Kwakman: 'Matusiwa echt heel erg goed'

SJvanveen, 16-01-2019 om 22:51, 13211 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kees Kwakman, vorig seizoen nog speler van FC Volendam en momenteel analist bij FOX Sports, is erg te spreken over Azor Matusiwa. De voormalig voetballer speelde vorig seizoen nog tegen de Ajacied, die het seizoen afmaakt bij Eredivisie-club De Graafschap. 

De Superboeren zijn een degradatiekandidaat, maar Kwakman denkt dat de club uitstekende transferzaken heeft gedaan met het binnenhalen van Matusiwa op huurbasis. 'Hij was vorig jaar echt heel erg goed. Bij Jong Ajax was hij een belangrijke speler', zo laat de oud-speler weten bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Matusiwa is, net als Kaj Sierhuis, verhuurd door Ajax. Hij maakt het seizoen af in Doetinchem en keert normaal gesproken na dit seizoen terug in Amsterdam. De defensieve middenvelder maakte op de laatste speeldag van het vorige seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Tegen Excelsior begon hij in de basis en speelde hij negentig minuten. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Past daar prima, denk ik. En verwacht dat hij niveau Feyenoord nog wel gaat aantikken.
0 0
Jajijdaar
Kan een onze nieuwe Kanté worden! Ben benieuwd naar zijn ontwikkeling.
2 0
ETM
Zegt Kwakman ook nog wat anders? Een heel artikel om 2 bijna inhoudloze zinnen. Wat maakte Matusiwa dan zo goed? Waarin moet hij zich verbeteren om in de toekomst niet meer verhuurd te worden? Welk perspectief biedt De Graafschap hem precies? Etc.
Ik begin me echt steeds meer te storen aan al die zogenaamde analisten. Misschien moet ik dat hele kopje opinie van deze site maar een tijdje overslaan ;)
2 -4
Schip
Met je eens, al weet je bij Kwakman dat er echt wel een inhoudelijke redenering achter zit. En ook als analist wordt je weleens moe van al die inhoudsloze vragen en moet je ook weleens kunnen zeggen dat iemand een goede speler is zonder veel achtergrond. Maar wel met je eens dat serieuze journalistiek ver te zoeken is behalve bij grensverleggers als Pieter Zwart etc.
1 0
ETM
Ja zie graag meer jongens vergelijkbaar met Pieter Zwart. Die man met Turkse naam die voor VI over buitenlandse competities spreekt vind ik ook wel prettig. Minder speltechnische info, maar wel duidelijk iemand die echt nadenkt en houdt van de sport en zn baan.
Misschien weet Kwakman idd wel waarover hij praat. Maar ik word gewoon een beetje moe van het algemene niveau in voetbalmedia-land.

Ik heb een beeld van Matusiwa, maar te weinig gevolgd om van mijn eigen beeld al overtuigd te zijn. Met vooral Bosz sloeg Ajax een koers in waarin er op het middenveld van Ajax allleen maar 'voetballende' voetballers spelen. Past Matusiwa dan bijv op zo'n middenveld? Ik lees veel al uitstekende balafpakker en verder speelt hij vaak naar de juiste kleur. Balans bewaker zoals Schone nu?
1 0
Schip
Schone is echt een buitenbeetje. Ik vind hem vlees noch vis als controleur. Geen echt controlerend vermogen, voetballend goed, maar niet briljant zoals een Jonk bij vlagen, of Frenkie de Jong.

Matusiwa is een ouderwetse balafpakker zoals Enoh, Yakubu, Anita en De Jong zoals trodat al aangeeft. Je kan Wouters ook noemen, maar die had tactisch wel erg veel bagage.

Er zijn meer van dat soort jongens uit de opleiding gekomen, zoals Bonevacia die prima speelden in de jeugd, maar dat beetje extra's missen voor het eerste. Dat wordt afwachten.

Wat mij bevalt aan zulke types, is dat ze veel werk uit handen nemen van de voetballers, die in hun kracht blijven en dat ze counters vroeg kunnen neutraliseren.
2 0
trodat4030
Nee, imo meer een type Nigel de Jong. Schone heeft veel meer voetbal in zich en bemoeit zich veel nadrukkelijker met de opbouw. Azor is echt afpakken en inleveren, die redelijk goed mee kan in de combinatie als z’n medespelers echt goed doorbewegen nadat ze hem inspelen (zodat hij een 1-2 kan maken). Maar het echte spelmaken is niet helemaal zijn ding.
1 0
RusselWestbrook
Kun je ook zo genieten van de analyses van Ruud Gullit?

'ze moeten gewoon scoren'
'ze moeten beter verdedigen'

En daar krijgt ie dan voor betaald.
3 0
Schip
Hij krijgt betaald om zijn status als oud wereldvoetballer, Europees kampioen, wereldbekerwinnaar, als een van de grote 3 van het gouden Milan en zo.
1 0
Bky
Matusiwa is gewoon een potentiele basisspeler. Geweldige 6.
7 -1
Adam24
Echt een goede zet van De Graafschap. Hopelijk komt hij weer top fit terug.
1 0
FlyingDutchMan
Zo'n stofzuiger kunnen ze bij die boeren goed gebruiken ja
5 -3
trodat4030
Idd, geen bcc te bekennen in die dorpjes daaro :p
3 -3
FlyingDutchMan
Ouwe Dyson
0 0
marrene
Matusiwa wordt ook voor AJAX een waardevolle speler. Domme opmerking.
3 -1
FlyingDutchMan
Domme reactie
1 0
Superjan
Graafschap heeft de meeste goals tegen van alle clubs. Logische opmerking dan toch?
0 0