'Opvolger van De Ligt loopt in Denemarken'

NielsOpdam, 16-01-2019 om 08:40, 19763 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

John Lammers, trainer van het Deense Esbjerg fB, adviseert Ajax om in Denemarken te kijken naar de opvolger van Matthijs de Ligt. Dat vertelt Lammers in gesprek met Voetbal International. 

'De opvolger van Matthijs de Ligt loopt hier in Denemarken', begint Lammers. 'Die heb ik al gezien.' Lammers geeft de Amsterdammers nog een advies. 'Kijk maar eens naar Nordsjælland, daar loopt wat rond, hoor. Als ik Ajax was, zou ik vooral daar gaan kijken. Die club verkoopt jaarlijks drie talenten en ze kunnen weer door.'

De trainer van Esbjerg fB ziet dat het voetbal in Denemarken anders is. 'In vergelijking met Nederland is het veel moeilijker spelen. Zeker voor aanvallers. Je krijgt nauwelijks ruimte, grote uitslagen zie je zelden. Kopenhagen en Midtjylland zijn het PSV en Ajax van Denemarken. Het grote verschil is dat zij bredere selecties hebben.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniel.rambharos
Ik zou die EdsonAlvarez voor de neus van PSV wegkapen. Die zie ik meer als vervanger voor Matthijs. Je hebt dan 2 waardevolle Zuid Amerikaanse vervangers in huis.
1 0
Rockpotje
Ja dat zeiden mensen ook over Schuurs en die is er van de zomer ook nog niet klaar voor. Maar het kan geen kwaad om deze Nelsson even goed te volgen. Hij is duidelijk mentaal sterk als hij nu al aanvoerder is. Dat is wel het type dat De Ligt uiteindelijk op moet gaan volgen natuurlijk. Als hij in de zomer voor een redelijke prijs naar Nederland kan komen heb je met Magallan en twee jonge spelers met leiderschapskwaliteiten je centrale defensie redelijk bezet.
0 0
Schip
Ik snap weinig van deze 'analyse'. Lammers stelt dat er vooral op fysiek wordt geselecteerd, dat de ruimtes kleiner zijn en noemt Kopenhagen als grote club. Dat betekent dus dat reactievoetbal de norm is. Waarom zou je dan in godsnaam die opleiding interessant noemen? En waarom moet je daar een opvolger zoeken? Dan krijg je allemaal Kristensens. Lompe reuzen, die vanuit een gesloten organisatie goed kunnen opkomen, maar niet met veel ruimte in de rug kunnen spelen en 1 op 1 weinig waard zijn.

Echt een verbijsterend stukje.

Denemarken was altijd - net als Nederland, maar in mindere mate - een kweekplaats van technische, creatieve voetballers. En dan zijn ze helemaal op de fysieke tour gegaan. Geen wonder dat het redelijk weggezakt is. Het spel van hun nationale elftal was ook saai en niet erg dynamisch, ondanks een Eriksen. Die heb ik in het verleden veel meer uit de verf zien komen.

Waar is het Denemarken van de broers Laudrup, Gronkjear, Jesper Olsen, Arnesen,Molby etc.
3 0
Liam
Met alle respect maar Midtjyllland en Kopenhagen zijn momenteel van een ander niveau dan Ajax. Misschien dat Ajax een jaar of vijf geleden moeite had om deze fysieke sterke rakkers kapot te spelen maar nu zitten we in een andere fase. Denk dat John een tijdje niet in de Arena is geweest.
2 0
trainer
volgens mij hebben we een prima scout voor Denemarken. die lacht iedereen uit die het denkt beter te weten omdat ze een paar wedstrijden hebben gezien of de hoogtepunten op YouTube heeft opgezocht. dus FM scouts allemaal weer naar school nu.
0 0
AsensioWillemsen
Aanvallers hebben het moeilijker om te scoren zegt ie. Die Kristensen zat nog net niet in de dubbele cijfers qua goals en assist daar, en dat is maar een simpele draver
0 -2
Sunstridr
De speler die ik denk dat John Lammers het over heeft, Victor Nelsson, lijkt een kleiner (en ouder) Botman te zijn.

Terwijl Nordsjaelland goed talenten heeft, zou ik eerder gaan voor spelers zoals Jacob Steen Christensen, Mikkel Damsgaard of Andreas Skov Olsen dan Victor Nelsson.
3 0
Mikes
Is echt complete onzin. Als je Nelsson vergelijkt met Botman, dan kijk je Nordsjaelland echt nooit. Nelsson is voetballend veel beter dan Botman en ook een stuk minder lomp.

De andere 3 zijn zeker ook spelers om in de gaten te houden, net asl Kudus overigens. Ben ik zeer gecharmeerd van. Technisch sterke Afrikaan op het middenveld.

Daarnaast als je nog een speler van Nordsjaelland wil. Dan moet je absoluut gaan voor Tochi Chukwuani. Is een 15 jarige technische middenvelder uit '03, die is basisspeler bij Nordsjaelland u19 en aanvoerder van Denemarken u16.
2 0
3*stars*3
Heb je een tijd in Denemarken gewoond of heb je Deense roots?
Je bent zo te zien up to date.

Zie je het trouwens zitten in die Skov an Kopenhagen?
Hij kwam op mij wat houterig over en vraag me af of hij past bij Ajax, waar je veel in de kleine ruimtes moet handelen.
0 0
Mikes
Beiden niet, maar ik heb Nordsjaelland een tijd gevolgd en ben daardoor fan geworden van de club. Nordsjaelland is mijn buitenlandse club zeg maar. Ze spelen met 1 van de jongste selecties van heel Europa, hebben een leuke jeugdopleiding en hebben connecties met Right to Dream (Ghana) waar altijd leuke spelers vandaan komen, zoals Kudus nu in de selectie zit.

Persoonlijk ben ik niet zo heel erg fan van Scandinavische buitenspelers. Het is allemaal wat houteriger dan als we kijken naar de Zuid Amerikaanse markt. Skov lijkt op Berghuis, eigenlijk in alles. Dus wil je een type Berghuis in de selectie, ja of nee. Ik zeg nee.
1 0
3*stars*3
Ah duidelijk, mooi om toch een Deense kenner te hebben hier.
Als ik tijd heb ga ik ook af en toe kijken.
Nee, die Skov heb ik toch mijn vraagtekens bij.
Zelfde als Berghuis die altijd top is tegen de kleintjes.

Eens over hoe je Scandinavische buitenspelers beschrijft.
Ik was wel altijd onder de indruk van die Wilhelmson.
Generatiegenoot van Zlatan en oud Zweeds international en Anderlecht.
Stond volgens mij ook in belangstelling van Ajax maar het is er nooit van gekomen.
Daarna niet meer zo’n type gezien uit Scandinavië.
0 0
Sunstridr
Wat ik bedoelde bij "Lijkt een kleiner Botman" is dat hij is snel in de eerste meters, goed in de lucht is en van wat ik heb gezien is hij beter verdedigend dan voetballend (en kleiner dan Botman is).
Maar ja, ik kijk niet zo vaak Deens voetbal/Nordsjaelland.

Die Chukwuani ziet er groot uit voor een 15 jarige in photos (hij is al groter dan Patrick Mtiliga).
2 0
Mikes
Nelsson is een voetballende cv, speelt ook wel eens als verdedigende middenvelder.
0 0
Mikes
Hij doelt hier 100% op Victor Nelsson. Nelsson is voetballend erg sterk, heeft verdedigend nog wel eens een slippertje, maar dat hoort misschien ook bij de leeftijd. Ik heb Nelsson vaak gezien, maar mijn voorkeur zou naar Alvarez gaan.
5 0
RensvN
Hoort bij de leeftijd?!

Dat zal best maar ondertussen in Nelsson al wel ouder dan de Ligt.
0 -7
marrene
Wat wil jij dan? Een speler van 15?
2 0
Mikes
Nelsson heeft nog steeds een leeftijd die in de grotere competities echt niet gaan spelen als centrale verdediger. Echter ik zeg ook, mijn voorkeur gaat naar Alvarez.
2 0
GvanderK
De Ligt is een uniek talent die op zijn 17e al doorbrak, maar de meeste talenten komen normaliter los rond hun 19 a 21e leeftijd.
5 0
OKP-AFCA
Ouder dan De Ligt!!!???

Dan ben je nog steeds jong, spelers zoals De Ligt komen maar eens in de zoveel tijd langs daar moet je niet iedereen mee gaan vergelijken.
5 0