Jansen verwacht rustig slot transferperiode

BVeenstra, 16-01-2019 om 12:20, 5553 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International verwacht niet dat er nog heel veel spectaculaire dingen gaan gebeuren op de transfermarkt rondom Ajax. De Amsterdamse club legde met Lisandro Magallán en Lassina Traoré twee nieuwelingen vast, terwijl Maximilian Wöber naar Sevilla verkaste.

'In principe verwacht ik dat er niet heel veel meer gaat gebeuren. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik dat drie weken geleden ook zei en toen kwam die Chinese club (voor David Neres, red.) voorbij, dus dan kan het wel weer snel gaan', aldus Jansen, die benadrukt dat Ajax Neres echt niet kwijt wil. 'Dat merk je aan alles. Natuurlijk zit er een zak geld aan vast. Nu gaat het om 43 miljoen euro, maar als die Chinezen morgen zestig miljoen euro bieden, gaat er ook weer een andere dynamiek op gang komen.'

Het helemaal uitsluiten van transfers kan Jansen dan ook niet. 'Het zegt ook genoeg dat Ten Hag zei dat het maar gauw 1 februari mag zijn. Dat zegt een trainer niet als hij hoopt op nieuwe spelers. Ze willen de selectie intact houden en de belangrijke spelers willen ook gewoon blijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Adam24
Het wordt bijna onmogelijk voor Ajax om een gelijkwaardig elftal neer te zetten volgend seizoen. Vergeet niet dat Ziyech dit seizoen al een bonus is, aangezien hij eigenlijk zou vertrekken. De Ligt en De Jong zullen hoe dan ook vertrekken. Ziyech ook wanneer de juiste club komt (aan de andere kant waarom hem niet proberen te behouden, de clubs waar hij graag wilt spelen staan nog niet te springen). Dat zijn je 3 sterspelers, dan zal wellicht Onana ook nog vertrekken (wel voor de hoofdprijs) en dan heb je wellicht nog wat verassingen.
Zodra de verassingen uitblijven gok ik dat Ajax alleen voor De Jong (en eventueel Onana) nog een vervanger gaat aantrekken, tenzij buitenkansjes zich voordoen. Verder zullen ze het intern oplossen en eerder weer spelers voor de toekomst halen.

Gok dat de basis 11 er ongeveer zo uitkomt te zien;

Onana (of Aankoop)
Mazraoui - Magallan - Blind - Tagliafico
Schone - Aankoop
Van de Beek
Neres - Dolberg - Tadic

Daarachter:
Lamprou
Kristensen
Veltman
Schuurs
Sinkgraven
Eiting
Matusiwa
Huntelaar?
Bande

Eventueel zou Mazraoui een linie kunnen opschuiven en zou Kristensen of Veltman op de rechtsback positie kunnen spelen dan hoef je in principe niemand te kopen en kunnen we met geld met zijn allen op luxe vakantie.
0 0
Leprechaun
Toch vreemd. In de zomer vertrekken Ziyech, De Ligt, De Jong, en mogelijk, Neres. Dan kun je het niet alleen aan laten komen op de zomerse transferperiode. Zeker met een mogelijke voorronde CL op het programma. De voorbereiding is dan veel te kort om drie of vier nieuwe basisspelers in te passen.

Des te vreemder dat de hele discussie omtrent Lainez en Neres is gekanteld. Lainez zou gehaald worden om alvast te kunnen wennen, om vervolgens volledig mee te draaien in het nieuwe seizoen. Met de Chinese interesse voor Neres werd Lainez ineens gezien als de directe opvolger van Neres. Wat in eerste instantie helemaal niet de intentie was.

Ik hoop echt dat Overmars nog een aantal alternatieven achter de hand heeft. Want het wordt een hele kluif om volgende zomer een gelijkwaardig elftal op de been te krijgen.
7 0
Ozymandias
Ik denk niet dat ze van plan zijn om Neres voor medio 2020 te verkopen. Deze winter hadden ze het kunnen doen als Lainez als zijn opvolger zou komen. Dan had Lainez een half seizoen de tijd gehad om zichzelf klaar te stomen om Ziyech op te volgen. Aangezien die niet is gekomen moet Ajax nu Neres als opvolger van Ziyech gebruiken. Persoonlijk vind ik dat zeker niet erg want Neres is een geweldige speler met nog veel potentieel.

Ik denk dat van de basisspelers alleen Onana, De Jong en De Ligt vertrekken en dat Ajax met Sinkgraven en Magallán de opvolgers al van respectievelijk De Jong en De Ligt al in huis heeft. Of Kotarski klaar zal staan om Onana op te volgen betwijfel ik en ik denk dat het dus vooral heel belangrijk zal zijn dat Ajax een opvolger voor Onana vindt. Dat zal zeker geen gemakkelijke klus zijn want goede keepers zijn opvallend schaars in het voetbal van deze eeuw.
0 0
Pointer1
Ja inderdaad in de zomer is er een grote uitloop van spelers. Hoorde Overmars laatst zeggen op Ajax tv dat ze eerder spelers wilde halen om het zelfde traject als Nico te volgen. Ik zie nu alleen Magallan als directe eerste team speler. Troare is denk ik meer voor de toekomst. Al ben ik nooit zo'n fan van de Ajax Capetown spelers. Tot op heden vind ik het wat mager en kom je volgend seizoen wellicht onnodig in de problemen.
1 0
Intec
Zoals ik al had verwacht.
0 0
EuforischeRealist
"In principe verwacht ik dat er niet heel veel meer gaat gebeuren. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik dat 3 weken geleden ook zei en toen kwam die Chinese club (voor Neres) voorbij dus dan kan het wel weer snel gaan, aldus Jansen."

Je weet dus in feite helemaal niks en maakt er maar weer een mooi verhaal van het blijft echt een kansloos baantje dat clubwatcher zijn.
0 0
Rentokill
Easy money toch? "In principe zou PSG de Jong kunnen vastleggen maar pin me dr niet op vast (Om die andere JC maar eens te quoten ;-)."
0 0