'Onana bij beste vijf keepers van Europa'

BVeenstra, 16-01-2019 om 07:25, 7064 views, Panorama |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hans Kraay jr. weet het zeker: Ajax wordt dit seizoen voor het eerst sinds 2014 kampioen. De voetbalanalist ziet in dat Ajax op sommige posities net wat betere spelers heeft dan PSV en vooral André Onana wordt een belangrijke speler genoemd in de titelrace.

'Ajax wordt kampioen. Ajax heeft een net iets betere keeper dan PSV, een net iets beter centraal verdedigingsduo én Frenkie de Jong', zegt Kraay jr. in een interview met Panorama. 'Die vier namen: Onana, De Ligt, Blind en De Jong, dat zijn de belangrijkste vier verschillen. Voor de rest doen Ajax en PSV in kwaliteit nauwelijks voor elkaar onder.'

De analist laat vervolgens weten enorm onder de indruk te zijn van Onana. 'Ik ben al door veel mensen voor gek verklaard, dus daar kun jij nog best bij, maar wat mij betreft is Onana een van de beste vijf keepers in Europa', doet Kraay jr. vervolgens een opvallende uitspraak, om daarna uit te leggen waarom de Kameroener zo'n goede keeper is. 'Goeie trap, goeie reflex en het belangrijkste: hij is een van de weinige keepers die geen Velpon aan zijn schoenen heeft. Steeds meer keepers durven niet meer van hun lijn af te komen, Onana wel. Onana is geen Velpon-keeper. Dat hij nog niet is weggekocht door een Europese topclub, daar snap ik helemaal niets van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OKP-AFCA
Maar welke club die genoeg centen heeft en waar Onana naar toe wilt hebben een keeper nodig?

Ik kan er geen bedenken, misschien komt er nog een carrousel op gang maar zo niet dan blijft hij heel misschien wel hoor.
0 -1
trooop
Alisson, de gea, donnarumma, navas, ter stegen, oblak. Neuer, ederson, handanovic, lloris, kepa. Dat zijn alleen nog maar de topclubs. Onana is heel goed, maar top 5 is gelul, op dit moment. Maar dat weet je vantevoren als die halvegare hansie z'n bek opentrekt.
3 -1
NoPants
Klinkt vooral alsof je per definitie een keeper van een topclub beter vindt dan onana. Je hebt er een aantal tussen staan waar onana in vorm niet voor onder doet. Als je bepaalde reddingen ziet zoals tegen bayern, de helft van de keepers die jij noemt zouden die niet stoppen.

Overigens denk ik niet dat onana top 5 is, wel dat hij dat gaat worden.
0 -1
trooop
Je draait het om. Dit is geen random lijstje, dit zijn geen goeie keepers omdat ze bij een topclub zitten; ze zitten juist bij een topclub omdat het stuk voor stuk topkeepers zijn. Al deze keepers hebben wel degelijk in huis wat onana tegen bayern liet zien. Onana moet nog maar bewijzen dat hij in een topcompetitie week in week uit consistent is.
Hij heeft er zeker de potentie voor.
1 0
NoPants
Oke, laat ik het zo stellen: waar zijn de door jou genoemde keepers beter in dan Onana? Behalve natuurlijk dat onana niet in een topcompetitie speelt, want dat zou geen argument mogen zijn (in dat geval hebben al die clubs dus betere cv’s dan de ligt?)
0 -1
trooop
Concreet in tenminste twee dingen: 'reach' (weet geen ander woord) en volwassenheid. Onana's beste reddingen zijn bijna altijd reflexen of 1 op 1's. Harde, goed geplaatste schoten gaan er naar mijn smaak vaak nog te makkelijk langsheen. In de grote competities schieten ze structureel harder en preciezer.

Daarbij is hij na een inschattingsfoutje soms nog iets te lang van slag. Er zit al verbetering in, maar nog steeds doet hij in de minuten daarna geregeld opnieuw iets knulligs. Dat wordt bij een topclub niet geaccepteerd. Daar moet je je hoofd meteen weer op orde hebben.

Dat hangt samen met het volgende: het is zoals jij ook zegt op zich geen kwaliteit om bij een topclub te zitten, maar het is wel een kwaliteit om daar ook voortdurend op de toppen van je kunnen te presteren. De keepers die ik noem hebben bewezen dat te kunnen. Zodra onana dat ook heeft gepresteerd kun je eigenlijk pas echt gaan vergelijken. Met slechts een paar wedstrijdjes CL en verder alleen eredivisie-ervaring kun je volgens mij nog niet echt zeggen hoe goed een keeper daadwerkelijk is.

Heb trouwens bewust 2 lijstjes gemaakt. De eerste 6 zijn volgens mij de beste keepers van dit moment (hoewel ik vast iemand vergeten ben). De tweede 5 zou je onana qua vaardigheden misschien best tussen kunnen plaatsen (neuer is volgens mij wat op z'n retour), maar dat zijn ook keepers die zich al langere tijd op topniveau bewezen hebben (kepa minder maar die is daar nu mee bezig). Of onana die consistentie ook bezit kun je slechts over speculeren.
Mee eens?

Bovenal ben ik superblij met hem en zie ik hem in de toekomst ook best uitgroeien tot een top-5 keep.
0 0
insectenverdelg
Las de kop en dacht, wie zal t zeggen! Smichel? Kahn? Buffon? Maar nee t is Hansie hansie....
1 0
AsensioWillemsen
Wanneer heeft Kraay het goed? Kan me nog wat uitspraken over Johnsen herinneren, terwijl iedereen zag dat het een kip zonder kop was
1 -1
WeerDinges
Van alle analisten op tv is die halve gare toch echt degene die het meest correcte analyses geeft. Wel bloed irritant toneelspel altijd maar qua analyse's nauwelijks wat op aan te merken behalve dat hij wel eens overdrijft zoals nu.
0 -1
Mikes
Jaa maar hij was de enige in Nederland die Pelle een goede transfer vond voor Feyenoord, hij is de enige die gelijk heeft gekregen.
1 0
Gerbrand
Hans Kraay zegt hier hele ware dingen. Ajax of PSV? De ploeg met de beste keeper wordt kampioen, dat zei ik al in de tijd van Steek , Vermeer e.a. PSV had toen Gomes en inderdaad dat was toen verreweg de beste keeper en ze werden tig keer kampioen!
1 0
AjaxPassion
Oh jee, daar heb je die pannenkoek ook weer. Hoezo zit Johnssen nog niet bij Real Madrid? Die was er toch zogenaamd al volgens deze waus?

Dat Onana een geweldige keeper is, dat ziet iedere mongool. Als hij dat nou voordat Onana tegen Ajax O19 uitkwam had gezegd, dan had het nog nieuwswaarde, maar nu? ...
0 -3
Duif63
Sorry, minnetje had plusje moeten zijn. Je hebt helemaal gelijk.
0 0
Rentokill
Als Ajax van Real Madrid wint zijn Onana, De Ligt, Tagiafico, vdBeek, Ziyech, De Jong, Dolberg, Neres main targets van alle grote clubs en clubs die heel veel geld hebben. Ajax kan hoog of laag springen maar als bijvoorbeeld Frenkie de Jong het 10-voudige kan verdienen sta je niet zo sterk.
0 0
AjaxPassion
Ajax staat heeel sterk. Allemaal nog contract en totaal geen geld nodig. Waarom denk je dat Neres hier nog is?
2 0
AjaxAmsterdam
Ik begrijp wat je bedoelt, Ajax is hun werkgever. Maar stel dat Ajax niemand weg doet van de zomer, na aanbiedingen met jaarsalarissen van minimaal 10 miljoen, dan creëer je een hoop onrust binnen het team met ontevreden spelers.
0 0
Joseph
Ik kan niet in de hoofden van de spelers kijken, maar ik denk dat er op dit moment 3 spelers zijn die voor hun ontwikkeling een stap moeten maken. Dan denk ik inderdaad aan Onana, maar natuurlijk ook aan de Ligt en Ziyech. Deze 3 hebben niks meer te leren in de eredivisie. Frenkie hangt van het komende half jaar af, maar kan nu nog veel leren in aanvallend opzicht.

Als je die 3 verkoopt, zal je ongeveer 150 miljoen binnen halen. Als je daarvan de helft investeert in nieuwe spelers en de andere helft gebruikt om het team bij elkaar te houden, denk ik dat zowel Ajax als de spelers die blijven daarvan kunnen profiteren.
0 0
gi0vanni
Ik neem aan dat keepers nu ook meer waard zijn als je die bedragen ziet die ze in Engeland betalen. Dus Onana moet toch ook wel 40 miljoen kunnen opleveren. Vooral gezien zijn leeftijd. Het zou jammer zijn zo'n leegloop maar dan maar duur verkopen.
0 0
JCr14
Ach je kunt er nog geen peil op trekken. Als de wil om te winnen en voor elkaar te werken er is, en iedereen blijft fit dan heeft Ajax veruit de beste selectie en worden ze kampioen.

Ik denk dat de transferperikelen misschien wel een rol kunnen gaan spelen. Of overschatting. Als ze een klap krijgen kan het zomaar dat ze tegen een domper aan lopen. Beide ploegen.
0 0
mgtow
Zoet heeft alleen maar lopen blunderen in de CL. Oftewel Onana is een heel veel betere keeper.
4 0
apeldoorner
net iets betere keeper???
0 0