'De Jong zou perfecte opvolger Fernandinho zijn'

BVeenstra, 31-12-2018 om 10:05, 6845 views, The Daily Mail |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

In Engeland is men enorm lovend over Ajax-middenvelder Frenkie de Jong. The Daily Mail heeft een lijst met sporters samengesteld die in 2019 zeker in de gaten gehouden moeten worden en de Ajacied is er één van.

'Ronald Koeman, bondscoach van Nederland, liet weten dat Pep Guardiola "helemaal wild" is van de controlerende spelmaker die onderdeel is van de opleving van het Nederlands elftal', begint men. 'Ajax was het meest intrigerende team tijdens de groepsfase van de Champions League en De Jong zal zijn talenten willen laten zien tegen Real Madrid en tijdens de Nations League in juni.'

Manchester City is een van de clubs met interesse in de Jong, maar is nu op haar hoede voor de transfersom die voor de middenvelder gevraagd wordt. 'Maar hij zou een geweldige opvolger van Fernandinho kunnen zijn. FC Barcelona lijkt nu op pole-position, wat jammer zou zijn voor de Premier League aangezien de 21-jarige De Jong de toekomst lijkt te zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik vraag me af of deze man City en Ajax uberhaubt heeft zien spelen de afgelopen jaren want de rol die Fernandinho bij City heeft is niet geschikt voor De Jong. Natuurlijk kan De Jong aan de bal de riol van Fernandinho goed invullen maar de Braziliaan is voornamelijk van groot belang doordat hij ervoor zorgt dat City in de omschakeling naar balverlies verdedigend goed staat. Het is geen toeval dat Fernandinho in twee van de drie Premier League wedstrijden die City heeft verloren niet kon spelen. Dat is heus niet omdat ze zijn kwaliteiten aan de bal miste maar doordat de verdedigende organisatie zonder hem niet goed was. De Jong is geen verdedigende middenvelder die ervoor zorgt dat zijn ploeg in de omschakeling naar balverlies geen verdedigende gaten laat vallen. Daarom is De Jong totaal niet geschikt als vervanger van Fernandinho. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij niet goed genoeg is voor City maar alleen dat hij niet geschikt is voor de specifieke rol die Fernandinho momenteel heeft.
4 0
Simon1
Jij snapt het gelukkig. Al die kansloze vergelijkingen. Eerst was hij de nieuwe Pique, toen werd het Busquets en al dat soort nonsens. Ik zou hem eerder vergelijken met een "een type" als Iniesta.
0 0
Gonzalez75
Frenkie de Jonginho.
0 -1
noppenkoning
Dat wordt druk voor hem, Zaterdagavond spelen voor Paris, Zondag voor Barcelona en dan op Maandag ook nog bij City
6 0
Youri08
Kan hij op woensdag bij ons Europees spelen.
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Zijn salaris zal die van Messi dan overstijgen.
0 0
3*stars*3
'Ajax was het meest intrigerende team tijdens de groepsfase van de Champions League‘.

Mooi om te lezen hoe ze in het buitenland naar Ajax kijken.
5 0
JDR75
Inderdaad, alleen is mij niet helemaal duidelijk of Koeman of Guardiola dit heeft gezegd.
0 0
3*stars*3
Draper, chefsport van Daily mail.
0 0
Ruff Rhythim
Geen van beide.
Is de Daily Mail die dat schrijft ;-)
0 0