Van Hanegem lyrisch over Ryan Gravenberch

SJvanveen, 15-01-2019 om 18:26, 14235 views, Touzani |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem van Hanegem vindt een viertal spelers op de Nederlandse spelers uitzonderlijk qua talent. Een daarvan is Ajacied Ryan Gravenberch, die op zestienjarige leeftijd zich al kroonde tot jongste debutant en doelpuntenmaker ooit in de Amsterdamse hoofdmacht.

'Die middenvelder lijkt op Pogba', steekt Van Hanegem van wal in gesprek met Soufiane Touzani. 'Hij is ook echt goed, al hebben ze (Ajax, red.) een heleboel aardige spelers. Hij (Gravenberch, red.) hoort wel bij de selectie, vind ik. Hij heeft zo ongelooflijk veel kwaliteit', aldus De Kromme, die ook kort over de aanstaande Klassieker sprak.

Feyenoord - Ajax staat op het programma tijdens de tweede Eredivisie-speelronde na de winterstop en Van Hanegem denkt dat de Amsterdammers gaan winnen in De Kuip. 'Ik houd mijn hart vast', geeft hij eerlijk antwoord als Feyenoorder. 'Ze (Feyenoord, red.) maken een heel slechte periode door en Ajax is juist beter gaan spelen en heeft betere spelers. Ik denk echter niet dat het de trainer zijn verdienste is.' 

Lees hier Het Verhaal achter Ryan Gravenberch

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
Wat zal Willem opkijken als hij ook Ünüvar en Hoogewerf leert kennen.. Die horen in dezelfde categorie qua potentie. Nu verwacht ik niet dat zij ook op zulke jonge leeftijd gaan debuteren, ze zijn fysiek lang niet zover als Ryan, maar puur qua voetbaltalent doen zij niet voor Gravenberch onder.

Ik hoop dat Marc al 2 fijne contractjes heeft klaarliggen en dat die op 27 feb (Hoogewerf) en 13 jun (Ünüvar) direct getekend worden.
2 0
3*stars*3
Eens maar wat denk je van Zamani en Pynadath ook?

Kan mij trouwens herinneren dat Bazoer destijds werd vergeleken met Pogba en dat was Pogba in zijn topvorm bij Juve.
Ik heb die vergelijking nooit begrepen maar zag het wel gelijk bij Gravenberch.
Qua bewegen, kappen en draaien, precies Pogba van Juve.
Hopelijk blijft hij zich zo stormachtig doorontwikkelen en dan gaan we hopelijk nog lang genieten.
1 -1
milan-jantje
Gravenberch is gewoon Gravenberch toptalent als hij zich zo blijft door ontwikkelen dan kan en wordt hij nog beter als Frankie. Gaat zeker de volgende zijn die ons ook weer meer dan 70 miljoen gaat opleveren. Vindt spelers vergelijken met wereld spelers erg onnodig en zorgt ook voor onnodige druk om zulke jonge jongens. Bij deze Messi is Messi zoals Messi gaat er nooit meer 1 komen dus geniet van die spelers nu ze er nog zijn maar trek geen vergelijkingen.
0 0
Schwalbino
Een blinde ziet dat Gravenberch met zijn rechterpoot uniek is. Maar Willem is wel ok hoor. Een oude zure Feyenoord-zeur dat wel maar hij kon het ook goed vinden met Ajacieden.
0 0
Labrador
Ik heb Feyenoord zien spelen tegen Dortmund en toen speelde ze wel lekker. Maar goed, Dortmund speelde met een B elftal dus dat zegt ook weinig. Ik denk wel dat het een groot voordeel is dat Feyenoord al tegen psv heeft gespeeld en met name hoe.
0 0
EricAjax1
Psv kan niet voetballen zoals Ajax dat kan
2 0
Labrador
Wat ik bedoel is dat je een geweldig voorbeeld hebt van hoe Feyenoord kan en wil spelen tegen ons. Een van de krachten van Ajax dit seizoen is dat ze heel rustig blijven als ze onder druk komen te staan
3 0
Hagmag
De "kromme" is opeens wel zeer verdacht vriendelijk in de richting van Ajax.
Ik vertrouw 'm niet.
Blijft een kakkerlak.
1 -2
Ronaldinho020
Filmpje gezien?
0 -1
ghouleseddik
Hij is echt een stuk milder geworden sinds die titel van ze.
0 0
GvanderK
We mogen Feyenoord nooit onderschatten. Zelfs nu niet.
5 0
RensvN
Die man heeft er echt kijk op. Een jaar of 7 geleden zei hij "Serrero wordt de smaakmaker in de Nederlandse competitie" en kijk nu eens.
1 -2
AFCA1510
Op de 6 positie altijd een heerlijke speler geweest. Een lange tijd zelfs de meest constante ajacied die we hadden, zelfs in de Europese wedstrijden.
6 -1
munser
haha... heerlijk, hij was oke. zou bij lange na niet meekomen in het elftal van nu
1 -2
Babangida83
Met de juiste begeleiding had hij dat ook zeker kunnen worden. Was in Zuid-Afrika player of the season onder Foppe de Haan. Zonde hoe het met hem is gelopen.
4 0
Ajax4life16
Wie zijn die andere 3 dan
0 0
3*stars*3
Kökcu, Stengs en Boadu.
3 -2
insectenverdelg
kokcu nog te weinig van gezien maar Stengs en Boadu sluit ik me geheel bij aan.
3 0
GvanderK
Als ik Ajax was zou ik Stengs en Boadu goed in de gaten houden vind dat die twee aardig wat talent hebben.
1 -1
Litmanen85
Hanagem
0 0
Freddy Al
Ik ben bang dat we een hele zware wedstrijd gaan krijgen in de kuip,de winst op PSV heeft het zelfvertrouwen gegeven dat ze kunnen redden met heel veel strijd en passie en een flinke dosis geluk.
5 -1
Liam
Vilhena zal verkocht worden...dat is gunstig in de tactiek van Feyenoord "Vol erop jagen".
0 0
3*stars*3
Grappige is dat PSV vaak lastig heeft tegen hun en dat ze met knikkende knietjes wachten op Ajax want Ajax is voetballend 9/10x superieur.
Tegen PSV scoorden ze 2x uit de counter en PSV heeft moeite om het spel te maken.

Heb alle vertrouwen in dat Ajax “gewoon” met de punten vertrekt uit de Kuip.
2 -1
Schip
Dat was wel altijd zo, maar de laatste jaren had Ajax het ook niet makkelijk in de Kuip en een enkele keren zwijnden we echt daar.

Denk dat dat nu ook wel anders is hoor.

OT: mooi dat Van Hanegem als liefhebber blijft kijken. Opmerkelijk wat hij ook zegt over de invloed van de trainer.
0 0
insectenverdelg
Daarnaast spelen we beide 3x in 8 dagen ervoor. Ik verwacht dat Ajax dat veel beter kan verteren dan Feyenoord. Ook verwacht ik dat doe 'geweldige' sfeer jongens als Tadic en de Ligt extra vleugels geeft.
1 0
gi0vanni
Heb er een prima gevoel bij. We gaan er vanuit dat de spelers toen ze uit bij PSV verloren hebben geleerd dat ze echt alles moeten geven elke wedstrijd. Wel raar is dat Ajax het meestal heel goed tegen Feyenoord en af en toe wat minder tegen PSV maar dat Feyenoord die meestal geen vuist tegen AJax kan maken het PSV af en toe zeer lastig maakt.

Dit jaar de loodzware opgaven om alles te winnen maar met deze selectie zou dat moeten kunnen.
0 0
afcas
je bedoelt zoals ze ook tegen ons probeerden en zelfs voor de rode kaart compleet weggespeeld werden?
1 -1
ETM
Ze werden niet compleet weggespeeld voor de rode kaart. Maar de rode kaart heeft ze juist ervan behoed compleet weg gespeeld te zullen worden. Het kwam ze prima uit. Ajax zette ze vervolgens op een laag pitje opzij.
1 -1
Jariiii
Eens met twee derde van je reactie. Maar Feyenoord werd wel degelijk al voor de rode kaart weggespeeld.
1 0
ETM
Wel ja dat gaat dan over hoe je het noemt. Feyenoord had idd tackels nodig om Ajax te stoppen. In die eerste paar minuten.
0 0