'Lainez vanaf de vleugels levensgevaarlijk'

BartVeenstra, 04-01-2019 om 07:15, 15323 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als we scout Piet de Visser moeten geloven, haalt Ajax met Diego Lainez - mocht de transfer doorgang vinden - een 'supertalent' in huis. Dat vertelt de talentenontdekker in gesprek met de NOS. 'Een speler met veel techniek en snelheid, met veel kwaliteiten en mogelijkheden.'

Volgens de Zeeuw is Lainez nog wel wat speels. 'En nog niet zo sterk en hij moet nog wat effectiever worden', vervolgt hij. 'Hij kan linksvoor, rechtsvoor en op tien staan. Al is hij meer een dribbelaar. Vanaf de vleugels is hij levensgevaarlijk.'

De Visser denkt dat Lainez bij Ajax wel wat tijd nodig zal hebben. 'Hij gaat het wel maken bij Ajax. Maar ze moeten hem rustig brengen. Het is een goede zaak als ze hem nu al halen, dan kan hij worden klaargestoomd en er volgend seizoen staan. Als opvolger van David Neres bijvoorbeeld.'

Lisandro Magallán

De komst van Lisandro Magallán is al wel definitief. Als analist van het Zuid-Amerikaanse voetbal heeft David Endt, voormalig teammanager van Ajax, de Argentijnse verdediger enkele keren zien spelen. De vraag is of Magallán bij Ajax past. 'Bij Ajax speel je zeker in de Nederlandse competitie met veel ruimte in de rug. Dat vereist gevoel voor positie. Dat wordt wennen voor hem. Kan hij dat? In de Copa Libertadores heb ik hem wat dat betreft ook wel uit balans gezien.'

Endt geeft vervolgens enkele sterke punten aan van Magallán. 'Hij is een goede verdediger, sterk in de lucht, betrouwbaar, stabiel, fysiek sterk, niet supersnel, goed in de duels', aldus de analist, die denkt dat Magallán uiteindelijk Matthijs de Ligt moet gaan opvolgen. 'Maar verwacht geen De Ligt. Die is exceptioneel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Ik vraag me toch wel af of David Endt echt de competitie volgt of dat hij ergens online wat samenvattingen terug kijkt zodra iemand hem wil interviewen.
0 0
Ozymandias
David Endt kijkt niet alleen veel Latijns Amerikaanse wedstrijden maar is ook een commentator (een hele slechte trouwens) tijdens veel Latijns Amerikaanse wedstrijden. Ik kom zijn stem regelmatig tegen als ik een illegale stream kijk van een Latijns Amerikaanse wedstrijd.
1 0
petwes
Ajax heeft nu een unieke lichting aan talenten, en een Europese status die tijdelijk is. 5 jaar geleden en 5 jaar vooruit zal Ajax niet zo goed zijn als nu. Om de huidige status te verzilveren zal Ajax extra moeten investeren in alle spelers vanaf 16 jaar die misschien nu net wel, maar anders niet naar Amsterdam te halen zijn. Je hebt het geld om het nu te doen, dus geef het gewoon allemaal uit. Je koopt misschien een paar spelers te veel, maar sommigen zullen wel slagen, en dan kan je nog een paar jaar leuk mee doen in de Europa League voordat je weer gewoon voor de winterstop er uit ligt daar.
0 -2
Kilum
voor 120miljoen aan jeugdspelers halen. top idee!
1 0
koenos1
Praten over een speler van wiens komst nog uiterst onzeker is
0 0
de-Ajacied
In elk geval is Overmars heel goed bezig
0 0
petwes
Altijd goed bezig.
0 -1
altijdwelwat
Sowieso moet je Piet de Visser niet geloven, die man noemt zichzelf de ontdekker iedere voetballer die is doorgebroken. Lainez heeft een prima startsnelheid , een mooie dribbel maar is echt fysiek heel matig. Daarnaast dit seizoen in 28 wedstrijden slechts 2 assisist tegen Panama en Jamaica o20 , in de competitie staat de teller op 0 . Magere cijfers voor een buitenspeler ......
1 0
Ozymandias
Tja, vorig seizoen gaf Lainez in de 402 minuten die hij speelde twee assists. Hij moet nog werken aan zijn pass- en trapkracht want dat is momenteel samen met zijn uithoudingsvermogen zijn zwakke punt. Dat is natuurlijk logisch voor een 18 jarige speler met zijn bouw. Hij zal als bankzitter beginnen en zal dus extra uren aan zijn atletisch vermogen (fysieke kracht, uithoudingsvermogen, etc.) kunnen werken.
0 0
Duif63
Akkoord wat betreft fysiek en conditie maar voor 15 miljoen mag je toch wel een speler verwachten die een fatsoenlijke pass- en traptechniek heeft.
0 0
Ozymandias
Lainez heeft ook gewoon een meer dan goede pass- en traptechniek. Hij moet alleen nog aan zijn pass- en trapkracht werken maar dat is logisch voor een 18 jarige speler met zijn lichaamsbouw. Daar is gelukkig ook makkelijk aan te werken.
0 0
Ozymandias
Zoals ik eerder al schreef viel het me in de drie wedstrijden die ik van Lainez heb gezien wel op dat hij zijn versnelling niet lang door kan trekken. In dat opzicht lijkt hij een klein beetje op Younes die op de eerste meters ook erg snel was maar dan vaak niet definitief weg kon komen van zijn tegenstander omdat hij die snelheid niet door kon trekken. Aangezien Lainez pas 18 jaar is zal dit gelukkig wel iets kunnen zijn waar hij zich waarschijnlijk nog in zal verbeteren namate zijn fitheid verbetert en hij zijn atletisch vermogen verder ontwikkelt.
1 0
marrene
De Visser is een zelfbenoemde top scout.
Heb gisteren City-Liverpool gezien. Kompany (duidelijk op zijn retour), Stones, Lovren, Van Dijk (speelt alleen op safe) en Otamendi (viel in) zijn allemaal voetballend heel beperkt.
Ik ken Magallan niet maar ik kan mij niet voorstellen dat die voetballend minder is. En dan heb je het over clubs die honderden miljoenen uitgeven aan spelers.
2 0
Ozymandias
Het voetbal in de Premier League heeft de afgelopen vijf jaar een enorme verandering ondergaan. Het enorme tempo waarin de wedstrijden worden gespeeld is hetzelfde gebleven maar de speelstijl van de meeste ploegen is verder totaal veranderd. Het 'kick and rush' voetbal was in de loop van deze eeuw al (op bij een paar degradatiekandidaten na) verdwenen maar sinds de komst van trainers als Klopp, Guardiola, Pochettino en meer recentelijk ook Silva en Emery is het voetbal in de Premier League veel tactischer geworden. Het opbouw- en aanvalsspel bij de meeste ploegen is nu veel gevarieerder en veel ploegen proberen nu ook hoog druk te zetten ondanks dat het tempo zo enorm hoog is.

Alleen doordat veel van de verdedigers in de Premier League dat niet gewend waren is het niveau van verdedigen in de Premier League ENORM achteruit gegaan. Ook worden er in de opbouw (misschien wel danzij het feit dat het veel gevarieerder is geworden) nu ENORM veel fouten gemaakt. Ik verwacht dat dit in de komende vijf jaar zal verbeteren aangezien de meeste Premier League clubs nu scouten op een ander type verdediger wat wel bij de monderne speelstijl in de competitie past. Ik verwacht ook dat het niet lang meer zal duren voordat een paar Premier League clubs zich toevoegen aan de absolute top (wat in mijn ogen de afgelopen jaren bestond uit Real Madrid, Bayern München, Barcelona, Juventus en misschien ook Atletico Madrid maar daar twijfel ik enorm over).
0 0
ajax1forever
Ook zitten kijken, was geen supertop wedstrijd, wel veel strijd.
Als Ajax op z'n top is kunnen ze zeker bij dit nivo aanhaken, sterker nog met onze hoge backs en de voortdurende positie wisselingen voorin worden zelfs zij gek, alleen in de omschakeling zouden ze wat kunnen betekenen.
Alleen kan Ajax zo'n nivo 90 minuten op de mat leggen...
0 -1
3*stars*3
In de PL zie je wel vaker dingen waarvan je denkt, wtf!?
Gister was er ook weer een moment waar bijna een eigen doelpunt viel en het leek nergens op.
Maar moet er wel aan toevoegen dat niveau daar natuurlijk an een heel ander level is en dan is het wachten op zulke rare momenten.

On-Hoop dat het rondkomt met deze jongen maar lijkt er ook op dat ze in de zomer afscheid gaan nemen van een paar buitenspelers.
Bandé komt terug en Traoré kan ook vanaf de vleugels.
Verder heb je ook nog Kühn, Tadic en Neres.
Of Tadic gaat vanaf komend seizoen als 10 spelen.

Denk dat Cerny en Johnson wel (tijdelijk) zullen vertrekken.
0 0
Redrum
Ja in de PL ligt het tempo vaak belachelijk hoog, maar dat komt het zuivere spel niet ten goede. Verdedigers daar moeten vooral fysiek sterk zijn, maar ze hoeven echt niet te kunnen voetballen. Zo'n Virgil van Dijk kan ook vrijwel niets met de bal aan de voet, maar hij wint zijn duels en levert het balletje netjes in bij de jongens die wel kunnen voetballen. Dan ben je in de PL al snel een wereldverdediger.
3 -1
behangdelul
In Nederland zouden ze het over mockey mouse hebben, maar gisteren was briljant? Met alle respect maar het was hotseknots voetbal in een heel hoog tempo, maar ook hier, wat een fouten zeg!
1 -2
Redrum
Ja de PL wordt altijd enorm geromantiseerd, maar ik kijk er niet graag naar. Het is een foutenfestival in een moordend tempo. Alles op fysiek en snelheid, heel weinig verzorgd voetbal en creatieve aanvallen. Als het lukt ziet het er mooi uit, maar er zijn ook wedstrijden waarbij je geen idee hebt waar je naar zit te kijken. In Nederland is het vaak ook een foutenfestival, maar dan in een laag tempo.
1 -1
3*stars*3
Met jullie eens.
Vooral jouw laatste zin zegt genoeg over de Eredivisie, “foutenfestival in een laag tempo”.
0 0
Ajacied33
En toch kijk ik altijd graag naar de ED. Heerlijk..
0 0
pizzapunt
Van Dijk is de enige verdediger die overeind blijf die wedstrijd en speelde erg goed..
1 0
AFCAwooz
En Piet kan het weten. Hij heeft hem immers ontdekt.
1 0
Ajacied33
Wordt een beetje moe van Piet. Zeggen ze weleens wat over van Gaal, man, deze Piet is nog gekker op zichzelf dan Louis ooit zal zijn.
1 -2
3*stars*3
Ik zag zijn docu een tijdje geleden op Fox en Piet is erg dol op Piet.
Maar hoewel hij vaak nadrukkelijk op zoek is naar schouderklopjes, heeft hij toch een mooi CV opgebouwd.
Problemen met zijn gezondheid maar hij is 80 gepasseerd en gaat door.
0 0
Redlum
Als iedereen hier nou eens even zijn bek over dicht houdt. Door dit soort opmerkingen zijn we deze jongen straks alsnog kwijt aan de PL ala Richarlison
1 -1
chloorbestendig
Sorry
4 0