Jansen te spreken over Magallán en Traoré

SJvanveen, 08-01-2019 om 18:34, 18583 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Freek Jansen is als journalist mee met Ajax op trainingskamp en heeft in gesprek met zijn eigen medium Voetbal International zijn licht laten schijnen over Ajax, David Neres, Lisandro Magallan en Lassina Traoré. Over de twee laatstgenoemde spelers is de Ajax-watcher te spreken. 

'Magallan is een beest van een gozer. Hij is een fysiek sterke verdediger, maar zal geduld moeten hebben. De basis van Ajax zit steviger in elkaar (dan vorig seizoen, red.)', aldus Jansen, die denkt dat het ook nog even duurt voordat Traoré zijn opwachting maakt in de hoofdmacht. 'Hij is zeventien en wordt achttien. Je ziet dat hij een vaardige speler is en een groot talent, maar er zal tijd overheen gaan voordat hij in aanmerking komt voor een basisplek.' 

David Neres en Diego Lainez

David Neres kampt met interesse uit China, maar Jansen gaat ervan uit dat de Braziliaan bij Ajax blijft. Alleen bij een monsterlijk bedrag willen de Amsterdammers de Braziliaan misschien laten gaan. 'Het blijft natuurlijk de  transfermaand, maar het moet een gigantisch bod zijn, wil Ajax Neres laten gaan.' De scribent besloot over Diego Lainez, die hevig in verband wordt gebracht met een overstap naar de Nederlandse hoofdstad: 'Er is een spel gaande. De scoutingsrapporten en Overmars zijn positief over hem. Er wordt concreet onderhandeld, maar het is niet helder of de eindfase deze of volgende week is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PuurGeluk
Wat een ontdekking. Iemand van 17 wordt 18.
1 0
AJAIXIXIXI
Zou je niet zeggen inderdaad.
1 0
Cello
Freek Jansen. Was dat niet een bekende voetballer bij Ajax?. Een analist met een professioneel redelijk goede voetbal achtergrond?. Iemand die uit eigen ervaring er een goede kijk op heeft?.

Oh nee.... het is slechts een journalist. Onbegrijpelijk dat journalisten meer en meer steeds de experts gaan uithangen èn, misschien nog wel erger, dat de lezers hiervan het nog voor waarheid aannemen ook!.

Eigenlijk zouden journalisten zich moeten houden aan waar zij goed in zijn: interviewen van spelers, trainers en oud-gedienden van het spelletje èn daarna de resultaten daarvan publiceren. Het draait immers niet om de journalisten en verslaggevers, maar om de spelers, trainers en een ieder die ze interviewen mbt het voetbal. Nu zijn we al zover dat journalisten andere journalisten interviewen.

Om terug te keren naar Freek en zijn mening over Traore en Magallan....niet interessant, maar als hij nu een oud-gediende van de club zou interviewen en die er een mening over zou hebben wat gepubliceerd wordt....dan pas is het interessant. Freek's mening is dat NIET.
8 -1
MelleAfca
Dat is vaak wel waar, maar niet per definitie.
Je hoeft niet professioneel voetbal te hebben gespeeld om verstand van het spelletje te hebben. Daar diskwalificeer je indirect eigenlijk ook mij, alle anderen op AS, maar vooral ook jezelf mee. En dat is niet correct aangezien ik je stukjes vaak wel graag lees ;)
0 0
Stone020island
Ben het hier zo mee eens. Journalisten moeten met feiten komen en niet met hun eigen mening.
0 -1
Aeter
Freek vind dit... Blabla.. Is hetzelfde als de achterbuurman van Huntelaar vind dat.
1 -1
PeterVKV
Magallan links naast de Ligt en Daley op het middenveld met Frenkie en Donny.
0 0
Joseph
In de Champions League zal sowieso zo gespeeld worden, maar het zou goed zijn als er wat meer ritme ingebouwd wordt in de eredivisie.
0 0
Ajax_026
...of gewoon eerst een keer laten invallen.
0 0
AFCAMM
Ben benieuwd of dit een gevreesde Argentijnse slager blijkt te zijn.
1 0
ajax4lifebaby
Toch wel lekker dat we deze jongen binnen hebben. Geeft ook weer signaal naar de andere spelers dat Ajax nu de mogelijkheden heeft om te investeren.

Zoveel toppers uit de jeugd aangevuld met spelers van 10-15 mill per stuk. Sick
5 0
mcatarinob
Naast Freek Jansen, kunnen toch aak anderen wel iets over Magallan en Traore zeggen? Toch leuk en interessant voor ons om daar kennis van te nemen? We zijn toch allemaal nieuwsgierig naar hun prestaties?
1 0
X-RaY
Die Freek lult ook altijd maar in de ruimte. Oftewel hij weet ook helemaal niks. Moet ik godverdomme weer een Zoloft nemen van al die spanning ik trek het niet meer :p
3 -1
mgtow
Dat is nou humor
1 0
J3pp476
Die Freek Jansen is best een aardige gast, maar ik krijg altijd het idee dat hij qua transfers precies net zoveel weet als wij. Heeft nooit enig idee wat er concreet binnen Ajax speelt en baseert z'n mening vooral op basis van nieuwtjes uit andere bronnen, net als wij
12 -1
OpaVerteld
En op zich is dat een compliment aan Ajax als organisatie.
Blijkbaar zijn de "lijntjes" naar allerlei figuren binnen de club afgekapt of opgedroogd en blijven de belangrijke zaken binnenskamers.
Dat is wel eens anders geweest!
Ook hier zijn stappen gemaakt.
0 0
10Sneijder10
Het beeld wat je hebt klopt.
Dit is geen journalistiek maar gewoon samenvatten wat al bekend is.
Dat is overigens het geval bij alle huidige watchers.
De laatste watchers die echt nog inside info hadden waren Iwan van Duren en Simon Zwartkruis.
3 0
DonAdam
Freek Jansen is, net als al die andere clubwatchers, een supporter van de club die hij beschouwt, met als verschil met andere supporters dat hij een baantje heeft bij een medium. In dit geval de VI, een werkgever die betaalt voor een schoolreisje naar Florida.

Ik gun het die gozer van harte, maar hij heeft nooit iets zinnigs te melden of iets kritisch te zeggen, waardoor wat hij te melden heeft totaal irrelevant is. Nu ook weer, het bijna 9 minuten durende gesprek op VI waar dit stukje over gaat is ook 8:48 minuten gezever zonder inhoud; alles wat hij zegt weet de ingevoerde supporter al. Maar misschien levert het hem ooit een baantje op bij Ajax, zoals het bv Thijs Slegers is vergaan. Voormalig psv supporter euh watcher en nu persvoorlichter bij PSV.

Hoe dan ook, omdat hij nooit iets te melden heeft en zeker nooit kritisch is, is Freek hier mateloos populair;)
5 -7
FWAjacied
Hij zegt dat hij voor de Graafschap is, dus dat geloof ik dan maar. Hij geeft in de podcast aan dat hij ook wel weet dat de Telegraaf veel korter ziet op het nieuws qua transfers. Kiest dan ook voor een andere manier van berichtgeving en denk dat hij de laatste tijd (zeker met de lange stukken en interviews) bewezen heeft om een goede bijdrage te leveren als clubwatcher. En met een beetje geluk pakt hij ook nog een leuke primeur erbij.
1 -1
FWAjacied
De manier van berichtgeving van VI is wel een tikje anders dan de Telegraaf. Jammer dat ik qua geruchten en nieuwtjes toch sneller het verhaal van de Telegraaf geloof.
3 -3
Bramzel
Alleen komen hun wel met concrete datums (bijvoorbeeld Lainez op dit moment namelijk deze week of volgende week).
0 -2
FWAjacied
Heel concreet vind ik dat niet. Ik heb het fragment geluisterd en daar laat Jansen zeker over Lainez weten dat hij het eigenlijk ook niet zo goed weet.
2 0
Bramzel
O oké dan heb ik niks gezegd. Dit bericht geeft dan wel een beetje een ander beeld vind ik.
0 -1
MPAjax
ben benieuwd of die twee beukers de ligt en magallan de aanvallers van real weg kan zetten
1 -2
Bramzel
Freek Jansen praat dus over een eindfase deze week of volgende week aangaande de transfer van Lainez. Betekent dit dan dat ze zo goed als bijna rond zijn en dan deze week of volgende week de papieren ondertekend worden of hoe moet ik dat zien?
4 0
PetervanAmsterdam
Ajax heeft daar zelf nog niets over naar buiten gebracht, dus het is afwachten. Wat we steeds vernemen komt voornamelijk uit de Mexicaanse en Midden-Amerikaanse pers, en verder soms wat via Jansen (Voetbal International) en Verweij (De Telegraaf). Ik denk wel dat Ajax Lainez dolgraag wil hebben en daar ver voor wil gaan, zeker na eerdere teleurstellingen met Bailey en Richarlison. Maar clubs in dat soort landen proberen er het alleruiterste uit te halen en vaak, en dat is vooral in Zuid-Amerika zo, kun je in een latere fase van de onderhandelingen ook nog te maken krijgen met meerdere andere (gespreks)partners die niet altijd even betrouwbaar zijn en voor henzelf en hun cliënt er ook zoveel mogelijk uit willen halen. Afgaande op de mediaberichten is het onderhandelingsspel in volle gang en heeft de speler zelf aangegeven dat hij naar Ajax wil.

Mijn gevoel zegt dat Lainez deze maand Ajacied wordt, maar wie ben ik... In ieder geval hoop ik het.
3 0
Bramzel
Ik hoop het ook.
0 0
tyzinho
Het komt er eigenlijk op neer dat ie eigenlijk helemaal niks zegt, in dat hele stuk niet.
2 0