'Denk dat Diego perfect in Amsterdam past'

FinnDekker, 02-01-2019 om 20:00, 10404 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig bondscoach van Mexico, Juan Carlos Osorio, denkt dat Ajax een goede club kan zijn voor Diego Lainez. De huidig trainer van Paraguay is gecharmeerd van de talentvolle aanvaller, zo blijkt uit een interview van De Telegraaf.

'Ik denk dat Diego perfect in Amsterdam past. Hij is op dit moment het grootste talent van Mexico. Diego is een slimme speler, heel skillful, een echte linkspoot, snel met de bal aan zijn voet en heel sterk in de een-tegen-een', aldus Osorio, die het talent meermaals bekeek voor de nationale ploeg. 

De achttienjarige komt volgens Osorio het best tot zijn recht op de flanken of achter de spits in een 4-3-3 systeem. 'Diego heeft de snelheid van Finidi George en Marc Overmars, maar is een echte spelmaker. Hij heeft het talent om bij Ajax te slagen. En het verleden heeft bewezen dat Latino’s een meerwaarde voor de Eredivisie kunnen zijn. Het is een mooie springplank naar grotere competities.'

Hoe de coach weet dat het een goede match kan zijn? Osorio volgt Ajax al heel lang, vooral vanwege Johan Cruijff. 'Naar mijn mening heeft Johan Cruijff als speler en trainer de grootste impact van allemaal gehad op het moderne voetbal. En dan met name op het moderne aanvallende voetbal, want dankzij hem werd het een optie controle te krijgen door balbezit.'

Momenteel ligt volgens De Telegraaf een bod van elf miljoen euro bij de club van Lainez, Club América. Hier komen naar verluidt ook nog bonussen en een doorverkooppercentage bij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Oscar.. meer hoef ik niet te zeggen.
0 0
chrisjuhhh
Huawei is de shirt sponsor daar dus kan zomaar zo zijn dat ..... ( complot denken hahahaha )

Een speel stijl als Neres .
0 0
Hagmag
Als deze Lainez, de snelheid heeft van Overmats / Finidi, en hij kan ook nog voetballen, dan lijkt het mij wel verstandig om hem maar binnen te halen.
1 0
Pheadrus
In mijn dromen; dan zijn we in de zomer verdrietig dat Frenkie is verkocht maar dan blijkt dat Diego een nog veel groter talent en persoonlijkheid is.
0 0
MPAjax
speelt als eerste elftal speler in het eerste van de mexicaanse nationale ploeg als 18-jarige, lijkt me wel een goede speler dan :)

qua acties beetje zoals ronaldinho https://www.youtube.com/watch?v=XGIkdeyPN4g
0 0
Amsteraaij
toch weer Johan. Wat een held toch.
1 0
ajax4lifebaby
Gvd grootste talent van Mexico... PAK HEM OVERMARS GOGO
1 0
wendoo9
Skills zeggen niks ,maar heb gisteren een video van deze jongen gezien met een nummer van Calvin Harris en dua lipa one kiss eronder, maar was wel smullen geblazen. Deze jongen kan wel voetballen en kan zomaar een lieveling worden in Amsterdam door zijn manier van spelen. Maar zal niet zo makkelijk worden om hem te strikken denk ik.
1 0
FlyingDutchMan
Zou Lainez minder ballen als je er Snollebolleke onder zou plakken?
2 0