'Ajax zou met Neres-geld moeten shoppen'

SJvanveen, 15-01-2019 om 22:49, 13924 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Bij Voetbalpraat op FOX Sports dinsdagavond kon men het niet eens worden over wat te doen met David Neres. Het Chinese Guangzhou Evergrande wil naar verluidt 43 miljoen euro betalen voor de Braziliaanse Ajacied, maar nu de Amsterdammers Diego Lainez zijn misgelopen, lijkt Neres onder geen beding weg te mogen. 

Dat Ajax zo een hoog bedrag voor een speler die niet altijd in de Ajax-basis staat weigert, zegt genoeg over de financiële positie van de club, maar is het wel veroorloofd? De meningen zijn verdeeld. 'Als je voor een reservespeler de hoogste transfersom voor een Eredivisie-club ooit kan krijgen, zou ik het doen. Dan zou ik met twintig miljoen euro gaan shoppen', aldus Mark van Rijswijk, commentator bij de sportzender. 

Vincent Schildkamp, tevens commentator en presentator, is het daar niet mee eens. 'Ajax kan wel een keer een speler halen voor vijftien miljoen euro, maar ze kunnen geen speler van twintig miljoen euro kopen. Ik kan mij niet voorstellen dat ze na Daley Blind en Dusan Tadic een gearriveerde speler uit de Premier League, met alles wat erbij komt kijken, kunnen halen.' 

Leo Driessen, ook commentator, en Cristian Willaert, journalist, vinden dat Ajax Neres moet behouden. Willaert is van mening dat het goed is om spelers als Neres in huis te hebben die basisspelers volgend seizoen kunnen vervangen. 'Ziyech, Van de Beek?', somt de presentator op, alvorens hij bijval krijgt van Driessen. 'Tussentijds een speler aantrekken in de winterstop is leuk, maar allemaal haastwerk. Het hijgt tegen paniek aan. In de zomer kan je het weloverwogener doen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Totdat Bandé en Cerny allebei de pannen van het dak gaan spelen, zie ik voorlopig geen reden om Neres te verkopen. Hij is onze enige echte buitenspeler en Ziyech raak je 90% zeker kwijt.

Er gaat ook nog 20% van die 43 naar Neres' oude club en zo'n 4% opleidingsvergoeding.
Als hij gewoon zijn niveau blijft halen, 50-60 wedstrijden speelt en we hem over 1,5 jaar voor 35 mln kunnen verkopen, geef ik daar sterk de voorkeur aan.

Lijkt me niet onrealistisch. En wie weet wordt hij alleen maar meer waard.
0 0
vincent_DV
Ben ik de enige die eigenlijk vind dat Neres in wedstrijden waar de weerstand iets groter wordt, hij vaak toch een beetje door de mand valt? Hij is in zulke wedstrijden misschien niet echt slecht maar je kan aan alles zien dat hij het dan heel moeilijk heeft. 43 miljoen zou ik voor hem altijd nemen. Voor 20 miljoen is er echt een speler te vinden die hetzelfde brengt als hem of misschien zelfs meer. We moeten niet vergeten dat neres voor aardig wat geld is gekomen dus ik verwacht zelfs dat hij nog wel eens 1 van de grootverdieners kan zijn bij Ajax.
0 -4
debarbaar
Bayern Ajax?
0 0
wendoo9
Bij heel veel weerstand heeft heel Ajax het moeilijk. Ajax heeft het nodig van het voetbal anders is het vaak een lastig verhaal. Ziyech zie ik ook niet als het niet lekker loopt bij Ajax. Neres is gewoon een geweldige speler voor dit Ajax. Door het geklooi van Ten Hag is deze jongen ff wat minder gaan spelen door te veel wisselingen. Deze jongen moeten we koesteren want het is een parel die nog beter kan worden.
1 0
Knalpot
Nee hoor, je bent niet de enige. Neres heeft een erg hoge gunfactor bij heel veel fans. Terecht omdat het vaak een genot is om te kijken maarals je realistisch kijkt zijn er ook heel veel wedstrijden waarin ie niet thuisgeeft en is zn rendement het laatste jaar ver verwijderd van dat halve seizoen onder Keizer.
0 -1
JPM
Klopt, precies wat je zegt; wedstrijdjes tegen Bayern weet hij wel uit te blinken en is hij by far de allerbeste van het veld, maar wanneer de weerstand écht hoog wordt, tegen pak ‘m beet De Graafschap, NAC of Emmen, zakt hij finaal door het ijs.
1 -1
Schwalbino
Emmen is gewoon buitencategorie. Voor de rest wel met je eens ;)
1 0
Benleiden
Neres is helemaal geen wisselspeler, maar een zeer belangrijk onderdeel van het elftal. In Nederland moeten ze nog even wennen aan een zeer professionele trainer die graag zo nu en dan rouleert en het maximale uit zijn spelers haalt door ze het gevoel te geven dat er een andere speler in hun nek hijgt. Concurrentie is de basis van succes, want we zijn tenslotte wezens die in slaap sukkelen als we geen drijfveer meer hebben.
2 0
de-Ajacied
Schildkamp, van Rijswijk en Leo Driessen zijn 3 uitgesproken kakkerlakken
3 -1
Liniaal
In Rotterdam denken ze juist dat Driessen voor Ajax is. Iedereen vindt hem een irritante commentator. Ook de andere twee heb ik nooit een uitspraak horen of zien doen waaruit clubvoorkeur blijkt. Beetje kinderachtige reactie dus, puur omdat je het niet met ze eens bent.
0 -1
Ajacied33
Hoe kun je als Feyenoorder Driessen nou een irritante commentator vinden? Die man is een Telstar fan, ik weet het. Maar het kan niet anders dat hij een zwak voor Feyenoord heeft. Zijn stem is euforisch en opgewonden wanneer Feyenoord scoort of hij het over die ploeg heeft
1 0
AjaxPassion
Zou Ajax nu nog spelers halen om te laten wennen tot de zomer? Dat half jaar als aanlooptijd is wel ideaal eigenlijk. Zeker nu je weet dat er in de zomer wel eens heel veel spelers kunnen gaan vertrekken...

Ook in dat licht erg jammer dat Lainez niet is gekomen, want dan had je naast Neres (als dir niet ook zou vertrekken) al de vervanger van Ziyech in huis. Al ben ik benieuwd hoe Cerny zich nog gaat ontwikkelen...
0 0
Rentokill
Cerny schijnt aan een sterke comeback bezig te zijn.
0 -1
Harrie Nak
Van Marwijk lult uit z’n nek met z’n 20 mil. Als ik de kostprijs van 12-15 afhaal van die 43 miljoen (plus nog eventueel een doorverkooppercentage), blijft er verdomd weinig over! Dan kun je Neres net zo goed houden.
0 0
AjaxPassion
Wat is dit voor een redenering? Je denkt dat Akax dus compleet afhankelijk is van de verkoop van spelers? Natuurlijk niet, ze hebben niet voor niks een begroting van 90 miljoen...
0 0
Harrie Nak
Ik bedoelde verdomd weinig van de inkomsten bij verkoop, niet van het kapitaal wat op de bank staat.
0 0
insectenverdelg
Ik vraag me af, wanneer ben je een wisselspeler. Ajax heeft 32 officiele wedstrijden gespeeld de eerste seizoenshelft. Daarvan heeft hij er 22 gestart. en is 6 keer ingevallen, 2x geheel niet bij de selectie wegens een hamstringblessure, 1 x zat hij na zn bleasure op de bank voor als hij echt nodig was, maar dat was hij niet en 1x (utrecht uit) echt op de bank gebleven. Hij is niet onomstreden basisspeler, maar nog steeds veel meer basisspeler dan wisselspeler.
1 0
EricAjax1
Ja echt he.. media geven tegenwoordig echt maar een kwsrt van de info
1 0
3*stars*3
Lijkt erop alsof sommige van die “kenners” alleen samenvatting kijken, tijdens liveduels aan het snapchatten zijn of er gewoon geen verstand van hebben.

Neres is belangrijk voor Ajax.
In 55 ED duels, betrokken bij 42 goals!
Leuk en aardig om nu te cashen hoor maar waar haal je een speler die gelijk klaar staat en zo’n hoog gemiddelde haalt?
Bij elkaar houden en nu sportief oogsten.

Die van Rijswijk snapt er echt niets van...

Edit, ik dacht al dat die naam bekend voorkwam.
https://voetbalflitsen.nl/nieuws/xtdzps/commentator-bij-feyenoord-twente-emotioneel-bij-zien-van-dochter-als-mascotte-feytwe
6 0
Ajaxxxisdebeste
Juist!
0 0
JanTa
Niks aan toe te voegen.
2 0
Schwalbino
Ja lekker shoppen bij Ikea-Voetbal. Binnen 90 dagen ruilen met de family card. Nee, zo werkt het dus niet.

Je hebt nu een prima selectie. Beter dan voorzien was (omdat Ziyech is gebleven). Hou die dit seizoen in tact. Neres gaat ook straks nog wel een mooi bedrag opleveren. Er komt nog steeds zoveel nieuw geld in de markt. Prestaties tellen ook als het gaat om spelers te verkopen. Dat is een van de redenen waarom de spelers van Ajax meer opbrengen dan die van andere eredivisieclubs (de andere reden is dat Ajax doorgaans de betere spelers heeft).

Dus probeer eerst een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. De rest komt vanzelf.
4 0
ajax4lifebaby
Grappige is dat mensen ons vertelde dat we te veel voor Neres hebben betaald en nu willen we hem niet eens meer kwijt voor 43m. Heerlijk als het goed gaat.
5 0
Sterretje73
Ach die chinezen blijven wel een half jaartje hangen hoor en als Ajax Real verslaat met een Neres die bv een assist geeft krijg je ws een nog veel hoger bod. Neres kent ons spelletje en we gaan een paar drukke maanden tegemoet dus lekker vasthouden. Zo beroerd zal hij het ook niet vinden om CL te mogen spelen...
1 0
Jariiii
Er moet helemaal geen Neres-geld zijn. Hij moet gewoon blijven. En een betere dan hij (die ook nog in Nederland wil spelen!) haal je niet voor minder dan 50 miljoen. Bizar hoeveel mensen deze speler onderschatten.
0 0
Ajaccus
Van de zomer is zo 2014. Anticiperen en
klaar zijn voor wat komt is van deze tijd.
1 0
Hagmag
Sommigen denken alleen maar aan geld.
Ajax is een voetbalclub die weer eens kampioen moet worden.
Dat kampioenschap levert ook geld op.
Kampioen wordt je niet met 11 spelers, maar met minimaal 14 a 15 topspelers.
Voorbeelden te over in Europa.
Tadic en Ziyech gaan en kunnen niet alles spelen. Neres is daarom super belangrijk voor dit huidige Ajax. Hij is nog jong en kan nog veel leren.
Neres is geen reservespeler of bankzitter maar een volwaardig lid van het team Ajax-1.
Dat er nu 43 miljoen wordt geboden is alleen maar een compliment voor Ajax en degenen die hem gescout hebben.
Neres nu verkopen is het domste wat Ajax nu kan doen. Het verkleint de kans op de schaal en de KNVB beker. Dat Ajax de CL gaat winnen, lijkt mij wat overdreven op dit moment.
Neres gaat nog veel spelen en behoudt zijn waarde.
De voetbalwereld en daar hoort Chinaook bij, is gewoon knotsgek geworden.
Komende zomer 2019, is deze gekte opeens niet over en zeker niet voor Neres.
1 0
JanTa
Met Neres weten we wat Ajax in huis heeft maar iedere aankoop daar kleeft risico's aan. Ben blij als hij blijft.
1 0
ajax4lifebaby
100%
0 0
Saanchez
Correct me if i'm wrong maar zei Leo niet kort geleden dat Ajax Neres beter kon verkopen voor zoveel geld?
0 0
ajax4lifebaby
Hell no, we love you Neres. Glad you will stay, do Real dirty like you did Bayern.
2 0
amthree
Van rijswijk is anti ajax, dus die hoopt dat wij verzwakken. En wat als je neres verkoopt en je niemand er terug voor kan halen?
1 -1