als hoofdcoach aan het roer, begeleiden, coachen en behoeden voor de traditionele beginnersfouten. Bert zorgt voor rust, hij predikt rust, doet geen rare dingen, reageert altijd rustig in plaats van impulsief.'

Over Ajax schrijft Kieft dat hij het 'fijn en leuk' vindt om Ajax te zien spelen. 'Maar langzamerhand merk je dat ze in Amsterdam steeds meer op een vulkaan leven. Nu is iedereen positief, mede door de prestaties in de Champions League en de koppeling aan Real Madrid. Een leuk extraatje en door alle personele problemen bij Real ga ik Ajax langzaam maar zeker een kans geven.'

Toch ziet Kieft Ajax de Champions League uiteindelijk niet winnen. 'En dan zal de pleuris uitbreken in Amsterdam als Ajax voor het vijfde achtereenvolgende jaar geen kampioen wordt. Er is altijd discussie. Vandaag kan het niet op en is Marc Overmars de messias en morgen staat alles op omvallen als er even iets tegenzit. Dat alles of niets is tegelijk ook het intrigerende van Ajax.'

De volledige column van Kieft is te lezen op de website van De Telegraaf of in de krant.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Als we geen kampioen worden zullen er uit alle hoeken en gaten weer doemdenkers opstaan die alles verketteren wat Ajax is.
Dat is dan omdat we geld hebben uitgegeven en dure contracten hebben afgesloten en het resultaat achterblijft.

Begrijpelijk dat die emoties er zullen zijn maar je kunt geen titel kopen, ook niet in Nederland.
Sport is sport en dat houdt in dat alles waar je niet op rekent kan en zal gebeuren, dat is ook de charme.
Voorlopig staat PSV er het beste voor ondanks een prima eerste seizoenshelft van onze kant.

We zijn zeker niet kansloos maar daarmee is het nog steeds geen uitgemaakte zaak dat we de titel al hebben.
Kleine details in wedstrijden, blessures,domme overtredingen,verkeerde beslissingen van scheidsrechters,onverwachte slechte partijen ,het hoort er allemaal bij en kunnen beslissend zijn in een nek aan nek race.

Duidelijk is dat Ajax een grote stap heeft gezet in het aanbrengen van de noodzakelijke randvoorwaarden en er op dit moment mooi en effectief wordt gespeeld.
Ook denk ik dat we dat kunnen vasthouden maar; Murphy's law blijft gelden.
Als je als supporter denkt te kunnen eisen dat we titels pakken en prijzen winnen zul je vaak teleurgesteld worden, terwijl de club de supporters juist in slechte tijden heel hard nodig heeft.

Een kampioenschap is voor heel Ajax en achterban een boost, we mogen verwachten dat er alles aan gedaan wordt om dat te behalen maar helaas is het niet de uitkomst van een wiskundige vergelijking.
0 0
3sterren
O.a. dat ”alles of niets” maakt dat ik Ajacied ben.
Wat is er nu mooi aan een tweede en/of derde plaats?
Of om ergens in de provincie mee te kunnen strijden een plek bij de eerste vijf te bemachtigen, om ook eens een keer buiten de eigen grenzen een wedstrijd te kunnen verliezen?
Het is 1 of niets, dus kies ik er sinds ik kan lopen voor om Ajax-supporter te zijn.
Dat ik in de gemeente Amsterdam ben geboren heeft daar natuurlijk niets mee te maken ; ) …
0 0
cr_zuiden
Er tegen Real uit gaan en daarna 2e worden daar houd je toch een kleine kater aan over. Maar uit die poule fase komen is al een prestatie op zich, dat is ook wat waard.
0 0
Jariiii
Niet als Ajax vanaf nu alles blijft winnen en alleen gelijkspeelt tegen PSV. Onmogelijk dat er dan onrust komt, om wie of wat dan?
0 0
dimi1976
no pants ook hier snap je er weinig van. benieuwd wie je bent . . . als we geen kampioen worden is het gewoon een kut seizoen. en hebben we het zelf laten liggen 2 x tegen pisve. dat jij dat oke vindt zegt genoeg. of je 2e wordt of 6e maakt geen reet uit. t gaat maar om 1 plek
1 0
Schwalbino
Het is gewoon om de zoveel jaar Game of Thrones.
0 0
Labrador
Bij Ajax is iedereen gewoon scherp. De wil is zo groot!
0 0
Ruff Rhythim
Als Ajax dit jaar overal naast zou grijpen zou ik daar niet blij mee zijn. Maar om nou te zeggen dat ik daar godsgloeiend woest om zou worden, ik dacht het dus niet.

Daarvoor vind ik Ajax dit jaar veels te aantrekkelijk spelen.
Het zou lekker zijn als er prijzen aan gekoppeld worden ja. Maar zo sta ik er in.

De pleuris laten uitbreken gaat betekenen dat je jezelf van binnenuit loopt te vernietigen en we weten allemaal wat dat betekent als dat bij Ajax gebeurt. Zit ik echt niet nog eens op te wachten nee...
7 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat overdreven weer om jezelf van alles op te leggen! Tuurlijk wil je graag kampioen worden en is dat altijd onze doelstelling maar het moet geen obsessie worden! Dat schijt pisvee wil altijd de druk bij ons leggen, is gewoon strategie. Niks van aan trekken en gewoon doorgaan zoals voor de winterstop dan worden we gewoon kampioen!
3 0
Engeltje
Elke keer dat over rust bij pisvee, daar wordt ik een beetje moe van, die hadden zelf ook niet verwacht dat ze de laaste tijd of kampioen en bovenaan staan zoals nu, ja dan is het lekker rustig, zeker als in de competitie alles de goede kant op valt. Als Ajax kampioen wordt dan zal het in Eindhoven toch wat minder rustig worden, geen JC schaal, vroeg uit bekertoernooi, Europees niets kunnen brengen en geen kampioen. Zullen ook daar de nodige spelers gaan vertrekken dan wordt het een beetje spannender in het rustige Eindhoven.
6 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Precies, het is ook lekker gemakkelijk om de underdog positie in te nemen om dan kampioen te worden. Dan praten ze zichzelf daar Eindhoven weer goed. Dan kun je als beleidsmaker het daar gewoon nooit fout doen. Of je tegenstander heeft meer te besteden etc etc. Altijd hebben ze hun smoesje daar wel. Eerste ronde kansloos uit de Cl, lag aan de zware tegenstanders haha. Ajax had een paar jaar nog zwaardere tegenstanders en werden toch nog derde. Uit de denne-appel omdat ze daar gewoon niet in verder wilden en ga zo maar door. Ik kan me nog herinneren dat ze de Europa leauge lieten lopen om dan maar kampioen te worden. Het zijn zulke simpele zielen daar. Ze zullen alleen qua begroting met Ajax mee als ze kampioen worden en anders niet, daarom verspelen ze de rest gewoon.
2 0
Joseph
Als ze er tegen Real Madrid uit vliegen en de landstitel het enige is waar je je 2 maanden lang op kan focussen, na een te lange droogte wat dat betreft, dan breekt inderdaad de pleuris uit als die niet gepakt wordt.

Dit is een geweldige en dure selectie die met afstand de sterkste is van de eredivisie, je hebt al een keer 3-0 verloren van PSV, er is geen ruimte om nog meer te verliezen. Ten Hag kan in zijn val dan inderdaad meer mensen mee trekken: de pleuris.

Maar als ten Hag wint van Real Madrid, wat niet ondenkbaar is in deze fase, dan spreek je gewoon over een geslaagd seizoen. Dan speel je nog 2 topwedstrijden extra en heb je een tevreden publiek richting het einde van het seizoen. Ook vind ik de kans dat Ten Hag kampioen wordt, groter dan dat PSV dat wordt, zijn selectie is zo veel beter en Ajax heeft het in eigen hand.
2 -1
NoPants
Als ajax 2e wordt met 90 punten dan breekt volgens jou de pleuris uit? Dan moet je gewoon respect hebben voor de national prestatie van psv, niks pleuris. Zou betekenen dat ajax 30 wedstrijden heeft gewonnen vdomme
2 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ajax kan gewoon kampioen worden. Ik denk dat ze zelfs de topfavoriet zijn. Wij krijgen psv nog thuis en daarom zijn we favoriet. Ik hoop dat de rest van het land psv favoriet zien, dan is het des te fijner om de smoes te horen van Von bommel met zijn graftakkop.
0 0
Schwalbino
Rodney Rijsdijk schreef hier onlangs hetzelfde over: https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/118276/rijsdijk-ajax-is-geen-saai-trutje
0 0
MaximilianRosse
Wim heeft gewoon volkomen gelijk. Als je aan het eind van de rit geen kampioen wordt kan je toch niet tevreden zijn met leuk en mooi voetbal? Ik vind dat het een mislukt seizoen is als je geen kampioen wordt.
8 -2
Jariiii
Vinden dat een seizoen mislukt is, is iets heel anders dan uitbrekende pleuris.
0 0
Engeltje
Als het zo doorgaat als het nu gaat dan heb je bonus punten (wedstrijden) in de CL wat niemand voor het seizoen had verwacht. In de beker ben je verder dan de afgelopen jaren met nog veel meer mogelijkheden. In de competitie doe je het gewoon goed komt dan op een puntenaantal uit wat nog bijna nooit gehaald is, een groot nadeel er is een club die boven alle verwachtingen en zichzelf uitstijgt door zoveel punten te halen dat niemand van te voren voor mogelijk had gehouden
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
daar heb je gelijk in. Psv gaat echt nog wel punten laten liggen. Het geluk houd een keer op natuurlijk. Anders pakken wij die walgelijke clup wel binnenkort even goed aan.
0 0
Joseph
Ik vond het seizoen onder Bosz geen mislukt seizoen, vond ik ook een veel beter seizoen dan de 4 ervoor onder Frank. Wat dat betreft zou ik het prima vinden om nooit meer kampioen te worden, als we Europees zo lang mee blijven doen en we op de tribune vermaakt worden.
2 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Eigenlijk draait het gewoon om de prijzen. Dat seizoen was helemaal niet zo super. De verdediging was een gatenkaas. Onze aanval was goed en de ontwikkeling van enkele spelers ook.
0 0
Bjorn
Zit gewoon een kern van waarheid in. Als Ajax geen prijzen pakt komen er altijd andere stromingen in beweging. Dat is van alle jaren. Zeker omdat het dan het 5e jaar wordt.
9 0
Murph
Wim wie ?

Leuk dat kinderachtige duimpje op of neer .
Waar is het ouderwetse Amsterdamse (sarcastisch) gevoel voor humor gebleven ?
Of snapt het gros er echt niets meer van.
1 -11
AFCAMM
Wim Kieft. Dat staat er vrij duidelijk. Voormalig Ajacied, meermaals topscorer van de eredivisie, topscorer van de UEFA Cup, winnaar van de Gouden Schoen en in 1988 Europees kampioen en winnaar van de Champions League (Europacup 1).
9 -3
Murph
Ppppfffff jij hebt heel erg honger
Hap Hap.

Jij bent vergeten dat Wim kieft 20 jaar verslaafd is (geweest) of krijgt hij daar geen prijs voor.
0 -3
AFCAMM
En jij scheet vroeger in je broek. Wat heeft dat er mee te maken?

Ik geef gewoon antwoord op een domme, retorische vraag. Graag gedaan.
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat boeit dat Nederlands elftal nou en wat die muppet bij dat schijt psv gedaan heeft. Je kunt net zo goed Willy van de kerkhof dan serieus gaan nemen.
1 -4
Gerrr
Kieft heeft geen mentaliteit.
Hij wilde dat iedereen zijn klote kuste en reet likte. Zo goed was hij niet.
Helaas bij Ajax doen ze daar niet aan .
In Eindhoven doen ze niets anders met de B keus van Ajax.
2 -9
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Helemaal goed verwoord van die jankerd, Kieft is een echte eierdop. En als het hem teveel wordt gaat hij lekker snuiven.
1 -4
PJSM
Natuurlijk hoop ik ook dat we dit jaar de titel pakken. Aan de andere kant doen we het prima zeker de afgelopen 2 jaar. Mooi voetbal, goed beleid en een fantastische sfeer. Dus zal allemaal wel meevallen.
2 -4
Bocarra
Wat ik intrigerend vind is dat de media bereid is om Kieft flink te betalen voor al deze onzin. Al jaar en dag is er bij Ajax druk vanwege de torenhoge ambitities en prachtige historie. Bij PSV is dat allemaal veel minder. Heeft niet niet die historie en hoeft niet aan dat verwachtingspatroon te voldoen. Daarom is dit dit voor PSV maximaal haalbaar. Terwijl men bij Ajax vind dat we nog een paar ronden verder kunnen komen en niet kansloos zijn om de CL of EL op termijn te winnen.
0 -3
Stibba020
Hij heeft gelijk zou wel weer een schande zijn, 5 jaar geen kampioen.. En dan moet je maar hopen dat je volgend jaar wel kampioen word..
5 -4
Duif63
Kieft heeft volkomen gelijk. Al die jaren zonder prijzen is een schande voor een club als Ajax. Afgelopen zomer is er eindelijk geïnvesteerd zoals het moet en dan moet dat prijzen opleveren. Zoniet dan gaat de 5e colonne waar Ajax berucht en beroemd om is weer een rol spelen en dan gaan er koppen rollen bij directie en RvC. Dat heeft niet eens iets met pers en publiek te maken, maar onstaat van binnen uit bij Ajax. Zo is het altijd geweest en zo zal het ook altijd blijven bij Ajax. Dat maakt ons ook de meest boeiende of intrigerende club van Nederland zoals Kieft ook aangeeft.
5 -6
OuweDibbes
Ajax heeft dit jaar toch alles gedaan waarin het voorgaande jaren faalde. Dus niet verkopen en beloven de selectie pas in de winterstop te versterken met het mislopen van de CHL als resultaat. Ik zie echt niet waar het bestuur het eerste heeft gehinderd in prestaties.
1 -3
Juichtoon
Maar Ajax presteert nu fantastisch. Om maar een voorbeeld te noemen ook Johan werd met Ajax nooit kampioen terwijl het spel veel beter werd (,en met 2 EC finales).
2 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Is die snuivert ingehuurd door pisvee om te gaan stoken?
0 -7
OuweDibbes
Kieft is ooit een blauwe maandag topscoorder geworden bij Ajax. Dat lag meer aan feit dat het goede stap vriend van Tschue la Ling was. Die gaf meerdere wedstrijden niet de missen ballen af. Daarna is het enige wapenfeit, een buitenspelgoal tegen Ierland omdat hij een paar haren tegen een bal aan plaatste en Pat Bonner opzichtig blunderde. Daarna heeft hij het hele toernooi lopen muiten dat hij moest spelen inplaats van San Marco die de beste speler van het toernooi was en de beste speler ter wereld.
5 -2
GvanderK
Dat is wat ze hopen natuurlijk. De wens van de media en vele rivalen.
1 0
OuweDibbes
Kieft is nog steeds kwaad dat hij bij Ajax moest moven voor San Marco. Verder kan Kieft beter een columnist worden in het Eindhovense Dagblad. Het gaat toch alleen maar over het boze Ajax.
3 -3
Juichtoon
Aan pleuris uitbreken hebben we niks. Wel aan de mindere dingen verbeteren. We presteren enorm goed. Als PSV met 1 nederlaag en 3 gelijke spelen kampioen wordt is dat toch prima. Je kunt niet 35 w winnen als er maar 34 w zijn.
0 0
Libero
De wens is de vader van de gedachte. Dat gevoel krijg ik altijd als Kieft het op zo'n manier over Ajax heeft.
3 0
Juichtoon
Dat weet ik wel zeker. Wim vindt de mensen van Ajax maar " enge mensen". Heb ik hem zelf horen zeggen en daarom ligt z'n hart nu in Eindhoven zei hij.
3 0
Libero
En te bedenken dat hij in 2014 lid van de vereniging is gemaakt. Je zou toch denken dat iemand die dat accepteert wel een beetje van die gedachte af is gestapt en weet dat "die enge mensen" allang niet meer bij Ajax zitten.
0 0
Ajax-4-ever
Als we op dik 90 punten maar nog steeds achter psv eindigen is dat zwaar klote, maar de directie valt dan weinig kwalijk te nemen lijkt mij. De pleuris breekt alleen uit als we onnodig veel verliezen en/of slecht voetballen.
11 0
insectenverdelg
ala ,e voetbal van de 1e seizoenshelft kunnen doortrekken kan je ze weinig kwalijk nemen. Lang geleden dat ik zo dominant en zelfbewust Ajax in de eredivisie zag. Alleen PSV was echt door de ondergrens.
6 -1
Juichtoon
PSV toonde de kwetsbaarheid van het systeem aan. Als je door de druk van Ajax heen kan voetballen ligt de weg open. Dat gebeurde ook. Dit heeft met meer ervaring met dit systeem opdoen te maken en nog beter zien waar je op welk moment kwetsbaar bent. Dat komt met de tijd.
Als dit Ajax 3 jaar samen blijft behoren we tot de top 5 van Europa. Alleen gasn spelers nu al weg.
1 0