'Ze zullen wel knarsetanden in Eindhoven'

FinnDekker, 02-01-2019 om 23:35, 21262 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Voetbalpraat van FOX Sports denkt men dat Ajax mogelijk extra smult als ze Diego Lainez contracteren. De talentvolle aanvaller komt namelijk uit Mexico, de vijver waar concurrent PSV normaal gesproken in vist.  

'Ze zullen wel knarsetanden in Eindhoven. Mexico is natuurlijk de achtertuin van Eindhoven', aldus Christian Willaert. Vincent Schildkamp stelt dat het misschien wel bewust is. 'Misschien doet Ajax het juist daarom. Ze menen overal meer slagkracht te hebben. Even de financiële spierballen laten rollen. Er speelt ook prestige tussen die directeuren.'

Kees Kwakman, eveneens aan tafel, twijfelt of PSV genoeg financiële middelen heeft om de strijd aan te gaan. 'PSV moet het ook kunnen betalen. Elf miljoen, bonussen en allerlei constructies. Je moet er ook in meekunnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VinAmsterdam
Ajax wordt niet beter door Lainez...te weinig rendement bij America. wel mooie acties hoor
1 0
AlexIbarra
Volgens mij willen wij gewoon de grootste talenten voor de laagste prijs, op de posities waar we ze het best kunnen gebruiken.

In mijn ogen zijn we niet zó rijk dat we een Braziliaans supertalent van 3 miljoen expres laten lopen en om Psv te pesten voor 11 miljoen een minder goede Mexicaan kopen.
Maar misschien denk ik te simpel en snappen de experts bij Fox hoe het echt zit...
0 0
ajaxxcied4life
Ze lopen wel erg hard van stapel bij Fox
0 0
VanDeMolen
Wij kunnen PSV dit seizoen uit de markt drukken. Kampioen worden, PSV geen CL, dus Lozano weg. Gutierrez er waarschijnlijk achteraan. Nog maar aankijken wat jankbal de Jong en grabbelaar Zoet gaan doen. Behalve transfers hebben ze dan geen inkomsten, dus kunnen ze nauwelijks wat fatsoenlijks terughalen. De komende 40 jaar zijn ze nog bezig met het stadion afbetalen.

Dan sta je dus met een team van Hendrix, Isimat en Rammelaar om het kampioenschap te spelen, gaat nooit lukken. Kan Feyenoord weer eens meedoen om de tweede plek.
5 -1
JanTa
Voor de goede orde, PSV is al door Ajax uit de markt gedrukt maar ze zitten nog in hun laatste stuiptrekkingen.
0 0
davidsglory
Hoe matig zij ook zijn, als wij 2 toppers verliezen mogen wij ook weer gaan bouwen aan een nieuw elftal. Die lampen hebben wel bewezen dat je met matig materiaal en zakelijk voetbal gewoon kampioen kan worden. Ben het wel met je eens dat we ze een mokerslag kunnen geven.
1 -1
Redrum
Als Ajax dit jaar kampioen wordt en psv volgend jaar niet door de voorronde CL heen komt slaat Ajax een groot gat. Dan kan psv nog wel wat spelers kopen van de opbrengst van Bergwijn en Lozano, maar de kans is niet groot dat hun elftal hierdoor sterker wordt dan het nu is. Je zag vorig jaar al meteen wat er gebeurde toen psv geen Europa League voetbal haalde, totale paniek en Locadia moest noodgedwongen verkocht worden. Dit jaar konden ze Gutierrez ook pas kopen toen zeker was dat ze CL zouden spelen. Normaal gesproken zou Ajax met het huidige puntenaantal op pole-position liggen voor de titel, maar als psv in 17 wedstrijden slechts één keer verliest dan sta je bizar genoeg nog tweede ook. Toch denk ik wel dat Ajax de beste papieren heeft gezien het nog resterende programma. Als Ajax niet van Real wint verwacht ik niet dat we nog schade oplopen door die 2 extra potjes. Ik denk dat Ajax verder een makkelijker programma heeft, met natuurlijk de wedstrijd in de Arena tegen psv als grootste voordeel ten opzichte van Eindhoven. Daarnaast teert psv nog teveel op geluk en dat gaat één of twee potjes (net als vorig jaar uit bij Willem 2 bijvoorbeeld) een keer op zijn. Dat zou al genoeg moeten zijn voor Ajax, aangezien ik ons weinig tot niets meer zie verspelen.
3 0
Bullmajor
Amen
0 0
ghouleseddik
Het zal me roesten wat ze in Eindhoven van ons vinden. Het zijn drie letters op teletekst voor me en verder niets, non-club. Soms vergis ik me weleens en kijk ik per ongeluk naar, maar dan moet ik snel zappen voordat ik mijn ogen eruit krab.
6 0
Redrum
Ja dat ken ik, dan zit je te zappen en dan kom je bij een wedstrijd van psv terecht en denk je in eerste instantie: Hey, voetbal. Eens ff kijken. En dan na 3 minuten denk je: dit heeft niks met voetbal te maken, weg ermee.
4 0
Frank1978
Knap dat je het nog drie minuten volhoudt! ;-)
4 0
Redrum
Ja je hoopt toch drie minuten lang dat het nog wat wordt, maar na de vijfde blinde lange peer naar voren weet je uiteindelijk wel genoeg.
0 0
Redrum
Mexico is de visvijver van Psv, niet de achtertuin. Helaas is deze visvijver geen eigendom van de Gemeente Eindhoven en dus kunnen ook andere vissers een hengeltje werpen in de vijver. En sommige van die andere vissers hebben grotere hengels met sterkere lijnen.
4 0
Redrum
Ik denk dat ze op bestuurlijk gebied bij psv meer met Ajax bezig zijn dan andersom. Ajax zal niet achter deze speler aanzitten omdat psv toevallig veel bezig is in Mexico (ze schijnen daar echt super populair te zijn als je Gerbrands moet geloven). Maar ik denk inderdaad wel dat psv niet blij is met deze gang van zaken. Als Ajax dit rond krijgt volgt er meestal een reactie vanuit Eindhoven. Die gaan dan ook weer gewapend met een kleine zak geld en een hoop creativiteit de markt op.
2 -2
chrisjuhhh
Costa Rica nieuw gebied .
1 0
Redrum
Ja misschien kan psv daar ook een kantoor openen nadat ze daar flink aan populariteit hebben gewonnen door een flink aantal Costa Ricanen te kopen. Kunnen ze die goudmijn ook uitbuiten.
0 0
davidsglory
Costa Rica is een mini pandje met weinig goede voetballers. Die dunne van Twente destijds is de laatste die mij is bij gebleven.
0 0
chrisjuhhh
Ze bedoelen Dumfries scheel getikt door Lainez , Angelino scheel getikt door Neres , L de Jong scheel gesandwiched door Magallan en de ligt , Hendrix scheel gedraaid door de Jong F .
1 -2
PaulC
PSV laten knarsetanden...
Daar is Ajax helemaal niet mee bezig.
Misschien dat ze dat bij Fox denken. Maar zoals een oud Nederlands spreekwoord zegt 'Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten'
2 0
Stamhoofd
Mexico, de achtertuin van Eindhoven.. XD
3 0
fanforeffer
Nee dat is de gemeente.Die past meestal bij.
1 -1
Babayaka
PSV is klaar, die is bezig met de laatste stuiptrekkingen voordat ze afzakken naar de subtop.
Er lopen weinig echt goede spelers nog rond, ze hebben geen depays Ronaldo of romario;s meer
ze hebben geen robben of gullit of een van Nistelrooy meer meer die ze voor veel geld kunnen verkopen.
Stadion is al verpand aan de gemeente. Philips stopt er volgens mij geen geld meer in.
Voor andere sponsoren die een stuk minder betalen is psv alleen nog een beetje intressant.
Kijk de sponsoren zien ook de europese campangne van psv, en het was leuk en aardig maar 2 puntjes en kansloos eruit. En een europees toernooi wat steeds lastiger wordt.
De enige speler van waarde die ze nu hebben hebben ze een doorverkoop percentage van 40% ofzo. Dus ook met die speler gaan ze niet veel geld binnen harken.
4 -2
TontoKarnaggel
Weet niet of je gelijk gaat krijgen ( ben bang dat het wel mee gaat vallen) maar alleen al voor het benoemen van de mogelijkheid dat dit gaat gebeuren heb je een duimpje omhoog van me gekregen :)
1 0
behangdelul
Denk dat dat wel losloopt. Angelino gaan ze wel voor cashen, Bergwijn, Malen, Lozano. En vergeet Luuk de Jong niet, daar vangen ze ook nog wel een miljoentje of 10 voor. Zoet? Dumfries, Rosario. Ze hebben nog best wel wat kapitaal.
En dan nog dark horses Gutierrez (ik weiger die lul troetelbeer Guti te noemen) en Romero.
0 -3
RusselWestbrook
10 miljoen voor Luuk de Jong! Hahaha.

One trick pony met 0 restwaarde. Als ze daar 10 miljoen voor krijgen moet whoever the fuck die deal regelt een standbeeld krijgen.
4 0
Redrum
Malen, Dumfries, Angelino, Zoet en Luuk de Jong zullen per stuk niet meer dan 10 miljoen opleveren.
1 -2
Lazell
Bergwijn wel een stuk of 30-40. Wij hebben het meeste potentieel, altijd al gehad, maar vlak die boeren niet uit.
2 -1
Redrum
Bergwijn kan wel rond de 30 miljoen opleveren ja en aan Lozano zullen ze vast ook nog wel wat verdienen. Het zal genoeg voor ze zijn om verder te gaan waar ze mee bezig zijn, maar niet genoeg om met Ajax te kunnen concurreren. Als Ajax nu doorgaat waar ze vorig jaar mee begonnen zijn kunnen ze eindelijk echt afstand gaan nemen.
1 0
chrisjuhhh
Malen zie ik niet als buitengewoon Bergwijn wel .
0 0
3*stars*3
Denk juist dat Bergwijn wel een mooi bedrag gaat opleveren.
Lozano zal ook 30/35 mil opleveren maar een groot deel moet idd dan weer naar Mexico.
Verder hebben ze idd niet veel kapitaal op het veld staan.
Misschien dat een Engelse club teveel gaat betalen voor Dumfries maar that’s it.
Investeringen in Pereiro, Ramselaar, Isimat, Romero etc kunnen ze afschrijven.

Maar die boertjes zijn lang creatief bezig geweest om hoofd boven water te houden en er zal wel weer een reddingsboei tevoorschijn komen.

In de tussentijd moet Ajax nu wel gat slaan en weg sprinten...
6 0
Redrum
Ja psv ontsnapt altijd aan de ondergang op de één of andere manier en dat zal nu ook wel gebeuren. Voor Ajax is het inderdaad gewoon zaak om nu echt een gat te slaan en onbereikbaar te worden. Met het beleid dat psv al jaren voert zullen ze in ieder geval niet snel groeien.
1 0
henrytimmner
Mooi verwoord alleen denk ik dat Lazano in de 20 miljoen oplevert.
Maar pisvee zal weer iets uit de toverdoos halen.
0 0
ajax4lifebaby
PSV pesten is puur een mooie bijkomstigheid. Lainez is hét grootste talent van Mexico, aldus alle kenners, en voor maar 11 miljoen is dit gewoon een juiste keuze.
6 0
ETM
Tuurlijk om PSV een beetje te pesten neemt Ajax vast een gokje van 11miljoen Euro..
5 0
mvdk
Functioneel pesten. Het grootste talent weghalen en PSV een klap verkopen door te laten zien dat dat dekselse Ajax ze daar ook dwars zit. Een soort Bassie en Adriaan verhaal XD.
0 0
ETM
Ik geloof best dat Overmars er een bepaald sentiment bij voelt als hij uitgerekend een Mexicaan haalt, maar ik geloof echt niet dat het een onderdeel is van de afweging om deze Mexicaan te halen.
0 0
mvdk
Natuurlijk niet.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Het eeuwige stokpaardje van psv Ze zijn de beste club van deze eeuw en regeren al 20 jaar roepen ze daar. Nou nou, 9 om 6 qua kampioenschappen de laatste 18 jaar.
Als je van 62 jaar eredivisie een all time ranglijst moest maken, dan heeft Ajax 250 punten meer dan psv. 2 lijstjes meeste goals en meeste punten per seizoen, op beide lijstjes is nr 1 tot 3 een seizoen van Ajax.
Wil niet als calimero zijn, maar in eindhoven denken ze al jaren dat ze ons qua geschiedenis in NL al op de hielen zitten. Deze eeuw de beste, vier nu maar lekker een feestje met de gemeente van gemeentegeld.
Zo, sta je toch ff te kijken als je hoort dat ajax ruim 120 keer tegen psv speelde in de comp. en ajax vaker verloor dan won van psv.... Tsja
3 -1
gi0vanni
Zoals je het nu zegt is de conclusie dus dat ze bij Ajax spelen voor de prijzen en bij PSV om van Ajax te winnen. Dus dan staan er bij PSV naast de prijzen ook de uitslagen tegen Ajax in de kast.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Trolletje
0 -1
Litmanen85
Kees kwakman zit ook ineens overal..
0 -2
Schwalbino
Mexico de achtertuin van Eindhoven...

Zit die Willaert daar soms vanuit een door de gemeente betaalde baan?
5 0
Willem410
Ik heb de kaart er voor de zekerheid nog even bij gepakt, volgens mij is het de achtertuin van Trump en die is er zo blij mee dat hij een mooie tuinmuur aan het bouwen is.
In de achtertuin van Psv staan vooral heel veel varkensstallen.
6 -1
Pheadrus
Leuke borrelpraat maar zo gaat het niet natuurlijk. Een speler kijkt goed naar de club en de competitie waar hij het beste bij past. Pas in 2e instantie is het een plus als er al landgenoten bij de toekomstige club spelen.
2 -2
RaynoFischer
Ik las dat Ajax hem al 1,5 jaar volgde en al contact had, dus dat was ongeveer dezelfde tijd dat Lozano naar Eindhoven ging, Moreno en Guardado hebben ze niet uit Mexico gehaald

Het was wel een plan met hun kantoor, des te mooier dat wij het grootste talent wegplukken :P
2 0
Pheadrus
Het zou toch heel raar zijn als Ajax hem niet volgde en al lang informeel contact zou hebben. Dat geld voor alle top-talenten uit Zuid Amerika. Je hoeft alleen maar de nationale jeugdteams te volgen. De grootste talenten passen op nog geen 2 A4-tjes. Vervolgens kun je per talent een volgplan opstellen.
1 0
afcas
kristensen stond bekend als een groot talent waar mazraoui amper een basisplek had bij de jeugd van marokko...
2 0